Şimdi Ara

IP Ne Demek? (Çözüldü)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bunca yıllık oyuncuyum daha hala şu ''IP'' teriminin ne olduğunu çözemedim. İşte yok Ubisoft'un en iyi 20 IP'si, Xbox One'a çıkacak cart curt IP'ler...

Intellectual Property? Biri düzgün bir şekilde şu olayı açıklayabilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oziko -- 25 Mayıs 2013; 12:33:47 >

• Exclusive'in entellektüel hali yani. Allah aşkına link koyup kaçmayın, deminden beri ''What's the meaning of IP games'' yazıp duruyorum zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

http://www.computerandvideogames.com/408109/xbox-one-e3-showcase-will-feature-historic-ip-from-rare/

Dostum yabancı site linki vermişsin nasıl okuyacak :)
    Anlatsaydın bari.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun basligi olarak dusunebiliriz. Mesela Xbox One'ye ozel 8'i yeni 15 oyun geliyor. Bu 8 yeni oyun 8 yeni IP oluyor. Daha once bildigimiz Halo ya da Forza gibi IP'lerin disinda yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlacK_TowerR

quote:

Orijinalden alıntı: gtr5000

http://www.computerandvideogames.com/408109/xbox-one-e3-showcase-will-feature-historic-ip-from-rare/

Dostum yabancı site linki vermişsin nasıl okuyacak :)
    Anlatsaydın bari.

gtr5000'in verdiği linkte Rare firmasının historical IP'lerinden bahsediliyor, yani çook önce release edilmiş bir oyunu yeni grafiklerle şimdi mi oynamak anlamına geliyor? (Remake tarzı)

Yoksa, eski bir oyun serisinin devamı niteliğindeki oyunlara mı IP deniyor?

Aradaki farkı anlamıyorum yani kısaca.

• Yeni IP,yeni oyun demek işte.Yani yeni seri.

Mesela Drive Club duyuruldu PS4'e yepyeni bir seri değil mi ? İşte bu bir yeni IP.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GrandFactor

Yeni IP,yeni oyun demek işte.Yani yeni seri.

Mesela Drive Club duyuruldu PS4'e yepyeni bir seri değil mi ? İşte bu bir yeni IP.

Peki şu ne oluyor:

"Off Xbox One'a çıkacak exclusive'lerin yarısı IP olacak zaten ne anlamı var?"

Bu yorumu yapan ya biraz amatör ya da exclusive ile IP kavramının bir farkı var.

Ki IP'nin normal bir Exclusive'e nazaran bir takım dezavantajları olduğunu çoğu yabancı forumda da duydum.

Ama hiç uğraşıp da "Yahu bu IP hangi köyün delisi" diye araştırmadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

quote:

Orijinalden alıntı: GrandFactor

Yeni IP,yeni oyun demek işte.Yani yeni seri.

Peki şu ne oluyor:

"Off Xbox One'a çıkacak exclusive'lerin yarısı IP olacak zaten ne anlamı var?"

Bu yorumu yapan ya biraz amatör ya da exclusive ile IP kavramının bir farkı var.

Ki IP'nin normal bir Exclusive'e nazaran bir takım dezavantajları olduğunu çoğu yabancı forumda da duydum.

Ama hiç uğraşıp da "Yahu bu IP hangi köyün delisi" diye araştırmadım.

Exclusive,o platforma özel oyun demek.Ip yepyeni bir oyun demek.

Bir örnek daha vereyim..Gran Turismo ilk duyurulduğunda yeni bir Ip idi.Gran Turismo çünkü daha yepyeni bir seriydi.Ama şimdi GT 6 çıkıyor,yeni IP mi ? Hayır.Çünkü bir seri haline geldi.

• Haa, tamam çok teşekkür ederim şimdi anladım. Her parça yerine oturdu beynimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Oziko

Haa, tamam çok teşekkür ederim şimdi anladım. Her parça yerine oturdu beynimde.

Bu arada bende bir eksiklik yaptım.

IP - bir Oyun ismi oluyor.Yani Gran Turismo'da bir IP'dir fakat Yeni IP,yeni bir oyun oluyor.Yepyeni bir seri..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.