< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FestalPenguin -- 19 Eylül 2020; 13:57:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FestalPenguin -- 19 Eylül 2020; 13:57:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2007 de steve jobs devrimi tanıttı
Nokia ya kalsaydık salak symbian ve tuşlu basmatik telleri ısıtıp ısıtıp sunuyorlardı Geçmek için fazlasıyla sebep benim gözümde Apple bok atan android kullanan insanlar ellerindekinn apple ın devrimiyle o hale geldiğini bilmiyorlar |
Onu bunu bilmem ama Türkiye'de iPhone fiyatları uygun olsa Androidci bulamazssiniz. Ben dahil tüm Android kullanan adamların tek derdi güncellemedir. Aksini iddia eden de Symbiancilardir
|
Yıllarca İphone kullandım ve sonra androide geçtim. 1 yıl dayandıktan sonra tekrar iphonea döndüm, kesinlikle geçmene değer. Bikere kafan rahat oluyor
|
Kesin öyledir kesin. 7 sene ayni telefonu kullandım havale eft ödeme herşey yaptım ve bu cihazı 4.4 sürümünde idi.
Benim ki neden çalınmadi acaba.. güvenlik güncellemesi yok sürüm eski ama çatır çatır çalışıyor ve her işimi yapıyordu. Girerseniz abudik gubidik sitelere +18 donunuzu da kaptirirsiniz. |
Yazmayayım yazmayayım diyorum da dayanamıyorum. 5 maaş denmiş bir de. iPhone 11 64GB Amerika Apple Store fiyatı şuan $699. Yani 699 birim para. Senin ülkende kaça satılıyor? 7999 TL. Yani 7999 birim para. Senin paran değersizse, üzerine yetmezmiş gibi fahiş vergiler varsa burada eleştirilecek yer Apple olmuyor.
|
Herkes ihtiyaçları doğrultusunda tercih yapmalı. Mesela ben NFC olmayan telefon kullanmam. Geçen gün arkadaş benden gördüğü için iPhone 11'i bilgisayarına bağlayıp modem olarak kullanmak istedi ama iTunes yüklü olmadığından yapamadı. Yok titreşimi bile başkaymış, yok tok bir his veriyormuş. iPhone tercih ederken bunları kıstas alan başka ülke vatandaşı var mıdır acaba?
Android güvensiz diyenler hâlâ KitKat kullanıyor herhalde. Kullanmadığım bankacılık uygulaması, yöntemi yok (NFC ile ödeme, QR kod ile ödeme, para çekme vs.) daha bir lira dolandırılmadım. Geçen gün arkadaş 6S'ten Android'e geçmek istiyorum ne dersin dedi bence yine iPhone almalısın dedim çünkü kullanım tarzı Android'e uygun değildi, gitti tavsiyemi dinleyip buyback kampanyası ile iPhone 11 aldı. Kardeşim uzun yıllar Android kullanmasına rağmen çevresinden etkilenip illa iPhone istiyorum dedi gittim 11 aldım valla abi niye bu kadar seviyorlar bu iPhone'ları çözemedim dedi. Dahası klavyesine alışana kadar aylar geçti. Android'te bence en önemli donanım işlemcidir. Bende SD835 işlemcili Nokia 8 var hâlâ çok hızlı. Telefonda hayalet ekran oldu garantisi sürmesine rağmen servise göndermedim çünkü para iadesi filan yapılsa alacağım paraya bu serilikte cihaz alamayacaktım. Anneme fakir dostu Xiaomi Note 8 aldım kendisi çok beğendi ama ben tahammül edemedim kullanmaya mesela. Android var Android var. Alışkanlıklarınızı ve kullanım alanlarınızı belirleyin öyle telefon alın derim. Dile kolay senelerce elinizden düşmeyecek bir cihaz alıyorsunuz. |
Puhahaha kesin o CEO'lar rakip ne yapmış diye kullanıyorlardır iPhone Android telefonlardan daha iyi olduğu için değil
iPhone almak istedim ama alamadım içimde kaldı kullananlara sallayayım da içimi rahat ettireyim... |
yok arkadaş, forumun da sokaktan bir farkı yok. her yerde aynıyız. her yerde birbirimize düşmanız. her yerde tanıdığımız tanımadığımız insanların kuyusunu kazmaya çalışıyoruz. hep insanların bir açığını arıyor, nerden vursak diye bakıyoruz.
holding patronlarını, milleti soyanları, fakirin fukaranın yetimin hakkını yiyenleri görmüyoruz; komşumuz, akrabamız, arkadaşımız araba alıyor, ev alıyor, telefon alıyor onu kıskanıyoruz. nasıl sanayi kalkınma hamleleri yaparız, nasıl turizm kalkınma hamleleri yaparız, nasıl tarım kalkınma hamleleri yaparız tartışmıyor; bilmemkaç kilometre ötedeki ülkenin ürettiği yazılım ve donanım yapan bir markayı benimseyip, taraftarı olup; diğer markayı benimseyip taraftarı olanla kavga ediyoruz, kırıyoruz, kırılıyoruz. zaten batmışıza b*ka batacağımız kadar. ne diyim: yiyin birbirinizi ete para vermeyin! |
Ben okuduğumu gayet net bir şekilde anlıyorum fakat aynı şeyi ne yazık ki sizin için düşünemiyorum.
Apple düşmanlığı gözünüzü kör etmiş gibi konuşuyorsunuz. Ne kadar hesap kitap yapıp önünüze koysam da bir şeyleri inkâr edeceksiniz. Yine de tekrar söyleyeyim; Yüzde 10 TRT payı, yüzde 50 ÖTV ve yüzde 18 KDV ödeniyor. Bunları bu kadar ütopik bir birim paraya alabilme sebebimiz ise dolar kuru ve vergiler. Dilerseniz satış fiyatından yukarıdaki bahsettiğim vergileri bir çıkartın. Daha sonra da 7,56'ya bölün bakalım kaç çıkacak. Amerika fiyatı ile karşılaştırın. Arada 3-5 dolar oynuyorsa lojistik gibi giderlerdir onlar. Sanki 500 TL'ye amiral gemisi Android cihaz alıyorsunuz da burada "oo Apple çok pahalı" diyorsunuz. Benim cihaz almak ile bir derdim yok. Pahalılığından yakınan da ben değilim sizsiniz unutmayın. Bu gereksiz tartışmayı da daha fazla uzatmayacağım. İyi forumlar. |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeandra -- 18 Eylül 2020; 22:13:56 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChiefOfficer -- 18 Eylül 2020; 23:12:8 > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
|