Şimdi Ara

İpad Air vs İpad 9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ilk kez bu forumda başlık açıyorum.

Tıp fakültesi öğrencisiyim dersler slayttan işleniyor.

İpad ile kitap vs taşımaya gerek kalmıyor kullanışlı.

Sorum şudur İpad 9 üniversite tıp için memnun eder mi daha fazla verip ipad air 4 almaya gerek var mı ?

Herhangi bir kodlama edit gibi ağır programlar kullanmıyorum oyun oynamıyorum.

Dizi film video izlemek ders çalışmak için kullanacağım özetle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPad Air vs iPad 9: Ayrıntılı Bir Karşılaştırma

iPad Air ve iPad 9, benzer özellikler sunan ancak farklı fiyat noktalarına sahip iki popüler tablettir. Bu iki cihaz arasındaki temel farkları anlamanıza yardımcı olacak ayrıntılı bir karşılaştırma hazırladık.

Tasarım ve Ekran:

• iPad Air, iPad 9'dan daha ince ve hafiftir.
    • iPad Air, 10,9 inçlik Liquid Retina ekran ile daha büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahiptir.
    • iPad 9 ise 10,2 inçlik Retina ekranla daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenektir.

İşlemci ve Performans:

• iPad Air, A14 Bionic çip ile iPad 9'daki A13 Bionic çipten daha güçlü bir işlemciye sahiptir.
    • Bu performans farkı, özellikle oyun oynarken veya çoklu görev yaparken fark edilir.
    • iPad Air, daha fazla RAM seçeneğiyle de daha iyi çoklu görev performansı sunar.

Kamera:

• iPad Air'in arka kamerası iPad 9'dan daha yüksek çözünürlüklüdür (12MP'ye karşı 8MP).
    • Her iki cihaz da 12MP ön kamera sunar.
    • iPad Air ayrıca yavaş çekim video kaydı ve daha geniş renk gamı desteği gibi ek kamera özellikleri sunar.

Pil Ömrü:

• iPad Air, iPad 9'dan biraz daha uzun pil ömrü sunar (10 saate kadar web'de gezinme ve video izleme).
    • Her iki cihaz da hızlı şarj desteğine sahiptir.

Fiyat:

• iPad Air, iPad 9'dan daha pahalıdır.
    • Fiyat farkı, daha güçlü işlemci, daha iyi ekran ve ek kamera özellikleri gibi özelliklerden kaynaklanmaktadır.

Sonuç:

iPad Air ve iPad 9, farklı ihtiyaçları ve bütçeleri olan kullanıcılar için tasarlanmış iki harika tablettir. iPad Air, daha güçlü performans, daha büyük ekran ve daha iyi kamera özellikleri arayanlar için daha iyi bir seçenektir. iPad 9 ise daha uygun fiyatlı bir seçenektir ve günlük görevler için yeterli performans sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 9 al geç boşa masrafa gerek yok. Zaten kalemiydi, kılıfıydı vs. derken fiyatı +%50 oluyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Minimum 6 yıl elin ayağın olacak bir cihaz olacak bir alet olacak.

ipad 9 yaklaşık 3900 liradan satışa çıkacak. 800 lira apple pencil ile 4700 lira, birde kılıf aldığında 4900 liraya çıkacak.

air 4 şuan 2. nesil airpods ile beraber 5920 lira, 2. nesil pencil ile 7000 tl, kılıf ile 7200 eğer airpodsu satarsanız (1000 tlden) 6200 liraya

arada 1300 lira fark var.

ipad airda liquid retina ekran, daha iyi işlemci, daha iyi ön ve arka kamera, daha iyi ekran kasa oranı ve biraz daha büyük ekran var.

teknik konular dışında bir öğrenci olarak (yeni mezun oldum ama öğrenci sayılırım:D) bir süre ipad air 3 ve 1. nesil pencil kullandım. pencil çok güzel bir oyuncak gayet güzel notlar alıyorsunuz ve heryerden erişim imkanına sahip oluyorsunuz (bulut depolamalari ile) ancak 1. nesil pencilın şarjı uzun kullanımda 2. nesile göre kötü bu pencilller hızlı şarj oluyor ama 1. nesilin şarjı tabletin şarj girişine takılıyor saçma sapan bir görünüm oluşturuyor ve kullanımı kısıtlıyor (tablete anten takmış gibi oluyor). Şarjdan ziyade bir diğer konu var. 1. nesil pencilin tasarımı ergonomik değil ağır ve yazı yazarken tutumu el yorucu. Bunlar benim deneyimlerim.

İmkanınız varsa air 4 alın derim. en az 6 yıl eğitim alacaksınız bu süreçte air 4ün daha iyi bir yardımcı olacağını düşünüyorum.

• AlphaScramble kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam, ben sadece internette gezinmek ve oyun oynamak için alacağım. ipad 9 uzun süre götürür mü? minimum 5 sene mesela.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • götürür.

Teşekkürler hocam

kılıfı nerden alabiliriz 200 tl demişsiniz

Bir de ekran koruyucu falan takıyor musunuz aldıktan sonra ve son olarak paperlink denen zımbırtı nasıldır

Ben ders slaytlarının üzerine not alacağım pdf textbook ve youtube netflix sosyal medya film dizi için kullanacağım oyun oynamıyorum.

Bu yüzden hala kararsızım air 4 ile yeni çıkan ipad 9 arasında bütçesine çıkabilirim-air 4 ün ama çok önemli fark yok diyorlar genelde bilemedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slytherinlisayısal kullanıcısına yanıt
    ipad air 4 tabletimde amazon trden 150 liraya aldığım kılıfı kullanıyorum. ancak aliexpressten kalem kılıfı bulunan bir kılıf almanızı tavsiye ederim.

paperllike kullanmıyorum. air 3de not alırkende kullanmadım air 4de de kullanmadım. ayrıca 36 euro olması kullanmama sebeplerinden bir tanesi.

ipad 9 piyasaya çıkınca apple storeda bir inceleyin derim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ipad mini ios 8 performansı
    10 yıl önce açıldı
    İpad 1 ?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaScramble

ipad air 4 tabletimde amazon trden 150 liraya aldığım kılıfı kullanıyorum. ancak aliexpressten kalem kılıfı bulunan bir kılıf almanızı tavsiye ederim.

paperllike kullanmıyorum. air 3de not alırkende kullanmadım air 4de de kullanmadım. ayrıca 36 euro olması kullanmama sebeplerinden bir tanesi.

ipad 9 piyasaya çıkınca apple storeda bir inceleyin derim
    Öğrenci değilim, 33 yaşındayım, ama ders vs gibi şeyler için ipad air alacam. Sağlam notlar pdfler slaytlar eprd vs gibi şeyler kullanıp kalemi de etkin kullanmam lazım. Mesajınız ile anladım ki ipad air 4 ve 2. Nesil kalem almam lazım. Ama ipadler ile zerre bilgim yok. Size zahmet kaç GB lık, ve de kaç inç ve de o airpods ile birlikte satılan bir link verseniz olur mu? Ya da 2. El almak mantıklı mı?
    Bana direkt model söyleseniz ipad şu şu nesil şu kalem diye ona göre sahibinden de bakayım. Hevesle ipad alıp ikinci el fiyatına satan biri bulursam alayım.

• kaazto28 K kullanıcısına yanıt
    çevrenizde öğrenci varsa aşağıdaki linkten eğitim kampanyası ile alabilirsiniz.

eğitim - apple (tr)
    Okul Başlıyor - Öğrenci İndirimleri
    https://www.apple.com/tr-edu/shop/back-to-school

bazen belge istiyor bazen istemiyor. mesela ben akasya apple storedan aldım oradakilerde ne öğrenci kimliği sordu ne de belgesi. bir arkadaşımda aynı şekilde internet üzerinden aldı onada herhangi bir belge sormadılar.

yukarıdaki link ipad air 4. nesil içindi.

2. el tavsiye etmiyorum çünkü neredeyse sıfır fiyatına ilana koymuşlar genellikle. (ipad air 4. nesil 64 gb olarak 2. el bakabilirsiniz yinede)

İhtiyaçlarınıza göre yorum yapacak olursam;

bahsettiğiniz işlemler için iPad 8 veya iPad 9 birinci nesil kalemle ile alınabilir.

www.pt.com.tr
    Apple iPadEgitimseti1 iPad Eğitim Seti 1
    https://www.pt.com.tr/ipad-egitim-seti-1
    (8. nesil ipad + pencil)

ipad 9 tanıtıldı ancak piyasaya henüz çıkmadı.

Ekonominizi zorlamayacaksa ipad air 4 kesinlikle tercih edilir. Çok para vermiyim ama işimide görsün diyorsanız ipad 8 ya da 9u tercih edebilirsiniz.

öğrenci kampanyasıyla ipad air 4 aldım hocam.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.