Şimdi Ara

iOS zayıf iPhone 6S satışları nedeniyle Android'le savaşını kaybediyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
3
Favori
5.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aklın yolu bir. 16GB ve 64GB depolama sunuyor, müşteri cevap olarak nerede kardeşim bu 32GB diyor?

Umarım insanı aptal yerine koyan firmalar her zaman kaybeder.

• quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

Orijinalden alıntı: mail_er

quote:

Orijinalden alıntı: giogo

quote:

Orijinalden alıntı: WonLt

5 senedir adam akilli yenilik getirmedi. Ekran boyutu ve parmak izi okuyucu disinda elle tutulur bi degisiklik yapmadi. Donanim yenileyip piyasaya telefon sunuyorlar. ozellik yok telefonda. Goz boyuyorlar Yok batarya %7 buyudu. Yok grafik gucu yok islemci gucu onceki modelden %50 %70 daya iyi. Telefonda Sanirsin Farcry oynuyoruz.

Iphone Kendi reklaminda bile soyluyor. Cok fazla bi degisiklik yok diyor. Resmen Keriz yerine koyuyor insanlari

Begenmediginiz samsung s7 edge ile cağ atladi resmen

Simdi iphoneciler gelir. Ios stabil. Kasmaz. Uzun sure guncelleme destegi var vs vs. Birakin bu isleri

Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Tam bu örneğe uyuyorsun.
    5 senedir adam akıllı yenilik getiremedimi ?
    Touch id ne ? Kim derdi telefonlar parmak iziyle açılacak diye ? 3 sene önce sana bunu desem hadi ordan derdin. Ardından bütün taklitçiler kopyaladı parmak izini.
    Hangi telefon adam akıllı 4K video çekebiliyordu ? Apple bir yaptı hafıza dolana kadar 4k video çekebilme özelliğini koydu. Android tayfasında işlemci ısınınca kapanan 4K video kayıtları ? bu saçmalığa ne diyeceksin ?
    Donanım alanındaki yenilikler ? Apple piyasaya çıkalı aşağı yukarı 9-10 sene oluyor ve o günden beri donanım gücünü geçebilen varmı ? Snapdragon işlemciler exynos işlemciler hangisi A serisi işlemciyi bir kere bile geçebildi ? Geçmeyi bırak hangisi yaklaştı performansına ? 10 sene diyorum 10.
    Tasarıma ne diyeceksin ? İphone 6 daki tasarımı hangi firma çalmadı ? Samsung anten çizgilerini çaldı, telefonun alt tasarımı(hoparlör,kulaklık girişi vs) çaldı. Htc desen şuan A9 da birerbir iphone 6 tasarımını kullandı .Htc nin yeni gelecek telefonlarda iphone 6 kopyası.
    Şuan donanım,yazılım ve tasarım olarak hala lider bir konumdayken neden bütün yeni özellikleri birden sunasın piyasaya. Zaten lidersin yaklaşabilen yok, Apple'da o yüzden aheste aheste sunuyor yeni özellikleri.
    Şöyle düşünelim, sen dünyanın en güçlü futbol takımısın ve takımın yıldızlar kaynıyo. Karşındaki rakipler çiroz. Bütün yıldızları sahayamı sürersin yoksa gerek yok zaten yeneceğiz diyip birkaç yıldız sürüp geri kalanını yormamak için sakatlamamak için kulübedemi otutturursun ?

Böyle haberler görüp gaza gelmeyeceksin.

Parmak izi tarayıcıyı telefona ilk koyan Apple değil Motorola. Yani sana göre diğerleri taklit ettiyse ilk başta Apple motoroladan kopyaladı, taklit etti.

Apple 6s ile 4K video kaydı yapabildiğini duyurdu, aynı dönemde tanıtılan Sony Z5 serisi telefonlar da 40 dakika sürelerle video kaydı yapabiliyordu.

Evet Apple cihazları antutu skorlarında hep tepede oluyor-du ama farkında mısın Apple cihazların sunduğu Max çözünürlük 1920x1080, Android cihazlarda amiral gemi seviyesinde sunulan en düşük çözünürlük bu. Daha yüksek ekran çözünürlüğü ile şu an Android cihazlar daha yüksek puanlar alıyor. Yani Appleın işlemcisi iyi ama grafik işlemci konusunda hep geride oldu bugüne kadar.

Pil performansı daha iphone 6 serisi ile biraz adam olabildi. Hâlâ Android amiral gemi cihazlar seviyesine ulaşabilmiş değil.

Kamera kıyaslamasına gerek yok artık zaten.

Herşeye rağmen fiyatlar da ortada

Herkes istediği cihazı tercih eder ona sözüm yok ama herşeyin en iyisi iphoneda zannetmeyin. Ya da isterseniz öyle zannedin ona da sözüm yok. Ve Apple'ın sene içerisinde ikinci cihazı tanıtmış olmasına rağmen satışlarının istediği seviyede olmadığını da istatistikler ortaya koyuyor.

Grafik islemcisi olarak geride kaldi derken saka mi yapiyosun ironi mi yapiyosun anlamadim ? Pvr7600gt serisi metal api ile offscreen testlerde dahi hala tepede. Sadece snapdragon 820 ye ufak bir farkla kaybediyor ki aralarinda 6 ay var cikis suresi olarak. Iddialarini destekleyerek sun bos laf yapmayin surada.

Kardeşim o zaman sen iddianı destekleyecek test sonuçlarını göster bize inanalım sana? Ayrıca s820 ile A9 arasında 6 ay var evet ama a9la s810 arasında da 6 ay var? A8 de ondan 6 ay önce çıktı napıcaz o zaman? Neye göre karşılaştırıcaz bunları? Ben iddia ediyorum ki qualcommun ürettiği en kötü üst seviye işlemci olan s810 bile grafik tarafında aynı yıl çıkan a8 den ileridedir.

Yukarıya ekledim, a9 gpu saf performans offscreen testlerde bile hala exynos 8890'dan daha hızlı üstüne iphone ekranlarının 1080p-750p olması da eklenince zaten daha güçlü olan gpu yu daha efektif kullanıyorsun haliyle s7 edge'nin köylü gibi 15-20 fps verdiği uygulamalarda 6s'ler 40 fps altına düşmüyor. Snapdragon yongası ise şu an a9'dan gpu anlamında güçlü olan tek yonga o da cpu ve ram kullanımında 8890 ve a9'dan fena tokat yiyor. A9 şu an piyasadaki en stabil işlemci, düşük güç tüketimini de göz önünde bulundurursan en verimlisi aynı zamanda.

• Samsung'un avrupaya exynos işlemcili versiyonları göndermesini hiç sevmedim şimdiye kadar. Sadece S6 mecburiyetti denilebilir. İlk mesajımda belirtmeyi unuttuğum şey qualcomm işlemcileri, adreno gpu'ları kastediyor olmamdı. Ram yönetimi daha çok işletim sistemi ile alakalı ki bu da çalışma prensibi ile alakalı. Zaten bundan dolayı Android cihazlarda hep yüksek ramleri görüyoruz. Snapdragon 810 kötü bir işlemciydi ama grafik tarafında yine en iyisiydi. Yani gx6450 gpusundan yine iyiydi. Zaten ilk yazımdaki iddiam da sadece budur. Yani grafik tarafında snapdragon işlemcilerin eline su dökemez başkaları. Yani ben her dediğimin arkasındayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mail_er -- 8 Nisan 2016; 17:38:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mail_er kullanıcısına yanıt
    uzun süreli kullanımda a9 thermal throttling problemi neredeyse yaşamadan yüksek fps vermeye devam ediyor s820 bu testlerde daha düşük fps alıyor örneğin gfx bench sitesinden bakabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GreyParrot -- 8 Nisan 2016; 21:00:47 >
  • 3 Android parasına 1 adet iphone alınabildiği için.

• bir iphone alacagima ailemdeki telefonlarin hepsini yenilerim daha iyi :)

• Ben general Mobile ı markasından dolayı değil işletim sisteminden dolayı alıyorum. 3500 tl yerine 500 tl vermek benim tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor ve marka gösterişinden nefret ederim. Ancak sadece pahalı olduğu ve gösteriş yapmak için gm yerine İp6 tercih eden çok insan var.

• Çok saçma karşılaştırma bir kere Ios sadece Apple firmasının işletim sistemi başka bir firmaya işletim sistemini satmıyor yada kullandırmıyor.Androide bakalım birde birçok firmaya işletim sistemini dağıtıyor akıllı hesap makinelerinde bile android var teyiplerde var heryerde var çakma telefonlarda bile var ama gariptirki Ios androidle eşdeğer satılıyor .Aksine androidin fark atmasi lazim ve bu şaşırılcak bir durum değil zaten olması gerekende bu ama durum öylemi tabi ki de değil buna rağmen ios satışlarda daha başarılı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidensa -- 9 Nisan 2016; 0:06:20 >
  • Kusura bakmayında bu tamamiyle android fanlarının züğürt tesellisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: ali119

Hafıza kartı yapmama sebebi güvenlik. Hafıza kartını sökmek çok basit. Bir sürü fotoraf başkalarının eline geçmesini kimse istemez.

quote:

Orijinalden alıntı: Physicist_Emre

fiyatlarından dolayıda millet alamıyor yoksa iphone kullanmayı kim istemez.

En başta şunu söyleyim ne android fanıyım ne de ios. senin söylediğin şey tamamen saçmalama başka bişey değil güvenlik nedeniyle mi sd kart koymuyor ? önemli dosya resim vb. telefona atsın ben hafıza kartımda büyük doyalar olacak belki android de hafıza kartı var diye güvenli değil mi sence. Android de ayarlardan hafıza kartına şifre koyabiliyorsun (data encryption) telefonda hafıza kartını kullanmak için şifresini giriyorsun başka biyerde o hafıza kartını kullanamıyosun. ios almamak için bir sebep androidde 10 liraya hafızanı 16 gb arttırabiliyosun ;)

Ben istemem dostum benim telefonumdan düşük bi telefonlu arkadaşıma istediği müziği istediği belgeyi istediği müziği ona atamayacaksam ben istemem. Kendim istediğim gibi kişiselleştiremediğim bi işletim sistemini istemem. 3 Yıllık note 2 kullanıcısıyım yok böyle bi işletim sistemi ne istersen yapıyosun launcher mi değiştirmek istiyosun değiştir. üst bardaki renkleri mi değiştirmek istiyosun değiştir yazılımdan mı sıkıldın indir başka bi yazılım yükle hiçbir işletim sisteminin fanı değilim ama AYNI ÖZELLİKTE AYNI FİYATTA biri ANDROİD biri IOS telefon hangisini alırsın deseler android derim bu kadar açık. Sıfır özelleştirme herşeyi para. Genel konuşmuyorum ama çevremde IOS kullanan herkez hava atmak için kullanıyor telefonu ne için kullanıyosun diye sorsam arama mesaj internet resim başka bişey yok. Ben bilgisayarımdan daha çok kullanırım telefonumu android bir başka sana istediğin gibi kullanma imkanı veriyor var mı ötesi ?

• Bi insan neden iphone alır ki zaten? Yapılabilecek en büyük mantıksızlık örneği.

• kokah K kullanıcısına yanıt
    Kazık yemeyi ne kadar seviyorsunuz ne bekliyordun otobüslerde adam ekranı koymuş en hızlı en atabil ve ücretsiz çalışan android sistemini koymuş daha iphone veri atamıyosun programa yüklüyosun program onaylarsa telefınuna dosyayı atıyor ıphone ios dünyanın parasını alıyor sistem için android linux tabanlı ücretsiz ve siz, sizden yana olan sistemi eziyorsunuz sizden çok para çıkarmaya çalışan sistemi övüyorsunuz

• Makyaj da bir yere kadar apple. Simdi teknoloji firmasi kimmis gorecek insanlar.

• WonLt kullanıcısına yanıt
    Apple her s modelinde donanımları değiştirir bu durum şirketin prensip meselesidir. Samsunga bakacak olursan galaxy s6 ile galaxy s7 arasında donanım farklılıkları var.
    Apple her kesime hitap etmiyor onun içinde kullanım oranının arasındaki farda normaldir
    Android de 500 e de telefon var 2000 e teledon var.

• Iphone 6 dan Galaxy Note 5 e geçiş yaptım , Apple dönmeyi bir daha düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxıs -- 29 Nisan 2016; 11:18:44 >
  • helal olsun valla apple a. ios işletim sistemini sadece iphonelarda kullanılmasına izin vermiş olmasına ragmen, geri kalan tüm telefon markalarının "ios kullanamadıklarından" dolayı android kullanmasına karşı , hepsinin karşısında hala dimdik ayakta. tüm telefon şirketleri(windows kullanan ufak bir kısım haric) ios ile yarışıyor. burada 2. tebrik edilecek şirket ise google. android i yapıp beceriksiz(kendi işletim sistemlerini yapmamış) diger tüm telefon markalarına kendi işletim sistemini koydurttu ya, ona da bi helal olsun demek gerekiyor. yani dünya google ve apple ın parmagında dönüyor.

daha ne diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 9 Nisan 2016; 16:42:03 >
  • Berbat pil, şarj sorunu, bükülme sorunu, hattın arada kopması çekmemesi. Bu sorunlar kaç yıldır devam ediyor. Ama bizim millet elmayı telefonun arkasında görebilmek için ve Starbucks'a gidip masaya ters koymak için fahiş fiyatlardaki Apple ürünlerini düşünmeden alıyorlar.

Bükülme sorunu hariç tüm sorunlar benim telefonda var ek olarak deli gibi ısınıyor ve wifi sorunum var. Nefret ediyorum, bir telefon bu kadar sorunlu olamaz. Para olsa düşünmeden G4 alacağım. iOS'in en güzel yılıydı iOS 5 ve 6 zamanı. 7'de gerileme süreci 8'de öyle ve 9'u bilmiyorum ama yıkılma sürecine giriyor. Çeki düzen vermezlerse kendilerine daha da batacaklar.

Not: Eskiden iOS manyağı üyesinden mesaj.
  • Android kullanıcısıyım, çevremde herkes yavaş yavaş Apple'a geçmeye başladı. IOS bence Android'den daha iyi bir işletim sistemi ama bu demek değil ki herkes Apple kullanmalı, kullanmasını ve kurcalamasını bilene bence Android IOS'dan daha fazla şey sunuyor. Ve Android her segmentte telefon üretiyor. Bence Android domine ediyor ve etmeye de devam edecek. Ama şu bir gerçek ki üst seviye telefonlar arasında bir kıyaslama yapılırsa IOS muhtemelen %85'lik bir paya sahip olur. Bu da doğal olarak App Store'un çok daha güçlü olmasını sağlıyor ve bu da böyle devam edecek. Ayrıca bir iPhone'un değeri 1 sene içerisinde 400-500TL düşer iken Android bir telefonu yarı fiyatına zor satıyoruz. Bence bu ankete bakarak IOS kan kaybediyor demek mantıklı değil. Evet Android kullanıcısıyım ve Android'i seviyorum ama Apple'ın satışları düşse bile maddi olarak Apple piyasayı çok rahat domine ediyor.
  • İphone iş adamları alıo güvenliği yüksek

• Abd de Androidin bu kadar fark atması beni şaşırttı. Yani Apple i nerdeyse bedava(kontratlı) almalarına rağmen Android tercih edilmiş. Dikkate değer.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.