Şimdi Ara

Ipad 16 GB Wifi 799 TL olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
0
Favori
3.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yakında yasal olarak ülkemize giriş yapacak iPadin 16 Gb wi-fi modeli için güvenilir bir kaynaktan aldığım bilgiye göre TR satış fiyatı 799 TL olarak belirlenmiş. Buradan yola çıkarak, Amerikada satış fiyatı 429$ olan iPad 16 Gb wi-fi modelinin Türk Lirası olarak 499x1,41=703 TL'e geldiğini düşünürsek,
    799/703=1,136'lık bir çarpan ile satılacağını düşünüyorum. Buna göre muhtemelen,

iPad wi-fi 32 GB --- 599*1,41*1,136=959 TL
    iPad wi-fi 64 GB --- 699*1,41*1,136=1 119 TL

iPad wi-fi+3G 16 GB --- 629*1,41*1,136=1 007 TL
    iPad wi-fi+3G 32 GB --- 729*1,41*1,136=1 167 TL
    iPad wi-fi+3G 64 GB --- 829*1,41*1,136=1 327 TL

olacağını düşünüyorum. Bu fiyatlar ile 3-4 ay içerisinde muhtemelen 1000000'luk bir satış rakamı belirlenir. Allah sahibinden ve gittigidiyordaki satıcılara yardım etsin. Daha yeni almıştım 16 gb wifi+3g modelini keşke birkaç ay daha bekleseymişim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam, agzinizdan bal damliyor yahu. :)

Yalniz 499 degil miydi wifi 16 nin fiyati .. 429 nerden cikti ?!

Bir de; 2 ay sonra zaten yeni modelin tanitilmasi gerekmiyor mu (Ocak'ta) . Acikcasi yeni nesilde neler yaptiklarini gormek istiyorum. ancak ondan sonra alip almamaya karar verebilirim. Hos bir cihaz, ancak icime tam olarak sinmis degil . Ihtiyacim kesinlikle yok, teknoljik oyuncaklara bayilirim, hatunlarin ayakkabi hastaligi gibi bisi . :) . Allah'tan kontrol edebiliyorum kendimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zengier -- 9 Kasım 2010; 12:03:35 >
  • düzelttim yanlış yazmışım :D
  • Zaten sahibindendeki satıcıların da bu bilgiye daha önce ulaştıklarını tahmin ediyorum iPad wifi+3glerin 1250 seviyelerine düştüğünü hatta 1000'e bile satıldığı gözükmekte.

http://www.sahibinden.com/search.php?b[search]=ipad-wi-fi-3g&c=136280

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahoo -- 9 Kasım 2010; 12:14:52 >
  • Arkadaslar ipad in en dusuk modeli Amerika da 499 + kdv o da 550 yapiyor. O yuzden 799 olmasi ulkemiz icin zor sanki ne dersiniz?
  • Çok güzel bir haber, ama fazla umutlanmamak lazım. Bilkom, Apple ürünlerini Türkiye'ye genelde 499 USD olan bir cihazı, 499 EURO + KDV olarak getiriyor. Buda TL olarak yaklaşık 1165 TL'na karşılk geliyor. Benim beklentim bu yönde ama inşallah senin dediğin gibi olur.
  • Apple ürünleri genelde avrupaya geldiğinde USD fiyatı direkt Euro'ya çevrilerek satışa sunuluyor. Şöyleki, Ipad USA'de 499USD iken Avrupada 499EURO. muhtemelen için ise 499euro artı biraz daha kâr ile satılacaktır.
    sizin kaynağınız neresidir? neye göre güvenilir?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: broodofqueen

Çok güzel bir haber, ama fazla umutlanmamak lazım. Bilkom, Apple ürünlerini Türkiye'ye genelde 499 USD olan bir cihazı, 499 EURO + KDV olarak getiriyor. Buda TL olarak yaklaşık 1165 TL'na karşılk geliyor. Benim beklentim bu yönde ama inşallah senin dediğin gibi olur.

kesinlikle bende bu şekilde düşünüyorum bende bu ürünü bekliyorum ama sanırım en az 2 ay daha gelmeyecek resmi olarak. sahibinden satılan cihazlardanda almak istemiyorum. bakalım bekliyelim görecez fiyatları

• Bilkom'a geçenlerde sordum iOS 4.2 çıktığında satışa cikicak demislerdi Cikasada Bi fiyatlardan birazda farklı olsada alicam
  • Bu fiyata satilmasi bana mantikli gelmior sahsen. Avrupada bile 500 euro olan bi urun tr de bu fiyata satilamaz bnce.
  • Ancak apple Türkiye'nin iyi bir pazar olduğunu bilerek appstoredan olan satışlarını arttırmak için, böyle bir yol izlemek istiyormuş. böylelikle hem ipad satışı artacak, dolayısıyla appstore'a olan talep artacak. Dolayısıyla muhtemelen iPad düşük fiyatla ülkemize girecek. Değişik bir fiyat politikası uygulanacak ürünün Türkiyede satışlarının patlaması için.

Ayrıca eğer 32 gb wifi+3g 729 euro+KDV demek 1720 TL'ye satışın olması demek, bu da satışların düşük olması, böylelikle Appstore'a az talep demek.

Önümüzdeki yıllarda artık kitapevlerini bitirip, tekel olarak Appstore gibi e-marketler olacağını öngörürsek, iPad'in Türkiye'de bu fiyata satılacağını da öngörebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cahoo -- 9 Kasım 2010; 14:30:19 >
  • ocaktaki yeni modelden sonra zaten ABD fiyatları düşüş yönünde revize edilecektir. o yüzden burdaki fiyatları da çok uçuk olmayabilir.

yeni çıkacak modelin gelişi ise heralde 2012 temmuzu filan bulur bu gidişle
  • Türkiye'de bu fiyata satacaklarına asla inanmıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katmir

Türkiye'de bu fiyata satacaklarına asla inanmıyorum...

sonuna kadar katılıyorum, ihtimal vermiyorum.
  • Büyük ihtimal bu fiyatla satılacak, bu sabah çıkan bir haber ve bu durumun diğer bir göstergesi de daha ben buraya yazmadan sahibinden de düşen fiyatlar...

Appstore'un en iyi müşterileri Amerikadan sonra Türkiye olacakmış.
  • hmmm çok zor ihtimal.

Burda (Hongkong-Çin) online store açıldı, fiyatlara bakaiblirsiniz. Iphone 4 4999RMB iken Ipad 16-wifi 3899RMB...

Iphone Türkiyede 1600 lira olduğuna göre, Ipad'in en ucuz modelinin 1250 lira olacağı tahmin edilebilir. Tabi bugünkü kurlarla.
  • 799 tl mi ? ölsem inanmam
  • Köşe yazarları güvenirlik kaynak der ama paylaşmaz siz niye saklıyorsunuz? :)

Yazıdğınız fiyatlar ütopik olduğunu aklı selim herkes bir iki ufakhesapla çıkartabilir.

En ucuz ipad 499$ ve 1 yıl ek garanti için de 99 $ bedel var. Bu durumda TR 'de 2 yıl garantili atılacağı düşünüşürse, 499$+99$+KDV+gümrük+cep telefonu ÖTV en en en en iyi ihtimal olur.

Yukarıdaki hesapta 600$ + KDV bile 1005 TL eder. Bunda gümrük ve ÖTV daha yok.
  • Mümkün değil bana kalırsa o fiyatlar. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UyGaR___ -- 9 Kasım 2010; 17:20:28 >
  • iphone 4'e de 2000den aşağıya girmez deniyordu ama girişi 1650 olup, 1550ye bile alanlar oldu.

Burası Türkiye.

İllaki muhalefet olanlar olacak, illaki yoook öle şey olmaz diyenler olacak.

Normal.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.