Şimdi Ara

İp'den anlayan bakabilirmi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kafama takılan bir konu var bunu sizlere danışarak çözüm bulmak istiyorum sorum şu: Benim evimde 2 adet masaüstü pc var ve ikiside nete bağlanıyor. Ttneti arayarak ip sabitledim(statik ip) aldım.Anlamadığım nokta şu neden 2 pc de 1 ip adresini kullanıyor ben mesela şöyle olmasını istiyorum 1.pc-85.132.123.19 iken 2.pc-85.132.123.20 olmasını istiyorum ne yapmam gerekir. Biraz acemiyim kusura bakmayın. "Bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adeliy41 -- 25 Haziran 2015; 7:54:49 >

• daha tecrübeli arkadaşlar müdahil olacaktir ama bildiğim kadarıyla sabit ip sizin modemin Dışarıya erişimi için verilmiş durumda. 2 pc de farklı alt ip Ler görmeniz normal. bu ip Ler Dışarıya bağlandığınız ip Ler değil sonuçta.

onları modem üzerinden belki sabitleyebilirsiniz yok olmuyorsa 2 pc için 2 modem gerekir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternete çıkarken kullandığınız IP adresi ile yerel ağda kullandığınız farklıdır. Bu yüzden istediğinizi iki bilgisayara iki ayrı internet bağlantısı almadan yapamazsınız. Ancak yerel ağda tabii ki sabit IP verebilirsiniz ama bu sorduğunuz şey değil.
  • adeliy41 kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzünde cihazların ip adresleri zaten birer rakamla sonraya atarak verilir, senin satın aldığın ip hizmeti, yerel ağlardaki kimliğini sabitler. Yani cihazların modeme bağlandıkları ip adresleri ile yerel ağdaki ip adresleri aynı değildir. (Modem ip X cihaz xxx 23 = yerel ip = XXXXx (sabit)

edit: bir internet hattı üzerinden iki adet sabit ip alamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 25 Haziran 2015; 16:47:30 >
  • Bildiğim kadarıyla ttnetten eğer kurumsal müşteri değilseniz 2 tane statik ip alma olanağınız yok. Bu sebepten dolayı dediğiniz mümkün değil.
  • adeliy41 kullanıcısına yanıt
    Tek kablo üzerinden tek router modem olduğundan bildiğim kadarı ile böyle bişi mümkün değil..

Amacınız nedir? Başka bir çözüm yolu vardır belki..
  • Hepinize çok teşekkür ederim yorumlarınız için. Benim çözmek istediğim şey aslında şu,ben bir pc'ye wmware(sanal sunucu programı) ile 2 adet freebsd sanal sunucu kuruyorum sorunsuz bir şekilde, fakat bu iki sunucuya ayrı ayrı dışarıdan tek statik ip ile nasıl bağlanılır ki.Bana atanmış 1 adet statik ip var. Yani sanal ip felan mı kurmam gerekir bu sunuculara değişmeyen 2 adet ip belirlemem için.
    Saygılar şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.