Şimdi Ara

iOS 8.4 veya Daha eski sürümler için 4.5G sorunu yaşayanlar buraya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
0
Favori
4.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vodafone dan bugün telefon geldi, Şikayetlerimin üzerine...

Hız ile alakalı olarak, Şikayet gelen bütün lokasyonların test edildiği ve önümüzdeki 3 ay içerisinde hızlarda iyileştirme olacağını söylediler.
  • Belki de çözüm var ama bana yok iOS 8.4 jailbreak Dolayısı ile 😁 jailbreak candır. 😜

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rahh00

bende de 5s var 8.4.1 yüklü ama Vodafone'la bağlanamıyorum LTE seçtiğimde uyarı veriyor etkinleştir diyorum ama 3G kullanıyor bağlanmıyor, sorun ne olabilir acaba ? aklınıza bir çözüm yolu geliyor mu.
    Bu mesaja eklenen görseller:

iOS 8.4 veya Daha eski sürümler için 4.5G sorunu yaşayanlar buraya iOS 8.4 veya Daha eski sürümler için 4.5G sorunu yaşayanlar buraya

9.1 kullaniyorum ip6 operatör sürüm avea 22.0 aynı sorun bende de var lte onay vermiyor?!

Sorun çözebilen var mi ?
    Bu mesaja eklenen görseller:

iOS 8.4 veya Daha eski sürümler için 4.5G sorunu yaşayanlar buraya

• iOS 8.3 5S telefonum vodafone 19.0 sürümü var ve 4.5G görmüyor fakat Türkcell hat takınca ise tertemiz LTE var. Türkcell'e geçtim.Bi kaç güne onaylanır :)
  • Fathmetinol kullanıcısına yanıt
    Çözüm olarak kesin bişey söyleyemem, ben Türk Telekom hattı denediğimde LTE bağlanmıştı. iOS 8.4.1 kullanıyorum.
    Vodafone için çözüm son iOS güncellemesini yüklemek.
    Ayrıca numaramı Türk Telekoma taşıdım aktifleştiğinde durumu bildiririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: SEANKingston

Hocam ben de 9.3 kullanıyorum ve bundan sonraki güncellemeleri hiç yapmayacağım. Bu sürümü çok sevdim ve stabil. Bana da Jailbreak önerir misiniz? Ve bu Jailbreak ile neler yapılabiliyor?(Ayrıntılı olarak anlatın.)

Hocam 9.3 için jailbreak yok hala. Olacağını da zannetmiyorum. Millet aylardır bekliyor 😁

Jailbreak ile iPhoneye ekstra Özellikler, Kısayollar, Beleş uygulamalar, Beleş uygulama içi alımlar, tema yüklemeler gibi telefonu kişiselleştirebiliyorsun.

http://youtu.be/ekmVJY1r-cI linkinde Özet bilgi var. Forumda da jailbreak Konuları var. Şiddetle ve hiddetle tavsiye ederim lakin 9.3 için jailbreak gelir mi bilmem 😇

• Sorun Vodafone'da.
    Diğer operatörler iOS 8 yüklü cihazlara da operatör güncellemesi yaptılar.
    Vodafone operatör güncellemesini sadece iOS9'a verdi.
    Kendi forumlarına defalarca yazdık belki farkında değillerdir bilmiyorlardır diye, ama bilirsiniz atasözümüz vardır.
    Eşşeklik hep baki kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEANKingston

Gelecek olursa ne kadar sürede gelir?(Mesela, kaç ay?)

Jailbreak çok güzel birşeye benziyor ama bunun için de stabil sürümden vazgeçmek istemiyorum.

Ben takip etmiyorum. Çok şükür ben jailbreakliyim 😁 darısı sizlere.
    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=113578243&p=1 konusunu takip edebilirsiniz. 👍🏻

• iphone 5. ios 8.3
    87 mbps hız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre7107 -- 10 Nisan 2016; 19:03:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • emre7107 E kullanıcısına yanıt
    Türkcell mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: buludag89

Türkcell mi ?

Türktelekom

• quote:

Orijinalden alıntı: emre7107

iphone 5. ios 8.3
    87 mbps hız.

Hiç inandırıcı değil 😳 . Eğer hakikat ise baz istasyonunun üzerindesiniz sanırım 😂 maşallah 😜

• quote:

Orijinalden alıntı: cokkek

quote:

Orijinalden alıntı: emre7107

iphone 5. ios 8.3
    87 mbps hız.

Hiç inandırıcı değil 😳 . Eğer hakikat ise baz istasyonunun üzerindesiniz sanırım 😂 maşallah 😜

Ankara, havaalanına yakın bir yer. Doğrudur.

• emre7107 E kullanıcısına yanıt
    TT ve Turkcell iyi Vodafone berbat

• Fathmetinol kullanıcısına yanıt
    hattım Türk Telekoma geçti LTE bağlanabiliyorum. operatör sürümü 20.0
    cihaz 5S iOS 8.4.1

Sizin bulunduğunuz yerde LTE çekmiyor olabilir bilginize.

• Vodafone dan, Tüketici Şikayetlerine hız ile alakalı yazmış olduğum soruna gelen cevap.

Ana Şikayet Numarası: 531110864 
    Kategori: Mobil İnternet Hizmetleri
    Son Durum: Çözümlendi
    Son Bildirim Tarihi: 06/04/2016 21:19
    Son Çözüm Tarihi: 12/04/2016 10:32

Sayın Kenan K,

İletmiş olduğunuz bildiriminize istinaden, 0538... .. .. numaranız ile ilgili gerekli incelemeler sağlanmıştır.

Hattınız üzerinden internet servisinizde gerekli güncelleme işlemleri sağlanmış olup, telefonunuzu bir kez kapatıp açmanız yeterli olacaktır.

İnternet bağlantısı kapsama alanına, coğrafi koşullara göre değişiklik gösterebilir. İnternet hızı şebeke yoğunluğuna, kullanılan cihaza ve bağlanılan siteye göre değişebilir.

İnternet kapsamasının sağlanamaması durumunda süper hızlı mobil internetten yararlanılamaz; ancak cihaz/servis uygunluğu doğrultusunda EDGE/GPRS bağlantısına geçiş yapılarak mobil internet hizmetinin devamlılığı sağlanabilir.

Saygılarımızla,
    Vodafone

Cihazı hala güncellemediğim için test yapamıyorum şuan hızla alakalı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KenanK89 -- 12 Nisan 2016; 13:33:38 >

• benım anlamadıgım dogru düzgün 3g ceken yerlerde'de yavaşlama var. 4ü yapacaz diye 3g de bozuldu Vodafone çuvalladı resmen.
  • LTE YE GEÇİPTE HALA 3G GÖRENLER HATTINIZI ÇIKARIP TEKRAR TAKIN
  • Defalarca test ettim sorun vodafone da 8.4 cihazim operator guncellemesi 20.0 tt tcell sikinisiz ve gercekten hizli 4 g sunarlen vodafone hemen hemen hic bir yerde lte hizmeti beremiyor izmirde telefonunu guncelleyenler sorun yasamiyor ancak 8.4 te kalmak isteyenler tt yada tcell e gecsinler

• Merhabalar,

iki arkadaş 4.5G ile beraber Turkcell'den Turk Telekom'a geçiş yaptık.

Hatlar birebir aynı, tarifeler aynı.

Cihazlar iPhone 6, benimki ios 8.4 arkadaşınki 9.3 sürümünde.

Forumda okuduğum bir kaç konuda arkadaşlar 9.3 ile gelen operatör güncellemesinin çekim kalitesini etkilediğini konuşuyorlardı (hatta vodafone ios 8 ile hiç çekmiyormuış 4.5G)

Neyse konumuza gelirsek benim telefonda 4.5G açısından sorun yok gibi aslında neredeyse her yerde LTE full veya 1 diş eksik çekiyor, ama bazı noktalarda ciddi çekim kalitesi yaşıyordum sırf bundan dolayı tekrar turkcell'e dönmeyi düşünüyordum ki bu konuyu öğrendim arkadaşla beraber bir kaç test yaptık sonuçları sizlerle paylaşmak istedim (ne yazık ki speed test yapmaya vaktim olmadı ilerde yaparsam konuya eklerim)

--

Yer: Emirgan Sahili

ios 8.4: 3G full, LTE yok.

ios 9.3: 3G full, LTE 4 diş

**

Yer: Emirgan İç Kısımlar

ios 8.4: 3G 1 diş, LTE yok.

ios 9.3: 3G 4 diş, LTE 3 diş.

**

bir başka örnek ise çok daha enteresan Yenibosna Kültür Üniversitesinde okuyorum. Okulun bahçesinden içeri girene kadar ios 8.4 LTE full çekiyor, bahçede 3 diş LTE çekiyor, okulun içinde LTE gidiyor 3G 2-3 diş çekiyor. Asansör, tuvalet gibi daha kapalı yerlere girdiğimde 1 diş 3G çekiyor veya çekmiyor.

ios 9.3 yüklü cihaz ise okul dışında bahçede vs LTE full çekerken, okul içinde 3G full çekiyor.

aynı zamanda ios 8.4 lü cihaza turkcell hat taktığımda yine çekim kalitesinde düşüş oluyor fakat bu kadar bariz değil.

---

sonuç olarak artık kesin olarak eminim ki ios sürümü ve güncel olmaya operatör sürümü çekim kalitesini ciddi olarak etkiliyor. Bağlantının çok iyi olduğu yerlerde fark olmasa bile çekim kalitesinin zorlandığı yerler de büyük fark ortaya çıkıyor.

Bunun sebebinin ise özellikle TT'da bariz olup Turkcell'de daha az olmasından yola çıkarak eski ios sürümündeki operatör driver'ı bence bağzı bantlara bağlanamıyor, bu yüzden de telefon çekmiyor.

Eğer sizinde imkanınız varsa benzer testler yapıp paylaşırsanız konuyu daha iyi anlayabiliriz.

(mesela ios8 ile ios9 testi veya ios8 ile android testi gibi)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.