Şimdi Ara

iPhone manuel saat ayarlama sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba herkese, iPhone de saati manuel ayarlamak için Otomatik Ayarla butonunu kapatmak istiyorum ama açık olarak pasif duruyor ve tıklanmıyor kapatamıyorum. bunun sebebi ne olabilir acaba. saygılar.

• Yapay Zekanın Yanıtı

iPhone Manuel Saat Ayarlama Sorunu

Bazı iPhone kullanıcıları, saat dilimini aygıt sınırlamaları yüzünden elle ayarlayamadıklarını bildirmektedir. Bu sorun, iPhone'un otomatik saat ayarlama özelliğinin etkin olmasından kaynaklanmaktadır.

Otomatik Saat Ayarlama Özelliği

iPhone'lar, doğru saati ve tarihi sağlamak için genellikle otomatik saat ayarlama özelliğini kullanır. Bu özellik, konum hizmetlerini kullanarak geçerli saat dilimini belirler ve saati buna göre ayarlar.

El ile Saat Ayarlama Sınırlamaları

Otomatik saat ayarlama özelliği etkinleştirildiğinde, iPhone'un saatini manuel olarak ayarlamak mümkün değildir. Bu, cihaz sınırlamalarından kaynaklanmaktadır ve geçerli saat diliminin dışındaki saatler ayarlanamamaktadır.

Sorunu Giderme

Bu sorunu gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsin:

• Ayarlar uygulamasını aç.
    • Genel'e dokun.
    • Tarih ve Saat'e git.
    • Otomatik Ayarla seçeneğini devre dışı bırak.

Otomatik saat ayarlama özelliğini devre dışı bıraktıktan sonra, iPhone'un tarihini ve saatini manuel olarak ayarlayabileceksin.

Saat Dilimini Değiştirme

Farklı bir saat dilimine geçmek istiyorsan, önce otomatik saat ayarlama özelliğini devre dışı bırakman gerektiğini unutma. Ardından şu adımları izle:

• Ayarlar uygulamasını aç.
    • Genel'e dokun.
    • Tarih ve Saat'e git.
    • Saat Dilimi'ne dokun.
    • İstediğin saat dilimini seç.

Bu adımları tamamladıktan sonra iPhone'un saati, yeni seçtiğin saat dilimine göre ayarlanacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam öncelikle size önereceğim ilk yöntem telefonunuzu kapatıp açın öyle deneyin.

Şayet olmazsa Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri>Sistem servisleri içinde saat dilimi ayarla seçeneği kapalıysa açın

Yine olmazsa Ayarlar>Ekran süresi açıksa onu kapatın

Biraz araştırma yaptım bu sonuçları elde ettim umarım işinize yarar.

Kaynaklar

https://discussions.apple.com/thread/250043327

https://macreports.com/set-automatically-grayed-out-in-date-time-settings-on-iphone-or-ipad//

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.