Şimdi Ara

iPad Mini video inceleme 'Oyun, internet, sosyal ağ için tek cihaz' (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
137
Cevap
4
Favori
4.716
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnceleme biraz geç gelmiş, biz bu arada almış bulunduk ama iyi ki de almışız :)

Apple'ın stratejilerinden ve belirli ürün gruplarından gerçek anlamda nefret eden biri olarak, söz konusu tablet olunca pek düşünmeden tekrar iPad'i tercih ettim. Örneğin SAR değeri bu kadar yüksekken, iOS Android'in yanında son derece kısıtlayıcı bir işletim sistemi olmayı sürdürürken ve maalesef Apple hype'ı devam ederken kimse bana iPhone aldıramaz. Ama belirli ürünlere/markalara olan antipatiyi at gözlüğü gibi taşımamak lazım. Akılcı olmak her konuda daha çok işe yarar diye düşünüyorum. iPad mini ekran boyutu, uygulamalar ve ağırlık açısından beklentilerimi karşılayan tek cihaz ve gerçekten harika bir tasarıma sahip. Aldığıma son derece memnunum.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salvo -- 5 Aralık 2012; 18:23:46 >
  • İncelemeyi izledikten sonra incelemeyle ilgili birkaç yorum yazmak istiyorum:

Öncelikle bende de Appstore'da yavaşlama sorunu mevcut, başkalarından da duydum, tahminim yakın zamanda giderilecektir.

Appstore'un kullanışlı olduğunu hiçbir zaman düşünmedim, yeterli kategori ve yorum seçim seçenekleri yok. Kategori menüsü yetersiz, sıralama ölçütleri yetersiz. Yerel yorumları okumak zorunda olmak da en kullanışsız kısıtlamalardan biri. Google Play'de en azından global yorumları görebiliyor ve yorumları cihaza göre de filtreleyebiliyoruz (burada 2. özellik çok gerekli olmasa da).

Bir de mobil cihazlara oyun konsolu muamelesi yapmak bana doğru gelmiyor. Bazı konsol portları dışında mobil cihazlarda derin ve tatminkar oyun deneyimi yaşamak neredeyse mümkün değil. En azından gerçek bir oyuncu için mobil cihazların alternatif sunamayacağını düşünüyorum. O nedenle cihaza en iyi taşınabilir oyun konsollarından biri demeniz, bırakın 3ds'i veya vita'yı, gameboy pocket'a bile hakarettir :)

Kapsamlı inceleme için teşekkürler.

• Ya afedersiniz de Hani Ipod Touch 5.Nesil i tanıtmadan ipad mini yi neden tanıttınız

Ipod Touch da küçük bir ipad mini

Üvey evlat muamelesi gördü resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: symbiat

quote:

Orijinalden alıntı: Exvision

İnceleme için teşekkürler Mesut hocam. Yolculuklarda kullanmak üzere tablet arayışına girmiştim. iPad Mini dikkatimi çekti fakat çok film izleyen biri olduğum için retina kalitesi benim için önemli. iPad with retina display daha makul bir tercih olacaktır sanırım.

üstadım maksadın filim seyretmek ise bence retina display iyi seçim olmayabilir.

Malum aletin çözünürlüğü inanılmaz yüksek olduğundan o çözünürlükte filim bulamayacaksın.

En iyi ihtimal ile 1080p filim bulabilirsin ki, onlar bile oynatım sırasında upscale (tabletin çözünürlüğüne çkatılarak gösterilecekler) olacaklarından hissedilir şekilde kalite kaybına uğrayacaklar.

Onu geçtim, mp4 dışında kalan formatları (mkv avi) ipad de oynatmak için harici player kurman gerekir. Kursan bile, mp4 dışında kalan formatlar donanımsal hızlandırma olmaksızın salt işlemci gücü ile oynatılacaklarından aletin batarya tüketimi artacak ve hatta donanımsal hızlandırmadaki gibi kesintisiz video deneyimi yaşayamaadığın anlar olacak.

ios cihazlarda mp4 videolar su gibi akar. iphone 4 bile 1080p bir videoyu zahmetsizce oynatabilecek güçtedir.

Ama aynı videoyu mkv olarak cihaza attığımda video oynatılamaz hale geliyor (avplayer ile denenmiştir)

1080p filimlerin kaliteli olanlarının 15 gb lara dayandığına ise hiç değinmiyorum bile.

O yüzden maksadın filim seyretmek ise ya android'li bir tablet satın al, yada ipad mini satın al.

Tabi mp4 konusu ipad mini içinde bir handikap . Bolbol video dönüştürmekle geçer ömrün. Tabi aradığın filimlerin mp4 olanlarını bulabiliyorsan sorun yok.

Benim internette mp4 olarak bulduğum filimler, çözünülürlükleri yüksek olsada megabyte anlamında boyutları küçük olduğundan, 1080p- 720p mkv lerin kalitesinde olamıyorlar.

2 saatlik bir filim için 720p olupta 4gb ın altında bir boyut varsa, filimin kalitesi olması gerekenden düşük demektir. 1080p de ise bu rakam göreceli olmakla birlikte 6gb'ın altına inmemeli. Bazı filimlerde bu rakam asgari 12gb ları buluyor orası ayrı.

Saygılar.

Öncelikle teşekkür ederim hocam.

Bir iPhone 4 kullanıcısı olarak söyleyebilirim ki, 480p videolar HD görüntüsü gibi geliyor gözüme. Sanırım iPad Mini iyi bir seçim olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Speed-Step

Arkadaşlar Merhaba, Bazı arkadaşlar Nexus 7 varken bu cihaz hiç bir şeyi hak etmiyor demiş :) Nexus 7i de incelemiş biri olarak eğer Android yüklü bir tablet ile iOS yüklü bir tableti karşılaştırabiliyorsanız diyecek bir şey bulamıyorum. Kullandığım telefon One X ve Androidten cep telefonu işletim sistemi olarak çok memnunum ama henüz tablete yazılımlar bir elin parmaklarını geçmemişken Tabletlerde Android kullanmak hiç te mantıklı değil ki tarayıcı ve yeni nesil oyunlardaki Tegra sorunları zaten herkes tarafından bilinen bir şey. Eğer gameloft veya benzeri uç seviye grafiklere sahip oyunlar süren bir firmanın oyununu çıkar çıkmaz satın almak isterseniz takıla takıla oynamayı baştan kabul etmişsiniz demektir. Nexus 7i tek özel yapan şey fiyatı, fiyatı ucuz diye de ondan çok daha fazlasını sunan bir tablete kötü diyemeyiz. Sonuç olarak Nexus 7e inceleme sonunda fiyat/performans ödülümüzü de verdik. Bu konuda hakkı yenemez. Note 2, Nexus 4 incelemesi nerede diyenler olmuş. Nexus 4 bulursanız bize de haber verin seve seve inceleyelim. Cihazı edinmek için elimizden geleni yapıyoruz ama Googleın kendi bile Amerika için satacak cihaz bulamazken bizim Türkiyeden telefonu edinmemiz kolay olmuyor. Note 2 incelemesi ise zaten cihazın ilk duyurulduğu gün pil performansı dışında söylenebilecek bir şey bırakmayan olabildiğince ayrıntılı bir inceleme yayınladık. Bu konuda hakkımızı teslim edeceğinize Note 2 incelemesi nerede kaldı o sayılmaz diyorsunuz :) o incelemeyi bir izleyin ne eksik anlatmışız söyleyin de ona göre yenisini çekelim. iPad Minii eleştirin tabi sonuç olarak sevmek veya sevmemek konusu kullanıcının zevkleri ve ihtiyaçları ile doğru orantılı ama önce kullanın. Kullanmadan, cihazın sunduğu fonksiyonların nasıl çalıştığını 1e1 deneyimlemeden konuşmak hata olacaktır. Nexus 7den malzeme kalitesi ve ağırlık olarak daha üstün bir cihaz var :) Twitterı kullanırken fotoğraf çekip paylaşamadığınız Nexus 7 ile aynı kategoriye koymak yanlış olacaktır. Ek olarak şuradan para aldınız buradan böyle yaptınız o yüzden incelemeleriniz Apple ürünleri olunca yanlı oluyor diyenlere ise tek tavsiyem sakinleşip Samsung, HTC, Nvidia ve AMD incelemelerine gelen yorumlara bakmaları. Herkes kendi satın aldığı ve beğendiği dışında bir başka markanın cihazı incelendiğinde yok efendim taraflısınız siz para aldınız diyor. Sonuç olarak biz inceleme ürünlerini firmalardan temin ediyoruz, gönül bağı kuracak kadar büyük miktarlarda para verip veya uzun süre taksit yükü altına girip bu cihazlarla en az 1 sene geçirme gibi bir zorunluluğumuz yok. Bu durumda yanlı olan kim düşünmek gerekli. Sevgiler, Mesut Çevik

Mesut abi yancı suçlamalarını bile okumanız ve hatta cevap vermeniz benim gibi kullanıcılar için çok iyi bir şey.Fakat, sizin gerçekte ne emeklerle ve ne iyi niyetle bize videolar hazırladığımızı çoğumuz biliyoruz.Yani troll leri beslemeyin bence cevap vererek :) bu sitede nerden baksak binlerce yazılı ve video inceleme var.Bir zaman oluyo sadece samsung ürün çıkarıyor bazen de ömürde yılda yeni ürün çıkaran firmalar var (misal apple).Bunları incelediniz diye taraflı olmak bir yana tam tersi tararfız bir şekilde yeni ne varsa inceliyorsunuz ve olması gereken de bu bence.

Bugüne kadar yaptığınız tüm çalışmalar için hepinize teşekkürler.

• Youtube yok dediniz ama bugün çıktı:) çok da başarılı olmuş ipad'de

• şu bir gerçekki tablette apple kusursuz ve rakipsiz bu epey sürede böyle devam edicek gibi kendim galaxy note kullanıcısıyım yanlış anlaşılma olmasını istemem fakat gerçek şu ki apple tablet yapıyor kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyabilmekte her tabletinde tecrübelerime dayanarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim

• Oncelikle inceleme guzel elinize saglik.

FAKAT, Bu cihaz iki arada bir derede ne amaca hizmet ettigi belli olmayan ve cok yakinda sonup gidecek bir alet kusura bakmayin.

Zaten tablet dediginiz buyukce bir cep telefonundan farki olmayan cihazlar. Ozellikle ekrani buyuk, hizli akilli telefonlar varken bu aletleri almak mantikli degil.

Tablet formunda core i5 ve benzeri x86 islemciler iceren , dogru duzgun ultrabooklar cikmak uzere zaten nihayet oyuncak yerine adam gibi is goren bilgisayarlar geliyor.

Bu alete bakinca :

-1024x768 cozunurluk? Yapmayin bu aletin buyuklugune gore gunumuz sartlarinda bariz dusuk kaliyor.
    -Ipad 2 ile ayni islemci? Yani ? Hizli mi demeliyim bir artisi mi oluyor?
    -7"? Yapmayin bu da o kadar kucuk degil ve neden bu buyukluk sanki optimum buyuklukmus vebuyuk bir artiymis gibi sunuluyor?
    -Applestore pozitif bir deger katiyor ama unutmamak gerekir ki yillardir acik oldugu icin boyle zengin, zaten x86 islemcili adam gibi bilgisayarlar yayginlasinca bu tablet isletim sisteminin omru biter benden soylemesi. Eger apple iyi niyetlei olsaydi insanlari kendisine bagliyacak boyle tek bir pazar olusturacagina yeni islemcilerin cikmasi ile daha esnek, farkli platformdaki programlarin da calisabilecegi bir yol izlerdi ama amaci bu degil. Simdi gelip bu oyuncak gibi sozle isletim sisteminin size dayattigi kiytirik, bir sorun olunca oturup beklemekten baskasize care birakmayan marketini bir arti olara sayamayacagim kusuruma bakmayin.

Ha bir de bu boyutta bir tablet baska ne amacla kullanilir biliyor musunuz? Kagit yerine not almak icin ama saolsun Apple bir wacom digitizer katmani eklemeyi hic ama hic dusunmedi bu yuzden bu oyuncak bircok insan icin bir naneye yaramiyor. Ama bu nedense hic negatif olarak gosterilmiyor.

Neyse ki Samsung basta olmak uzere bircok firma aciklarin farkinda ve note 2 gibi bir ise yarayacak duzgun akilli telefonlar cikartiyorlar. Su microsoft surface de cikinca adam gibi bir ultrabook/tablet(yazilabilir olanindan) alternatifi olacak.

Bu arada iphone 4 u ciktigi zaman almis birisiyim, oyle apple dusmani felan degilim. Eger rakiplerinden farkli, gercekten kullanim acisindan ozel urunler cikartirlarsa gidip alirim. Aksi taktirde Apple kullandigi icin kendisini prestij kazanmis zanneden insanlardan olmam.

• Artık sıktı bu apple kavgaları ilk başlarda en azından tartışmalarda bilgi veriliyordu tadı çıkıyordu okumanın şimdi bakıyorum liseli kavgası gibi olmuş. Apple kullanmıyorum ama şuanda türkiyenin büyük çogunlugu android kullanıyor apple battıgını düşün artık cihaz cıkartmayacağını düşün rekabet olmayan yerde tüketicinin yararına hiç bir şey olmaz. Sanki dünyada hiç bir konuda fikir ayrılığı yokta bir tek android ile ios ta ayrılık var :D ama sunuda belirtmek istiyorum apple ın amerikada sattığının 2-3 katı fiyata bu telefonu burda satıyor arkadaşlar 2500 liradan bahsediyoruz ne kadar satılıyor bilmiyorum ama ülkemizi farkirleştirmekten başka bir şey değil adam zengindir verir falan diyorsunuzda o adam o telefona fazladan verceği parayı türkiyede harcasa gidip kıyafet alsa yiyecek içecek alsa o para türkiye içinde dönse daha mı kötü olur ? öyle olursada bu sefer apple ürünlerini burda da ucuza satar apple ürünleri bu gün ucuzlasın yarın kimse apple hakkında da konusmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Buradaki yaş ortalamasını hep unutuyorum, kültür ve yaş farkını hemen belli eden ergenler çoğunlukta. Bu tip aletleri babalarının paralarıyla alan çocukların durumuyla kendi kazancıyla alanların ki farklı.

bravo üstad çok iyi ve ince bir tespit ayakta alkışlıyorum seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lavaboo -- 6 Aralık 2012; 4:12:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedLabel

Oncelikle inceleme guzel elinize saglik.

FAKAT, Bu cihaz iki arada bir derede ne amaca hizmet ettigi belli olmayan ve cok yakinda sonup gidecek bir alet kusura bakmayin.

Zaten tablet dediginiz buyukce bir cep telefonundan farki olmayan cihazlar. Ozellikle ekrani buyuk, hizli akilli telefonlar varken bu aletleri almak mantikli degil.

Tablet formunda core i5 ve benzeri x86 islemciler iceren , dogru duzgun ultrabooklar cikmak uzere zaten nihayet oyuncak yerine adam gibi is goren bilgisayarlar geliyor.

Bu alete bakinca :

-1024x768 cozunurluk? Yapmayin bu aletin buyuklugune gore gunumuz sartlarinda bariz dusuk kaliyor.
    -Ipad 2 ile ayni islemci? Yani ? Hizli mi demeliyim bir artisi mi oluyor?
    -7"? Yapmayin bu da o kadar kucuk degil ve neden bu buyukluk sanki optimum buyuklukmus vebuyuk bir artiymis gibi sunuluyor?
    -Applestore pozitif bir deger katiyor ama unutmamak gerekir ki yillardir acik oldugu icin boyle zengin, zaten x86 islemcili adam gibi bilgisayarlar yayginlasinca bu tablet isletim sisteminin omru biter benden soylemesi. Eger apple iyi niyetlei olsaydi insanlari kendisine bagliyacak boyle tek bir pazar olusturacagina yeni islemcilerin cikmasi ile daha esnek, farkli platformdaki programlarin da calisabilecegi bir yol izlerdi ama amaci bu degil. Simdi gelip bu oyuncak gibi sozle isletim sisteminin size dayattigi kiytirik, bir sorun olunca oturup beklemekten baskasize care birakmayan marketini bir arti olara sayamayacagim kusuruma bakmayin.

Ha bir de bu boyutta bir tablet baska ne amacla kullanilir biliyor musunuz? Kagit yerine not almak icin ama saolsun Apple bir wacom digitizer katmani eklemeyi hic ama hic dusunmedi bu yuzden bu oyuncak bircok insan icin bir naneye yaramiyor. Ama bu nedense hic negatif olarak gosterilmiyor.

Neyse ki Samsung basta olmak uzere bircok firma aciklarin farkinda ve note 2 gibi bir ise yarayacak duzgun akilli telefonlar cikartiyorlar. Su microsoft surface de cikinca adam gibi bir ultrabook/tablet(yazilabilir olanindan) alternatifi olacak.

Bu arada iphone 4 u ciktigi zaman almis birisiyim, oyle apple dusmani felan degilim. Eger rakiplerinden farkli, gercekten kullanim acisindan ozel urunler cikartirlarsa gidip alirim. Aksi taktirde Apple kullandigi icin kendisini prestij kazanmis zanneden insanlardan olmam.

Güzel noktalara değinmişsiniz, ama hemen hepsi göreli gibi geldi bana.

Örneğin wacom digitizer katmanı gerekliliği belki çizerler için daha uygun olacaktır - halihazırda gayet kullanışlı stylus'lar mevcut ipad'i not defteri olarak kullanmak için. Şu konuda bununla ilgili bayağı paylaşım yapıldı:
    http://forum.donanimhaber.com/m_49619827/mpage_1/key_/tm.htm

7 inç ekranın arada kalmış, gereksiz bir boyut olduğunu söylemişsiniz. Ancak kitap okuyan ve tablet özelliklerine kitap okumak için minimum uygun boyutta sahip olmak isteyen biri için 7 inç gerçekten ideal. Ayrıca hafiflik de çok önemli bir unsur burada. Kitap okurken 10 inçlik tableti nasıl tutacağınızı şaşırıyorsunuz, bilekleriniz ağrıyor vs. Benim hiç düşünmeden 7 inç'e yönelme nedenim budur. Ha bir de şu durum var, original iPad kullanırken yanıma nasıl çanta alacağımı şaşırıyordum. Örneğin arkadaşlarımla pazar kahvaltısına mı çıkıyorum, illa yanımda olsun istiyorum ki kahvaltıda takip ettiğim birkaç siteye göz atma fantezim karşılansın, ama bu sefer messenger tarzı bir çanta taşımak ve iki habere bakacağım diye bütün gün çantayla birlikte +1 kg'yi oradan oraya omzumda taşımak zorunda kalıyordum. Şimdi kılıfıyla iPad mini'yi en küçük çantama koyabiliyorum. Bunlar sizin için bir şey ifade etmeyebilir, ama bu noktaların ne kadar göreli olduğunu açıklamak istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: salvo

quote:

...

Örneğin wacom digitizer katmanı gerekliliği belki çizerler için daha uygun olacaktır - halihazırda gayet kullanışlı stylus'lar mevcut ipad'i not defteri olarak kullanmak için. Şu konuda bununla ilgili bayağı paylaşım yapıldı:

7 inç ekranın arada kalmış, gereksiz bir boyut olduğunu söylemişsiniz. Ancak kitap okuyan ve tablet özelliklerine kitap okumak için minimum uygun boyutta sahip olmak isteyen biri için 7 inç gerçekten ideal. Ayrıca hafiflik de çok önemli bir unsur burada. Kitap okurken 10 inçlik tableti nasıl tutacağınızı şaşırıyorsunuz, bilekleriniz ağrıyor vs. Benim hiç düşünmeden 7 inç'e yönelme nedenim budur. Ha bir de şu durum var, original iPad kullanırken yanıma nasıl çanta alacağımı şaşırıyordum. Örneğin arkadaşlarımla pazar kahvaltısına mı çıkıyorum, illa yanımda olsun istiyorum ki kahvaltıda takip ettiğim birkaç siteye göz atma fantezim karşılansın, ama bu sefer messenger tarzı bir çanta taşımak ve iki habere bakacağım diye bütün gün çantayla birlikte +1 kg'yi oradan oraya omzumda taşımak zorunda kalıyordum. Şimdi kılıfıyla iPad mini'yi en küçük çantama koyabiliyorum. Bunlar sizin için bir şey ifade etmeyebilir, ama bu noktaların ne kadar göreli olduğunu açıklamak istedim.

Cihazin buyuklugu sizin icin uygun geliyorsa buna bir diyecegim yok gule gule kullanin. Soyledikleriniz mantikli ama su soru aklima geliyor bu dediklerinizi 5.5" lik note 2 ile de yapamaz miydiniz ? Ustelik ilave cep telefonu tasimak zorunda kalmazdiniz? Ben kucuk bir ipad yerine buyuk bir iphone un daha mantikli olacagini dusunuyorum.

Wacom digitizer katmani hakkinda ise yaniliyorsunuz. Elimdeki tabletlerle yogun sekilde yillarca not almis ve ayrica bazen resim yapan bir insanim, Ntrig ve ouydurma kapasitif kalemleri cok kullandim ve net olarak sunu soyluyorum o kiytirik kalemlerin feristahi gelse bir naneye yaramaz. Ntrig ile bile buyuk farki var wacomun ama ikisi de yazi yazmak icin kullanilabilir fakat o kalemler bunlarin yanina bile yaklasamayan uyduruk oyuncaklar. Neden calismiyor diye sorarsaniz capasitif ekran sadece parmak icin uygun olan dogrulugu ve ornekleme sayisi asiri derecede dusuk, basinc algisi ise hic olmayan bir teknolojidir, bu yuzden o kapasitif kalemlerle ince ince yazamazsiniz (yuvarlaklar cizgi cizgi olur ornegin asiri dusuk ornekleme sayisindan dolayi), keskinlik hic aramayin. Kisacasi kapasitif ekranlar yazi yazmak icin gelistirilmemislerdir. Ipadinizin olup olabilecegi tek sey kocaman icine birkac kelimeyi ancak yazabileceginiz bir post it. Sadece ben degil not alan HER arkadasim ve internette bu isle ilgili HER insan size ayni cevabi verecektir isterseniz arastirin.
    Ben tablet pcler sayesinde kalem kagidi kullanmayi tamamen birakmis bir insanim dusunun bu kadar ise yariyor, resim yapmasaniz bile.
    Ipad 4 e o guzel ekrani koyan insanlar neden bu cihazla insanlarin resim cizebilecegini de akil etmemislerdir anlamak mumkun degil.
    hh

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: salvo

quote:

...

Cihazin buyuklugu sizin icin uygun geliyorsa buna bir diyecegim yok gule gule kullanin. Soyledikleriniz mantikli ama su soru aklima geliyor bu dediklerinizi 5.5" lik note 2 ile de yapamaz miydiniz ? Ustelik ilave cep telefonu tasimak zorunda kalmazdiniz? Ben kucuk bir ipad yerine buyuk bir iphone un daha mantikli olacagini dusunuyorum.

Wacom digitizer katmani hakkinda ise yaniliyorsunuz. Elimdeki tabletlerle yogun sekilde yillarca not almis ve ayrica bazen resim yapan bir insanim, Ntrig ve ouydurma kapasitif kalemleri cok kullandim ve net olarak sunu soyluyorum o kiytirik kalemlerin feristahi gelse bir naneye yaramaz. Ntrig ile bile buyuk farki var wacomun ama ikisi de yazi yazmak icin kullanilabilir fakat o kalemler bunlarin yanina bile yaklasamayan uyduruk oyuncaklar. Neden calismiyor diye sorarsaniz capasitif ekran sadece parmak icin uygun olan dogrulugu ve ornekleme sayisi asiri derecede dusuk, basinc algisi ise hic olmayan bir teknolojidir, bu yuzden o kapasitif kalemlerle ince ince yazamazsiniz (yuvarlaklar cizgi cizgi olur ornegin asiri dusuk ornekleme sayisindan dolayi), keskinlik hic aramayin. Kisacasi kapasitif ekranlar yazi yazmak icin gelistirilmemislerdir. Ipadinizin olup olabilecegi tek sey kocaman icine birkac kelimeyi ancak yazabileceginiz bir post it. Sadece ben degil not alan HER arkadasim ve internette bu isle ilgili HER insan size ayni cevabi verecektir isterseniz arastirin.
    Ben tablet pcler sayesinde kalem kagidi kullanmayi tamamen birakmis bir insanim dusunun bu kadar ise yariyor, resim yapmasaniz bile.
    Ipad 4 e o guzel ekrani koyan insanlar neden bu cihazla insanlarin resim cizebilecegini de akil etmemislerdir anlamak mumkun degil.
    hh

Eminim not alma konusunda wacom digitizer katmanı çok daha etkilidir; benim demek istediğim not almak için çeşitli app + stylus kombinasyonlarının güzel çözümler getirebildiği. Örneğin ince yazma konusunda app'lerin sunduğu kolaylıklar bazen kalemin fiziksel kullanışsızlığını azaltabiliyor. Ama elbette bahsettiğiniz teknolojiler kadar rahat ve doğal olmuyordur eminim. Dediğiniz gibi çizime yönelik bir düşünceyle de tasarlansa tabii ki daha iyi olurmuş.

Galaxy note 2'yi çok merak ediyorum açıkçası ve de çok mantıklı bir cihaz olarak görüyorum. Dediğiniz gibi bazıları için telefon taşımayı ortadan kaldıracak güzel bir ara çözüm gibi görünüyor. Ancak öncelikle, inanın o ekranda kitap okumak bana haz vermez. Maalesef 7 inç'in altı için böyle bir rahatsızlık duyuyorum, hatta mini'nin ekranı bu kadar geniş olmasa belki 7 inç bile rahatsız edebilirdi. Ekran boyutuna tamamen kitap açısından bakıyorum ve bu boyutu tabiri caizse cuk oturmuş buluyorum. Telefon olarak Xperia Arc S kullanıyorum ve ekranı azımsanmayacak kadar büyük, ama gelin görün ki bu cihazda kitap okumak bana makale okuma hissi veriyor. Asla 3-5 sayfadan fazla okuyasım gelmiyor. Bir de ben cep telefonu radyasyonundan huylanan insanlardanım, elimde sürekli olarak cep telefonu sinyali alıp gönderen bir cihaz tutmak istemem. (Bu noktada samsung'ların düşük SAR değerlerine hayran olduğumu belirtmek isterim.) Her ne kadar uçak modu vs ile sinyal trafiğini kapatsam da bu telefon ve tablet kullanımı arasında seçim yapmamı gerektirir ve yine bu tercihi benim için kullanışsız yapar. Yani yine kimine göre öyle, kimine göre böyle :)

• IPAD Mini distribütor garantili olarak 799TL'ye satılıyor. Aslında RedLabel arkadaşımızın dediklerine katılmamak elde değil. Ben Galaxy S3 telefonum ile tabletle yapabileceğim neredeyse herşeyi yapabiliyorum. Ama 7.9" Ekran ve taşınabilirlik açısından IPAD Mini cezbedici bir cihaz gibi duruyor.

799TL'lik fiyat ilgimi çeker diyenler için link aşağıda...

http://www.teknobiyotik.com/apple-ipad-mini-cift-cekirdekli-a5-islemcili-7-9-ips-ekranli-16-gb-tablet-pc-siyah.html
  • 5,9 inc ekranı, birde telefon özelliği' olsaymış ezberler bozulacakmış. Güzel cihaz ama ben almam

• Merhabalar mesut çevik güzel inceleme ama tam tarafsız değil çünkü apple ile ilgili haberlerde siz hep varsınız sizden okadar galaxy note 10.1 incelemesi bekledik başka robocop diyorum ben kaan arkadaşımız yaptı yanlış hatırlamıyorsam inceleme güzel di ama yetersiz di bana göre ama para alıyorsunuz yok fun sinizda diyemem çok saçma ve size haksızlık olur belki benim isteğim sizin incelemeleriniz sunumunuzu beğendigim için ürünlerini aldığım firmanın incelemerini sizden bekliyorum. Bu arada g3 ve g4 kullanan ipod shuffle ve birinci nesil ipod Touch ve yine birinci nesil ipad kullanan eski bir applecı olarak görüşlerimi yazdım herşeye rağmen favorimsiniz :-)

• Boyutu tasarimi ve adaptoru disinda yenilik yok...tasima acisindan gayet guzel olmus hatta tasarimini cok begendim ama ozelliklere gelince bu konuda hic begenmedigimi soyleyebilirim...appel yine beni kazanmadi :-) allanlara hayirli olsun ...

• quote:

Orijinalden alıntı: veteriner69

Bir şey daha dikkatimi çekti:

-"ipad miniyi ipad 2 ile karşılaştırmak lazım."

Ne demek bu şimdi?
    Artık üretilmeyen bir cihazla neden karşılaştırmak lazım mış?
    Ya ipad 4 ile karşılaştır, ya da daha mantıklısı Nexus 7, Amazon Kindle Fire HD vs ile karşılaştır.

Ahmet Kural'ın dediği gibi:
    "Bu ney la!"

iPad 2 üretiliyor 3. Neslin üretimi durduruldu ayrıca iPad 2 uzun süre yaşayacak bir cihaz iPad mini güncelleme aldıgi sürece iPad 2 de güncel kalacaktır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FİYATINDAN OLSA GEREK; TABLET VİDEOYA MESUT'UN ELİNDE GİRİŞ YAPIYOR.MASANIN ÜSTÜNDE BİLE DEĞİL :D

• Farkındaysanız Apple Ipad ürünlerinin fiyat/performans oranı sürekli olarak artıyor.. Peki Apple bunu sizi düşündüğü için mi yapıyor? Tabiki hayır.. Bunun sebebi, piyasadaki diğer ürünlerin F/P ve çeşitlilik olarak Apple firmasını epey zorlaması ;)

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.