Şimdi Ara

IP Adresi çakışması oluyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yardımcı olursanız sevinirim..

Evsahibinin oğlu tutturdu...ABi senin internet bağlantından ben de yararlanıyım demeye ve benim mevcut ADSL bağlantım üzerinden internet bağlantısı sağlamak istedi. ADSL Modemim uygun((4 Port çıkışlı US Robotics ADSL Modem) istemeyerek olur dedim, ve üst kata bir kablo çekerek onun LAN Portuna bağladık. Yani benim ADSL bağlantım ve Modemimi o da kullanmaya başladı. Aslında her nekadar ikimiz birden İnternette birşeyler yaparken, biraz daha yavaşlıyor olsa da performans da pek de fazla bir kayıp yokmuş gibi bir izlenimim var.

Esas sorunum bazen İP Adreslerde çakışma oluşması. Tahmin ediyorum o zaman her iki bilgisayarda da aynı adres verilmiş oluyor. Böyle bir durumda bir restart yaparak (yeni bir İP Adresi alarak) durumu kurtarmış oluyorum. Ancak bu bayağı kafamı bozuyor, can sıkıcı olabiliyor. Aynı durum ev sahibinin oğlu için de geçerli..

Geçenlerde bu işlerden iyi anlayan birisine danıştığımda, Ağ bağlantısını aç, Özelliklerine gir, TCP/IP ye tıkla, onun özelliklerine gir ve orada IP adresini otomatikden al ve sabit bir İP Adresi seç demişti. Bunu denedim ama olmadı. Alternatif Konfigurationda seçtiğim bir IP Adresi ise birimizden birimizin bilgisayarı kapandığında, açık olan bilgisayarın internet bağlantısını kapatıyor, yani alternatif IP adresi ile de olmadı.

Soru. Acaba siz ne önerirsiniz?

Saygılar

• Öncelikle otomatik ip alınmış ve internete bağlanabiliyorken masaüstündeki "Ağ bağlantılarım"ı sağ tıkayarak yerel ağ bağlantı simgenizi görün. Bu simgeyi çift tıkladığınızda "Yerel Ağ bağlantısı ... Durumu" adlı pencere gelecektir. Penceredeki "destek" sekmesine tıkladığınızda ağın çalışan değerlerini göreceksiniz(ip adr., alt ağ mask., Varsayılan ağ geç.). Bu değerleri bir yere not edin.

Sonra arkadaşınızın bahsettiği tcp/ip ayarlarını değiştirirken not ettiğiniz ip adresinin yalnızca son bölümünü 255'ten küçük olacak şekilde değiştirin. Diğer değerleri aşağıya nottaki gibi girin. En alttaki DNS sunucu bölümüne yeğlenen dns sunucusu olarak "Varsayılan ağ geçidi numarası"nı aynen girin. "Diğer dns sunucusu" değeri olarak da yeğlenenin bir kaç değer üstü ya da altını girin.

Komşunuzun bilgisayarına da aynı işlemi yaptıktan sonra (tabi ip'nin son bölümü birbirninzden farklı olmalı) sorun kalmayacaktır.

Umarım karışık olmamıştır. Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: onev

Öncelikle otomatik ip alınmış ve internete bağlanabiliyorken masaüstündeki "Ağ bağlantılarım"ı sağ tıkayarak yerel ağ bağlantı simgenizi görün. Bu simgeyi çift tıkladığınızda "Yerel Ağ bağlantısı ... Durumu" adlı pencere gelecektir. Penceredeki "destek" sekmesine tıkladığınızda ağın çalışan değerlerini göreceksiniz(ip adr., alt ağ mask., Varsayılan ağ geç.). Bu değerleri bir yere not edin.

Sonra arkadaşınızın bahsettiği tcp/ip ayarlarını değiştirirken not ettiğiniz ip adresinin yalnızca son bölümünü 255'ten küçük olacak şekilde değiştirin. Diğer değerleri aşağıya nottaki gibi girin. En alttaki DNS sunucu bölümüne yeğlenen dns sunucusu olarak "Varsayılan ağ geçidi numarası"nı aynen girin. "Diğer dns sunucusu" değeri olarak da yeğlenenin bir kaç değer üstü ya da altını girin.

Komşunuzun bilgisayarına da aynı işlemi yaptıktan sonra (tabi ip'nin son bölümü birbirninzden farklı olmalı) sorun kalmayacaktır.

Umarım karışık olmamıştır. Kolay gelsin...

Sayın BüyükAltay

Mailiniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi ip adresini, ağ mask, ağ geç (Standart Gateway) i not ettim ve otomatik ip adresden manuele geçip bu değerleri girdim. Ancak DNS- Server bölümüne ne gireceğimi bilemiyorum. Bir de 255 in altında olan değer hangisi olabilir anlamadım. Alttaki grafiğe bakarak bana girbileceğim değerleri söyleyebilirmisiniz?

[simage][/simage]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamandenizci -- 27 Haziran 2007; 17:01:11 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.