Şimdi Ara

İpad pro ve apple pencil 2

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
1.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar herkese üniversite geçeceğim ve İpad pro ve apple pencil 2 ikilisi ile not tutmak defter yerine kullanmak istiyorum.

Kullanan var mı ? Dezavantajaları nedir ? Yararlı mı ? Mantıklı bir şey mi ?

Not: 17.3 inch laptopum zaten bulunmakta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 31 Mayıs 2019; 20:11:12 >

• çizim için 12,9 inçlik modelini aldım. okul için de kullanıyorum. Not almak oldukça basit ve kolay. Şarj sıkıntısı asla çekmiyorsun gün içerisinde. kağıt kalemden hiç bir farkı yok apple pencil 2 ile tepkime süresi bir hayli hızlı. ipados ile de bu süre daha da düşüyormuş (düşmese bile eş zamanlı yazıyor kesinlikle apple pencil gibi değil ). Ses kalitesi standart bir laptopu rahat 2 ye 3 e katlar.görüntü kalitesi de bir hayli güzel. fazlasıyla memnun ediyor öyle söyleyeyim. fakat sıkıntı çektiğim bazı hususlar var. Bilerek alman önemli.

1- Kulaklık girişi yok. type-c girişi var. Kulaklık giderin olacaktır ekstradan. Ben bluetooth kulaklık aldım xiaomi den bağlantı kalitesi ve ses aktarımı kablolu kulaklık kadar iyi. Bunu özellikle belirtiyorum çünkü imac ile bluetooth kulaklık bağlantısı kötü. İpad de böyle bir sorun yok.)
    2- Cihaz eğilebiliyor. Böyle bir sorunla karşılaşmamak için sürekli elimde taşıyorum ve mutlaka kitabımla destekli taşıyorum. Çantama atamıyorum. Ya bükülür ise ya eğilir ise bu korku var. Yabancı forumlarda gördüm sırt çantasına atıp çıkardığında bükülen ipadler var. Baya bir baskı uygulanmıştır tabi ama bu ihtimal olduğu sürece elimden ayırmıyorum.
    3- Bir de ekranın sol tarafında ısınma problemi varmış... bunu tabi kullanınca ve denk gelince öğrendim. Servise gönderdim 5 gün için de yenisi geldi onda da aynı... Yine verdim bakalım ne olucak. Yabancı forumlarda bu sorunu yaşayanlar da var tabiki de yaşamayanlar da... Yaşayıp değişim cihazı aldıktan sonra bir daha yaşamayanlarda. Ben değişim cihazında da yaşadım benim şanssızlığım orası ayrı...

Onun dışında cihaz her türlü çok iyi. Tüm not uygulamalarını çalıştırıyor. keynote uygulaması ile istediğini hazırlayıp istediğin formatta çıkartıp sunum yapabilirsin. Windows platformunu aratmayacaktır. Aklına takılan bir soru olursa çekinmeden sorabilirsin.

• _MenemenciogLu kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla tek sıkıntı bükülme ve ısınma ancak bildiğim kadarıyla bu cihazların alternatifi zaten yok doğru mudur?

Isınmayı sürekli değişip hallederim de bu bükülme olayı çok kolay mı olan bir şey acaba? Servisin tutumu nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 14 Haziran 2019; 19:50:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Çok kolay olan bir durum değil, belirli bir baskı şart. 2 aydır kullanıyorum herhangi bir problem yaşamadım. Fakat bükülme konusunda kesinlikle kullanıcı hatası diyorlar. Çizim yaparken bazen kendimi kaybedip fazlaca ekrana baskı uyguladığım zamanlarda olmuştur. Bükülme bu şekilde degil de çantana koyarsın sonra yaslanırsın, ya da üzerine oturursun vs vs gibi durumlarda direkt eğiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    apple ın kendi smart cover ını kullanıyorum pek koruduğu söylenemez. (Hatta hiç korumuyor) UAG kılıftan bir adet alacağım yeni döneme.
  • Herkese Merhaba,

Bu mesajı iPad Pro konusunda da yazmıştım ancak koruma ile ilgili bölümü bence önemli bu yüzden bu konu başlığı da önemli olduğu için tekrar yazıyorum.

Büyük bir hevesle aldığım 2. Nesil 12,9" iPad Pro'mu, kullanım amacıma yönelik olarak 11" olanı ile değiştirdim. Masa üstü kullanımdan ziyade pratikliğe daha çok ihtiyacım olduğunu anladım. 12,9" 2. Nesil ile uzun süre elde tutmak, bir şeyler okumak imkansız. 11" bunun için gerçekten ideal.

Benim sorum ise kalemin temas ettiği yer ile ilgili.

Spigen'in ekteki kılıfını aldım ve f/p olarak gayet memnunum.

www.spigen.com.tr
    iPad Pro 11 Kılıf, Spigen Smart Fold 2 - Spigen
    https://www.spigen.com.tr/urun/ipad-pro-11-kilif-spigen-smart-fold-2

Ancak hem bununla kullanımda, hem de bunsuz olarak kalem şarj edilirken bağlandığı yerde çizikler ve soyulmalar olur mu? Bununla hiç karşılaşan var mı?

Yurt dışı forumlarda bununla ilgili haberler gördüm ancak bunların normal bir kullanımda mı yoksa zorlayarak kullanımda mı oluştuğunu anlayamadım.

Not: Acaba yan tarafına görünmeyen bantlardan yapıştırmak mantıklı olur mu veya bildiğiniz bir kaplama var mıdır? En azından metal yüzey ile direkt kalem temas etmezler böylece.

• iPad 6 ve Apple Pencil'ı eğitim içeriklerimi dijitalleştirme ve defter/kağıt kullanımını sonlandırma amacıyla aldım. Amacını çok başarılı yerine getiriyor ve getirmeye de devam edecek. Rutin çalışma günlerimde 500gr ağırlık taşıyarak her şeyi halledebiliyor olmak muazzam bir şey. Karışan kağıtlar, ağır kitaplar, laptop + adaptör gibi şeylerin hepsinden tek kalemde kurtuldum.

Eğer iPad + Pencil kombinasyonu yapacaksan Notability uygulamasını satın almanı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 28 Haziran 2019; 5:6:46 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Fiyatı %100 fark ediyor. Gönlüm iPad Pro diyor aklım iPad 6 diyor.
  • Henkan H kullanıcısına yanıt
    O tamamen tercihe bağlı bir şey, benim Apple Pencil planımın ortasındaki üründü. 10.5" Pro ile Pencil'ı satın almak için siteye girdiğimde iPad 6 ön siparişteydi; fiyatlandırma ve kullanımı göz önüne aldım sonuç olarak iPad 6 çok daha cazip geldi. 2020TL vermiştim ikisine geçen sene alırken, şimdi baktım da inanılmaz yükselmiş fiyatlar. Eğitim dışında hobi olarak iPhone ile aldığım fotoğraf ve video kayıtlarının editlemesini de orda yapıyorum keyifli oluyor. Yeni iPad Pro'nun çerçevesiz tasarımı gerçekten cezbedici, pencil 2'nin el kontrolü daha hoşuma gitti. Bütçe ve ihtiyaçlar noktasındaki en etkin yerden ürün seçmek gerekiyor. iPad Air'i de yenilemişler ama fiyat farkını hak edecek bir şeyler var mı incelemedim.
  • NoWLoadinG kullanıcısına yanıt
    Benim için iki kritik özellik lazım: Derslerde not almak ve A4 boyutundaki PDF dökümanları ayakta, metroda okumak. Macbook Pro'm var. Doküman okumada işimi görüyor ama sürekli taşımak zorundayım. iPad 6 bu konuda yeterli midir sizce?
  • Henkan H kullanıcısına yanıt
    iPad Air'ı dışarda bırakarak iPad 6 - Pro 10.5" - Pro 11" arasında en fiyat performans ürünü Pro 10.5" oluyor.

iPad 6 kamera olarak 5S'in lensini kullanıyor ve flash yok. Donanım olarak ise iPhone 7'nin donanımlarını kullanıyor. Ekran lamine değil, bu yüzden ön cam ile LED panel arasında gözle bakıldığında 1mm'lik fazladan bir boşluk var. Zaten bu iPad yapılırken iPad for Education programı dahilinde yapıldı. Eğitim namına herhangi bir şeyde teklemeden çalışıyor. Son limit ise, Lineage 2 oyununda etkinlik esnasında sahada 100 civarı oyuncu varken eğer grafik ayarları high'a alınırsa uygulama kapanıyordu. Yani kaldıramadığı son limit o. Bu oyun bir iPhone 8'de dakikada %1 şarj yiyebilecek kadar ağır bir oyun.

Pro'larda lamine ekran bulunduğu için o ince boşluk söz konusu değil, kameraları flashlı ve iPhone 7-8 lenslerine sahipler. Donanımlar ise daha bir iPad için yapılmış gibi duruyor.

Yeni Pro'nun çerçevesiz ekranı çok güzel ama bu şart mı ona bakmak gerek çünkü bir 2. el macbook pro parasına satılıyor. Eğer 2. nesil pencil alınmak isteniyorsa illaki bu iPad Pro alınmak zorunda ancak 1. nesil pencil da olsa olur deniyorsa eğer uygun fiyattan bulunabiliyorsa Pro 10.5" bulunamıyorsa iPad 6 taraftarıyım ben.

Ben eğitim ve hobilerim amaçlı iPad kullanıyorum, bugün sıfırdan alacak olsam iPad 6 ile 10.5" iPad arasında tercih yapardım. Bu tamamen kullanımım ile fiyat arasındaki ilişkiden kaynaklanıyor. Yeni Pro'nun hakkını verecek kadar güçlü işler yapacak olan varsa tabiki ordan para kazanacaktır ve alması makul bir seçimdir.

iPad 6'yı alırken ProCreate örneklerine baktığımda 4K çözünürlükte 20 layerlık bir çizimin altından kalkabilirken Pro 10.5" modeli 40 layerlık bir çizimin altından kalkabiliyor. Yeni Pro daha da fazlasını başarabilir, tabi bu gereken bir işlem gücüyse.

Ek olarak şunu da belirteyim, 10.5" iPad Pro'nun çerçevesi rahatsız etmezken bu iPad'den iPad 6'ya geçince biraz kalınmış ya çerçeve hissini yaşıyorum. iPad Air'ı dışarda bırakmamın sebebi yeni ürünün ne sunduğunu, gücünü vs. hiç takip etmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoWLoadinG -- 4 Temmuz 2019; 15:41:41 >

• illüstrasyon için 11 inçlik yeni pro mu eski 10.5 mi tercih edilmeli. Hız ve kalem farkı dışında olmazsa olmaz dediğiniz bir özellik bar mı ? 11inç ipad pro almam için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • _MenemenciogLu kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Hala bükmeden kullanmaya devam ediyor musunuz?

Acaba mesela kucağa alıp çizim yapmak cihazı eğer mi? O kadar hassas mı? Arkasına destek konursa yeterli olur? Çünkü evde sadece masada çalışmak istemiyorum. Masada çalışacak olsam PC var zaten.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.