Şimdi Ara

ipad ile ipad2 sync transfer

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İlk olarak bölümü yanlış yere ve yanlış kurallar ile açtıysam kusura bakmayın. Arama yaptım ama tam sonuca ulaşamadım.

Şimdi şöyle bir sorunum var. Benim elimde ipad ile yeni alınmış sıfır ipad2 var. İkiside Türkiye'den alınmış orjinal ürünler. Bu ürünlerden ipad 1 yıldır kullanılmakta. Normal olarakta içinde application, müzik ve video bulunmakta. Hepsi store'dan orjinal olarak indirilmiş şekilde. Bununla beraber bir mail hesabı da eklenmiş bulunmakta. Benim sorum şu şekilde. Ben bu ipad deki bilgilerimi ( mail olsa yeterli, müzik ve video görüntüsü olmasada olur ) ipad2'ye aktarmak istiyorum. İpad'i daha önce başka bir bilgisayarda itunes üzerinden sync edilmiş durumda. Ben şimdi elimdeki farklı bir bilgisayarda itunes kurarak yedeklerini almak istiyorum. Buraya kadar sorun yok ama yeni ipad 2'yi bilgisayara taktığımda ipad2'nin açılış ekranında ipad2'yi itunes'a bağlayın simgesi çıkmakta ve ben itunes'a bağlı olsamda bu simgeyi geçememekteyim. Yani İpad2'yi daha bilgisayara bile tanıtamadım ve ipad2'yi açamadım! Bu ekranı nasıl geçebilirim ilk sorum bu? ( farklı daha önce hiç itunes yüklenmemiş ve ipad bağlanmamış bir bilgisayarda da itunes yükleyerek açmayı denedim başaramadım ) acaba sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir?
    İkinci sorum ise ben bu ilk ipad den aldığım yedekleri nasıl bu yeni ipad 2 ye yüklerim. Özellikleri mail kısmı benim için önemli.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: sekerchelsea
    İyi Akşamlar arkadaşlar;
    İlk olarak bölümü yanlış yere ve yanlış kurallar ile açtıysam kusura bakmayın. Arama yaptım ama tam sonuca ulaşamadım.

Şimdi şöyle bir sorunum var. Benim elimde ipad ile yeni alınmış sıfır ipad2 var. İkiside Türkiye'den alınmış orjinal ürünler. Bu ürünlerden ipad 1 yıldır kullanılmakta. Normal olarakta içinde application, müzik ve video bulunmakta. Hepsi store'dan orjinal olarak indirilmiş şekilde. Bununla beraber bir mail hesabı da eklenmiş bulunmakta. Benim sorum şu şekilde. Ben bu ipad deki bilgilerimi ( mail olsa yeterli, müzik ve video görüntüsü olmasada olur ) ipad2'ye aktarmak istiyorum. İpad'i daha önce başka bir bilgisayarda itunes üzerinden sync edilmiş durumda. Ben şimdi elimdeki farklı bir bilgisayarda itunes kurarak yedeklerini almak istiyorum. Buraya kadar sorun yok ama yeni ipad 2'yi bilgisayara taktığımda ipad2'nin açılış ekranında ipad2'yi itunes'a bağlayın simgesi çıkmakta ve ben itunes'a bağlı olsamda bu simgeyi geçememekteyim. Yani İpad2'yi daha bilgisayara bile tanıtamadım ve ipad2'yi açamadım! Bu ekranı nasıl geçebilirim ilk sorum bu? ( farklı daha önce hiç itunes yüklenmemiş ve ipad bağlanmamış bir bilgisayarda da itunes yükleyerek açmayı denedim başaramadım ) acaba sıkıntı nereden kaynaklanıyor olabilir?
    İkinci sorum ise ben bu ilk ipad den aldığım yedekleri nasıl bu yeni ipad 2 ye yüklerim. Özellikleri mail kısmı benim için önemli.
    Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler

Simdi arkadasim. Dediklerini ben gecen hafta yaptım.

1) Önce yeni bilgisayara Apple ID'nizi giriniz.

2) Eski iPad'ini yeni bilgisayara tak. Yeni bilgisayarı yetkilendir. Su an bilgisayar basında degilim. Hatırlayabildiğim kadarıyla "Authorize this computer" demesi lazım. 5 bilgisayara kadar sayıdaki bilgisayarı yetkilendirebilirsiniz.

Önemli = Eski iPad'i yeni bilgisayarda Sync etmeyin, fotograflarınız ve videolarınız silinebilir. Eşleme yapmaya başlarsa iptal edin hemen.

3) Eski iPad'inizin "Backup"ını alın yeni bilgisayara.

4) iPad2'yi yeni bilgisayara ilk defa bağlayın ve aktif olsun (aktif olmaması başka bir konunun başlığı), aktif olduktan sonra kafaların karışmaması için USB bağlantısını kesip tekrar takın. iTunes "Bunu yeni bir cihaz olarak mı katresinin, yoksa eski cihazlar birleştiriyim mi?" gibi bir soru soruyor. Kelimesi kelimesi aklımda değil, zaten bir kere gördüm şimdiye kadar o yazıyı. "Evet" derseniz eski iPad'deki tüm bilgilerinizi yeni iPad2'ye tıkır tıkır atmaya başlar. Eğer eski bilgileri yeni cihaza taşımakta sorun olursa aldığınız backup'tan yararlanırsınız.

Önemli = Siz en çok maillere önem veriyorsunuz. Ben mail kopyalatmamistim, o konuda tereddütlerim var, sizi yanlış bir şey yapmaya itmek istemem. Yıllardır iPhone ve iPod kullanan kişilerden teyid almanız çok yerinde olur.

• Yardımların ve önerilerin için çok teşekkürler cagdas. Bugün bilkomdan da destek aldım ve sorunu çözdüm. "Authorize this computer" dediğimiz olay aynen dediğin gibi 5 bilgisayar ile sınırlandırılmış. Backup almadık. bilgisayara account'umuzu tanımladık ve eski ipad den tüm application larımızı ve video gibi bilgileri bilgisayara aktardık. daha sonra ise yeni ipad2 ile bu accountumuzu aynı bilgisayar üzerinden eşleştirip tüm applicationları yeni ipad' ekledik. Mail işlemlerinide exhange server ile sertifika uyumu ile hallettik.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.