Şimdi Ara

Android Multimedyalar hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracıma multimedya sistemi taktırmayı düşünüyorum. Alternatif olarak ya dolu paketteki orjinal ekranı temin ederek takacağım ya da piyasada çokça çeşidi bulunan android multimedyaları tercih edeceğim. Özellik açısında android olanlar cezbedici ancak performans ve akıcılık olarak güvenemiyorum. Nispeten daha güçlü 4gb modelleri kullanan varsa eğer tecrübelerini paylaşabilir mi? Özellikle CarPlay ve araç ilk çalıştığında ne kadar sürede kullanılabilir hale geldiği konusunda detaylar çok makbule geçer.

Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 161907 -- 11 Temmuz 2022; 13:46:0 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Android Multimedyası: Bilmeniz Gerekenler

Günümüzde, araç multimedyası, sürüş deneyimini iyileştirmek için vazgeçilmez bir hale geldi. Android işletim sistemine sahip çok çeşitli multimedya cihazları arasından seçim yapabileceğin gibi, cihazının özel ihtiyaçlarına ve bütçene en uygun seçeneği belirlemek önemlidir.

RAM ve Depolama

Android multimedya cihazlarının performansı, büyük ölçüde RAM miktarına bağlıdır. En az 2 GB RAM'e sahip bir cihaz, sorunsuz ve hızlı bir deneyim sağlayacaktır. Ayrıca, fotoğraf, video ve müzik gibi multimedya dosyalarını depolamak için yeterli depolama alanına sahip olması gerekir.

Araç Uyumluluğu

Araç multimedyası satın almadan önce, cihazın aracın stereo sisteminizle uyumlu olup olmadığını kontrol etmen gerekir. Bazı cihazlar belirli araç modelleri için tasarlanmışken, diğerleri daha evrenseldir. Uyumlu bir cihaz seçerek sorunsuz bir kurulum ve kullanım deneyimi sağlayabilirsin.

Tavsiye Edilen Cihazlar

Piyasada çok sayıda Android multimedya cihazı mevcuttur. İşte bazı popüler ve önerilen modeller:

• Nissan Qashqai için: Teyes CC3
    • Diğer araçlar için: Pumpkin AA05C, XTRONS PX6
    • Bütçe dostu seçenek: A-Sure AA7007
    • Yüksek performanslı seçenek: Joying JY-UL03E

1 GB RAM Yeterli mi?

1 GB RAM'e sahip Android multimedya cihazları, temel işlevler için yeterli olabilirken, daha iyi performans ve çoklu görev için 2 GB RAM veya daha fazlasına sahip bir cihaz önerilir.

Android multimedyası, sürüş deneyimini geliştirmek için harika bir yolu. Aracının ihtiyaçlarına ve bütçene uygun doğru cihazı seçerek sorunsuz ve keyifli bir multimedya deneyiminin keyfini çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Alayı çöp benim gözümde. Ne özellik buluyorlarsa koyuyorlar. Hiç birisi stabil çalışmıyor. Çok ucuz gözüküyor. Ve çok adi.
  • ugur.k U kullanıcısına yanıt

Benimde benzer bir önyargım var ancak belki tecrübe eden birisi vardır diye merak ettim, kısmet:)

• 161907 kullanıcısına yanıt
    2 arkadaşım taktırdı, çözünürlükleri berbat, tepki süreleri berbat. Kişiselleştirme neredeyse hiç yok yani araçla birlikte gelen multimedyada kullanılabilirlik daha yüksek yolda giderken 3tane tuş var ona basıyorsunuz radyo mu olacak usbden mi bluetooth'dan mı vs. Ama bunda mediaplayeri koymuşlar kullanmak yolda giderken zor. Ses kalitesi bariz kötüydü geç cevap veriyordu vs.

Size tavsiyem aracınız örneğin boş paket, orta veya dolu paketlerde multimedya sistemi varsa çıkma alıp taktırabilirsiniz. Orjinal olur sorunsuz olur
  • Android multimedia cihazları genelde 2 Ram ve arayüz tamamen widget ile dolu oluyor. Bu da cihazın oldukça kötü çalışması sonucunu doğuruyor. Arayüz renkleri de rahatsız edici derecede rengarenk. Bu nedenle;
    Ben Smart Launcher 6 yükledim tüm kasıntı sorunları ortadan kalktı. Orijinal Launcher 3 ile klavyeyi bile 30s beklemem gerekiyordu. Ayrıca Smart Launcher 6 yeterli derecede özelleştirme sunuyor. Renkleri de duvar kağıdı ve icon paketi ile kadran rengiyle eşleştirdim.
    Aracın düğmelerine üretimden atanmış tuşlar da eskisi gibi çalışmaya devam ediyor.
    Ekran ve arka kamera çözünürlüğü orta seviyede. Hayran kalmazsınız ama iş görüyor.
    Son olarak ilk çalıştırmada androidin yüklenmesi için cihaza 1 dk kadar zaman tanımak gerekiyor.
  • Bütçe sorun olmayacaksa Kenwood marka ürünleri araştırın derim.
  • Megane 4 arac icin Android medya player tavsiyesi olan var midir? İstanbul icinde iscilik dahil taktirabilecegim duzgun bir yer arayisindayim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android navigasyon önerisi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bütçe sorunu yoksa benim bildiğim düzgün cihaz olarak Sony'nin şu ürünü var hocam, piyasada olan diğer ürünlerin çoğu Çin menşeili pek düzgün olmayan ürünler maalesef.

https://www.sony.com.tr/electronics/arac-ici-alicilar-calarlar/xav-ax205db#pdp_slideshow_default

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 11 Temmuz 2022; 16:16:5 >
  • gece görüşü kullanıcısına yanıt
    Faz 1 ise araç for-x öneriliyor, İstanbul da tuna elektronik mi ne vardı. Fb gruplarına göz atabilirsiniz. Benim araç da touch hb ara sıra lazım oluyor multimedyalı araç sonra satıp üstüne koyup bir şey alırım diye vazgeçip duruyorum :)

ekleme : orjinal multimedyayı procarcamera takıyormuş. sonra bıraktılar diye biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 11 Temmuz 2022; 16:58:20 >

• Piyasada kalitesiz birçok cihaz var. Multimedya deyince insanlar bu cihazlardan elde ettikleri olumsuz tecrübeyi aktarıyor. Ekran kalitesi ses kalitesi iyi bir cihaz istiyorsanız bunu 3000 liraya bulamazsınız. Kaliteli bir cihaz minimum 6000 liradan başlıyor.

Örnek megane 4 cihazı bu cihazdan memnun kalmayan görmedim 200 üzerinde cihaz sattık.

https://www.emrgarage.com.tr/renault-megane-4-2020-2021-uyumlu-android-multimedya-ekran-brc-9-0

Sorun fiyatlar 6000 lira bize çok geliyor ama dolar bazında 400 dolarlık cihaz alıyorsunuz. Basit bir telefon bile 5000 liraya satılırken. Ses bileşenleri kaliteli, ekranı qled, iyi işlemcili 4gb Ram li kaliteli bir cihaz için 3000 4000 liraya sahip olamazsınız. Çoğu müşteri fiyatı en düşük cihazı seçiyor sonra Çinli multimedya yavaş kalitesiz düşük ses kaliteli oluyor.

Benimde aklımda B planı olarak bu var. Aracın kendi orijinal multimedyası biraz eski ve ekranı vb. olmasına rağmen carplay olmadığı için android cihazları değerlendiriyorum ama sonunda orijinal ekranı taktıracağım galiba

• madmax50 kullanıcısına yanıt

Detaylar için teşekkürler. Bende RAM ve işlemcinin belirleyici olduğunu okudum. Fiat egea için hangi tip cihazı önerirsiniz peki? Aracım easy paket ve eski tip göğüs

Egea da CarPlay var multimedya sisteminde

Easy multimedyalarında yok hocam, lounge modeldeki tablet ekranlar da benim araca uymuyor maalesef

• Bende megan 4 e taktım geçen sene ama dediğiniz gibi kamera çözünürlük iyi değil motor sesi parazit alıyor ancak ses seviyesi ve kalitesi iyi fena değil ayar yapılır belki ama ben uğraşmadım
  • Bende ford focus var, zamanında paraya kıydım 2 gb ram 32 gb rom 10 inch multimedia aldım ( yurt dışından) buraya dikkat işlemci intel 8 çekirdek 9853i tablet ekranı ıps. 3 yıldır sorunsuz kullanıyorum hız desen bildiğin telefon hızında, tepki desen saniyelik, navigasyondu, internetti, media, usb, vs, vs, bir sürü özellik var, yani anlayacağın iyi para iyi mal.

• Bu android ekranlarla ilk tanışmam 2018 yılına dayanır, ozamanlar cla var bende, orjinalinde hiç bir şey yok, ne carplay, ne navigasyon… Sadece ekran değişti, ana ünite aynı kaldı, ekran aux girişine takıldığı için ses gecikmesi filan olmadı, gayet stabil çalıştı ama geri görüş kamerası berbattı, satarken orjinal ekranı illede istediler…
    Daha sonra jaguarıma taktırdım, 4-64 lük bir cihazdı, carplay de vardı, ekranı falan iyiydi ama internet beş dakikada bir kopuyor ve cihaz kendiliğinden kapanıp açılıyordu söktürdüm orjinale döndüm…

C200 üm orjinal carplay liydi, makyajlı kasaya android cihaz yoktu, bende carplay üzerinden bağlanan smartbox aldım, ekranı androide çeviriyordu ama ekran dokunmatik olmadığı için youtube izleyemiyordum, başkasına verdim.
    Son olarak cls aldım, buna göre ekran vardı lakin orjinal ekranı değiştirmek istemediğim için carplay interface modül aldım, araçta aux olmadığı için ana üniteye bluetooth ile bağlanıyordu, böyle olunca telefon araca değilde modüle bağlanıyordu, herşey iyi lakin telefon görüşmesi işkence oluyordu, söktürdüm iade ettim.
    Orjinal comand online sistem taktırdım, orjinal carplay, muhteşem bir ses, orjinal navigasyon, hareket halinde video izlemem var ama youtube yok. Varsın olmasın…
    Uzunlafın kısası orjinalden şaşmayın, üç kuruşluk çin çöplerine binlerce lira verip arabay kasaplara kestirmeyin…

• leigh_hunt L kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler, cidden benim yapacağım gibi yaptırırken en iyisini denemişsiniz hem de farklı zaman ve araçlarda. Bu zamana kadar araçlarıma hiç böyle bir işlem yaptırmadım. Son yıllarda diğer araçlarımızda hep alışmışız özellikle geri görüş kamerasına. Olmayınca eksiklik hissettim ama bu gidişle hiç taktırmayacağım gibi ya da olursa da orijinal ekran ve kamera takıp yola devam edeceğim. CarPlay olmasa da olur  

Geri görüş kamerasının yeri çok önemli, eğer ki merdiven altı bir multimedyacıya taktırırsanız hem kamera kötü olacaktır, hemde tamponu delip takacaktır, açısı berbat olacağı için geri manevra işkence olacaktır, eğer ki aracın kendi servisinde, üst paketlerdeki gibi bir uygulama olacaksa yaptırın, varsa carplay de ekletin, çok önemli bir özellik, ama yokta sonradan uydurulacaksa hiç bulaşmayın arabadan soğursunuz…
  • madmax50 kullanıcısına yanıt
    Ben de sizi arıyordum, qashqai 2019 ekransiz modele ekran ve geri görüş taktırmak istiyorum. Kaliteli birsey olmasını istiyorum dediğiniz gibi, bana bir fiyat teklifi sunar mısınız buradan ya da özelden.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.