Şimdi Ara

iOS/iPhone programlama hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hemen her platformda programlama yaptım, ios/iphone hariç, bir macbook bile kullanmışlığım yoktur. Apple dünyasına yabancıyım.
    Bir iş için artık bu konuya girmem gerekiyor. developer.apple.com sitesinde biraz dolaştım, valla hiçbir şey yok gibi geldi bana, bu iş nasıl öğrenilir?
    Sorularım:
    1. Objective-C / Swift makine koduna derlenen diller midir? yoksa Android/Java'daki gibi bir sanal makine koduna mı dönüşüyor?
    2. Android APK gibi herşeyin ziplendiği bir paket formatı mı var? yoksa daha profesyonel, binary bir object formatı mı var? Bu paket apktool gibi birşeyle hemen açılıp içi görüntülenebiliyor mu?
    3. Android'deki proguard gibi güya(!) koruma sağlayan bir obfuscation olayı var mı? yoksa zaten adam gibi compile edildiği için öyle bir şeye lüzum bile yok mu?
    4. Google Play'den yüklediğin her şeyi APK olarak istersen indirebiliyorsun, apple store'da da aynı olay var mı? decompile edilebiliyor mu?
    5. Android'de bir activity'den uzaklaşırsan geri döndüğünde destroy edilmiş olabilir, her android programcısı lifecycle management ile uğraşmak durumunda, oncreate, onpause, onstop, onstart, ondestroy falan filan... ios'ta da böyle bir şey var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Var mı bu konularda bilgisi, tecrübesi olan?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.