Şimdi Ara

Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
349
Cevap
1
Favori
9.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhabalar hocam. Ben 2007 yılından bu yana İPhone kullanıyorum yani köklü bir İPhone kullanıcısıyım. Ara sıra Android deneyimlerimde oldu öyle tek tük (Nexus One kullanmıştım bir ara çok kötü bir deneyimdi.) ancak şu kadarını söyleyeyim hiç bir zaman İOS işletim sisteminin o pratikliğini, esnek yapısını yakalayamadım diğer işletim sistemlerinde. Şimdi esneklik ne alaka kapalı sistemde derseniz söyleyeyim Jailbreak denen çok büyük bir nimet var.

Jailbreak edilmiş bir İPhone Android'den çok daha özgür, çok daha özelleştirebilir oluyor. Android'de Root falan var ama asla bir Jailbreak kadar esnek olamıyorlar. İPhone ve İOS'un en büyük avantajı Jailbreak'dir. Mesela şu an bir çok kişi İOS 14'de gelen yeniliklerin Android'den alıntılandığını düşünür ama hiç alakası yoktur. Jailbreak dünyasında ki çeşitli Tweakleri Apple daha da çok geliştirip her sene yeni sürüme koymaktadır ki Google bile Jailbreak geliştiricilerinin yaptığı Tweakler'i takip ediyordur emin olun.

Ayrıca Android bir cihaz 2-3 sene sonra güncelleme desteğini yitirirken Apple bir cihazına 7 yıl destek sunuyor (İPhone 5S 6 yıl büyük güncelleme + 1 yıl güvenlik güncellemesi alarak şu zamana kadar en çok güncelleme alan akıllı telefon olmuştur.)
    Android sahibini 2-3 sene sonra üzer hele basit kullanıcıyı çok üzer custom rom atmayı bilmiyorsa. Ama İPhone dediğim gibi kullanıcısını üzmez 7 yıl paşa paşa güncellenir. Hatta öyle ki 5 yıl önce desteği çekilen 4S geçen sene güncelleme almıştı (9.3.6). Hangi firma güncelleme veriyor bu kadar? Android güncelleme konusu çözmedikçe rekabet edemez İOS ile. Hele ki Samsung. Samsung çok çakal bir firmadır. İPhone 6S çıktığı dönem S6 çıkmıştı güya 6S'den çok daha iyi bizim telefonu alın diye reklamlar yapıyorlardı şimdi ne güncelleme alıyor ne kullananı kaldı. Samsung hiç bir şekilde cihazının arkasında durmaz paranızı alır ve kaçar gider. S7 Edge kullanıyorum ikinci telefon olarak (İPhone X ile birlikte.) Ulan cihaz güçlü bir cihaz kötü değil Android 15'i bile kaldırır Samsung çakallık edip vermiyor güncelleme falan Custom Rom olmasa çöp olacak cihaz. Android alacaksan Samsung'a bulaşmayacaksın.

İş sadece yazılım desteği ile bitmiyor uygulamalarda var. Android'de uygulamalar çok da iyi optimize olamazlar. Mesela sen fotoğraf çeken, video editleyen, render eden biriysen Android'e hiç bulaşmayacaksın. Bu alanda İOS çok daha optimize çalışıyor uygulamalarla. İPad'ler özellikle bu alanda biçilmez kaftan. Neyse oyunlara gelecek olursak, oyunlarda İOS ile çok daha stabil çalışıyor. 7 senelik 5S ve yine aynı dönemde çıkan İPad Air bile hala PUBG'yi akıcı oynatıyor (5S ekranı küçük çözünürlük düşük tabi açar kasmaz diyenlere İPad Air 1. Nesili örnek vermek istedim ne de olsa tablet daha büyük çözünürlüğü var ve aynı işlemci.) Aynı dönemde çıkan çoğu Android cihaz PUBG'yi kasmadan akıcı oynatamıyor hatta bazıları hiç oynatamıyor. Onun dışına gelelim sosyal medyaya. Sosyal Medya kullanıyorsan da Android'e çok bulaşmamak lazım. İnstagram fotoğraf kalitesini Android cihazlarda düşürüyor. Fotoğraf paylaşmıyorum veya da çözünürlük umurumda değil diyorsanız Android alabilirsiniz. Pil konusunda ise eskiden İPhone'lar çok iyi olmasa da günümüzde bu sorunda çözüldü İOS artık pil ile daha optimize çalışıyor ve uzun süre gidiyor yani Android'e yaklaştı pil konusunda. Ama onun dışında ben 4K Video render ederim, fotoğraf çeker düzenlerim, oyunları çok akıcı oynamak isterim, bana 7 yıl güncelleme versinler isterim derseniz İPhone almanız şart çünkü İOS bir çok uygulama ile çok stabil çalışıyor Android'e nazaran.

Android son dönemlerde her ne kadar kendini geliştirse de güncelleme ve uygulama stabilizasyonu olarak hala İOS'un gerisinde kalıyor. Android geliştiricileri bu sorunları çözdüğü vakit gerçek rekabet başlar.

• Sonklavyebükücü kullanıcısına yanıt
    7 sene nin ilk 2 senesi 4.1.2 daha sonra 4.4 sürüm kullandım yapı kredisinden en parasına Ziraatinden BKM expresine hepsini kullandım.

N11 gitti gidiyor Hepsiburada dan alışverişlerimi yaptım hiç bir dk param gidecek korkusu yaşamadım.

Oyle durum olsa bankalar uygulama yükleme engelli koyar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 19 Eylül 2020; 17:16:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok doğru anlattıklarınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kurlara güven olmaz bence 12 çıkmasını bekleme ama sen bilirsin.

• alperepla A kullanıcısına yanıt
    LCD için ips vede va 2 seçenektede ışık sızıntısı yok... onun için ışığı ful açman retinanı yakman gerek...
  • Herkese merhaba bennde telefon değişeceğm şuan mi note 10 lite ( yurt dışı)
    iphone 7 plus (ikinci el ) arasında çok çok kararsızım sizin tavsiyeleriniz nedir kime sorsam tabi i mi note 10 lite dediler bende iphone özledim ama çok param da yok :)
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Siz hiç amoled ve ips yan yana koyup baktınız mı özellikle karanlıkta? Işık sızıntısı söylemimi bir bölgede yoğunlaşmış beyaz ışık gibi algılamayın. Komple siyahı oluştururken arkadan homojen gelip siyahı siyahtan çıkarıp griye çalmasından bahsediyorum. Oled de siyahda başka renk yoktur tamamen siyahtır. Dolayısıyla siyah içinde diğer renkler de daha canlı görünür.

Yanyana bakmadiysaniz LCD de de yok gibi yorum yapmayın bakın kıyaslayın sonra konuşalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 19 Eylül 2020; 19:29:27 >
    60 yaşındaki yazılım ve donanımdan hiç anlamayan babam gibisiniz. Hatta babam bu iphone'lara virüs girmez der. Her bahsine varim siz de diyorsunuz.
    Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?)
  • Kevin De Bruyne kullanıcısına yanıt
    öncelikle o beynin üstünden kalktığınıza yemin edebilirim.Ben körü körüne savundum sanki apple cihazlardaki güvenlik iyileştirmelerini sizin gibiler yüzünden şu konularda doğru düzgün fikir belirtemiyoruz hanginize salak diyorum kardeşim ben illa sinir ediyorsunuz milleti.Yazdıklarımı lütfen gö’z’ünüzle okuyun.Ben diyorum ki “BEN (öznellik belirten bir isim) 5 yıllık Androidde bankacılık uygulaması kullanmanın 5 yıllık İOS cihaza göre daha az güvenli olduğunu anlatıyorum.Ne bitmez davanız varmış arkadaş.Buyrun resimdekini size elinizdeki telefonu alan babanıza verin , bana benimki yetiyor. Çoluk çocuk toplanmış babası apple almadı diye çalışıp kendi alanları kötülüyor.

Virüs giriyor androide. Paracıklarını bir gece hüplenir. bana yazma sana da bulaşır. Android'den corona bulaşıyor diyorlar.
    git babana anlat hadi , önce sana bir android alsınlar yalvar yakar ama almazsanız kendimi kesecem de belki güzel bişey alırlar yutubdan izledim mi9t çok iyiymiş dersin kamerası falan da zıplıyo vay be android çok gelişti belki alırlar sen dene şansını yine de
  • İphonler telefon değil bir hapisanedir hantal sistemi bir androidin yerini hayatta tutmaz bedavadan paranıza yazık edip kendinize eziyet etmeyin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    60 yaşındaki babası olan birinin yaşını öngöremeyecek kadar vasatsınız.
    seninle atışıp da konuyu bölmeyecek kadar sağduyuluyum işine bak hadi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonklavyebükücü -- 19 Eylül 2020; 20:30:42 >
  • alperepla A kullanıcısına yanıt
    bakmasak kıyaslama yapmazdık heralde... amoled sadece batarya kullanımında avantaj sağlıyor hiç bir ekstra güzellik katmıyor...
    androidde virüs var masalını nedense hep sheeple tayfası görüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

Fikir mi? Gazlıyorlar diyorum işte o derece anlamsız muhabet.

Sizler bu iPhone u alınca uzaya mekik attığınızı falan mı sanıyorsunuz?
    Açıyorsunuz Instagram Facebook WhatsApp sabah akşam yazışma iki üç foto eee bunları android cihazlar yapamıyor mu?

Daha düne kadar NFC nedir bilmeyenler, wi-fi direct kullanmamışlar, dlna nedir desek 5dk boşa bakıp düşünecek olanlar, daha başka cihazlardan Bluetooth veri transferi yapamayanlar gelip birbirini gazlıyor.

Bir Kelime var stabil stabil.. nedir örnek desek " işte program kapanmıyor" diyen ama iPhone konularında bıktım bu programlarda hata vermesinden diye yazıların olmasını görmezden gelen gazcılar.

Hepiniz profesyonel içerik üreticisi misiniz? Hepiniz Mesut çevik misiniz lansman dan lansmana koşarken ağırlık olmasın diye iPhone ile kayıt edip onun iyi özelliklerinden faydalanıyorsunuz.
    Amerika da bir maaşa alınan iPhone ları kendi vatanında 5 maaşa alanlar deli gibi savunuyor.

Amerika'da 5 maaşa satsın bakalım alan oluyor mu
    Daha geçen sürümde İngiltere de tepki çekti bin sterlin iPhone mu olur diye.
    1) ANLAMSIZ MUHABBETSE UZAKLAŞ BURDAN KIMSE SANA DIKTE ETMIYOR BU MUHABBETI

2)Apple Bluetooth'la fotoğraf atmayı beceremediği için yapmıyor değil mi çok haklısın, zeki seni

3)Apple sana 5 maaşla satmıyor. Apple sabit fiyattan satıyor. SENIN (TÜRKİYE) 5 MAAŞIN ONU ALABİLİYOR. Biraz ekonomi öğrenmen gerek dostum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.