Şimdi Ara

ip kamera yerel ağ ve internet sorunu*Ustasına Zor Soru*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

çok saçma bir durumla karşı karşıyayım. wifi ip kameram var. hem sabit ip adresim hem de dinamik dns özelliğini destekliyor. tüm ayarları yaptım, portları yönlendirdim. durum şu, evdeki wireless'a bağlıyken sabit ip'm üzerinden kameraya bağlanamıyorum ama yerel adresinden bağlanabiliyorum. evdeki wireless'dan çıkınca örneğin 3g kullanarak ise sabit ip'm üzerinden kameraya bağlanabiliyorum, hiç bir sorun yok. aynı sorun evdeyken dinamik dns'i girdiğimde de çıkıyor.

kafayı yiyeceğim düşün taşın neden olduğunu bir türlü anlayamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.

• mspulur kullanıcısına yanıt
    modem içine girip nat ayarlarını yaptınmı ?
    nat ayarlarından port vermen lazım
    modem markasına göre nat ayarlarını port açmayı internetten kendi sitesinden öğrenebilirsin
    öremk olarak bir kaç video örneği verdim

http://www.youtube.com/watch?v=2gneoHW9-eQ

http://www.youtube.com/watch?v=rNiKlsUBngk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan210878 -- 30 Ağustos 2014; 23:37:10 >

• Tabii ki port açtım. Zaten sorunumu tekrar okursanız bilgisayarim, kamera ile aynı wireless a bağlı değilken ip adres ve port ile girebiliyorum. Sorun bilgisayarim wireless a bağlıyken neden girmiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim soracağım sorular var;

1- sabit ip almak zorunda mıyım?

2- sabit ip alsam ip değişikliği yapabilir miyim? vpn kullanabilir miyim?
  • serdarski S kullanıcısına yanıt
    Sabit ip almak zorunda değilsin. Genelde kameralar dinamik ip'yi destekliyorlar.
    Sabit ip'n olursa ip adresini değiştiremezsin. Telekom ne adres verirse artık ip adresin o olur. VPN konusunu ise bilmiyorum.
  • yok mu cevap verebilecek olan?
  • Selam Kardeşim,

" “merhaba,

çok saçma bir durumla karşı karşıyayım. wifi ip kameram var. hem sabit ip adresim hem de dinamik dns özelliğini destekliyor. tüm ayarları yaptım, portları yönlendirdim. durum şu, evdeki wireless'a bağlıyken sabit ip'm üzerinden kameraya bağlanamıyorum ama yerel adresinden bağlanabiliyorum. evdeki wireless'dan çıkınca örneğin 3g kullanarak ise sabit ip'm üzerinden kameraya bağlanabiliyorum, hiç bir sorun yok. aynı sorun evdeyken dinamik dns'i girdiğimde de çıkıyor.

kafayı yiyeceğim düşün taşın neden olduğunu bir türlü anlayamıyorum. yardımcı olursanız çok sevinirim.
    "

Senin ip kamerana iç ip adresinden ( Örneğin : 192.168.1.5 gibi) ulaşman mümkün ama sabit ip dediğin dış ip adresinden ( 282.242.21.10) gibi isen ancak kendi networkünün dışında olursan girebilirsin. Yani bu fiziki olarak modem teknolojisi bunu desteklemez. Burda belirtiğin gibi eğer 3G gibi bir hattan internete çıkar ve sabit ip'ni yazarsan yine erişebilirsin.

Tek İşimiz Ip kamera

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.