Şimdi Ara

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
9.814
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Apple son IOS14 güncellemesini 5 yıl önce piyasaya sürdüğü 6s'ler için de kullanılabilir olduğunu duyurduktan ve benim IOS'ta beğenmediğim bazı şeyler (mobil veriyi açmak için ayarlara girmek vs - iPhone 5s kullanmıştım-) giderilince iPhone'a geçme kararı aldım.

İki sorum var:

1) iPhone 11 almayı düşünüyorum, sizce şimdi alınır mı? 1 ay sonra 12 çıkacak diyorlar ama Euro'ya da güvenemiyorum.

***-Edit- 12 çıkacak dememden kastım "12 mi alayım?" değil, "12 çıkınca 11 ucuzlar mı? ya da 12 çıkana kadar euro daha da fırlar 11 daha pahalı bile olabilir mi?"

2) Daha önce Androidden iPhone'a geçen varsa artılarını ve eksilerini (yaşadığı sıkıntı varsa veya şu daha iyiymiş dediği) benimle paylaşırsa çok sevinirim.

İyi forumlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FestalPenguin -- 19 Eylül 2020; 13:57:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kesin öyledir kesin. 7 sene ayni telefonu kullandım havale eft ödeme herşey yaptım ve bu cihazı 4.4 sürümünde idi.

Benim ki neden çalınmadi acaba.. güvenlik güncellemesi yok sürüm eski ama çatır çatır çalışıyor ve her işimi yapıyordu.

Girerseniz abudik gubidik sitelere +18 donunuzu da kaptirirsiniz.
    Yazmayayım yazmayayım diyorum da dayanamıyorum. 5 maaş denmiş bir de. iPhone 11 64GB Amerika Apple Store fiyatı şuan $699. Yani 699 birim para. Senin ülkende kaça satılıyor? 7999 TL. Yani 7999 birim para. Senin paran değersizse, üzerine yetmezmiş gibi fahiş vergiler varsa burada eleştirilecek yer Apple olmuyor.
    Herkes ihtiyaçları doğrultusunda tercih yapmalı. Mesela ben NFC olmayan telefon kullanmam. Geçen gün arkadaş benden gördüğü için iPhone 11'i bilgisayarına bağlayıp modem olarak kullanmak istedi ama iTunes yüklü olmadığından yapamadı. Yok titreşimi bile başkaymış, yok tok bir his veriyormuş. iPhone tercih ederken bunları kıstas alan başka ülke vatandaşı var mıdır acaba?
    Android güvensiz diyenler hâlâ KitKat kullanıyor herhalde. Kullanmadığım bankacılık uygulaması, yöntemi yok (NFC ile ödeme, QR kod ile ödeme, para çekme vs.) daha bir lira dolandırılmadım.
    Geçen gün arkadaş 6S'ten Android'e geçmek istiyorum ne dersin dedi bence yine iPhone almalısın dedim çünkü kullanım tarzı Android'e uygun değildi, gitti tavsiyemi dinleyip buyback kampanyası ile iPhone 11 aldı.
    Kardeşim uzun yıllar Android kullanmasına rağmen çevresinden etkilenip illa iPhone istiyorum dedi gittim 11 aldım valla abi niye bu kadar seviyorlar bu iPhone'ları çözemedim dedi. Dahası klavyesine alışana kadar aylar geçti.
    Android'te bence en önemli donanım işlemcidir. Bende SD835 işlemcili Nokia 8 var hâlâ çok hızlı. Telefonda hayalet ekran oldu garantisi sürmesine rağmen servise göndermedim çünkü para iadesi filan yapılsa alacağım paraya bu serilikte cihaz alamayacaktım. Anneme fakir dostu Xiaomi Note 8 aldım kendisi çok beğendi ama ben tahammül edemedim kullanmaya mesela. Android var Android var.
    Alışkanlıklarınızı ve kullanım alanlarınızı belirleyin öyle telefon alın derim. Dile kolay senelerce elinizden düşmeyecek bir cihaz alıyorsunuz.
    yok arkadaş, forumun da sokaktan bir farkı yok. her yerde aynıyız. her yerde birbirimize düşmanız. her yerde tanıdığımız tanımadığımız insanların kuyusunu kazmaya çalışıyoruz. hep insanların bir açığını arıyor, nerden vursak diye bakıyoruz.

holding patronlarını, milleti soyanları, fakirin fukaranın yetimin hakkını yiyenleri görmüyoruz; komşumuz, akrabamız, arkadaşımız araba alıyor, ev alıyor, telefon alıyor onu kıskanıyoruz.

nasıl sanayi kalkınma hamleleri yaparız, nasıl turizm kalkınma hamleleri yaparız, nasıl tarım kalkınma hamleleri yaparız tartışmıyor; bilmemkaç kilometre ötedeki ülkenin ürettiği yazılım ve donanım yapan bir markayı benimseyip, taraftarı olup; diğer markayı benimseyip taraftarı olanla kavga ediyoruz, kırıyoruz, kırılıyoruz.

zaten batmışıza b*ka batacağımız kadar.

ne diyim:

yiyin birbirinizi ete para vermeyin!
    Ben okuduğumu gayet net bir şekilde anlıyorum fakat aynı şeyi ne yazık ki sizin için düşünemiyorum.

Apple düşmanlığı gözünüzü kör etmiş gibi konuşuyorsunuz. Ne kadar hesap kitap yapıp önünüze koysam da bir şeyleri inkâr edeceksiniz.

Yine de tekrar söyleyeyim;

Yüzde 10 TRT payı, yüzde 50 ÖTV ve yüzde 18 KDV ödeniyor. Bunları bu kadar ütopik bir birim paraya alabilme sebebimiz ise dolar kuru ve vergiler. Dilerseniz satış fiyatından yukarıdaki bahsettiğim vergileri bir çıkartın. Daha sonra da 7,56'ya bölün bakalım kaç çıkacak. Amerika fiyatı ile karşılaştırın. Arada 3-5 dolar oynuyorsa lojistik gibi giderlerdir onlar.

Sanki 500 TL'ye amiral gemisi Android cihaz alıyorsunuz da burada "oo Apple çok pahalı" diyorsunuz.

Benim cihaz almak ile bir derdim yok. Pahalılığından yakınan da ben değilim sizsiniz unutmayın.

Bu gereksiz tartışmayı da daha fazla uzatmayacağım.

İyi forumlar.
  • up
  • up up up
  • merhaba, ben de 7 senedir Android kullandıktan sonra ios a geçtim. şu an i7 kullanıyorum. artı ve eksi olarak anlatırsam;
    +) gerçekten stabil
    uygulamalar falan hızlı açılıyor(benimki i7 sonuçta 11 daha hızlıdır ve eski telefonum da huawei p20 idi)
    videolar çok güzel
    uygulamalar kaliteli
    ekstra bazı özellikler iyi düşünülmüş ve iyi çalışıyor
    -)bazen çok zahmetli olabiliyor
    apk rahatlığı yok gerçi ben sevmezdim
    koyu mod one ui da daha iyi gibi mesela
    bazen uygulamalardan atıyor mesela iX de de yapıyor
    umarım yardımcı olmuşumdur. ben olsam s20 de bakabilirdim çünkü one ui 2 kullanan tabletim de şaşırtıcı derecede stabil. i11 de güzel bir cihaz ama eger yeni ipad fiyatlarına bakarsak ben 12 yi beklemezdim

günümüzde telefon fiyatları çok artıyor o nedenle 11 i tercih edebilirdim. i
    hepsi artıyor ama iphone modelleri artık gerçekten çok artiyor. benim eski bir model olan i7 bile 3800 falan yazıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeandra -- 18 Eylül 2020; 22:13:56 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• egeandra kullanıcısına yanıt
    Uygulama kaliteleri de geçme nedenlerimden biri bu arada iyi ki belirtmişsin onu unutmuşum. Androidde o konuda sıkıntı yaşadığım oluyor ve hangi telefonu alırsan al yaşıyorsun çünkü uygulamanın yazılımında hata oluyor genellikle.

Eksi olarak yazdığın konulardan da APK ve koyu mod hiç önemli değil asla kullanmıyorum zaten.
    ***Bazen zahmetli olabiliyor dediğin konuyu açma şansın var mı? (Fotoğraf video vs dosyaları pcye aktarmadan bahsettiğini tahmin ediyorum)

S20 önerin için teşekkür ederim ama Nova 5T kullanıyorum, bir androidden beklediğim her şeyi veriyor bana, S20'nin kamera dışında çok bir şey katacağını sanmıyorum.
    Fiyat konusunda da haklısın maks 1 ay daha sabredip almayı düşünüyorum zaten taksitsiz almam biraz zor gibi şu an.
  • Yıllarca İphone kullandım ve sonra androide geçtim. 1 yıl dayandıktan sonra tekrar iphonea döndüm, kesinlikle geçmene değer. Bikere kafan rahat oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SiNaPSiS kullanıcısına yanıt
    Biraz ayrıntı verme şansın var mı hocam meraklı bir adamım ben androidde neleri sevmedin iPhonde'da olan neleri aradın mesela
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba, uzun yıllar Andorid kullanmış biri olarak 2 gün önce iPhone 11 satın aldım ve iOS'a giriş yaptım.

Son telefonum 2017 yılının amiral gemilerinden biri olan Sony Xperia XZ'ydi.

Artıları,
    - Son derece stabil, özellikle birçok uygulama ile çalışırken asla sorun yaşamıyorum ve bekletmiyor.
    - Kamerası çok güzel. Sony kameram da iyidi, ki Leica lens ile gayet güzel çekimler yapıyordum ancak iPhone 11 kamerası bambaşka. Live özelliği ve gece modunu çok beğendim. Ayar olarak yanılmıyorsam yalnızca pozlama ile oynayabiliyoruz ve bana yetti. Portre modu ve geniş açı da olmazsa olmazlardanmış meğer.
    - Telefon kalite hissiyatını veriyor, kasasını çok beğendim. Arkadaki cam çok hoş.
    - Kullanımı daha basit. Manuel araç ve otomatik araç arasındaki fark gibi. Manuel kullanmayı da seven olur ancak ben artık otomatik alıp keyfime bakmak istedim
    - Bildirim sesleri, zil sesi ve özellikle titreşim geribildirimi çok tok. Klavyede yazarken o "tık tık" sesini kapatasım gelmiyor.
    - Galeri kullanımı daha basit ve hızlı. Konum kaydetmesi stabil.

Uzun lafın kısası kastı mı dondu mu, haritayla Bluetooth'u aynı anda açmayayım kasmasın, arkada açık uygulama kaldı kapatayım gibi dertlerim yok.

Ortalama 3 sene, maksimum 5 sene kullanacağım. Umarım 3 sene üzmeden bu şekilde götürür.

Düzenleme: Eksi yazmamışım, ama henüz fark ettiğim ve önemli bulduğum bir eksisi yok. Özelleştirmelerin kısıtlı olması sizin için eksi ise dikkate alın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 18 Eylül 2020; 23:12:8 >

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt
    zahmetteki kastım şu; bir fotoğrafı paylaşmaktan ayarlardaki bir kısma, veya fotoğrafları klasörler haline getirmekten ekran süremin kaç saat olduğuna bakmak gibi genel olaylar. tabii ki çok öznel bir görüş ama yine de bilmenizi istedim. ama sonuç olarak zevkle kullanıyorum:)

• ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    2 günde bu kadar farkı anlamış olmanı tebrik ederim öncelikle hocam

Kamerada ölçü olarak XZ göstermen çok iyi olmuş çünkü ilk çıktığında bir arkadaşım almıştı ve ondan daha iyi çeken kamera görmemiştim o zamanlarda.

Özelleştirmenin önemi yok benim için, telefonu hep orijinal temasında kullanıyorum ayrıca uygulama menüsü de kullanmıyorum zaten arayüzde de sorun yaşamam diye düşünüyorum.

***Henüz 2 gün olmuş ama pil süresi hakkında ne düşünüyorsun kaç saat ekran süresi aldın?

Güzel konulara değinmişsin teşekkür ederim, kullandığın süre zarfında yeni şeyler aklına gelirse de benimle paylaş lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: egeandra

zahmetteki kastım şu; bir fotoğrafı paylaşmaktan ayarlardaki bir kısma, veya fotoğrafları klasörler haline getirmekten ekran süremin kaç saat olduğuna bakmak gibi genel olaylar. tabii ki çok öznel bir görüş ama yine de bilmenizi istedim. ama sonuç olarak zevkle kullanıyorum:)
    Anladım hocam teşekkür ederim cevaplar için

Sahi o aklıma geldi şimdi. Mesela ben şimdi galerime girdiğimde whatsapptan gelen ve telegramdan gelenleri ayrı klasörlerde görebiliyorum. iPhoneda hepsini bir yerde mi gösteriyor veya klasörler kısmı var mı?
    hayır bulunmakta klasörler

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?)

Test etmek için normalde olduğundan fazla telefonla oyalandım hocam

Ben de Sony'i orjinal temasında kullanıyordum, fabrika ayarlarını seven bir adamım

Pil süresinden gayet memnunum. Sabah %100 ile başladım, şu anda %41 ve anlık 5 saat 40 dakika ekran sürem var. Bugün fotoğraf çekmek için dışarı çıktım. Kamerayı tam 1 saat kullanmışım. Gün içerisinde Bluetooth kulaklığım ile müzik dinledim ve neredeyse sürekli mobil verim açıktı, Snapchat'ı aktif kullandım ve Instagram'da gezindim. Beklediğim performansı aldım, ne eksik ne fazla

• egeandra kullanıcısına yanıt
    Süper. Teşekkürler
    rica ederim. umarım en iyi kararı verirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Test etmek için normalde olduğundan fazla telefonla oyalandım hocam

Ben de Sony'i orjinal temasında kullanıyordum, fabrika ayarlarını seven bir adamım

Pil süresinden gayet memnunum. Sabah %100 ile başladım, şu anda %41 ve anlık 5 saat 40 dakika ekran sürem var. Bugün fotoğraf çekmek için dışarı çıktım. Kamerayı tam 1 saat kullanmışım. Gün içerisinde Bluetooth kulaklığım ile müzik dinledim ve neredeyse sürekli mobil verim açıktı, Snapchat'ı aktif kullandım ve Instagram'da gezindim. Beklediğim performansı aldım, ne eksik ne fazla
    Tatmin oldum

Gayet iyi bence. Ben 3700 mah batarya ile 7-8 saat alıyorum. IOS nasıl beceriyor bu bataryayı bu kadar az kullanmayı anlamıyorum, enteresan

Pil sağlığına dikkat et bari ilerde üzmesin

• quote:

Orijinalden alıntı: egeandra

rica ederim. umarım en iyi kararı verirsiniz
    Umarım, çok sağ olun
    Cihazda 720p diyebileceğimiz LCD ekran var hocam. Ben bunun etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Ancak nasıl bir teknoloji ile donatıldıysa 2K telefonları aratmıyor. Hatta mağazada baktığımda pro ve pro max yanında soluk kaldığı için düşündürmüştü. Pro ve Pro max ekranı OLED. Ancak Sony ekranım da LCD olduğu için benim için bir fark olmadı. OLED'den LCD'ye geçsem belki üzerdi.

Pil sağlığı sorunu yaşayanları çok okudum, dikkat edeceğim umarım hocam
  • iPhone 5, iPhone 6 Plus, iPhone 7 Jet Black, iPhone 7 Plus, iPhone X kullandım yıllarca ara vermeden. En sonunda bir Android'e bakayım nasıl bir şeymiş diye F/P oranı yüksek olduğunu düşündüğüm bir cihaz aldım Redmi Note 9S. Belki cihaz tercihi yanlıştı fakat iOS'e alışan bir insan için çok zor. Kendi kullandığım Android cihaz için yorumlayacağım genel olarak değil.

Durduk yerde herhangi bir uygulama için yanıt vermeyi durdurdu.. hatası alabiliyorsunuz. Kameramın çalışmadığı zamanlar oldu. Servise gönderdik yazılım güncelleyip gönderdiler. Düzeldi mi? Hayır.

Arayüz hantal, telefon genel olarak hantal. Bazı uygulamalar o kadar büyük batarya olmasına rağmen pili içiyor. Bunlara müdahale etmeye çalışıyorsun yine düzeltemiyorsun.

iOS'in 3.parti uygulamaları genel olarak daha kaliteli ve stabil. Telefona gelen özelliklerde Apple çoğu şeyi stabil ve işlevsel olarak ekliyor. Android'de pek öyle değil. Ekleyelim de nasıl olursa olsun mantığını gördüm biraz.

Depolama alanı.. 128GB hafıza+SD Kart imkanı vardı. İhtiyaçlarıma bakıyorum. Benim için gerekli mi? Hayır değil. iPhone kullanırken 64GB cihaz + 50 GB iCloud bana fazlasıyla yetiyor. 128GB iPhone da kullandım. Baktım gereksiz benim için daha düşük kapasiteli cihazlara geri döndüm.

Ram miktarı. 6GB Ram koyuluyor cihazlara Android'de. Apple bunun yarısı ile çok daha stabil bir deneyim yaşatabiliyor.

Ben körü körüne bir markaya bağlanmam. Fakat iPhone cihazlar burada gereksizce eleştiriliyor. Telefonu sattığınızda büyük bir değer kaybı yaşamıyorsunuz. Her sene çok fazla olmayan maddi eklemeler ile cihazı yükseltmek çok daha kolay. Telefona 5 yıl gibi bir süre yazılım desteği sunuluyor. Bunu Android tarafında hangi üretici sunuyor?

Genel olarak toparlayacak olursam, kullanıcının ihtiyaçları ve bütçesi büyük bir etken. Alırken bakmak lazım. iPhone benim ihtiyaçlarımı karşılıyor mu, bütçem el veriyor mu diye. Eğer cevap olumluysa iPhone tercih etmek pişman etmez.

Son olarak Android cihazımı satarak iPhone 11 ile geri döndüm Apple'a.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 2007 de steve jobs devrimi tanıttı
    Nokia ya kalsaydık salak symbian ve tuşlu basmatik telleri ısıtıp ısıtıp sunuyorlardı
    Geçmek için fazlasıyla sebep benim gözümde
    Apple bok atan android kullanan insanlar ellerindekinn apple ın devrimiyle o hale geldiğini bilmiyorlar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.