Şimdi Ara

iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
5.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: giogo

quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

Begenmediginiz samsung s7 edge ile cağ atladi resmen

Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tam bu örneğe uyuyorsun.
    5 senedir adam akıllı yenilik getiremedimi ?
    Touch id ne ? Kim derdi telefonlar parmak iziyle açılacak diye ? 3 sene önce sana bunu desem hadi ordan derdin. Ardından bütün taklitçiler kopyaladı parmak izini.
    Hangi telefon adam akıllı 4K video çekebiliyordu ? Apple bir yaptı hafıza dolana kadar 4k video çekebilme özelliğini koydu. Android tayfasında işlemci ısınınca kapanan 4K video kayıtları ? bu saçmalığa ne diyeceksin ?
    Donanım alanındaki yenilikler ? Apple piyasaya çıkalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor ve o günden beri donanım gücünü geçebilen varmı ? Snapdragon işlemciler exynos işlemciler hangisi A serisi işlemciyi bir kere bile geçebildi ? Geçmeyi bırak hangisi yaklaştı performansına ? 10 sene diyorum 10.
    Tasarıma ne diyeceksin ? İphone 6 daki tasarımı hangi firma çalmadı ? Samsung anten çizgilerini çaldı, telefonun alt tasarımı(hoparlör,kulaklık girişi vs) çaldı. Htc desen şuan A9 da birerbir iphone 6 tasarımını kullandı .Htc nin yeni gelecek telefonlarda iphone 6 kopyası.
    Şuan donanım,yazılım ve tasarım olarak hala lider bir konumdayken neden bütün yeni özellikleri birden sunasın piyasaya. Zaten lidersin yaklaşabilen yok, Apple'da o yüzden aheste aheste sunuyor yeni özellikleri.
    Şöyle düşünelim, sen dünyanın en güçlü futbol takımısın ve takımın yıldızlar kaynıyo. Karşındaki rakipler çiroz. Bütün yıldızları sahayamı sürersin yoksa gerek yok zaten yeneceğiz diyip birkaç yıldız sürüp geri kalanını yormamak için sakatlamamak için kulübedemi otutturursun ?

Böyle haberler görüp gaza gelmeyeceksin.

Mobilde ilk parmak izi okuma : Motorola
    İlk uzun süreli 4K kayıt yapabilen : Sony Xperia Z5 ( yaklaşık 1 saat )
    Donanıma gelirsek Apple'ın A serisi işlemcileri tek çekirdek performansında her zaman öndelerdi ama çok çekirdek ve GPU performansında hep gerideydi.

Tasarıma gelirsek , o tasarım ilk olarak HTC M7'de kullanıldı.

Bilmeden yorum yapmak kolaydır.

Başka bir şey demek ister misin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Amore kullanıcısına yanıt
    5s'in ilk çıktığı zamanlar ki Apple kalitesi yok maalesef. Android kullanıcısı olarak hayran kalırdım özellikle 8.4 yüklü bir iPhone 5s efsaneydi.

Simdi bu atağı Android amiral gemilerde her ne kadar bir iOS kadar etki yaratmasada görüyorum. Samsung S7'ye hayran kalmamak mümkün değil. Kabul etmek gerekiyor ki Android'de eski Android değil. Tek bir sorunları var oda ilerleyen zamanlarda ram şişmesi onuda bir nebze olsun çözdüler.

Bende iPhone 6 var şimdilik gayet yeterli ki bunu eskitene kadar da Samsung S bilmem ne serisini çıkarır.

• Bana göre iPhone tasarımı ile olsun yazılımı ile olsun gerçekten müthiş bi' seriye sahip.
    Bana batan tek kısmı ise altı üstü bir telefonu popi kültürüne sokmaları ve milleti enayi yerine koyup bunu 3000 liraya satmaları.
    Android telefonlarla aynı fiyat bandından çıksa bal gibi de alırım yoksa. Sövmeye gerek yok yani.
  • Bu düşün sebeplerini merak ediyorum. Haberde verilmemiş.
    Bence en önemli sebep Iphone'un ucuz modellerinin olmaması ama Android'de çok ucuz ve çoğu kullanıcının ihtiyacını gören ürünler olmasından kaynakladığını düşünüyorum. Özellikle Çinlilerin ürünleri inanılmaz fiyat performans oranına sahip.
    Benim için Android tercihinin sebepleri;
    - Fiyat (Note 4, 6 Plus'ın yarı fiyatıydı.)
    - Note serisin kalemi (ben çok kullanıyorum)
    - 32GB hafıza ve arttırılabilir hafıza (32GB de SD kart koydum, 64GB Iphone 6+ fiyatına bakmadım bile)
    - Daha iyi pil süresi ve
    - Daha hızlı şarj (hızlı şarj çok güzel)
    - Aksesuarlarının ucuzluğu ve bolluğu (2 tane yedek adaptörüm var, Her yerde şarj edebiliyorum ev, iş, araba ... , 2 adet kablom bozuldu. Iphone için 2 adet kablo ve adaptör alsaydım 200 TL fazla para verirdim.)

Ama yine de bazen iOS'un pratikliğinin Android'te olmadığını görüyorum. Ios'ta app switch, ana ekrana dönmek daha hızlı ve kolay. Note'ta yanlışlıkla uygulamayı kapatabiliyor veya app switch çalıştırabiliyorsunuz. Iphone parmak izi okuyucusu , uygulamalar arası entegrasyon ve bir çok uygulamanın performansı da Iphone'da daha iyi. Gerçek hayatta, bolca uygulama yükledikten sonra Android amiral modelleri çok hızlı olsa da Iphone en hızlısı olduğunu insan görebiliyor. Ayrıca Iphonelar daha dayanıklı 4 -5 yıl kullanılabiliyor. Zaten ikinci el fiyatları da bu tabloyu ortaya koyuyor.
    Ama bu artıları Android'in artıları yanında bence yetersiz.Aralarındaki fiyat farkı %30 olsaydı düşünürdüm ama 2-3 kat için olmaz. Apple kar marjını düşürmeli. Yoksa sürekli pazar payı kaybetmeye devam eder.

• fiyatlarından dolayıda millet alamıyor yoksa iphone kullanmayı kim istemez.
  • Hala Sony Xperia Z5 Premium mu kullanıyorsunuz hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Hala Sony Xperia Z5 Premium mu kullanıyorsunuz hocam?

Evet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

quote:

Orijinalden alıntı: ULU GÖKTÜRK

quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

650-700 dolar verilerek iphoneda yaptigimizi 150-200 dolarlik androidde(asus zenfone 2laser, moto g serileri, xiaomi redmi serileri, huawei honor...) yapabiliyorsak niye o kadar para verelim.

En fazla 1-2 sene ya sonrası?

bende de moto g2 var. yaklasik 1.5 senedir rahat bir sekilde, guzelce kullaniyorum, sorun cikarmadi. cikartirsa gider yine guncellenmis versiyonunu ayni fiyata alirim, toplamda rahat 4 seneyi iphonun yari fiyatina getirmis olurum.

forumda yazilanlara bakilirsa ios iyice bozulmus durumda. o kadar para verip iki sene sonra telefonu degistirmek insana koyar. tabi bunu sadece iphone icin dusnmeyin. galaxy s gibi yuksek fiyatli androidler icinde ayni seyi dusunuyorum.

Zaten iOS'un Androide nazaran özellikle son 1-2 yıl içinde gelişimi çok çok azaldı. 5s çıktığı zaman iOS ne ise şimdiki o pek artısı yok. Ufak tefek şeyler oluyor ama android o dönemlerde basamakları teker teker çıktı. Evet ikisininde birbirine göre artısı/eksisi var hiçbiri hala mükemmel değil olmaları da zor. iOS bu gidişatı düzeltemezse stabillik konusunda ki liderliğini androide kaptırdı kaptıracak. Toparlanması lazım acilen. Yoksa daha çok kullanıcı androide geçiş yapar. :)

• Çok fazla telefon kullanan biri olarak ios kesinlikle androidten çok üstün. Ekran ve kamera konusunda İphone en iyisi değil ama gayet yeterli. İtunes Store müthiş bir olay. İos alan biraz da yazılım satın alıyor. Samsung, LG, Sony de kasa kalitesi maalesef İphone kadar iyi değil. 2600 civarı para veren Note 5 kullanıcıları 6.0 Marshmallow sürümünü daha yeni aldı. Bu müşteriye saygısızlık değil mi? Note 4, S5 teki parmak okuyucu kaç kişi düzgün kullanabildi, çoğu zaman izi tanımadı. Böyle parmak izi yapacaksan hiç koyma telefona. Androidin en büyük eksisi de 85 liralık tablette de olması.
  • Normalde böyle tartışmalara hiç girmek istemem ama 2 noktada yanlışınız var

Öncelikle iphonedaki parmak izi okuma sistemi ile motorola da kullanılan parmak izi sistemi tamamen farklı motorolada parmağı sürükleme hareketi ile parmak izini okutursunuz iPhone ve cikan Samsung gibi cihazlarda kullanılan sistem sadece parmağı koyma işlemi bunu ilk apple getirdi zaten ilk çıktığında bol bol gönderme yapmıştı

İkinci olarak daima en güçlü mobil gpular iPhone serilerinde kullanılmıştır bunu kimse yalanlayamaz veya karalayamaz yazdığınız bilgi kesinlikle yanıltıcı power vr serisi gpular mobil dünyanın en güçlü GPU üniteleridir(telefonda)

Hatta örnek olsun son çıkan power vr gt7200 modelinin tüm gücünü kullanabilen oyun bile henüz piyasada maalesef yok bir ihtimal asphalt 9 dibine kadar kullanacak yeni grafik motoru yüzünden

Androidde adreno gpular olarak çok güçlüler ama maalesef ısınma sorunu yüzünden performans sorunu yaşıyor g2den biliyorum asphalt 8 de cayır cayır olurdu

Biraz araştırmak her zaman iyidir :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• yıllık ios-android tartışmasına hoşgeldiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

Orijinalden alıntı: giogo

quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

Begenmediginiz samsung s7 edge ile cağ atladi resmen

Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tam bu örneğe uyuyorsun.
    5 senedir adam akıllı yenilik getiremedimi ?
    Touch id ne ? Kim derdi telefonlar parmak iziyle açılacak diye ? 3 sene önce sana bunu desem hadi ordan derdin. Ardından bütün taklitçiler kopyaladı parmak izini.
    Hangi telefon adam akıllı 4K video çekebiliyordu ? Apple bir yaptı hafıza dolana kadar 4k video çekebilme özelliğini koydu. Android tayfasında işlemci ısınınca kapanan 4K video kayıtları ? bu saçmalığa ne diyeceksin ?
    Donanım alanındaki yenilikler ? Apple piyasaya çıkalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor ve o günden beri donanım gücünü geçebilen varmı ? Snapdragon işlemciler exynos işlemciler hangisi A serisi işlemciyi bir kere bile geçebildi ? Geçmeyi bırak hangisi yaklaştı performansına ? 10 sene diyorum 10.
    Tasarıma ne diyeceksin ? İphone 6 daki tasarımı hangi firma çalmadı ? Samsung anten çizgilerini çaldı, telefonun alt tasarımı(hoparlör,kulaklık girişi vs) çaldı. Htc desen şuan A9 da birerbir iphone 6 tasarımını kullandı .Htc nin yeni gelecek telefonlarda iphone 6 kopyası.
    Şuan donanım,yazılım ve tasarım olarak hala lider bir konumdayken neden bütün yeni özellikleri birden sunasın piyasaya. Zaten lidersin yaklaşabilen yok, Apple'da o yüzden aheste aheste sunuyor yeni özellikleri.
    Şöyle düşünelim, sen dünyanın en güçlü futbol takımısın ve takımın yıldızlar kaynıyo. Karşındaki rakipler çiroz. Bütün yıldızları sahayamı sürersin yoksa gerek yok zaten yeneceğiz diyip birkaç yıldız sürüp geri kalanını yormamak için sakatlamamak için kulübedemi otutturursun ?

Böyle haberler görüp gaza gelmeyeceksin.

Parmak izi tarayıcıyı telefona ilk koyan Apple değil Motorola. Yani sana göre diğerleri taklit ettiyse ilk başta Apple motoroladan kopyaladı, taklit etti.

Apple 6s ile 4K video kaydı yapabildiğini duyurdu, aynı dönemde tanıtılan Sony Z5 serisi telefonlar da 40 dakika sürelerle video kaydı yapabiliyordu.

Evet Apple cihazları antutu skorlarında hep tepede oluyor-du ama farkında mısın Apple cihazların sunduğu Max çözünürlük 1920x1080, Android cihazlarda amiral gemi seviyesinde sunulan en düşük çözünürlük bu. Daha yüksek ekran çözünürlüğü ile şu an Android cihazlar daha yüksek puanlar alıyor. Yani Appleın işlemcisi iyi ama grafik işlemci konusunda hep geride oldu bugüne kadar.

Pil performansı daha iphone 6 serisi ile biraz adam olabildi. Hâlâ Android amiral gemi cihazlar seviyesine ulaşabilmiş değil.

Kamera kıyaslamasına gerek yok artık zaten.

Herşeye rağmen fiyatlar da ortada

Herkes istediği cihazı tercih eder ona sözüm yok ama herşeyin en iyisi iphoneda zannetmeyin. Ya da isterseniz öyle zannedin ona da sözüm yok. Ve Apple'ın sene içerisinde ikinci cihazı tanıtmış olmasına rağmen satışlarının istediği seviyede olmadığını da istatistikler ortaya koyuyor.

Grafik islemcisi olarak geride kaldi derken saka mi yapiyosun ironi mi yapiyosun anlamadim ? Pvr7600gt serisi metal api ile offscreen testlerde dahi hala tepede. Sadece snapdragon 820 ye ufak bir farkla kaybediyor ki aralarinda 6 ay var cikis suresi olarak. Iddialarini destekleyerek sun bos laf yapmayin surada.

Kardeşim o zaman sen iddianı destekleyecek test sonuçlarını göster bize inanalım sana? Ayrıca s820 ile A9 arasında 6 ay var evet ama a9la s810 arasında da 6 ay var? A8 de ondan 6 ay önce çıktı napıcaz o zaman? Neye göre karşılaştırıcaz bunları? Ben iddia ediyorum ki qualcommun ürettiği en kötü üst seviye işlemci olan s810 bile grafik tarafında aynı yıl çıkan a8 den ileridedir.

• Android ios'tan daha yetenekli bir işletim sistemi, eskiden kasardı donardı rehber geç açılırdı falan ios'lar stabildi dolayısıyla millet ona yönelirdi. Ama artık android çağ atladı orta seviye cihazlar bile oldukça yeterli performans sunarken insanlar neden kısıtlayıcı sıkıcı ios tercih etsin? Ben böyle düşünüyorum. Zaten ürün yelpazesi pek geniş değil olanlarda kendini tekrar etmeye başladı. Birde eskiden uygulama mağazası ios'ta daha iyiydi ilk ona çıkardı oyunlar, uygulamalar daha kaliteli olurdu falan ama şimdi pek fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şekilsiniz ya -- 8 Nisan 2016; 9:08:08 >
  • Herhangi sansasyonel bir yenilik içermeyen, tasarım olarak sürekli kendini tekrar eden, küçük donanımsal ve yazılımsal güncellemelerle ayakta kalmaya çalışan ve bu güncellemeleri çok büyük iş yapılmış gibi lanse etmeye çalışan bir firma Apple ve iPhone 6-6s ürünleri böyle ürünler.

Rakip firmalar kavisli ekran yaptı, 4k video kaydını sizden 1 yıl önce getirdi ancak siz hala daha fazla para kazanabilmek adına cihazlarınıza hafıza kartı soketi yapmıyorsunuz.

Stabil olmasına stabil, ikinci el piyasasında değer de kaybetmiyor ancak ben Samsung S7 Edge ve 6s kıyaslamasında kesinlikle S7 Edge'yi seçerim.

Aklı olan da öyle yapar zaten.

Büyük yenilikler yapmayan bir firma Apple. Küçük yenilikleri, biz muazzam bir iş yaptık gibi lanse ediyorlar ve cihazlar statü göstergesi olduğu için de bu kadar çok satıyor.
    Yoksa Apple'ın muazzam bir iş yaptığı yok.

Apple, Statü göstergesi olan cihazlar sattığı için bu kadar üst seviyelerde.

• Hafıza kartı yapmama sebebi güvenlik. Hafıza kartını sökmek çok basit. Bir sürü fotoraf başkalarının eline geçmesini kimse istemez.

• Her yeni çıkan iphone u alıyorsanız stabilite kavramının pekde önemi yok zira android amiral gemilerde aynı performansı verir.

• tamamen fiyat politikasıyla alakalı bir durum. bu fiyatlar devam ederse savaşı kaybedeceği kesin. nitekim iphone se yi çıkarıp piyasaya sürmesi bunun kanıtı ama 4" lik bir telefon çare olamaz. iphone 6s yada 6 2000 tl bandına düşerse almaya karar verecek binlerce insan var sadece türkiyede. şahsen ben sadece pahalı olduğu için almıyorum.

• Bu rakamlara göre esas Windows savaşı kaybediyor
  • Hepiniz cihazlardan bahsetmişsiniz ama şöyle bir gerçek var, Android markette işe yarayacak programı bulmak çöplükte sağlam yemek bulmaya çalışmak gibi. IOS market ise yaptığın aramada istediğin uygulamayı en fazla ilk üç seçenekte getiriyor. Aynı uygulama IOS'da hem görsel hem de performans olarak daha iyi. Bu bile IOS için yeterli.
  • 16 gb ürün satacak kadar pislik bir firma. Hayır sana kim dedi ki 32'liği kaldır. Yok arkadaş bana 64 gb FAZLA. Gittik aldık 16 gb bir şey yükleyemiyoruz. Hayır nasıl bir üretim zorluğu gibi 16 ile 64 arası 500-600 lira fark olur en kral 250 gb ssd fiyatı sanki. Şimdi o bulut senin bu spotify benim geziyoruz.

Eskiden apple böyle saçma işler yapardı fiyatı da yine yüksek tutardı ama göz yumardık çünkü piyasada rakibi yoktu güzel gelirdi android 2.3'e göre. Ee şimdi Android aşmış her şeyi sunuyor sen bana 9.3 ile bir android uygulaması olan flu mod getiriyorsun. Düşer tabi arkadaşım düşer.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.