Şimdi Ara

IP Adresinden Tehlike Olur Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Steamde oyundayken biri bana voice call attı. Ve ardından ipmi söyledi, inanmadım başta sonra kontrol ettim ip sitelerinden, gerçektenden ip adresimmiş. Sonra "enjoy" felan yazdı işte. Hemen modemi kapattım ve bekleyip yeniden başlattım. İp adresim aa.bb.11.22 iken aa.bb.33.44 oldu. İnternette araştırdım, steam üzerinden bu sıkıntı başkalarınında başın gelmiş redditte konusu felan da var. Belki evham yapıyorum ama merak ediyorum, ip adresimle bir şey yapabilir mi? Bilgisayarıma bağlanabilir mi, beni izleyebilir mi? Bilgisayarımda avast yüklüydü, windows essentiali, spybotu felan kurdum. İzlenip izlenmediğimi nasıl anlarım, ya da ne yapabilirim, karşı taraf bir şey yapabilir mi? Yardımcı olursanız sevinirim.

• Korkulacak bir şey yok.Modemi kapatıp baştan açtığınızda ip adresiniz değişir.Dinamik ip ler standarttır zaten bu şekilde çalışır.
    Buradan görebilirsiniz ip adresinizi :http://www.whatismyip.com/

Büyük firmalar genellikle statik ip adresi alırlar.Bunuda internet sağlayıcısına ekstra bir para ödeyerek sağlıyorlar.15-20tl gibi birşeydi sanırım.IP adresleri modemi kapatıp açtığında bile değişmez.Çünkü bir ftp server vardır veya uzakmasaüstü yapması gerekir veya vpn bağlantısı kurması gerekir ... Bu yüzden ip statiktir ve aynı kalmalıdır.

Sonuç : IP değişimi gayet doğal. Herkesin içinde bu korku var nedense ama birilerinin sizi izlemesi çok uzak bir ihtimal.

• IP adresini öğrense bile bilgisayarına client kurup ya da backdoor açmadığı sürüce birşey olmaz. İzlenip izlenmediğini interneti kullanmadığın bir anda güvenlik duvarından gelen ve giden veri paketlerine bakarak anlayabilirsin. Eğer sürekli bilgisayarından farklı bir IP adresine veri paketi gidiyorsa izleniyorsun demektir.
  • Backdoor açmak eskisi kadar kolay değil, öncelikle bunu bilmenizde fayda var. IP adresinizi öğrendiğinde modeminizin arayüz erişim sayfasına girip, eğer şifreyi değiştimediyseniz, fabrika çıkışlı şifre ile modeme girip, internet bağlantınızı kesebilir. Başka da yapabileceği bir şey yok.

İyi forumlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu DNS adresleri güvenli mi?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.