Tekirdağ'da yaşıyorum.Mağlum VDSL kullanıcısı olarak son zamanlarda CS:GO'da ve yurtdışında sunucusu olan diğer bütün oyunlarda sorun yaşamaya başladım. Tracert testlerinde göründüğü yönlendirmem gereksiz yere uzatıldığını düşünüyorum. Üstelik bir tutarsızlık var. Turknet müşteri temsilcileri altyapısal sorun olmadığını söylüyorlar. Oysaki bu tutarsızlık sunuculara olan erişim süremi arttırdığından bana 65'ten 80-90ms ping olarak yansıyabiliyor. Stabil olduğu zaman: Şuan ki durum: |
Turknet IP Yönlendirme Sorunsalı
-
-
Merhaba, yaşadığınız sorunu kontrol ederek yardımcı olmak isterim. Oluşturduğunuz destek kaydını numarasını konunun linki ile birlikte PM üzerinden benimle paylaşabilir misiniz? -
@kickboxer_18 hocam siz ne düşünüyorsunuz?
-
Hocam iyi günler bu işin uzmanı değilim maalesef benim şansım yaver gitti türknet kullanıcısı olarak lol de 13 ms csgo da 46 ms civarı alıyorum @amc size daha detaylı bilgi verebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kickboxer_18 -- 25 Ekim 2021; 17:57:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam benim yönlendirme dediğim gibi koca İstanbul'u turlattırıyor. :D
Kısa tutabilmek adına statik ip önerdiler. Bende ilk önce ipv6 beta sürecine katılarak acele karar vermek istemedim. Şuan destekli sunucular ipv6 ile haberleşiyor olarak gözüküyor fakat oyun sunucuları ne yazık ki ipv4 kullandığından benim sorunum tam olarak çözülmüş değil.
-
Valla bunlar da statik ip satma derdindeler hocam biraz daha sabredin bi aciliyeti yoksa v6 ile tecrübe etmek lazım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şöyle açıklayayım. Dediğim bu bağlanmak istediğim sunucya olan yönlendirme 9-10 hop'a kadar sürüyor. Anlık ping fırlama gibi bir derdi yok. Beta aşamasında olduğu için bazen yönlendirmeler arası geçişlerde benim tracert testinde gördüğüm kadarıyla gecikme yapıyor "*" olarak zaman aşımı veriyor.
Oyunlarda tam olarak kullanabilse ping biraz daha azalabilir ve sunucuya olan erişim kısalacağından rakibi geç görme derdi neredeyse ortadan kalkacak seviyeye gelebilir. Ipv4'te sağlam bir yönlendirme esnasında orada da 10 hop'a kadardı. Gerçekten fark ediyordu.
-
Online işlemler den, modem şifre kısmından elinizdeki modemi işaretleyin. Modem ipv6 için uygun ise ipv6 ataması yapılacaktır ve mail ile bilgilendirilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ipv6 ataması çoktan yapıldı. Ben sadece işlevini buraya yazdım. Ipv4'te çektiğim trafik uzunluğu ipv6'da yok fakat ipv6'yı her yer kullanmıyor.
-
Uzun bir aranın ardından Türknet yönlendirmelerinizin bütün sunucularda aynı loss yaşattığını statik ip hizmetinizde durumun değişmediğini teyit etmiş oldum.
Network birimlerinizlere konuyu iletmiştim. Konuyla ilgili açıklama bekliyorum.
-
Merhaba, PM üzerinden konu linki ile birlikte müşteri numaranızı paylaşır mısınız? -
49103564 numaralı destek kaydım üzerinden yaşadığım loss'un network birimleriniz tarafından neden normal göründüğünün açıklamasını bekliyorum.
-
Kayıt üzerinden ekiplerimiz dönüş sağlayacak, ilgili birimlere bilgi verdim. -
Benim esas sıkıntım Turknet ISP cihazlarının ve altyapısının kapasite ve kalite sorunu. Ben loss'u bu yönlendirmede her ne kadar etkisi yok denilse de aslında var. Telekom kullanıcısı 4 tane hop'tan loss alıyor fakat oyunu oynarken zerre olsun bir loss etkisi yaşamıyor. Oysaki benim hop'ların hiçbirinde kayıp yok iken oyunlarda %0 loss ile saçma sapan bir etki yaşıyorum.
Modem hat değerlerim bir vdsl altyapıya nazaran çok iyi. Benim bulunduğum mahallede yoğun kullanım fazla mümkün olmuyor. OIM'de teknik detay verilmesini istiyorum haftalar sonra network birimleri 1 cümle açıklama yapıyor. Neden benim her oyundaki performansım olumsuz yönde etkileniyor? En basitinden botlara karşı oynadığım bir çok sunucuda bullet'lar saçma sapan bir şekilde gidiyor ya da gittiğini sanıyoruz. En sonunda servis sağlayıcı değiştireceğim.
-
Merhaba, yaşadığınız sorun için üzgünüm. Net uzmanımız network ekibinden detaylı bilgi istedi ve dönüş yaptıkları zaman size dönüş sağlayacak. Bende kendilerine tekrardan bilgi veriyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X