Şimdi Ara

İp'min başka konumda göstermesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. İstanbulda yaşıyorum. What is my ip , speedtest , google gibi sitelerden kontrol edince hep antalya çıkıyor. Bunun nedeni nedir? normal midir?

• normal değil iss kaynaklı... genelde superonline yapıyor...
  • Hocam Google doğru sonucu vermeli çünkü ülkemizdeki server noktalarından size ping atıp hepsinin ortalamasını alan bir algoritma ile yerinizi hesaplıyor. GPS olmadan çalışan Google haritalarda bu şekilde işliyor. Diğer firmalarsa GeoIP ismindeki lisanslı bir konum veritabanını kullanıyor.

Kablonet kullanmaya başladım ve superonline çıkışı kullanıyorum. GeoIP veritabanında IP adresim İstanbul olarak kayıtlı olsa da Google doğru sonucu gösteriyor. Google arama sayfasının en alt bölümünde doğru sonucu görmeniz gerekiyor. Google arama sayfasında doğru sonuç görünmüyorsa Google size ping atamıyordur veya CGN havuzu sebebiyle ISS yanlış sonuca neden oluyordur hocam.

Hocam o sitelerdeki sonuçlara fazla güvenmeyin büyük çoğunluğu GeoIP veritabanı üstünden kontrol ettiği için veritabanında IP blokları hatalı kayıt edildiyse sizin adreste hatalı görünecektir.

• Wakanda W kullanıcısına yanıt
    Statik ip kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Respect Paul

Statik ip kullanıyorum.
    Statik IP kullanmanız fark etmez hocam. IP adresinizin ilk iki hanesi ile başlıyor?
    212
  • quote:

212
    CGN IP havuzundan IP alıyorsunuz. 24 ile başlayan superonline ikili IP talep etmenizi öneriyorum hocam. Memnunsanız IP o kadar önemli değil ve makinenize dışarıdan erişmeniz gerekmiyorsa değiştirmenize gerek yok. İkili IP bile alsanız konumunuz IP gösteren sitelerde hatalı olarak gösterilebilir hocam.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Statik ip de CGN Geçerli oluyor mu ki? Sadece benim İP'im çünkü bu. Anlamadığım bir şey var neredeyse google, speedtest dahil her site antalya olarak gösteriyor.
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Söyledim fiziki olarak istanbul gösteriyor demiş network ekipleri.
  • Respect Paul kullanıcısına yanıt
    CGN ile bu yönlendirmeden kaybediyorlar... İzmir anlarımda İstanbul için niye anadolu turu atıyorlar?
  • detanaoq kullanıcısına yanıt
    Normal mi yani bu durum? Bu arada sizede belirteyim. statik ip kullanıyorum.
  • Respect Paul kullanıcısına yanıt
    personel düzelmeden normal... network yönetimini beceremiyorlar... hızlı olmasa kullanılmaz...
  • quote:

Statik ip de CGN Geçerli oluyor mu ki? Sadece benim İP'im çünkü bu. Anlamadığım bir şey var neredeyse google, speedtest dahil her site antalya olarak gösteriyor.
    Hocam kablonette yeniyim ama bildiğim kadarıyla olmuyor. Statik IP durumlarını konuştuğumda ikili IP veriyorlardı 24.1xx ile başlıyordu sizinki nasıl statik IP bilemiyorum. Forumda sizin IP için CGN IP denmiş statik IP yerine dinamik IP vermiş olabilirler. Müşteri hizmetlerini arayıp 24.1xx şeklindeki ikili IP'den talep edebilirsiniz.

*https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/125204238

Hocam modemin 192.168.0.1 adresi üzerinden modem arayüzüne tarayıcı ile girip birde IP adresinizi modem arayüzünden kontrol edebilirsiniz.

Daha garanti bir yöntemi daha var. Bilgisayarınıza Xamp server kurup 80 numaralı portu local IP adresinize (192.168.0.5 gibi) yönlendirin sonra 212 ile başlayan IP adresini tarayıcıya yazıp xamp sunucu çalışıyormu kontrol edin. Xamp server kurmadan öncede 212 ile başlayan IP adresinizi tarayıcıya yazdığınızda modemin arayüzüne bağlanması gerekiyor onu kontrol edebilirsiniz. Modemin arayüzüne bağlanmıyorsa CGN IP olabilir.

*
    www.apachefriends.org
    Download XAMPP
    https://www.apachefriends.org/tr/download.html

• Bende Adana'da gözüküyorum ama Kayseri'deyim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kmlkszhacker

Bende Adana'da gözüküyorum ama Kayseri'deyim
    Adana Kayseri normal hocam. Adana Kayseri komşu il, Kayseri için hizmet veren server Adana il sınırları içine kurulduysa sizin konumunuz Adana olarak görülebilir. Kablonet ve Kablotv nasıl çalışıyor diye araştırdığımda belli illerde aktarma merkezleri kurduklarını gördüm, sizin aktarma merkezi Adana il sınırları içinde olabilir bu sebeple Adana olarak görünüyor olabilirsiniz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.