Şimdi Ara

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
9.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ChiefOfficer

Cihazda 720p diyebileceğimiz LCD ekran var hocam. Ben bunun etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Ancak nasıl bir teknoloji ile donatıldıysa 2K telefonları aratmıyor. Hatta mağazada baktığımda pro ve pro max yanında soluk kaldığı için düşündürmüştü. Pro ve Pro max ekranı OLED. Ancak Sony ekranım da LCD olduğu için benim için bir fark olmadı. OLED'den LCD'ye geçsem belki üzerdi.

Pil sağlığı sorunu yaşayanları çok okudum, dikkat edeceğim umarım hocam
    Hocam ölçü doğru olur mu bilmiyorum ama Samsung Note8'den (Süper Amoled) Huawei Nova 5T'ye (IPS Lcd) geçiş yaptım ve gördüğüm en büyük fark güneş altında kullanımın Amoled'de bariz daha iyi olduğu ama telefon seçerken benim fikrimi değiştirmez açıkçası.Telefonumu en çok arabada ve evde kullanıyorum çok gerekirse de güneş altında biraz daha az görürüm sıkıntı yok

• FestalPenguin kullanıcısına yanıt
    Al benden de o kadar hocam Zaten devamlı düşük parlaklık, hatta mavi ışık filtresi ile kullanan biriyim. Güneş altında da fazla durmuyorum ve güneş altındayssam çağrı yapma harici telefonla işim olmuyor
    Açıkçası Andoid üreticilerinin şöyle OLED, böyle AMOLED diye öve öve bitirememesini hep gereksiz buldum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

iPhone 5, iPhone 6 Plus, iPhone 7 Jet Black, iPhone 7 Plus, iPhone X kullandım yıllarca ara vermeden. En sonunda bir Android'e bakayım nasıl bir şeymiş diye F/P oranı yüksek olduğunu düşündüğüm bir cihaz aldım Redmi Note 9S. Belki cihaz tercihi yanlıştı fakat iOS'e alışan bir insan için çok zor. Kendi kullandığım Android cihaz için yorumlayacağım genel olarak değil.

Durduk yerde herhangi bir uygulama için yanıt vermeyi durdurdu.. hatası alabiliyorsunuz. Kameramın çalışmadığı zamanlar oldu. Servise gönderdik yazılım güncelleyip gönderdiler. Düzeldi mi? Hayır.

Arayüz hantal, telefon genel olarak hantal. Bazı uygulamalar o kadar büyük batarya olmasına rağmen pili içiyor. Bunlara müdahale etmeye çalışıyorsun yine düzeltemiyorsun.

iOS'in 3.parti uygulamaları genel olarak daha kaliteli ve stabil. Telefona gelen özelliklerde Apple çoğu şeyi stabil ve işlevsel olarak ekliyor. Android'de pek öyle değil. Ekleyelim de nasıl olursa olsun mantığını gördüm biraz.

Depolama alanı.. 128GB hafıza+SD Kart imkanı vardı. İhtiyaçlarıma bakıyorum. Benim için gerekli mi? Hayır değil. iPhone kullanırken 64GB cihaz + 50 GB iCloud bana fazlasıyla yetiyor. 128GB iPhone da kullandım. Baktım gereksiz benim için daha düşük kapasiteli cihazlara geri döndüm.

Ram miktarı. 6GB Ram koyuluyor cihazlara Android'de. Apple bunun yarısı ile çok daha stabil bir deneyim yaşatabiliyor.

Ben körü körüne bir markaya bağlanmam. Fakat iPhone cihazlar burada gereksizce eleştiriliyor. Telefonu sattığınızda büyük bir değer kaybı yaşamıyorsunuz. Her sene çok fazla olmayan maddi eklemeler ile cihazı yükseltmek çok daha kolay. Telefona 5 yıl gibi bir süre yazılım desteği sunuluyor. Bunu Android tarafında hangi üretici sunuyor?

Genel olarak toparlayacak olursam, kullanıcının ihtiyaçları ve bütçesi büyük bir etken. Alırken bakmak lazım. iPhone benim ihtiyaçlarımı karşılıyor mu, bütçem el veriyor mu diye. Eğer cevap olumluysa iPhone tercih etmek pişman etmez.

Son olarak Android cihazımı satarak iPhone 11 ile geri döndüm Apple'a.
    Androide geçerken dediğin gibi cihaz tercihini çok yanlış yapmışsın çünkü iPhone kalitesinden Xiaomi kalitesizliğine inmek=atttan inip eşeğe binmek
    İki Xiaomi telefonu kullanmış biri olarak kimseye kesinlikle tavsiye etmiyorum. Eskisi gibi ucuz da değiller zaten. Androidde Samsung ve Huawei ölçüdür benim adıma en azından. Keşke bir S10 veya P30 falan deneseydin o zaman daha sağlıklı karşılaştırma yapardın diye düşünüyorum

Pil ve Ram konusunda kesinlikle haklısın, iPhone androide göre çok daha az veriler kullanarak çok daha fazla verim alıyor. Ve dediğin gibi 5 yıl yazılım desteği de cabası.

Hafıza konusunda sana katılmayacam çünkü 128 GB telefonum var. Önceden 64 vardı. Önceden 34 GB boş alanım varken şu an 98 GB boş alanım var beni daha rahat hissettiriyor yoksa kullandığımdan değil

Bütçe konusuna da değineceğim. Bütçe bence iPhone'a daha çok el verir çünkü alıp 5 yıl kullanıyorsun zaten. Ben bir androidi 2 yıldan fazla kullandığımı hatırlamıyorum eskiyor ve değersizleşiyor. Sonuç olarak 2 telefon> 1 telefon denklemimizden iPhone daha hesaplıdır sonucunu alıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FestalPenguin -- 19 Eylül 2020; 0:8:47 >

• Wadjet kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, üçüncü parti uygulamalarının daha kaliteli olduğumu sadece ben fark etmemişim demek ki. Aslında 2 gündür iPhone 11 kullanıyorum ama Donanım Haber uygulaması da dahil olmak üzere Whatsapp, Instagram vs. daha stabil geldi. Özellikle Whatsapp’ın iOS versiyonunu çok beğendim.

• quote:

Orijinalden alıntı: şopen27

2007 de steve jobs devrimi tanıttı
    Nokia ya kalsaydık salak symbian ve tuşlu basmatik telleri ısıtıp ısıtıp sunuyorlardı
    Geçmek için fazlasıyla sebep benim gözümde
    Apple bok atan android kullanan insanlar ellerindekinn apple ın devrimiyle o hale geldiğini bilmiyorlar
    Çok güzel konuya değindin hocam hiç bu açıdan bakmamıştım

Dikkat et ama androidciler dm'ne dolmasın şimdi
  • quote:

Al benden de o kadar hocam Zaten devamlı düşük parlaklık, hatta mavi ışık filtresi ile kullanan biriyim. Güneş altında da fazla durmuyorum ve güneş altındayssam çağrı yapma harici telefonla işim olmuyor
    Açıkçası Andoid üreticilerinin şöyle OLED, böyle AMOLED diye öve öve bitirememesini hep gereksiz buldum.
    Napsınlar hocam onlar da bi yerden ekmek kazanıyorlar kızmayın çocuklara

• quote:

Merhaba hocam, üçüncü parti uygulamalarının daha kaliteli olduğumu sadece ben fark etmemişim demek ki. Aslında 2 gündür iPhone 11 kullanıyorum ama Donanım Haber uygulaması da dahil olmak üzere Whatsapp, Instagram vs. daha stabil geldi. Özellikle Whatsapp’ın iOS versiyonunu çok beğendim.
    Merhabalar hocam hoş geldin.

Uygulama kalitesini herkes söylemeye başladı çok tatmin etti açıkçası çünkü ben forumun uygulamasını kullanmıyorum tarayıcıdan giriyorum çünkü rezalet gerçekten -son zamanlara doğru biraz toparlasalar da-

Hayırlı olsun bu arada telefonun
    Teşekkür ederim Sizinle yukarıda konuşmuştuk ayrıca

• ChiefOfficer kullanıcısına yanıt
    Pardon başkasına cevap vermişsin ben alıntı görmeyince direkt üstüme alındım. Forumda çok pro değilim kusuruma bakmayınız
    Estağfurullah olur öyle

• @FestalPenguin

Zaten belirttim tercihte hata olabilir ona göre yorumlayacağım diye. Aldığım sırada gerek donanım gerek de fiyat olarak en dikkatimi çeken o cihaz olmuştu. Farklı bir cihaz da kullansam deneyimim 3 aşağı 5 yukarı yakın olurdu diye düşünüyorum. Çevrede arada sırada deneyimlediğim cihazlar oluyor çünkü.

Hafıza konusunda ben hiç takılmıyorum. Saklama alanıma girip bakmam bile. Bana yeteceğini bildiğim için sağını solunu çok fazla kurcalamıyorum. Orada 10GB ya da 100GB yazmasının benim için değiştireceği bir şey yok çünkü.

Değer kaybı iPhone cihazlarda çok düşük oluyor. 5 yıl kullanmıyorum bir cihazı ben. Her yıl ya da 2 yılda bir cihazımı yükseltiyorum duruma göre. Satıp üzerine eklediğim miktar beni rahatsız eden bir miktar olmuyor. Bu yüzden de benim için oldukça mantıklı. Ancak 5 yıl kullanacağım diyen kişi için kesinlikle tercih sebebidir. 2.5 yıl gibi bir süre geçince ücretli batarya değişimi ile büyük memnuniyetle kullanıma devam edilebilir. Evde halen kullanılan 6 Plus, 6S Plus cihazlar var. 6 Plus 2014'de çıkış yapmış bir telefon. Batarya değişimi yapıldı ve çatır çatır çalışmaya devam ediyor.

@ChiefOfficer

Instagram'da hikayeye bir video eklediğinizde fark çok daha bariz oluyor. Uygulamaların kalitesine ek olarak App Store çok başarılı Play Store'a göre. Benim gözlemlediğim ve deneyimlediğim kadarıyla.

• Her iki sistemi yakindan taniyan biriyim. Is telefonu olarak Android Galaxy S10 ozel olarak iPhone X kullaniyorum. Bugune dek bana firma tarafindan verilen hicbir Amiral Gemisi Android Telefon iPhoneu elimden biraktiramadi.

Firma Galaxy S10 versiginde iPhone 6 kullaniyordum. Dedim herhalde artik Androide gecerim ama oyle olmadi, iki gun oynadim Samsungla sonra cekmeceyi boyladi.

Androidin tek artisi ozellestirmeleri. iPhoneun dokunmatik hisosndeki kalitesi olsun, uygulama kalitesi haptic geri bildirimleri hatta titresimi bile bir baska. Ozellikle iOS kalitesini bir kez hisseden bir daha birakamiyor, biraksada geri donuyor.

Piyasada donanim olarak iPhonedan cok daha iyi cihazlar var ama iPhoneu vazgecilmez kilan donanimi degil yazilimi yani iOS tur.

Gecis yaparsaniz ilk basta bazi aliskanliklarinizi degistireceksiniz cunku iOS ta bazi seyler degisiktir. Alisinca ise hersey kolay gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

@FestalPenguin

Zaten belirttim tercihte hata olabilir ona göre yorumlayacağım diye. Aldığım sırada gerek donanım gerek de fiyat olarak en dikkatimi çeken o cihaz olmuştu. Farklı bir cihaz da kullansam deneyimim 3 aşağı 5 yukarı yakın olurdu diye düşünüyorum. Çevrede arada sırada deneyimlediğim cihazlar oluyor çünkü.

Hafıza konusunda ben hiç takılmıyorum. Saklama alanıma girip bakmam bile. Bana yeteceğini bildiğim için sağını solunu çok fazla kurcalamıyorum. Orada 10GB ya da 100GB yazmasının benim için değiştireceği bir şey yok çünkü.

Değer kaybı iPhone cihazlarda çok düşük oluyor. 5 yıl kullanmıyorum bir cihazı ben. Her yıl ya da 2 yılda bir cihazımı yükseltiyorum duruma göre. Satıp üzerine eklediğim miktar beni rahatsız eden bir miktar olmuyor. Bu yüzden de benim için oldukça mantıklı. Ancak 5 yıl kullanacağım diyen kişi için kesinlikle tercih sebebidir. 2.5 yıl gibi bir süre geçince ücretli batarya değişimi ile büyük memnuniyetle kullanıma devam edilebilir. Evde halen kullanılan 6 Plus, 6S Plus cihazlar var. 6 Plus 2014'de çıkış yapmış bir telefon. Batarya değişimi yapıldı ve çatır çatır çalışmaya devam ediyor.

@ChiefOfficer

Instagram'da hikayeye bir video eklediğinizde fark çok daha bariz oluyor. Uygulamaların kalitesine ek olarak App Store çok başarılı Play Store'a göre. Benim gözlemlediğim ve deneyimlediğim kadarıyla.
    Saklama alanı konusunda benim takıntımı yenmem gerekiyor sanırım, başak burcunun getirdiği bir saçmalık olsa gerek

Aslında ben de bir telefonu 1-1.5 yıldan fazla kullanmıyorum ama bakalım ben Apple'ın bunu değiştirebileceğini düşünüyorum, değiştirmese bile daha az zarar ettireceği aşikar

Instagram konusunda da geçen abimle sohbet ederken dedi ki: "iPhone'la çekilen hikayeler bile çok güzel görünüyor ya." Kesinlikle katılıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: _turbo_

Her iki sistemi yakindan taniyan biriyim. Is telefonu olarak Android Galaxy S10 ozel olarak iPhone X kullaniyorum. Bugune dek bana firma tarafindan verilen hicbir Amiral Gemisi Android Telefon iPhoneu elimden biraktiramadi.

Firma Galaxy S10 versiginde iPhone 6 kullaniyordum. Dedim herhalde artik Androide gecerim ama oyle olmadi, iki gun oynadim Samsungla sonra cekmeceyi boyladi.

Androidin tek artisi ozellestirmeleri. iPhoneun dokunmatik hisosndeki kalitesi olsun, uygulama kalitesi haptic geri bildirimleri hatta titresimi bile bir baska. Ozellikle iOS kalitesini bir kez hisseden bir daha birakamiyor, biraksada geri donuyor.

Piyasada donanim olarak iPhonedan cok daha iyi cihazlar var ama iPhoneu vazgecilmez kilan donanimi degil yazilimi yani iOS tur.

Gecis yaparsaniz ilk basta bazi aliskanliklarinizi degistireceksiniz cunku iOS ta bazi seyler degisiktir. Alisinca ise hersey kolay gelecektir.
    "iOS kalitesini bir kez hisseden bir daha birakamiyor, biraksada geri donuyor." Ben de onlardan biri olacağım sanırım iPhone 5s kullanmıştım

Ne gibi alışkanlıklar mesela hocam örnek verebilir misin rica etsem?
    Bir de haptic geri bildirim nedir cahilliğimi bağışlayın

• Elmacilarin birbirini gazlama konusu olmuş. İyi gazlanmalar size..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 19 Eylül 2020; 1:22:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple ekosistemi mobil cihazlarda fazlaca fragmantasyona uğramış değildir. Google gibi gevşek bir 3rd party app kuralları yoktur. İnanılmaz sıkıdır. Çok ciddidir.

Android tarafı ise muazzam bir fragmantasyona sahiptir. envai çeşit işlemci ve ram ile rom, bir çok çözünürlükte ekran vb. Bu cihazlara sağlanacak 3rd party yazılımlar konusunda bile büyük handikaplar mevcuttur.

Apple'ın stabil olmasının sebebi hardware'i kendisinin tasarlaması. Android tarafı ise dediğim gibi kim kime dum duma. Herkes kafasına göre hardware ile gelir.

Doğal olarak kaynakları daha verimli kullanır. 5000 mAh'lık pil cihazı sömürürken, sizin iPhone keyifle çalışmaya devam eder.

Android cihazların, hele ki tepe cihazların fiyatlarını görünce; S20 alacağıma, Note 20 alacağıma, P40 alacağıma iPhone 11 alırım ben de.
  • trakyAli-1986 kullanıcısına yanıt
    Gazlayan yok ve kredi kartı bilgilerim android den dolayı çalınmıştı
    3 parti uygulamalar saolsun

• quote:

Orijinalden alıntı: şopen27

Gazlayan yok ve kredi kartı bilgilerim android den dolayı çalınmıştı
    3 parti uygulamalar saolsun
    Kesin öyledir kesin. 7 sene ayni telefonu kullandım havale eft ödeme herşey yaptım ve bu cihazı 4.4 sürümünde idi.

Benim ki neden çalınmadi acaba.. güvenlik güncellemesi yok sürüm eski ama çatır çatır çalışıyor ve her işimi yapıyordu.

Girerseniz abudik gubidik sitelere +18 donunuzu da kaptirirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 19 Eylül 2020; 1:43:35 >
  • Arkadaşlar 3500 tl üzeri telefonlarda 3 ay taksit varmış. Bunun bir açığı var mı? Ben de s10 plustan daha fazla pahalanmadan iphone a geçip, bu telefonu eşime vermek istiyorum. İphone değer kaybetmiyor, yoksa androidten memnunum açıkçası... Bu enflasyon ortamında telefonu yüksek taksit ile almak daha mantıklı geliyor

• Beyler bende yıllarca iPhone kullandım evet çok güzel bir cihaz.
    Ama yazdıklarınızı okuduktan sonra sanki android Ler telefon değilmiş gibi konusmussunuz. Valla iPhone güzellikleri kadar eksileride coktu.
    Şuan aşmış olabilirler ama şarj cihazıyla gezmekten bikmistim.
    Bı hücresel veri açmaya ayarlara girmek zorunda kaliyordum.
    Android'e (parasızlıktan) geçtim.

Valla şarj sıkıntım hiç yok 3 yıl kullandım cihaz hemde Asus zenfone 3 yemin ederim telefonun ekranı kirilmasa hala kullanırdım. Telefonun ekranı kırıldı 3 yıl sonunda 1 hafta şehir disindayim eve geldiğimde tel açıktı 99 dan 73 e düşmüştü. Öylede batarya vardı. Kamerasında iyidi. Şuan tcl plex kullaniyorum
    Hız desen hızlı
    İstediğim kadar uygulamayı hiçte kasmıyor. Bosyere okadar iPhone vermeye bence gerek yok naçizane fikrim hayırlı forumlar

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.