Bir hayli video izledim ama size de sormak istedim bu 3 telefondan hangisini almam en mantıklısı? Donanım, kamera olarak aradaki farklara değer mi? 13miniyi bugün akşam mağazaya gidip elime almak istiyorum boyutu bana ters gelmediği takdirde 3ü arasındaki en mantıklı seçenek hangisi sebebiyle yardımcı olursanız sevinirim. Birde 13mini biraz daha farklı segmentte olduğu için 2. El fiyatları buna bağlı olarak daha fazla düşüş yaşar mı ileride? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
iPhone 11 mi, 12 mi Yoksa 13 mini mi? Karşılaştırma ve Rehber
Giriş:
iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 mini, Apple'ın popüler akıllı telefon serisindeki son üç modeldir. Her birinin benzersiz özellikleri ve fiyatları vardır. Bu kılavuz, bu üç cihazı karşılaştırarak bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.
Anahtar Özellikler:
| Özellik | iPhone 11 | iPhone 12 | iPhone 13 mini | |---|---|---|---| | Ekran Boyutu | 6,1 inç LCD | 6,1 inç OLED | 5,4 inç OLED | | Kamera | Çift arka kamera (12MP geniş, 12MP ultra geniş) | Çift arka kamera (12MP geniş, 12MP ultra geniş) | Çift arka kamera (12MP geniş, 12MP ultra geniş) | | İşlemci | A13 Bionic | A14 Bionic | A15 Bionic | | Depolama | 64GB, 128GB, 256GB | 64GB, 128GB, 256GB | 128GB, 256GB, 512GB | | Pil Ömrü | 17 saate kadar video oynatma | 15 saate kadar video oynatma | 17 saate kadar video oynatma |
Performans ve Kamera:
iPhone 11, A13 Bionic çipiyle iyi bir performans sunarken, iPhone 12 ve 13 mini daha yeni ve daha güçlü A14 ve A15 Bionic çipleriyle daha üstün performans sağlar. Her üç model de çift arka kameraya sahiptir, ancak iPhone 12 ve 13 mini gece fotoğrafçılığı için Gece Modu sunarak daha iyi düşük ışık performansı sağlar.
Tasarım ve Ekran:
iPhone 11, iPhone 12 ve 13 mini farklı ekran teknolojileri kullanır. iPhone 11 bir LCD ekrana sahipken, iPhone 12 ve 13 mini daha canlı renkler ve daha yüksek kontrast sunan OLED ekranlara sahiptir. iPhone 13 mini, daha kompakt bir tasarım tercih edenler için en küçük ekrana sahiptir.
Fiyat:
iPhone 11, iPhone 12 ve 13 mini farklı fiyat aralıklarına sahiptir. iPhone 11 en uygun fiyatlı seçenektir, iPhone 12 orta fiyat aralığında yer alır ve iPhone 13 mini en pahalı seçenektir.
Sonuç:
iPhone 11, iPhone 12 ve iPhone 13 mini, her birinin kendine özgü avantajları ve dezavantajları olan mükemmel akıllı telefonlardır. En iyi seçim, özel ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlıdır. Performans ve kamera önceliğinizse, iPhone 12 veya 13 mini'yi tercih edebilirsiniz. Daha uygun fiyatlı bir seçenek arıyorsanız, iPhone 11 iyi bir değer sunar. Ve daha küçük bir cihaz tercih ediyorsanız, iPhone 13 mini mükemmel bir seçimdir.