Şimdi Ara

iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
5.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bence ios un uygulama mağazasında belli bir üstünlüğü var. Diğer taraftan Android bana daha çok uyuyor.

• Son yıllarda telefona eklenecek fazla bir şey kalmadı. Olayın Apple ile ilgisi de yok genel anlamda doyum var. İyi de oldu ayda 1300 TL ile çalışıp 3000 TL'ye telefon almazsınız böylece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

Dünyada satılan 50-150$ badındaki Android telefonları bile kapsayarak yapılan bu kısyaslama biraz saçma oluyor. Tüm ana üreticilerin orta-üst seviye telefonlarının satış adetleri toplamı bile iPhone'a yakşamıyor. Konu kar olunca tüm Android camiası nal topluyor. Bu malesef kötü bir durum. Hiç sevemesemde iPhone'a birşey olduğu yok, Piyasayı malesef iPhone domine ediyor, etmeye de dema edecek. Laf olsun diye ekma armut üzüm marul bir sepete konup kıyaslayarak haber yapanlara diyecek laf bulamıyorum.

Arkadaş doğru söylüyor.
    Anrdoid işletim sistemini kaç tane marka kullanıyor ve bu markalar çeşitli dizaynlar ile telefon üretiyor.Telefonun dış görünüşü olarak bir çok model mevcut anlıyacağınız ve her marka bir çok model çıkarıyor işte Samsung mini diye çıkarıyor A ve J serisi çıkarıyor Sony m serisi ve compact olarak çıkarıyor lg beat diye yada başka isimlerde diğer markalar filan bu böyle gidiyor.
    Aslında kıyaslama yapıldığı zaman pekte geride kalmıyor Apple aksine lider diyebiliriz,Apple kaç çeşit telefon yapıyor en fazla üç şu an 6s,6splus ve SE olarak toplamda 3 çeşit.bu kısıtlı modeller arasında Apple bir sürü markanın bir sürü modeline karşı zaten bi savaş varsa ortada rekabet bunu zaten çoktan aşmış durumda.
    Ama şu olur tepe telefonlar amiral telefonların pazar payına bakıp kıyaslama yapılırsa iyi olur kaldı ki orda da haksız olur yine bir çok markanın tepe telefonu ile kıyaslama olacak...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

Orijinalden alıntı: giogo

quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

Begenmediginiz samsung s7 edge ile cağ atladi resmen

Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tam bu örneğe uyuyorsun.
    5 senedir adam akıllı yenilik getiremedimi ?
    Touch id ne ? Kim derdi telefonlar parmak iziyle açılacak diye ? 3 sene önce sana bunu desem hadi ordan derdin. Ardından bütün taklitçiler kopyaladı parmak izini.
    Hangi telefon adam akıllı 4K video çekebiliyordu ? Apple bir yaptı hafıza dolana kadar 4k video çekebilme özelliğini koydu. Android tayfasında işlemci ısınınca kapanan 4K video kayıtları ? bu saçmalığa ne diyeceksin ?
    Donanım alanındaki yenilikler ? Apple piyasaya çıkalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor ve o günden beri donanım gücünü geçebilen varmı ? Snapdragon işlemciler exynos işlemciler hangisi A serisi işlemciyi bir kere bile geçebildi ? Geçmeyi bırak hangisi yaklaştı performansına ? 10 sene diyorum 10.
    Tasarıma ne diyeceksin ? İphone 6 daki tasarımı hangi firma çalmadı ? Samsung anten çizgilerini çaldı, telefonun alt tasarımı(hoparlör,kulaklık girişi vs) çaldı. Htc desen şuan A9 da birerbir iphone 6 tasarımını kullandı .Htc nin yeni gelecek telefonlarda iphone 6 kopyası.
    Şuan donanım,yazılım ve tasarım olarak hala lider bir konumdayken neden bütün yeni özellikleri birden sunasın piyasaya. Zaten lidersin yaklaşabilen yok, Apple'da o yüzden aheste aheste sunuyor yeni özellikleri.
    Şöyle düşünelim, sen dünyanın en güçlü futbol takımısın ve takımın yıldızlar kaynıyo. Karşındaki rakipler çiroz. Bütün yıldızları sahayamı sürersin yoksa gerek yok zaten yeneceğiz diyip birkaç yıldız sürüp geri kalanını yormamak için sakatlamamak için kulübedemi otutturursun ?

Böyle haberler görüp gaza gelmeyeceksin.

Parmak izi tarayıcıyı telefona ilk koyan Apple değil Motorola. Yani sana göre diğerleri taklit ettiyse ilk başta Apple motoroladan kopyaladı, taklit etti.

Apple 6s ile 4K video kaydı yapabildiğini duyurdu, aynı dönemde tanıtılan Sony Z5 serisi telefonlar da 40 dakika sürelerle video kaydı yapabiliyordu.

Evet Apple cihazları antutu skorlarında hep tepede oluyor-du ama farkında mısın Apple cihazların sunduğu Max çözünürlük 1920x1080, Android cihazlarda amiral gemi seviyesinde sunulan en düşük çözünürlük bu. Daha yüksek ekran çözünürlüğü ile şu an Android cihazlar daha yüksek puanlar alıyor. Yani Appleın işlemcisi iyi ama grafik işlemci konusunda hep geride oldu bugüne kadar.

Pil performansı daha iphone 6 serisi ile biraz adam olabildi. Hâlâ Android amiral gemi cihazlar seviyesine ulaşabilmiş değil.

Kamera kıyaslamasına gerek yok artık zaten.

Herşeye rağmen fiyatlar da ortada

Herkes istediği cihazı tercih eder ona sözüm yok ama herşeyin en iyisi iphoneda zannetmeyin. Ya da isterseniz öyle zannedin ona da sözüm yok. Ve Apple'ın sene içerisinde ikinci cihazı tanıtmış olmasına rağmen satışlarının istediği seviyede olmadığını da istatistikler ortaya koyuyor.

Grafik islemcisi olarak geride kaldi derken saka mi yapiyosun ironi mi yapiyosun anlamadim ? Pvr7600gt serisi metal api ile offscreen testlerde dahi hala tepede. Sadece snapdragon 820 ye ufak bir farkla kaybediyor ki aralarinda 6 ay var cikis suresi olarak. Iddialarini destekleyerek sun bos laf yapmayin surada.

• bu sene 6s almış birisi olarak katılıyorum.uzun zamandır apple telefonunda 3d touch dışında yenilik katmadı.ayrıca kamera konusunda geriye düşmüş vaziyette.memnun etsede android cephesinde daha iyi kameralar olduğu gerçeği var.birde ekran kalitesi tabi.apple eskiden hep öndeydi şimdi sadece işlemci ve sistem hızı konusunda iyi.
    bu gidişle o da elden gidecek.
    ha ben niye aldım diye merak eden olursa hiç ios kullanmamıştım,hatta kullanmadığım tek mobil sistem buydu tecrübe etmek istedim memnun ve pişman değilim.önceki telefonlarımda çok sorun yaşamıştım bunda sorun vs yok sadece piyasadaki telefonlara göre bazı eksikleri var

• FANDROİD VE İOS FUN TOPLANMA SATAŞMA TARTIŞMA KAVGA GÜRÜLTÜ HABERİ...!

bu arada dünya her türlü iyi kötü cihazda android olabiliyor.buna mini android pc lerde dahil,antenli çift hatlı telefonlarda dahil.apple tek marka fakat karşısında sayılamayacak kadar marka var.şimdi bunları karşılaştırmak adil olmuyor.

örnek olarak ios ta her cihaza yüklenebilir olsaydı(android gibi) o zaman kıyaslayın ama 1vs1231231231 oluyor sizin bu yaptığınız.

Diğer yandan apple evet iphone 5ten beri yenilik yapmıyor.çünkü steve amcamız yok artık.hadi steve jobs yok.ulan her sene dünya kadar tasarım resimleri videoları dönüyor ortalıkta.hiç kafaları çalışmıyorsa onlara bakıp bişey yapsınlar.Ben şahsen senelerdir öyle güzel konsept tasarımlar görüyorumki, biri bile gelse ortalık yıkılır :)

iphone 6 plus kullanıyorum.(sıkılmaya başladım bende iphone dan)

• quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

Bence ios un uygulama mağazasında belli bir üstünlüğü var. Diğer taraftan Android bana daha çok uyuyor.

o eskidendi google playde 100.000 tane fazla uygulama var.http://www.androidauthority.com/google-play-store-vs-the-apple-app-store-601836/
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

quote:

quote:

5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

Touch id ne ? Kim derdi telefonlar parmak iziyle açılacak diye ? 3 sene önce sana bunu desem hadi ordan derdin. Ardından bütün taklitçiler kopyaladı parmak izini.
    Hangi telefon adam akıllı 4K video çekebiliyordu ? Apple bir yaptı hafıza dolana kadar 4k video çekebilme özelliğini koydu. Android tayfasında işlemci ısınınca kapanan 4K video kayıtları ? bu saçmalığa ne diyeceksin ?
    Donanım alanındaki yenilikler ? Apple piyasaya çıkalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor ve o günden beri donanım gücünü geçebilen varmı ? Snapdragon işlemciler exynos işlemciler hangisi A serisi işlemciyi bir kere bile geçebildi ? Geçmeyi bırak hangisi yaklaştı performansına ? 10 sene diyorum 10.
    Tasarıma ne diyeceksin ? İphone 6 daki tasarımı hangi firma çalmadı ? Samsung anten çizgilerini çaldı, telefonun alt tasarımı(hoparlör,kulaklık girişi vs) çaldı. Htc desen şuan A9 da birerbir iphone 6 tasarımını kullandı .Htc nin yeni gelecek telefonlarda iphone 6 kopyası.
    Şuan donanım,yazılım ve tasarım olarak hala lider bir konumdayken neden bütün yeni özellikleri birden sunasın piyasaya. Zaten lidersin yaklaşabilen yok, Apple'da o yüzden aheste aheste sunuyor yeni özellikleri.
    Şöyle düşünelim, sen dünyanın en güçlü futbol takımısın ve takımın yıldızlar kaynıyo. Karşındaki rakipler çiroz. Bütün yıldızları sahayamı sürersin yoksa gerek yok zaten yeneceğiz diyip birkaç yıldız sürüp geri kalanını yormamak için sakatlamamak için kulübedemi otutturursun ?

Parmak izi tarayıcıyı telefona ilk koyan Apple değil Motorola. Yani sana göre diğerleri taklit ettiyse ilk başta Apple motoroladan kopyaladı, taklit etti.

Apple 6s ile 4K video kaydı yapabildiğini duyurdu, aynı dönemde tanıtılan Sony Z5 serisi telefonlar da 40 dakika sürelerle video kaydı yapabiliyordu.

Evet Apple cihazları antutu skorlarında hep tepede oluyor-du ama farkında mısın Apple cihazların sunduğu Max çözünürlük 1920x1080, Android cihazlarda amiral gemi seviyesinde sunulan en düşük çözünürlük bu. Daha yüksek ekran çözünürlüğü ile şu an Android cihazlar daha yüksek puanlar alıyor. Yani Appleın işlemcisi iyi ama grafik işlemci konusunda hep geride oldu bugüne kadar.

Pil performansı daha iphone 6 serisi ile biraz adam olabildi. Hâlâ Android amiral gemi cihazlar seviyesine ulaşabilmiş değil.

Herkes istediği cihazı tercih eder ona sözüm yok ama herşeyin en iyisi iphoneda zannetmeyin. Ya da isterseniz öyle zannedin ona da sözüm yok. Ve Apple'ın sene içerisinde ikinci cihazı tanıtmış olmasına rağmen satışlarının istediği seviyede olmadığını da istatistikler ortaya koyuyor.

Grafik islemcisi olarak geride kaldi derken saka mi yapiyosun ironi mi yapiyosun anlamadim ? Pvr7600gt serisi metal api ile offscreen testlerde dahi hala tepede. Sadece snapdragon 820 ye ufak bir farkla kaybediyor ki aralarinda 6 ay var cikis suresi olarak. Iddialarini destekleyerek sun bos laf yapmayin surada.

bu nasıl küçük fark bildiğin 2 ye katlıyacak nerdeyse biri anutu gpu da 55.000 diğeri 39.000
    http://www.gsmarena.com/antutu_benchmark_releases_latest_chipset_rankings_snapdragon_820_tops_competition-news-17097.php

• Fazla söze gerek yok, en değerli 100 marka listesinde bakın bakalım Apple kaçıncı Samsung kaçıncı?
    iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amore -- 7 Nisan 2016; 12:36:36 >
  • Bir ton android kullanan marka ve bu markalar ayni sekilde bir yilda bir ton android telefon uretiyor ucuzdan orta yuksek her turlu fiyatli telefon olarak sonra android kullanicisi ios kullanicisindan daha fazla dogal fazla olmasi bu sartlarda apple iki modelle hep yoluna devam ediyor bu sene se cikardi uc daha yeni oldu bir de soyle bir sey de var apple kullanan kisi mesela 5s kullananlar telefonlarindan memnun oldugundan diger apple telefonlarina gecme geregi duymuyorlar buda dogal olarak sonra cikan iphone satislarinda dusus olarak yansiyor artik telefonda teknoloji doyma noktasina ulasti butun markalar icin gecerli oyle iyi bir telefonun varsa memnunsan ihtiyaclarini karsiliyorsa yuksek paralar harcanarak telefon degistirmeye gerek kalmiyor .

• quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

quote:

quote:

bu nasıl küçük fark bildiğin 2 ye katlıyacak nerdeyse biri anutu gpu da 55.000 diğeri 39.000
    http://www.gsmarena.com/antutu_benchmark_releases_latest_chipset_rankings_snapdragon_820_tops_competition-news-17097.php

Sentetik testlerde aldığı puanlara göre kıyaslamak çok da doğru değil, gpu offscreen fps değerleri üzerinden kıyas yapmak daha mantıklı. Mesela Antutu 6'da A9X, A9'dan 2 kat fazla 3D puanı alırken gfx testlerinde de iki kat fazla frame verebiliyor. Ancak Antutu 6 3D'de snapdragon 820, A9'dan %30 fazla puan almasına rağmen %15 fazla frame veriyor.

Manhattan offscreen

Adreno 530 46 fps
    PVR7600GT 39.5 fps
    Mali T880 37.7 fps

Manhattan 3.1 offscreen

Adreno 530 31.3 fps
    PVR7600GT 27.8 fps
    Mali T880 27.7 fps

T-Rex off-screen

Adreno 530 90.9 fps
    Mali T880 81.8 fps
    PVR7600GT 80.3 fps

• hep aynı telefon insanlar bıkmıştır
  • Eskiden Android yerlerde sürünüp saç baş yoldururken eksik özelliklerini görmezden gelip iPhone (3G, 3GS, 4, 4S, 5, 6) kullanırdım. (Birde Jailbreak yapıp uçururdum sistemi) Canavar gibi, işe böyle çalışmalı derdim.

Ama android özellikle 4 sürümüyle iyileşmeye başladı. 5 ve şimdi 6 sürümleri ile stabilite ve performans açısından ios u yakaladı veya yaklaştı.

Bu yüzden artık ios sınırlamalarını ve eksikliklerini görmezden gelemez duruma geldim. (Dosya transferi kolaylığı, Bluetooth ile gönderim, sistem kullanırken kişiselleştirme imkanı, vs., vs.)

Üstüne birde Apple'ın anlamsız ekran-çerçeve oranı inadı, rakiplerine göre daha kötü kamera kullanması, vs. gibi şeyler de üstüne eklenince amiral gemisi bir Samsung veya Sony veya LG ye veya Huawei ye göz kırpmaya başlamak kaçınılmaz oluyor.

Evet hala Apple sektörün lideri, en karlı firma, en iyi müşteri memnuniyeti sunan firma ama telefon konusunda BENCE artık rakipsiz değil. Tablet veya bilgisayar konusunda durum farklı ama Telefon konusunda değil...

Belki de benim gibi düşünen kişi sayısı artmıştır!

• Amore kullanıcısına yanıt
    Üstelik Samsung'un ürün yelpazesi daha geniş televizyon, çamaşır makinesi, buzdolabı gibi beyaz eşyalar. Samsung 3 kuruşa 2 telefon satıyor 4 kuruşa 1 telefon satıyorsa Apple direkt 4 kuruşa 3 telefon satıyor olay bu aslında. Apple'ın telefon satış adetinin az olması da gayet normal. Az satarsın ama ondan daha fazla kar alabilirsin. Ki Apple'da bunun örneği. Ama hala idrak edemeyenler var.
  • Yalnız Z5, S7 Edge, Note 5 gerçekten çok iyi olmuş. Şahsen 6S istiyordum, fakat bu amiral androidler harbiden çok güzel. Sırf IOS için iPhone istiyorum açık konuşayım, fakat sanırım bu amirallerden birini alacağım. Çünkü 7/24 telefonla uğraşan biri değilim, whatsapp, mesaj, forum vb klasik işler. 2K ekran beni çok cezbediyor (:

Telefonu yeri geliyor flash bellek gibi kullanıyorum (Şuan G2 var) tak-at herşeyi. Lakin iphone öyle değil, hoş olmayan bir durum bence.

• Elma kurtlandı artık hayır gelmez :)

• Her sene yapılan haberler, tamam satışlar düşebilir ama pahalı satıyor , telefon olarak çok iyi kâr ettiğini düşünüyorum. Son yıllarda diğer firmalar gerçekten güzel işler çıkarıyor ortaya, kamera olsun ekran olsun .6s plus aldım fotoğraf çeken biri değilim ama o kadar para vermişim daha iyisi olabilirdi dedim . Ekran kasa saçmalığı Telefonu her elime aldığımda gözüme çarpıyor. Çünkü büyük telefon. Önceden 5s kullanıyordum, bunda yapıp da onda yapamadığım ne var diye sorguluyorum. Ada'm akıllı cevap yok.bariz ekran boyutu dışında bir fark yok büyük elma küçük elma rengi tadı bile aynı. Şu anda beni tatmin eden şey İphone nun fiyatını koruması. Yani pek fazla yenilik koymaması yüksek fiyata satması insanları başka markalara sürüklüyor. Ben de htc ye geçmeyi düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: javaprof

quote:

Orijinalden alıntı: mokinto

Bence ios un uygulama mağazasında belli bir üstünlüğü var. Diğer taraftan Android bana daha çok uyuyor.

o eskidendi google playde 100.000 tane fazla uygulama var.http://www.androidauthority.com/google-play-store-vs-the-apple-app-store-601836/

sayı açısından konuşmuyordum. Dediğim gibi bana göre.
  • İyi olmuş açıkçası 6 ile 6s arasında öyle ahım şahım bir farkta yok.
    iOS 9 zaten şu günlere gelene neler çektirdi ki hala bir iOS 8.4 performansı yakalayabilmiş değil.
    Yenilik desen bir o kadar uzaklar güya güncelleme alıyor bu cihazlar ama ne bir yenilik var ne bir başka birşey. Varsa yoksa sözde performans güncellemeler(!)
    Bir hücresel veri butonunu kısayol olarak eklemekten acizler.

Şimdilik telefon ihtiyacım yok ama ileride Android tarafına tekrar geçmem muhtemel.

• Bence hata edersin, iş için kullanacaksan hızlı not alabilmek için Note 5 gibi bir cihaz kullanmadığın sürece geçmemeni tavsiye ederim. Dediğin gibi iOS8 ve öncesine göre iOS çok daha yavaş ve problemli olarak görülse bile hala Android'den birkaç gömlek üstün.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.