Şimdi Ara

iOS’ta SHSH Alma Nasıl Yapılır? Nasıl Geri Dönülür veya Yükseltme Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iOS geliştiricisi tihmstar, artık Apple tarafından imzalanmayan bir iOS sürümüne geçiş yapmak veya yükseltmek için gerekli bilgileri yakalayabilen Prometheus adı verilen yeni bir aracı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu araç, görünüşe göre yılbaşı arifesinde yayınlanacak ve halihazırda jailbreakli 64 bit cihazlarda çalışacak.

Lucas Tedesco’nun Google Project Zero kullanımına dayalı bir iOS 10.1.1 Jailbreak aracının yakında çıkacağını belirtmesiyle, iOS 9.3.3’te hala Jailbreakli olarak bekleyen kullanıcılar için bu yöntem oldukça yararlı. Ve iOS 10.1.1’e Jailbreak aracı gelene kadar bekleyemeyecek olanlar için kesinlikle kullanışlıdır.

iOS 10.1.1 için .shsh2 blob’larını şimdi kaydederek daha sonra Apple’ın geri dönüşleri kapatması, iOS yazılımını imzalamamasına rağmen iOS 10.1.1’e geri dönüş yapmak için bu yöntemi uygulamanızı tavsiye ederiz.

Geliştirici, temelde .shsh2 bloblarını indirgeme / yükseltme amacıyla gerekli olan tsschecker adlı bir tamamlayıcı aracınu sundu. Maalesef, Prmoetheus’un bazıları için karmaşık çalışma yapısı söz konusu. Yani her seviyeden kullanıcı için bir yöntem henüz mevcut değil. .shsh2 bloblarını kaydetmek için gerçekten de tsschecker kullanması gereken teknik kapasite seviyesindeyseniz tam da olması gereken noktadasınız. Bu araç temel olarak .shsh2 bloblarını çok daha kullanıcı dostu yaparak size sunuyor.

Bu, kullanıcının yalnızca iOS cihazını bilgisayara bağlamasını, o cihaza özgü bazı bilgileri saptamasını, bunları araç içine yerleştirmesini ve voila etmesini gerektiren web tabanlı bir araçtır. Ötesi söz konusu değildir. Yani korkulacak bir durum yok. Şimdi adım adım işlemleri gerçekleştirelim.

1. Adım: her şeyden önce, cihazınızın ECID numarasına ihtiyacınız olacak. Bunu yapmak için aygıtınızı lightning kablosunu kullanarak bilgisayarınıza bağlayın ve iTunes’i kullanarak işlemlere başlayalım.

2. Adım: iTunes’de sol bölümde yer alan Özet sekmesine tıklayın ve ardından sağdaki bölümde yer alan Seri Numarasını bulun. ECID görene kadar seri numarasının üzerine tıklayın.

3. Adım: ECID üzerinde sağ tıklayın ve kopyalayın.

TSS Saver’ın kabul etmesi için ECID’nin onaltılık değer olarak sağlanması gerektiğini unutmamak önemlidir. ECID değerini onluk değer olarak alıyorsanız ve onaltılık olması gerekiyorsa web üzerinde bulunan birçok çevrimiçi dönüştürme aracından birini kullanarak bu dönüşümü gerçekleştirebilirsiniz.

4. Adım: ECID’ye ek olarak, aynı zamanda model tanımlayıcısı gösterilinceye kadar iTunes’de seri numarasının üstüne tıklayarak devam etmeniz gerekiyor. Mesela iPhone 7 için model numarası iPhone 9,4’dür. Bunu belirledikten sonra beşinci adıma geçebiliriz.

5. Adım: Onluk ECID numarasını ve model tanımlayıcıyı bulduktan sonra buradan devam ederek TSS Saver’a gidin.

6. Adım: Onluk ECID numaranızı ilk alana yapıştırın. Daha sonra cihaz türünüzü ve model tanımlayıcınızı seçin. Doğru cihaz türünü ve model tanımlayıcısını seçtiğinizden kesinlikle emin olun.

7. Adım: Gerekli olan tüm bilgileri girdikten sonra, devam etmeden önce “Ben robot değilim” onay kutusunu işaretlediğinizden emin olun.

8. Adım: Son olarak, Gönder düğmesine basın ve ardından araç umarız ki başarılı bir şekilde çalışıp, sizin için tüm ayarlamaları yapıp, Apple tarafından imzalanmış olan tüm bellenim sürümleri için .shsh2 blobslarını sizin adınıza yaklayacak ve kaydedecektir. Ardından sizi doğrudan indirme ve sonuç sayfasına yönlendirecek.

Bağlantınızı kaydettiğinizde veya indirdiğiniz blobslarınızı kaybetmeniz durumunda, tsssaver.1conan.com/shsh/”onaltılık ECID” urlsini düzenleyerek, bir kez daha indirme işlemini başlatabilirsiniz. Burada onluk değil onaltılık ECID’yi kullanacaksınız.

• 10.1.1 sürümü imzaları dün kapandı, haber için geç kalmışsın ne yazık ki.
    Ancak yine de en azından bundan sonraki sürümler için değerlendirilmeli (Her ne kadar uzun bir süre JB olmayabiir söylentisi olsa da)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.