Şimdi Ara

ıphone 1011 hatası baş belası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar nedir bu 1011 hatası forumda araştırın demeyin çok aradım ama bulamadım tamir için götürdüğümde main board değişecek dediler oda 270 dolar masrafı varmış.Ya bu olay durup dururken oldu.Tekrar restore edeyim dedim ama 1011 hatası verdi ne yapabilirim bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olsun...

• Bu sorun 1011 hata 1012 ile aynı gibi.
    Geçtiğimiz günlerde de bu çok araştırıldı ama bi sonuca ulaşamadık.
    Gecmiş olsun.
    Sanıyorum yapılabilecek tek şey daha ucuz bir yer bulup yaptırmanız.
    İsterseniz bir kaç gün daha bekleyin belki bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar çıkıp yorum yaparsa ona göre haraket edersiniz.
  • peki bu sorunu ne gibi bi hata yapmamız sonucu alabılırız bu konuları acmakla bılgılenmemız lazım birazda aslında
  • Araştırmalarımdan çıkan sonuç,cihazın bir işlem yaparken o işlemin yarıda kalması.Tabi bu sıradan install ederken değil.Restore işlemleri sırasında olabilecek kesilmeler,Usb kablosunun çıkarılması yarıda kalmalar,elektrik kesilmesi vs gibi işlemlerin tamamlanmaması sonucu meydana gelen hatalar olarak geçiyor. Baseband,main board değişimlerine kadar gitmesi. Bunlardaki ortak özellik.Wi Fi olmayışı,imei ve Dns bölümünün boş olması,okuyamaması,Ses sorunları yaşanması,dolayısıyla Yazılımsal değil de Donanımsal bir hata olduğu izlenimi çıkıyor.Bu da 200-250 ytl arasında bir masraf çıkarıyormuş.Bu konu hakkında daha çok bilgisi olan varsa bizlerle paylaşabilir mi? Teşekkürler.
    Bu hatalar "The İphone Could not be Restored. An Unknown Error occurred 1011 - 1012" olarak geçiyor.
    Bu hatalar birbirine yakın tamirat gerektiren donanımsal sebepler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 15 Temmuz 2008; 14:58:41 >
  • o zaman ne yapmak lazım mümkünse restore yada herhangib bir yazılımsal işler yaptıgımızda telefona uzaktan bakmamız lazım mümkünse laptop yolu ile yapalım en azından pili var elektrık gittiği zaman kapanmıyo pc ben şahsen öyle yapıyodum veya desktop gibi bilgisayarlarda elektrıkle alakalı bır kesıntının olamayacagını kesınlestırdıkten sonra işlemlerı yapalım mesela UPS ama herkez boyle yapacakmı hayır nerde neyın olacagı bellı olmuyor o baska umarım basımıza boyle bır sorun gelmez...kolay gelsın
  • Ayrıca Aykut arkadaşımızın bir yaklaşımı vardı bu 1011 hata konusuna.Bi dene istersen.Belki faydası olur.

Konu sayfası
    http://forum.donanimhaber.com/m_23911959/tm.htm

Orjinalden alıntı: Aykut E.
    1.1.4 den asagiyainmek cok zordur. Hatta yeni iPhone'larda bu islemi yapmak cok sakincalidir ve COMMUNICATION BOARD' un bozulmasini saglayabilir.

2007'de üretilmis iPhonelar icin bir limit vardir 46. haftaya kadar üretilmis iPhoneler zorda olsa 1.0.2 ye (veya 1.1.1 - 1.1.2 - 1.1.3) kadar asagiya alinabilir, cünkü Bootloader 3.9 'dur.
    47. hafta ve daha üzeri tarihlerde üretilmis olan iPoneler BootLoader 4.6 ile cikmistir bunun asagiya alinmasi cok zordur ve itunes üzerinden yapilan Retore islemi ERROR 1011 ile sonuclanir. Iste bu noktada COMMUNICATION BOARD bozulabilir ve tamir edilmesi mümkün degildir. 2008 yili icerisinde üretilen iPhonelari hic bir sekilde asagiya almaya calismamak lazimdir.

@themre

simdi senin sorununa gelince seinin kullandigin DFU modus eger iPhone'nin ekraninda iTunes ve Kablo sembollü varsa gercek DFU modus degildir bu sadece RECOVERY modustur. (Baha'cim özürdilerim ama bunu herkez yanlis biliyor)

DFU Mode:
    Device Firmware Update Mode’un kısaltımışı. iPhone’u DFU Mode bir çok versiyon yükseltme ve düşürme işleminde işinizi kolaylaştıracak, telefonunuza temiz bir kurulum sağlayacaktır. DFU Mode, telefonunuzun içindeki işletim sistemini yüklenmeden RESTORE yapmanıza yarar. Telefonunuzu DFU Moda almak için;iTunes’un çalışır durumda olduğu PC veya MAC’inize, iPhone’u bağlayın.
    Home (yuvarlak düğme) ve POWER yani üstteki açma kapatma tuşuna aynı anda basın ve basılı tutun Slide to power off ekranını göreceksiniz. iPhone kendi kendine kapanana kadar düğmeleri basılı tutun.
    iPhone kapandıktan sonra, * Home tuşuna basmaya devam ederken açma kapatma tuşunu bırakın.
    5-10 Saniye sonra iTunes “iPhone connected in “RESTORE MODE” ibaresini göreceksiniz. **
    Telefonunuz DFU Mode’a geçmiş durumdadır

* iPhone ekraninin Siyah olmasi lazimdir
    ** iPhone ekraninin Siyah kalmasi lazimdir. Eger siyah degilse ve semboller varsa iPhone RECOVERY MODE'ye gecmistir.

Bu aciklamadan sonra senin soruna dönelim. iPhone ekrani siyah ise ve iTunes ile baglanti varsa SHIFT (PC) veya ALT (MAC) ile Firmware 1.1.4 secip tekrar restore et. Eger hala 1011 geliyorsa OTUR VE AGLA

HAYIR HAYIR bu bir sakaydi

Canim kardesin korkma senin telefon 43. haftada üretildigi icin herzaman icin geri dönüs yapilabilir.

1011 hatasi yine geliyorsa USB 'yi degistir ve yeniden dene.
    *Hala ayni hata varsa buradan bu software'yi indir . Benim Arkadas tarafindan Degistirilmis Ziphone versionudur.

Windows icin :http://r a p i d s h a r e .com/files/113547167/_De__ZiPhone_patched_by_kIREmK_04.05.03_G.zip

MAC icin :http://r a p i d s h a r e .com/files/113547169/ZiPhoneOSX_patched_by_kIREmK_04.05.03_G__De_.zip

*iPhone'u RECOVERY Mode'ye al (ekranda iTunes ve Kablo Symbolü) Computere bagla.
    *Zip dosyasini ac
    *ZiPhoneGUI - patched by kIREmK.exe ye tikla

* Debug Boot ve iErase si sec (windows)

*iErase 'ye tikla ve iErase 'yi sec (MAC)

*START 'a tikla

*Kendine bir cay yap ve bekle

*Bitince DFU MODE 'ye getir

*iTunes üzerinden SHIFT (Windows) / ALT (MAC) ile 1.1.4 FW'yi sec ve iPhone'yi yeniden kur.

*Hatasiz bitmesi lazimdir.

*daha sonra IPLUS2.0b softwaresini asagiya indir. (Herzaman icin ZiPhone 'den iyidir)

IPULS2.0b

*zip dosyasini Masa Üzerine ac

* (windows) Baslat -- > Uygula --> cmd yaz ve OK'e tikla Siyah bir DOS penceresi acilir

cd desktop/iPlus2.0 [Enter] 

iplus –u [Enter]

yaz ve bekle 4-5 dakika sürer iPhone 2 kere yeni start yapar.

* (mac) Terminal programini ac

cd ~/Desktop/iPlus2.0 [Enter] 

./iplus -u [Enter]

yaz ve bekle 4-5 dakika sürer iPhone 2 kere yeni start yapar.

**Bitince Oh Be Diyin ve iPhone nunuzu gönül rahatligiyla kullanin.

Saygilar Aykut

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baha40n -- 15 Temmuz 2008; 15:08:15 >

• denemkte fayda var zor bişide değil deneyenler olursa cvp yazsın lütfen
  • dün arkadaşın sorununu çözümlemeye çalışırken bana anlatılan da buydu işte binbaşım ( baha40n ) ben nasıl kurtardım gerçekten çok şanslıydım belki de bilmiyorum ... ama donanımsal sorun demişlerdi bana eğer denemelerim sonuç vermezse arkadaş bunu denesin bence ... belki o da kurtarır benim gibi inşallah
  • haa bu arada ucunu açık bıraktık muhabbetin ... arkadaş incelesin bi denesin isterse belki sonuç alır... http://forum.donanimhaber.com/m_24759887/tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.