Şimdi Ara

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben iki platformuda kullanan biri olarak ikisininde iyi ve kötü yönleri olduğunu düşünüyorum, apple için yazılım ve uygulama konusuna bişey diyemem gerçekten kaliteli ve stabil uygulama dolu mağazası, he kötüsü yokmu elbette var paragöz işe yaramaz uygulama dolu sistem, sosyal medya uygulamaları apple ve ios etrafında şekilleniyor. bunu da unutmamalıyız koyduğunuz fotoğraf çektiğiniz story aynı şekilde yüklenebiliyor android tarafında ise bariz bozulmalar var, donanım kamera istediği kadar iyi olsun bir instagrama yükleyince tamamen gidiyor hepsi. android platformunda bunun önüne geçilemiyor malesef çünkü cihaz çok, bu gibi sıkıntılar yüzünden eksiye düşebiliyor android.
    bazı arkadaşlar androidi 4-4 yada daha eski sürümünde olduğu gibi sanıyor fakat android de bi hayli gelişlti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cumur -- 19 Eylül 2020; 13:24:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bikereismiguzel

ios 14 5 sene önce çıkan telefona bile geldi. apple cihazlarına en az 5 sene destek sağlıyor stabil bir şekilde çalıştırıyor. Tabi şöyle bir durum var yeni çıkan uygulamalar 4-5 senelik telefonlarda aşırı iyi çalışmayabiliyor.

iphone 7 den iphone 11 e geçtim şarj süresinden ekran kalitesine kamerasına mükkemmel bir upgrade deneyimi yaşıyorum diyebilirim.

iphone 12 çok farklı olmayacaktır çünkü 11 çok çok iyi bir cihaz diyebilirim tek fark belki 5g desteği olabilir onun dışında radikal bir upgrade olmayacaktır. fiyatda 9,000 tl bandında bekliyorum.

iphone 11 al geç özetle
    yok zaten 11 almayı düşünüyorum da 12 çıkınca 11in fiyatı düşer mi diye öyle bi soru sordum hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Bırakın hocam birbirlerini gazlıyorlar..
    7bin üstü verince tabiki en iyi cihaz onlarınki olacak yoksa verdikleri para içlerine oturur..

TCLplex kullanıcısı..
    ikide bir gazliyorlar diyeceğine elle tutulur bir şey söyle. gazlıyor dediğin insanlar sürekli bir şeyler anlatmaya çalışıp fikrini paylaşıyor. fikrin varsa paylaş

• quote:

Orijinalden alıntı: Ranez

Benim Android'de en ama en sevmediğim şey üçüncü parti uygulamaların kalitesi. iPhone'da marketten indirdiğin uygulamaların yüzde 90'ı sanki sistem uygulamasıymış kalitesinde çalışıyor. Android'de saldım çayıra mevlam kayıra. iPhone uygulamalarında bildirimler vaktinde gelir, herhangi bir uygulama arka planda milyon tane işlem yürütüp bataryayı içmez, uygulamalar her şeye erişim isteyip vermeyince çalışmamazlık etmez. Belli bir tasarım şablonuna uyularak tasarlanmıştır uygulamalar. Animasyonlar yağ gibi akar. Fonksiyonlar düzgün çalışır. Özellikle sosyal medya uygulamaları android telefonlarda instagram / snapchat kullanarak story / snap atayım dersin 90'lı yıllar sünnet düğünü kalitesinde video gönderirsin millete..

Android'in artıları özelleştirme üzerine kurulu ama ben telefonu teknolojik bir oyuncak olarak görmekten ziyade hoşuma giden içeriklere ulaşmak için bir araç olarak kullanıyorum. Yok arayüz değişiyormuş yok ikonlar değişiyormuş falan filan beni sarmıyor. iPhone'da her şey iyi zaten neyini değiştirmek isteyeyim? Ha korsan içerik ve uygulamalar yüklüyorsanız Android'de korsan içerik yüklemek bir tuşa basmaktan ibaretken iPhone kırk takla attırıyor çoğu zaman da mümkün olmuyor. Bunu bilin.

Umarım iPhone'dan memnun kalırsınız.
    Teşekkür ederim görüşler için hocam umarım memnun kalırım sağ olun

• quote:

Orijinalden alıntı: Sonklavyebükücü

8 sene boyunca Android telefon ve tablet kullandım , eğer Amiral gemisi sayılan bir Android alıyorsanız uzun süre kullanabilirsiniz iki ay önce elimden düşüp kırılan G2'm vardı ve 7 yıllıktı hala da çalışıyordu spordayken asıl telefonumun şarj harcamasın diye spotify gibi uygulamaları ona yüklemiştim veya akıllı saat ile onu eşleştirmiştim vs. Tek kötülüğü şuydu stock rom ile kullandığım için güvenlik yaması 2015 ya da 2016dandı galiba tam hatırlamıyorum , bankacılık uygulaması kuramıyordum.Aynı dönemde İphone 5s vardı o galiba 2019a kadar güvenlik güncellemesi aldı , iphone 6 desek şu an hala güvenlik güncellemesi alıyor yeni güncelleme almasa da.Kısacası Androidde eğer üst seviye alıyorsanız S20 olur P40 gibi cihazlar olur 5 yıl kullanır ortalama bir kullanıcı.Son kullandığım telefon LG G6 idi ve güvenlik yaması 2019du galiba , bloatware removal yaptım rootsuz ve içinde 4 yıllık işlemci olmasına rağmen hız olarak beni üzdüğünü söyleyemem bazen takılıyordu kafası karışıyordu ama gelişitirici seçeneklerinden animsyon hızlarını ayarlayabiliyordum hatta adb ile varsayılan değerler dışında da değer atayabiliyorduk (0.39 , 0.4 gibi)

Şu an ip7 kullanıyorum , şunu söyleyebilirim 4 yıllık gibi hissettrmiyor G6 3 yıllık olmmasına rağmen yaşını bazen hissediyordum 2k ekranla ilgili olsa gerek.Androidde aldığım uygulama hatası ayda 10 kere ise apple da 4 ayda 1 kere başıma gelmiştir.FPS atlaması yaşamadım şimdilik ve Androiddeki her ayar orada burada karışıklığından kurtulmuş oldum apple da her şey daha yerli yerinde ve elinize başka bir apple aldığınızda kullanması zor olmuyor.Hız olarak 2016 telefonu demem kesinlikle 750p çözünürlük de işin içine girince zaten sistem rahatlıyor.

Uygulamalar kesinlikle daha kaliteli ve daha güvenli ve tasarımlarında tutarlılık var.Uygulamalar sürekli kontrol ediliyor , daha az hata var.Örneğin instagramı bir s20 ip7 den daha hızlı açıp daha çabuk yüklese de story atarken optimizasyon sıkıntısı var çamurla atmış gibi oluyor storyleri.Apple da çekilenler çok daha iyi çıkıyor vs. Uygulamalar geliştiriciden çok apple ın kontrolünde.

Ekosistem olarak toplarsanız apple ı entegrasyon çok güzel hiçbir androidde bu kadar pürüzsüz bir entegrasyon yok google uygulamaları ile.Çok fazla karışıklık var kısacası işlemci qualcommdan , mediatekten , samsungdan ,huawei den , ekran LG Samsung , telefon üreticisi deseniz oppo vivo xiaomi derken liste uzuyor , yazılım deseniz Google tabanlı olsa bile herkesin kendi yazılımı var huawei HarmonyOS çıkardı derken uygulama geliştirice kime geliştirecek uygulamayı.Anroid studionun sunduğu bazı kolaylıklar olmasa imkansız.Apple da yazılım , donanım apple ın.Geliştirme kodları apple'da her şeyin entegrasyonu daha kolay.

Androidde tek özlediğim cihaz üzerindeki kontrol (kamera üstündeki bile) , önbellek silebiliyorum en basitinden tema yüklüyorum telefonu bilgisayara bağlayınca istediğim dosyayı içine atabiliyorum kablosuz sistem kullanmak istemezsem.Özgürlük ve kullanışlılık olarak güzel sadece ; geri kalan özellikler apple da daha iyi ve alışması da zor değil birbirlerinden düşünüldüğü kadar farklı değiller bence en azından son kullanıcının gördüğü şekilde farkları çok değil.

edit:alacak olsam param yetse yine apple alırdım , güncelleme konusu da şöyle güncellemeye çok takılan biri değilim yine de güncelleme almak hoş ama kullanmayacağım özellikler eklendiği için 13.6.1 deyim hala ve 13.7 ile 14 de geldi.Yüklersem apple bilerek yavaşlattığı için değil gereksiz özellik ekleneceği için yüklemiyorum bu sayede apple yavaşlatmasa da yavaşlayacak cihaz ister istemez kısacası güncelleme almak hoş olsa da yüklemedikten sonra pek anlamı yok.

alma konusuna gelince şu sıralar black friday beklemek mantıklı olabilir.O ara 12 de gelmiş olur
    Hocam uzun uzun her şeye değinmişsiniz teşekkür ederim. Sizin gibi insanlar yardımcı olmak amacıyla makale yazıyor bazıları da gelip birbirlerini gazlıyor falan diyorlar ya ona sinir oluyorum.

Black fridayın tarihini bilmiyorum ama o zaman iyi bir indirim gelir mi acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: MindWalker

1 adet iphone 2,
    2 adet iphone 3,
    2 adet iphone 3gs,
    1 adet iphone 5,
    1 adet iphone 5s,
    1 adet iphone 6,
    2 adet iphone 6s,
    1 adet iphone 7 eskittikten sonra apple firmasının yüksek fiyata 5 yıl öncesinin teknolojisinin dayatmasına karşı xiaomi mi mix 3 aldım.

cihazı aldığım esnada iphone 10 almayı düşünüyordum ve o anki fiyatı 8-9 bin tl civarıydı. mix3 e 3500 tl verdim.

artıları : kamera, konfor, PİL ( yukarıda yazdığım iphone'ların 5 tanesinin pil değişimini yaptırdım ve 1 günü zor çıkartıyorlardı, xiaomi de 2 gün rahat dayanıyor ve şarj etmeyi unutturuyor.) , oyunlarda ve uygulamalarda kasma kesinlikle olmuyor, köşeden köşeye çentiksiz ekran (bu benim için en önemli etken), apk ve room kolaylığı, gören insanların "o ney laan" şeklinde şaşırması :)

eksileri : arayüz kasılması (normalde çok kasma olmuyor ama belli bir kullanımdan sonra androidin genel sorunu olan sistemin şişmesi sonucu oluşan kasılmalar görülüyor ama benim için problem değil cihaza hard format atıp kutudan çıktığı gibi kullanmaya devam ediyorum), parmak izi okuyucusunun arkada olmasına alışamadım, bazı uygulamalarda sorun çıkması (örnek: stüdyo kalitesinde çekilmiş fotoğraf ve videoları instagrama attığımda sanki hesap makinasıyla çekilmişcesine kaliteyi düşürüyor, menü karışıklığı (muhtemelen iostan geçtiğim için bir türlü alışamadım), klavye kullanımı berbat (2-3 farklı kavye kullandım hiç memnun değilim)

sonuç olarak 1 senedir xiaomi kullanıyorum telefondan son derece memnunum.( gönül isterdi xiaomi cihaza ios kurulsun ama androide mecburuz)
    2.5 kat daha fazla verip 5 yıl öncesinin teknolojisini kullanmak akıl karı gelmedi bana. gün gelir apple fiyatları normale çeker işte anca o zaman dönerim.

3500 lük cihaz diye küçümsemeyin; amoled ekranı, hızlı şarjı, kablosuz şarjı, ön tarafta çift kamera ve flaşı olan kızaklı bir teknolojik üründen bahsediyorum..

not: yeni iphone kutularında adaptör çıkmayacak olmasının yanında xiomi'nin kutusunda kablosuz şarj aparatının çıkması efsane bir incelik olmuş.
    3500lük cihaz diye küçümsemeyiz hocam benim elimdeki cihaz da aldığımda 3500 idi (şimdi 4700 olmuş ama)...

bi de artı yönüne kamera yazmışsınız ona katılmıyorum zaten iPhone tartışırken en büyük artıların başında geliyor kamera. sonra uygulama kaliteleri, yazılım ve güvenlik desteği diye gidiyor..
    Sanırım model olarak daha yüksek bir android modelle kıyaslandığınız için böyle bir sonuca vardınız

• quote:

Orijinalden alıntı: cumur

ben iki platformuda kullanan biri olarak ikisininde iyi ve kötü yönleri olduğunu düşünüyorum, apple için yazılım ve uygulama konusuna bişey diyemem gerçekten kaliteli ve stabil uygulama dolu mağazası, he kötüsü yokmu elbette var paragöz işe yaramaz uygulama dolu sistem, sosyal medya uygulamaları apple ve ios etrafında şekilleniyor. bunu da unutmamalıyız koyduğunuz fotoğraf çektiğiniz story aynı şekilde yüklenebiliyor android tarafında ise bariz bozulmalar var, donanım kamera istediği kadar iyi olsun bir instagrama yükleyince tamamen gidiyor hepsi. android platformunda bunun önüne geçilemiyor malesef çünkü cihaz çok, bu gibi sıkıntılar yüzünden eksiye düşebiliyor android.
    bazı arkadaşlar androidi 4-4 yada daha eski sürümünde olduğu gibi sanıyor fakat android de bi hayli gelişlti.
    Telefonu kullanım amacı resim çekip sosyal medyaya atmaksa zaten paran varsa iphone almak mantıklı.
    iPhone androidden daha ucuz olsa da ben iPhone kullanamam mesela. Telefonu kullanım amacım resim çekmek değil mesela.
    bin liralık android ile on bin liralık iPhone kıyaslayan zeki tipler var mesela.
    4 senedir oneplus 3 kullanıyorum, memnunum şahsen. 4 senelik telefonda 20w hızlı şarj ve 6gb ram var. Ama resim kalitesi bana göre vasat

• AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM kullanıcısına yanıt
    yani hocam bende sosyal medyacı biri değilim o yüzden en son onu yazdim ama bilinmesinde fayda var tabi

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt
    Fikir mi? Gazlıyorlar diyorum işte o derece anlamsız muhabet.

Sizler bu iPhone u alınca uzaya mekik attığınızı falan mı sanıyorsunuz?
    Açıyorsunuz Instagram Facebook WhatsApp sabah akşam yazışma iki üç foto eee bunları android cihazlar yapamıyor mu?

Daha düne kadar NFC nedir bilmeyenler, wi-fi direct kullanmamışlar, dlna nedir desek 5dk boşa bakıp düşünecek olanlar, daha başka cihazlardan Bluetooth veri transferi yapamayanlar gelip birbirini gazlıyor.

Bir Kelime var stabil stabil.. nedir örnek desek " işte program kapanmıyor" diyen ama iPhone konularında bıktım bu programlarda hata vermesinden diye yazıların olmasını görmezden gelen gazcılar.

Hepiniz profesyonel içerik üreticisi misiniz? Hepiniz Mesut çevik misiniz lansman dan lansmana koşarken ağırlık olmasın diye iPhone ile kayıt edip onun iyi özelliklerinden faydalanıyorsunuz.
    Amerika da bir maaşa alınan iPhone ları kendi vatanında 5 maaşa alanlar deli gibi savunuyor.

Amerika'da 5 maaşa satsın bakalım alan oluyor mu
    Daha geçen sürümde İngiltere de tepki çekti bin sterlin iPhone mu olur diye.

evet amiral gemisi sağlam bir cihaz olduğu için kamerası iyi doğru ama örnek mi9t yada redmi note8pro hem uygun hem yine iphone 11 e kadar olan tüm iphone modelleriyle yarışır bence kamera konusunda..

birde kıyaslamayı fiyat performans olarak yapıyorum şuan mix 3 ile iphone 7 nin ikinci elini baz alırsak ikiside ortalama 2500tl ama kameraya bak birisi çamur birisi efsane..
    not : eşimde iphone 7 var o yüzden onunla kıyaslama yapıyorum
  • Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    2ay öncesine kadar LG G.pro kullanıyordum Android 4.4 sürümü her bankacılık uygulaması yüklüydü.

G2 4.4 almadı mı?

• maddi durum varsa andpid tarafından ios a geçilir, tam tersi de yapılır,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android iOs'un yaptığını yapamıyor kardeşim. İnstagram leş gibi çalışıyor. Story atıyorsun hesap makinesiyle çekilmişe dönüyor insanlar dalga geçiyor. Whatsapp desen Android cihazlarda bildirimlerin kafasına göre çalışıp çalışmaması sorunundan muzdarıp. Hele Whatsapp'tan gelen fotoğrafların zorla galeriye eklenmesi sorunu vardı bir ara çözdüler mi bilmiyorum. Facebook desen Android'in bütün özgürlük açıklarını kullanıp telefonunu ele geçiriyor resmen. Arka planda 1 gb ram kullanan işlemler çalıştırıyor ne yapıyorsa artık. iOs'da böyle şeyler göremezsin. Senkronizasyon sorunları var özellikle Xiaomi telefonlarında. Rehberden sildiğin numaralar beş dakika sonra zart diye geri gelebiliyor. Komik şeyler kimse bunlarla uğraşmak internette dert anlatmak zorunda değil.

Ucuz ve muhtemelen de kalitesiz bir Android telefon almışsın gelmişsin iPhone'a sallıyorsun. Sanki üst sınıfa hitap etmesi için tasarlanan Android telefonlar fiyat etiketi olarak iPhone'dan farklıymış gibi. Üst sınıf telefon alayım desen ne alırsan al en az 7-8 bin lira çıkacak cepten. Hele insanların iPhone alması kazandıkları paralarını keyiflerine göre harcamaları niye durduk yere birine batar anlamadım.

• trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    G2 5 aldı.Bankacılık uygulamaları da çalışıyordu zaten sadece kullanmaya çekiniyorum Mayıs 2015 ya da 2016 olması lazım güvenlik yamasının.Benim demeye çalıştığım bankacılık uygulaması çalışıyor yükleniyor da hatta 5.0 sürümünde playstoredaki uygulamaların çoğunu indirebiliyordum ancak bankacılık uygulaması gibi bir uygulamayı o kadar güvenlik açığı bulunan bir cihazdan kullanmak istemiyorum takdir edersiniz ki.
    rica ederim hocam androide de iosa da ikisine de sempatim var yazılım işini seviyorum genel olarak yenilik oluyor hem de.Körü körüne savunanları anlamıyorum herkes kendi ihtiyacına bütçesine göre istediğini seçer.Benim bütçem kısıtlıydı 3e ip7 aldım 3.600e mi note 10 lite alanlardan bir sürü şikayet var yakınlık sensörüyle ilgili olsun , kasmayla ilgili olsun.Ben 3 bine de olsa 4 sene önceki iphoneu alıp rahat rahat yaşayabiliyorken test bile edilmeden piyasaya sürülmüş , binlerce model arasından unutulan bir cihazı niye alayım.Androidde bunu sevmediğimi belirtmiştim zaten.

Black friday kasım civarında yanlış bilmiyorsam , 11ler uzun süredir piyasadalar geldikçe ellerinde kalan serileri bitirmek isterler XS gibi cihazların artık üretimi durdu onlarda bence indirim olur stoklar komple erisin diye , 11lerde de yerine göre 300-400 lira civarı indirim olur bence.Yıl sonuna geldikçe yeni serilere yer açmak için indirim yapabilirler tabi ülkenin durumuna bağlı olarak önce bindirim sonra indirim de olabilir

edit:Apple da bataryaya çok laf edilir ayrıca batarya konusunda da şunu söyleyeyim 1960mah lık batarya olmasına ve 4 yıllık telefon olmasına rağmen (Telefon yeni alınsa da) sabah 9.30 da şarjdan çıkardım appstoredan uygulama yükledim , kullandım tw ve forumda gezdim (toplamda 10 dakika 15 dakikadır) şarjım hala 100.Androide aynı donanım bataryayı koyun yarım gün anca çıkarır batarya konusunda 3300mah den 1960a düşmeme rağmen beni üzmedi her gece en az 5 saat ekran süresi ve yüzde 40 civarı şarjla takıyorum.O da en kötü günümdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonklavyebükücü -- 19 Eylül 2020; 16:37:1 >

• Bende yillardir android kullaniyorum ama iPhone a gecip gecmeme konusunda hala kararsizim, android deki ozellestirmeyi bir turlu birakamiyorum. hayatimda sadece 1 haftaligina iPhone 6 kullandim o da mecbur oldugum icin ve hala beni ne kadar zor durumda biraktigini hatirladikca sinir oluyorum ancak, yazilim olarak gercekten 3-5 yil arasi hala destek sunabilmesi beni cezbetmiyorda degil. Heleki son donemdeki yenilikler aklimi celiyor.
  • Yazmayayım yazmayayım diyorum da dayanamıyorum. 5 maaş denmiş bir de. iPhone 11 64GB Amerika Apple Store fiyatı şuan $699. Yani 699 birim para. Senin ülkende kaça satılıyor? 7999 TL. Yani 7999 birim para. Senin paran değersizse, üzerine yetmezmiş gibi fahiş vergiler varsa burada eleştirilecek yer Apple olmuyor.
  • GurcellOnline kullanıcısına yanıt
    Nasıl zorda bıraktı, eski bi çöpdroid yeni iOS kullanıcısı olarak çok merak ettim, sizin adınıza telefonlara cevap verip, rehberdekilere çirkin Mesajlar mı attı...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iPhone almak için Türkiye'deki en uygun zaman Ekim-Kasım-Aralık aylarıdır. Yeni model isteniyorsa alınıp en güncel model 1 sene kafa rahat kullanılır, eski modellere de alışveriş sitelerinde indirim gelir. Ancak son zamanlardaki döviz kurundan dolayı bu sene iPhone 11'ler de indirim olmama ihtimali var 12 gelse bile. (Düz 11'lerde olmaz ama Pro 11'lerde geçen sene XS'de olduğu gibi bu sene de ciddi bir indirim olacağını düşünüyorum online alışveriş sitelerinde)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.