Şimdi Ara

iPhone 14 Pro şarj olurken elektrik iletiyor: Apple'a göre normal (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
4.653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şarj aleti topraksız olduğu için elektrik şebekesinden filtrelenen gürültü ve parazitler cihazın şasisinde hissedilir. Normaldir ve zararsızdır.

• Olum hiç mi 220v yemediniz ömrünüzde çocuk dolu resmen yorumlar statik elektrikten bile çarpıldığını sancak insanlar var. Normal.

• 14 pro var hep kılıfla kullandım. Bu haberi görünce kılıftan çıkartıp şarja taktım elektrik hissetmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt

Sen yaptıysan doğrudur. Kalite kontrol şefimiz gelmiş beyler. Sorun yok, şef onay verdi! 🤣

• merhaba. bende de ipad air 5 var. aynı durumu bende yaşadım. siz bu konuda bir işlem yaptınız mı. servis ve garantiyle?

• Ona phantom voltaj denir telefonunuzun şarj cihazını prize takın, herhangi bir telefon olabilir, iphone olmasına gerek yok, kablonun USB ucu boşta kalsın, şarj cihazı prizdeyken ucunu telefona sokmayın, USB'nin ucuna kontrol kalemini değdirin, normalde sadece 3 - 5 volt olması gerekirken, 100 v üstü varmış gibi yanacak, şarj cihazındaki Y kapasitör yüzünden gerçekten de 110 v yani 220'nin yarısı vardır fazla teknik detaya girmiyorum fakat telefon şarj cihazlarında bu kasıtlı olarak böyle üretilir, hem bir tür güvenlik önlemidir hem de paraziti önler, fakat o 110 v, 110 v gücündedir ama amper taşımaz yani boş bir 110 v voltajdır, 110 değil 2000 volt olsa amper taşımıyorsa yine çarpmaz ancak kontrol kalemini yakar ama amper taşımadığı için sizi çarpmaz, şarj cihazının içindeki Y kapasitörü sökerseniz phantom yok olur

Haberdeki durumda, iphone metal kasaya, bu phantom bir şekilde geçiyordur ve geçebilir ancak karıncalanma ve çarpılma hissi oluşuyorsa bu normal değildir yani kontrol kalemi yakması normal olabilir ve zararsızdır kontrol kalemi yakması başka, sizi çarpması başka, yani çarpması normal değildir, eğer çarpıyorsa voltajda amper yüklü demektir ve phantom değildir bu da kaçak anlamına gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 3 Şubat 2025; 11:17:6 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.