Şimdi Ara

IPAD 2 ile YENİ IPAD ekran karşılaştırması.. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
3.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iphone 4 ve ipad2 im var. Evet iphone4 ekran mükemmel ama küçücük ekranda önemli bu.ipad2de yazılar tam net değil doğru ama oyunlarda ve uygulamalarda ben şikayetçi değilim.Zaten ipadi iphonea göre uzakta tutuyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Milletin o çözünürlükte ekran çıkarmasalar takmıycakları şeyi zorla gözlerine sokuyolar , sanki ipad2 de dibine sokup kafamızı pikselleri gözüküyor mu diye bakıyoruz . Yeni ipad gelsin , bende ucuzundan ipad2 alıyım . Pazarlama hilelerini de yiyen yesin . Vuvvv yeni ipad de burnumuzu dayasak gene pixseller gözükmüyormuş , bunun için ipad2 yi satacaklar varsa allah akıl fikir versin.

Tam olarak oyle değil. ben iPhone 4s ve ipad 2 kullanıyorum. ipad 2 yi %90 okuma işlerinde ve çalışmalarımda kullanıyorum. iphone ekranından sonra ipad'e bakınca farkı anlıyorsun. Zaten belli bir okuma süresinden sonra ipad ekranı net ve keskin olmadığından kafayı, gözü yoruyor. iPad en başta okuma amaçlı yapılan bir cihaz(bizim milletçe okuma kültürümüz pek yok orası ayrı). Bu yüzden çözünürlük çok önemli, bilmeden bol keseden sallayıp akıl fikir dilenmeyin.

Full Hd bilgisayara sahip biri olarak 15.6 ekranda yazıları okurken 2 saat sonra başım ağrımaya başlıyor,ekran 2048 çözünürlükte olunca mı değişecek bu? İpad ne zaman okuma amaçlı bir cihaz oldu bu arada siz bol keseden sallamayın , milletçe okuma kültürümüz yok demişsiniz ama dijital bir cihazda kitap okumanın ne kadar yorucu olduğunu herkes bilir. Kitap okumak için yapılan cihazlarda gözü yormasın diye boş yere ekrana mürekkep püskürtme tekniği kullanılmıyor. Sizin okuma alışkanlığından kastınız dergilerse zaten yorumum yok

• Bu arada kimse farketmemiş resimdeki new ipadde ölü piksel var :D
  • Ben sanırım Almanyadan satışa çıktığı zaman 1350 tl karşılığı 579 Euro ya 32 gb wifi alacağım.Elimdeki iPad 2 16 wifi ye 1150 tl ye musteri buldum bile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saydam -- 12 Mart 2012; 23:58:09 >
  • Tabletlerde çözünürlük,neden düşürülüp yükseltilemiyor?
  • quote:

quote:

quote:

Milletin o çözünürlükte ekran çıkarmasalar takmıycakları şeyi zorla gözlerine sokuyolar , sanki ipad2 de dibine sokup kafamızı pikselleri gözüküyor mu diye bakıyoruz . Yeni ipad gelsin , bende ucuzundan ipad2 alıyım . Pazarlama hilelerini de yiyen yesin . Vuvvv yeni ipad de burnumuzu dayasak gene pixseller gözükmüyormuş , bunun için ipad2 yi satacaklar varsa allah akıl fikir versin.

Tam olarak oyle değil. ben iPhone 4s ve ipad 2 kullanıyorum. ipad 2 yi %90 okuma işlerinde ve çalışmalarımda kullanıyorum. iphone ekranından sonra ipad'e bakınca farkı anlıyorsun. Zaten belli bir okuma süresinden sonra ipad ekranı net ve keskin olmadığından kafayı, gözü yoruyor. iPad en başta okuma amaçlı yapılan bir cihaz(bizim milletçe okuma kültürümüz pek yok orası ayrı). Bu yüzden çözünürlük çok önemli, bilmeden bol keseden sallayıp akıl fikir dilenmeyin.

Full Hd bilgisayara sahip biri olarak 15.6 ekranda yazıları okurken 2 saat sonra başım ağrımaya başlıyor,ekran 2048 çözünürlükte olunca mı değişecek bu? İpad ne zaman okuma amaçlı bir cihaz oldu bu arada siz bol keseden sallamayın , milletçe okuma kültürümüz yok demişsiniz ama dijital bir cihazda kitap okumanın ne kadar yorucu olduğunu herkes bilir. Kitap okumak için yapılan cihazlarda gözü yormasın diye boş yere ekrana mürekkep püskürtme tekniği kullanılmıyor. Sizin okuma alışkanlığından kastınız dergilerse zaten yorumum yok

iPad amerika reklamlari cogunlukla ipad egitimde nasil kullanilir, ne okursunuz vs. agirliklidir. Bu nedenle ibooks a ozel etkinlik yaptilar gecen ay. Bu sanirim ipad in hedef kitlesini belli etmistir. Dedigim gibi surda kac kisi okuyayim diye aliyor merak ediyorum. Saniyorsun ki dunyanin geri kalani boyle.

Gulsem mi aglasam mi bilemedim. Hocam ben arastirmaci ve yazilim muhendisi olarak calisiyorum. İs yerinde tum gunum bİlgisayarda bi sey okuyup yazarak geciyor 8 saat. İs yerim evime 60km uzakta, her gun 3 saat yolda ipad de kitap okuyarak geciyor. Ayni zamanda bilgisayar bilimleri yuksek lisansi yaptigimdan ve agir bi alan oldugundan eve gelip yemek yiyip calismaya oturuyorum ki evde 3 farkli monitore bakiyorum. 5-6 saatte evde boyle calisiyorumdur. siz bi seyler okuyunca basiniz agriyorsa bilmem tabi. Ayrica benim gun icinde kullandigim toplam monitor 5'de full hd ler, ipad 2'den kotu bir cozunurluk full hd 23" ekranla bu nedenle daha cok yorar. ben hala cikip surda bol keseden salladiginizi dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: S10ERM

Resimde anlayamadım hangisi yeni ipad

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: PuSaT28

Tabletlerde çözünürlük,neden düşürülüp yükseltilemiyor?

Androidlilerde LCD DENSITY FOR ROOT app si ile degistirebiliyorsun cozunurlugu..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kiralikceset

quote:

quote:

Okuma amacli ? Yapma arkadasim kac kisi okumak icin kullaniyor bu cihazi. Ustelik okuma icin ipadden daha ii cihaz var.

iPad in kullanimi %90 okuma.

Tum dergiler, gazeteler iPad versiyonlarini cikariyorlar bu yuzden.
    Apple, okul kitaplari yapan sirketlerle anlasmalar yapti.
    iBooks var diger taraftan.

Dunyadan haberiniz yok. Uzayda yasiyorsunuz heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: Theori

Bu arada kimse farketmemiş resimdeki new ipadde ölü piksel var :D

Kimse farketmemis, cunku yok. Olsa da farkedemezsin, cunku yeni iPad de 2.54 cm'lik bir cizgi uzerinde 264 tane piksel var. Nasil goruyorsun olu pikseli? :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: engurlu

quote:

Androidlilerde LCD DENSITY FOR ROOT app si ile degistirebiliyorsun cozunurlugu..

simdi galaxy s de denedim

sirasiyla 800*480 - 960*540 - 1280*800

IPAD 2 ile YENİ IPAD ekran karşılaştırması..

• quote:

Cozunurluk arttikca ikonlar kuculuyor :)
    iOS te hicbirsey kuculmuyor, netlesiyor.
    Bu da yazilim donanimin beraber calismasinin avantajlarindan birisi.
  •  IPAD 2 ile YENİ IPAD ekran karşılaştırması..
  • Retina ekranın görüntü anlamında çok şey getireceğini düşünüyorum. Emekle Ipad 1'imi terfi edersem, sırf bu retina ekran sevdasına değiştiririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Orijinalden alıntı: Theori

Bu arada kimse farketmemiş resimdeki new ipadde ölü piksel var :D

Kimse farketmemis, cunku yok. Olsa da farkedemezsin, cunku yeni iPad de 2.54 cm'lik bir cizgi uzerinde 264 tane piksel var. Nasil goruyorsun olu pikseli? :)

quote:

Orijinalden alıntı: turuncum

Arkadaş paylaşmış fotoğrafı sağolsun, görebilirsiniz ölü pikselin nerede olduğunu :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

Cozunurluk arttikca ikonlar kuculuyor :)
    iOS te hicbirsey kuculmuyor, netlesiyor.
    Bu da yazilim donanimin beraber calismasinin avantajlarindan birisi.

bunun ios la ne alakasi var ya..ekranin destekledigi cozunurlukle alakali...ornegin galaxy nexus un 1280*720 ekraninda iconlar kuculuyor mu ??

zaten bi kere ios ta cozunurluk degistirme imkanin yok ..nerden anladin cozunurlugu degistirdigin zaman icon larin boyutunun ayni kalacagini..
  • Şimdi androidde çözünürlüğü düşürebilirken,ios da bunu yapamıyor muyuz yani?

Funboylar saldırmasın diye,ip4 kullandığımıda dile getireyim.
  • quote:

quote:

quote:

sirasiyla 800*480 - 960*540 - 1280*800

Galaxy S 1280x800 nasıl oluyor yahu ? O zaman oyunlardada kullanalım :D

• aslinda oyunlarda denemedim ne olur bilmiyorum ama zaten gercek cozunurluk artisi degil bu..sonucta ekranin destekledigi en yuksek cozunurluk 800*480..Hemen oyun testi yapip fikirlerimi paylasiyorum..
  • Arkadaslar cozunurlugu degistirmenin hakli olarak oyunlarda bi etkisi olmadi ama browserda tek sayfaya daha fazla bilgi sigdirdi..

screenshot lardaki cozunurlukler 800*480 ve 1280*768 dir..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.