Bildirim
Ip tanımlama hatası lütfen yardım!!
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: emre1425
Statik ıp aldım.Aldığım ıp yi bilgisayarıma tanımlayamıyorum , ıp adresi 78.187.x.x . Bilgisayarımın ıp ayarlarına yazdım mı statik ıp yi ıp çakışması var diyor Lütfen yardım edin nasıl yaparım
Selam
Statik IP'yi nasil aldin? Egerki kurumsal bir hattin yoksa ISP sadece IP numarani sabitlemistir, o da modemdedir. Eger ki metro üzerinden IP adresi (tekli yada çoklu) almissan metro switchini bagladigin bilgisayara ISP'nin sana verdigi statik IP, subnet ve gateway'i girmen gerekir. -
öncelikle cevabın için teşekkür ederim. türk telekomdan aldım. Senin dediğin gibi ıp numaramı sabitlemişler o da modemde. Peki statik ıp yi nasıl yapıcam . Statik ıp yi web sitesi yapmak için almıştım nası yapabilirim ? Yardım edersen çok sevinirim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: emre1425
öncelikle cevabın için teşekkür ederim. türk telekomdan aldım. Senin dediğin gibi ıp numaramı sabitlemişler o da modemde. Peki statik ıp yi nasıl yapıcam . Statik ıp yi web sitesi yapmak için almıştım nası yapabilirim ? Yardım edersen çok sevinirim.
Selam
IP adresin zaten sabitlenmis. Webserver'i kurdugun makinada yerelde sabit bir IP adresi vermen lazim. Örnek 192.168.1.10. Sonra bir ihtiyacina göre bir subnet mask ve modemin yerel IP'sini gateway olarak vereceksin. DNS sunucusu olarak ister modemi yaz ister kullanmak istedigin diger yerleri orasi sana kalmis. Örnek istersen, bilgisayarinin yerel IP'si 192.168.1.10, modem 192.168.1.1
Lokal TCP/IP v4: 192.168.1.10
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.1.1
DNS Server: 192.168.1.1
Bundan sonra modeme girip manuel port yönlendirmesi yapman gerekiyor. Mesela sen webserver'ina 8080 portunu kullan dediysen modeme girip 8080 portuna talep geldiginde 192.168.1.10 adresine rout et demen gerekiyor.
Birde domain ismi aldiysan domain'in yönetim ekranina girip yönlendirmeyi senin modemin dis IP adresine yapman gerekiyor.
-
yerel ıp üzerine 80 portunuda açtım . domainide sabit ıp me yönlendirdim ama yine hata veriyor siteye girince host bulunumadı diyor.Modemin yerel ıp sini gatewy olarak vericeksin demişin ben onu yapmadım nasıl yapıldığınıda bilmiyorum ondan dolayı olabilir mi ? (modem: airties rt 205)
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X