Ipad ve ipad2 icin bir sorum olacak. Sadece wifi olan modellerinde konum servisi destegi varmi? Bildigim kadariyla bu modellerde gps yok.
Forumda arama yaptim ancak bulamadim. Google dan arattigimda ise yabanci forumlarda bazilarinin calistigindan bahsettigini gordum.
Sadece wifi olan modellerini kullananlara sorularim su sekilde.
1. Konum servisi isteyen uygulamalar calisiyor mu? 2. Find my ipad uygulamasi konumunuzu tam olarak bulabiliyor mu? 3. Yabanci forumlarda bazen calistigi bazende calismadigi yazilmis. Sizde de durum boyle mi? 4. Gps olmadigi halde konumunuzun nasil bulunabildigini teknik olarak aciklayabilirmisiniz? 5. Online data ihtiyaci olmayan navigasyon yazilimlari wifi a bagli olmasanizda calismaya devam ediyormu? Ornegin igo primo turkey? 6. Bir forumda iphone uzerinden interneti tether edince konum servislerinin calistigi yazilmis. Bu dogru mu? Bu sekilde navigasyon yazilimini calistirmak mumkun olabilir mi?
Konum servisleri calisiyor bagli oldugunuz wifi agindan konumu aliyor sonucta. Online data olmadan navigasyon calismaz. İphone dan yada baska bir cihazdan internet paylastiginizda google maps yon gosterme islemi calisiyor.
Merhaba,
ben de wifi ipad 2 sahibiyim. 1. konum servisi isteyen uygulamalar herhangi bir ağa bağlıysanız çalışıyor. 2. tam olarak bulabiliyor (açıklayacağım) 3. bende her zaman çalıştı ama sadece kendime ait farklı evlerdeki wifi router'larda denedim, halka açık bir yerde denemedim, deneyeceğim. 4. wifi router'lar (modemler) bir şekilde lokasyon bilgisini de saklayabiliyormuş. ben de araştırıyorum şu an, sanırım servis sağlayıcı (ttnet mesela) bu bilgiyi veriyor bir şekilde, ama gps gibi nasıl tam evimi gösterebiliyor henüz anlayamadım :) 5. bunu denemedim. 6. tethering yapınca konum servisi çalışıyor, bu sefer cep telefonunda varsa assisted gps ya da gerçek gps verisini alıyor olmalı. Belki de aynen wifi gibi cep telefonu operatörünün konum bilgisini alıyordur bir şekilde :)
Çok ilginç bir şey paylaşacağım; evimde kullandığım modemle ipad'im tam olarak yerimi gösteriyordu, sonra eski evimde (farklı bir telefon hattıyla) kullandığım modemi, yeni evime bağladım ve ipad'in konumunu kontrol ettiğimde (find my iphone ile) eski evimi gösterdiğini gördüm :) Demek ki bir şekilde konum bilgisini modem alıyor ve muhafaza ediyor. Modeme reset atmamıştım, sadece kullanıcı adı/şifresini değiştirmiştim. Sanırım eski konum bilgisi silinmemiş içinden. Bi ara modeme reset atıp tekrar deneyeceğim, bakalım bağlı bulunduğum santralden mi alıyor konum bilgisini.
quote:
Orijinalden alıntı: igorparker
Merhaba,
ben de wifi ipad 2 sahibiyim. 1. konum servisi isteyen uygulamalar herhangi bir ağa bağlıysanız çalışıyor. 2. tam olarak bulabiliyor (açıklayacağım) 3. bende her zaman çalıştı ama sadece kendime ait farklı evlerdeki wifi router'larda denedim, halka açık bir yerde denemedim, deneyeceğim. 4. wifi router'lar (modemler) bir şekilde lokasyon bilgisini de saklayabiliyormuş. ben de araştırıyorum şu an, sanırım servis sağlayıcı (ttnet mesela) bu bilgiyi veriyor bir şekilde, ama gps gibi nasıl tam evimi gösterebiliyor henüz anlayamadım :) 5. bunu denemedim. 6. tethering yapınca konum servisi çalışıyor, bu sefer cep telefonunda varsa assisted gps ya da gerçek gps verisini alıyor olmalı. Belki de aynen wifi gibi cep telefonu operatörünün konum bilgisini alıyordur bir şekilde :)
Çok ilginç bir şey paylaşacağım; evimde kullandığım modemle ipad'im tam olarak yerimi gösteriyordu, sonra eski evimde (farklı bir telefon hattıyla) kullandığım modemi, yeni evime bağladım ve ipad'in konumunu kontrol ettiğimde (find my iphone ile) eski evimi gösterdiğini gördüm :) Demek ki bir şekilde konum bilgisini modem alıyor ve muhafaza ediyor. Modeme reset atmamıştım, sadece kullanıcı adı/şifresini değiştirmiştim. Sanırım eski konum bilgisi silinmemiş içinden. Bi ara modeme reset atıp tekrar deneyeceğim, bakalım bağlı bulunduğum santralden mi alıyor konum bilgisini.
Aslında bunu daha önce o modem üzerinden bağlantı kurmuş olduğunuz iphone yapıyor..Iphone gps i kullanarak o modemin kimlik bilgilerini ve yerini apple ın databaseine gönderiyor.Eski evinizdeki modemin yerini değiştirmenize rağmen yine eski evin yerini göstermesinin nedeni de bu..Eğer modemi taşıdıktan sonra iphonela bağlantı kurmuş olsaydınız tahminimce modemin yerini gps üzerinden güncellemiş olacağından, daha sonra ipadinizle wifi üzerinden bağlandığınızda yeni yerinizi gösterecekti
Cevap icin teşekkürler. Hiç aklıma gelmemişti gercekten! Çok mantıklı :) iPhone ile bağlanıp deneyeyim bakalım ne olacak.
Şimdi denedim de gercekten iphone'dan alıyor modemin konum bilgisini :) iPhone ile wifi routera bağlandıktan sonra aynı routera bağlı olan ipad'imin konum bilgisine baktım ve güncellendi :)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme