Şimdi Ara

IP Değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. Sitenizi misafir olarak takip ediyordum, bugün kafama takılan bir soruyu en iyi cevabı alabileceğimi düşündüğüm için, sizlere danışmak amacıyla hesap aldım.

Soruma gelirsek, IP değiştirip foruma üye olan kullanıcıları anlamanın, engellemeninbir yolu var mıdır ? Ip sistemi, IP değiştrme programları vs. çıktıktan sonra işlevini yitirdi neredeyse. Hiç bir faydası olmuyor. Aynı bunun gibi ya da farklı bir sistem var mıdır ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bu işlerden pek anlamıyorum, umarım konu doğru yerdedir :)

• Arkadaşlar kaç gün oldu, bekliyorum ama bir cevap yazan olmadı... Yok mu yardım edecek ?
  • kısmen cevabını vermişsin aslında. ip kontrolleri artık işe yaramamaya başladı.

bunun yerine, kullanıcının browserinde bir cookie tutabilirsiniz. mesela kullanıcı id'si olabilir. ve bu cookie'yi, kullanıcı çıkış yaptığında dahi silmezsiniz.

ve kullanıcı her giriş yaptığında, eğer giriş yaptığı kullanıcının id'si ile browser'daki kullanıcı id'si birbirinden farklı ise, aynı bilgisayardan farklı hesapla giriyor demektir.

bununda çözümü cookie'leri temizlemek tabiki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: amone

MAC adresini almak

java appletten başka yolu yok gibi acaba silverlightla çözülebilir mi ki?
  • Öncelikle kızmadım :) Ki kızgınlık belirtisi dahi göstermedim sadece hatırlatma diyelim... Mesajınız için teşekkürler,açıklayıcı bir mesaj olmuş. Ancak Mac adresi hakkında biraz daha bilgi alabilir miyim ? Neden bu kadar zor ve nasıl yapılır gibi, sizden anlatmanızı beklemiyorum ancak belki bana anlatan ya da yapımını öğrenebileceğim bir kaynak sunabilirsiniz... :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: THR

quote:

Orijinalden alıntı: amone

MAC adresini almak

java appletten başka yolu yok gibi acaba silverlightla çözülebilir mi ki?

Silverlight'la olabilir de denemek lazım..
    Şu an kullandııgm bilgisayar da visual studio ve blend falan yok.Sizde varsa deneyin hocam,kodları yazayım ben..

c#

ManagementClass oMClass = new ManagementClass ("Win32_NetworkAdapterConfiguration"); 
    ManagementObjectCollection colMObj = oMCLass.GetInstances();
    foreach(ManagementObject objMO in colMObj)
    {
    Console.WriteLine(objMO["MacAddress"].ToString());
    }

vb.net

Dim oMClass As New ManagementClass("Win32_NetworkAdapterConfiguration")
    Dim colMObj As ManagementObjectCollection = oMCLass.GetInstances()
    For Each objMO As ManagementObject In colMObj
    Console.WriteLine(objMO("MacAddress").ToString())
    Next

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.