Merhabalar ilk kez bu forumda başlık açıyorum. Tıp fakültesi öğrencisiyim dersler slayttan işleniyor. İpad ile kitap vs taşımaya gerek kalmıyor kullanışlı. Sorum şudur İpad 9 üniversite tıp için memnun eder mi daha fazla verip ipad air 4 almaya gerek var mı ? Herhangi bir kodlama edit gibi ağır programlar kullanmıyorum oyun oynamıyorum. Dizi film video izlemek ders çalışmak için kullanacağım özetle. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPad Air vs iPad 9: Ayrıntılı Bir Karşılaştırma
iPad Air ve iPad 9, benzer özellikler sunan ancak farklı fiyat noktalarına sahip iki popüler tablettir. Bu iki cihaz arasındaki temel farkları anlamanıza yardımcı olacak ayrıntılı bir karşılaştırma hazırladık.
Tasarım ve Ekran:
- iPad Air, iPad 9'dan daha ince ve hafiftir.
- iPad Air, 10,9 inçlik Liquid Retina ekran ile daha büyük ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahiptir.
- iPad 9 ise 10,2 inçlik Retina ekranla daha küçük ve daha uygun fiyatlı bir seçenektir.
İşlemci ve Performans:
- iPad Air, A14 Bionic çip ile iPad 9'daki A13 Bionic çipten daha güçlü bir işlemciye sahiptir.
- Bu performans farkı, özellikle oyun oynarken veya çoklu görev yaparken fark edilir.
- iPad Air, daha fazla RAM seçeneğiyle de daha iyi çoklu görev performansı sunar.
Kamera:
- iPad Air'in arka kamerası iPad 9'dan daha yüksek çözünürlüklüdür (12MP'ye karşı 8MP).
- Her iki cihaz da 12MP ön kamera sunar.
- iPad Air ayrıca yavaş çekim video kaydı ve daha geniş renk gamı desteği gibi ek kamera özellikleri sunar.
Pil Ömrü:
- iPad Air, iPad 9'dan biraz daha uzun pil ömrü sunar (10 saate kadar web'de gezinme ve video izleme).
- Her iki cihaz da hızlı şarj desteğine sahiptir.
Fiyat:
- iPad Air, iPad 9'dan daha pahalıdır.
- Fiyat farkı, daha güçlü işlemci, daha iyi ekran ve ek kamera özellikleri gibi özelliklerden kaynaklanmaktadır.
Sonuç:
iPad Air ve iPad 9, farklı ihtiyaçları ve bütçeleri olan kullanıcılar için tasarlanmış iki harika tablettir. iPad Air, daha güçlü performans, daha büyük ekran ve daha iyi kamera özellikleri arayanlar için daha iyi bir seçenektir. iPad 9 ise daha uygun fiyatlı bir seçenektir ve günlük görevler için yeterli performans sunar.