işyerimdeki bilgisayarda iki de bir "bir ip cakismasi tespit edildi" tarzinda hata mesajı cikiyor ve internete giremez oluyorum. bu nede acaba. yerel ag ayarlarini otomatik ip al olarak sectim. normalde kendisi uygun ip yi almasi gerekmiyor mu? birisi agda ugrasiyo dielim. hep mi benim kullandigim ip yi bulup kendi makinasina atiyo. bunun sebebi sizce ne olabilir. yerel ag kablosunu hubdan cikartip baska bir slota taktim ama yine birsey degismedi. durup durup ip cakismasi algiliyor. virüs mü var yoksa....
herkese teşekkürler....
hayır farklı ip vericeksin makinelere aynı iple sürekli çakışır hem senin makinen hemde çakışan diğer makine
ya dedigin gibi olsa diger makinalarda da ayni sorun olurdu. diger makinalarda "otomatik olarak bir ip al" secenegini sectiriyorum hic bi sorun cikmiyo. cakisma falan olmuyo. zaten agdaki butun bilgisayarlar ipsini bu sekilde aliyor. ama iste benim kendi bilgisayarimda nedense ilk acilista bir cakisma soolememesine ragmen bir kac dakika sonra ip cakismasi uyarisi veriyor ve internet erisimini kesiyor. virüs falan olmasin bu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme