Şimdi Ara

Ipad ekran boyutu ve dizi film sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, 7.nesil ipad 10.2 inç model tablet almayı düşünüyorum ve birinci önceliğim tabletle netflix youtube gibi platformlardan dizi/film izlemek. Ancak tabletin inceleme videolarında dikkat ettiğim kadarıyla ekran oranı 4:3 olduğu için standart dizi ve film formatında bariz büyük bir şekilde alt ve üst kısımda siyah boşluklar çıkıyor. 9.7 ipadlerde de durum aynı. Bu olayın üzerine doğru dürüst inceleme yapan bir yer de bulamadım. Bu durum bir tek bana mı itici geldi bilmiyorum ancak 10 inç bir tablette ekranın yarısını kullanmadan küçük boyutta dizi izleyeceksem bir anlamı kalmıyor. Bu olaya açıklık getirebilirseniz sevinirim, tam ekran düzgün görüntü kalitesine sahip fiyat performans ürünü önerilerinize de açığım.

• bende ipad 7. nesil var 10.2 inç olanı. eğer görüntü 16:9 formatında ise çok göze batmıyor ama daha geniş bir formatta ise ekranın yarısı siyah kalıyor ve itici bir görüntü oluşuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • YourTechGuideyoutube
    iPad Pro 2018 | Battery Life Test Watching Netflix Videos [4K]
    https://www.youtube.com/watch?v=AjN8KnSClPc
    Netflix'de fln tam ekran gibi duruyor.
  • Netflix’te kenarları crop yaparak tam ekran yapabiliyor ancak haliyle böyle de görüntü kaybetmiş oluyorsunuz. YouTube uygulamasından ekran oranı neyse o şekilde açıyor. Ancak Safari’den açarsanız ekrana yine kenarları croplayarak oturtabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • öneri vermişsiniz ama bunların hiçbiri gerçek çözüm değil. apple neden böyle yapıyor. sırf bu yüzden ipad alamıyorum. bu konu benim içinde büyük bir sorun ama malesef kimse bu konu üzerinde gerektiği kadar durmuyor sanırım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.