Evin ön ve arka tarafına konumlandırmak amacıyla IP kamera sistemi bakıyorum. Görüntü kalitesi önemli, o sebeple 4 MP lensli sistemleri inceliyorum. Benim için önemli olan özellikler: - Sadece hareket algıladığı zaman kayıt yapabilme özelliği - Telefon/tabletten app vasıtasıyla anlık incelenebilme - En az 4 MP lens, ve bu çözünürlükte +25FPS kayıt yapabilme Çin'den artık vergi %40'a yükseldiği için oradaki ürünleri eledim. Sadece 2 kamera değil yanında NVR'ını da alacağım, aynı marka bakıyorum. Örnek olması açısından 2 farklı link bıraktım: 1) NEUTRON 4 MP lens, yurtdışından alıp markalarını basıyorlar sanırım ama yine de kaliteli, 2 kamera + DVR 1500 TL civarına geliyor. Görüntü kalitesini bilmiyorum. Aklımı kurcalayan bir nokta hareket aldılandığında kayıt ve mobil izleme özelliği var mı. 2) YALE Hareket algılanınca kayıt özelliği var ve 4 MP lense sahip. NVR'ı mevcut fakat ayrı satılmıyor ve 2'li sistem 2800 TL oluyor haliyle. NVR için çok fiyat isteniyor anlayacağınız. Fakat markanın YALE olması en azından iyi.
Bu ikisi dışında DAHUA, HAIKON vb markalardan da önerilere açığım. NEUTRON olarak max 700 TL olacak şekilde IP tavsiyesi de verebilirsiniz. 2 kamera + NVR için bütçem max 2000 TL fakat 1500 civarına kapatmayı düşünüyorum (Neutron kameranın dediğim 2 özelliği mevcutsa o fiyata geliyor)