|
iPhone 16 üretimi azaltılıyor, Apple Intelligence strateji hatası oldu (2. sayfa)
-
-
Huawei gümbür gümbür geliyor sert adımlarla…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yavaş gelsin saçı başı dağılmasın
çinden başka bir yerde varlık gösteremez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Apple eski kalitesini kaybetti. Bunun artık herkes farkında. İPhone 11 serisinden sonra hemen hemen hiçbir yenilik olmadı cihazlarda. Bunları da aslında herkes biliyor ama marka fanı olmuş durumdalar…
Iphone 5 sene önceki teknoloji size yeter der gibi telefon çıkartıyor
Malum çinli kardeşin önünü kesmeselerdi şimdi ye zorlayacak bir rakip daha çıkar rekabet olurdu . Samsung la xioami ile olacak iş değil bana hala huawei bu işi becerebilir gibi geliyor . Yoksa adamlar bu devirde 60 hz ekranlı telefonu 800 dolara iteliyor .
Düz iPhone modeli alacağına insanlar gidip başka markanın amiral gemisini alıyor daha iyi özelliklerle bende.
Yalnız Nokia esasında telefonlarda - günümüzde akıllı telefonlar olarak bildiğimiz dokunmatik ekrana ve bilgisayar tabanı kazanarak internet entegrasyonuna doğru - devrimci bir tasarım dönüşümünü kaçırdığı için zirveden aşağı yuvarlandı. Apple'ın önünde böyle bir devrim bekliyor mu, emin değilim. Yapay zeka OpenAI desteğiyle Apple'ın zaten adım attığı bir saha ve bazı yorumlara göre yapay zeka zaten çok abartılıyor. Apple'ın tasarlayıp üretmekten kaçındığı katlanabilir cihazlar da belirli bir hayran kitlesine sahip olsalar da özünde çok köklü bir yenilik getirmiyorlar. Apple'ın belki Samsung gibi dişli bir rakip tarafından birincilik tahtından indirildiğini hayal edebilsem de düpedüz yıkacak koşulları göremiyorum. Akıllı telefonlar tercih edildiği ve şirket aşırı büyük hatalar yapmadığı sürece marka ve ikonik model - iPhone - adıyla Apple zirvede bir yerde varolmaya devam edecektir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
illa iphone alacak kullanici icin 15 pro cok daha mantikli bence suanda.
Ne 120 hz sevdasiymis bu ya. 60 hz’i elestir elestir bitiremediler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eypıl yaparsa dünyanın ilkini yapar. 3000 dolar olsa herkes alır, tek eleştiri alt model nıyaa 60herzcik :))
-
Apple 16 serisiyle gürültü patırtıyla yapay zeka geliyor naraları attı, 16 Pro Max ‘ı aldık, İOS 18 yükledik. Bir baktık yapay zeka falan yok. Meğer kandırmaca yapmış. Apple Intelligence ne zaman gelecekmiş. Yıl sonunda betası yalnız İngilizce, o da sadece Amerika’da. Türkiye’ye ne zaman gelir belirsiz. Apple dünyayı çocuk kandırır gibi kandırdı. 16 serisinin 15’ten farkı yan deklanşör düğmesi ve A18 çip. Yani 16’nın 15’ten neredeyse hiç farkı yok. Tabii ki satışları düşüş gösterir. Apple’ın Amerika’da devasa merkezi var, binlerce mühendisleri var, bunlar ne iş yapar anlamadım. Özetle dağ fare doğurdu.
apple müşterisi kazıklanmayı sever ama bu sefer biraz akıllanmış demek ki ??
-
iphone 6 yı 7 sene kullandım. benim için efsaneydi. hafif olması ele rahat oturması kasasının alüminyum olması beni çok cezbediyordu. şimdilerde XR kullanıyorum. şimdiki iphoneler aşırı takoz. son 4 seri hep birbirine benziyor. almaya değer bulmuyorum.
-
Eskiden bir nesilin baz modeli bir önceki nesilin Prosuna denk gibiydi. Mesela 12 Pro ile 13 düz model kıyaslanınca 13 bazı yeniliklere sahip 12 Pro bazı konularda üstün falan yan yana açıp bakınca hangisini alayım diye düşündürüyor. Şuan ise iPhone 16 gibi bir cihazın taa 2 nesil önceki 14 Prodan işlemci hariç bir üstünlüğü yokken kameradan ekrana neredeyse her konuda dezavantajlı olduğunu görüyoruz işte...
13e kadar iyiydi aslında. 13 Pro ise 120Hz ekranı ve son tasarımı ile Apple için zirveydi bence, aynı şekilde baz modeli de F/P ayarını tutturmuştu. Onun üstü seriler tamamen bunların cilalısı bence, 13ü bırakıp 16 alınsa veya 13 Prodan 16 Pro ya geçilse gerçekten bir farkını görmeyecek insanlar 😀
Eğer bizde yurtdışı kaydı fiyatı 2022'den beri normal enflasyon kadar artmış olsaydı şu anda satış rekorları kırıyordu Apple...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 5 Ekim 2024; 21:44:03 >
-
Kullanmadıysan böyle düşünmen normal.60 hz ile 120 hz arasında inanılmaz bir kullanıcı deneyimi farkı var bırak da eleştirsinler.
Forum donanıma gerçek bir UI UX tasarımcısı alın artık.
Neyse iPhone 16 her ne kadar 15 serisinden çok ileride olmasa da samsung s25 de 24den çok farklı olmaz bu teknoloji hızı ile ilgili.
Ama asıl sorun Amerikalıların alım gücü yok oldu gitti hemde 4 yolda. Yarılandı. Dolar yüzde 50 değer kaybetti
Dolar hard currency olarak geçer. TL gibi oynak kur değildir yüzde 50 çok ciddi bir erime
Örnek olarak 2500 dolara satılan gitarlar 5000 dolar oldu ama maaşlar x2 olmadı. Hatta hiç artmadı hatta azalıyor. Nasıl mı? Yeni açılan iş ilanlarında ortalama olarak aynı pozisyonlar için yüzde 16 düşüş var. Berbat bir çalışan piyasası var. Çok lay off oldu, fiyatlar uçtu. Çünkü aşırı dolar basıldı.
IPhone asıl orda satılıyordu. Trde vergi saçmalığı olmasa inanın nüfusa oranla satışı abd yi geçerdi bu da bizim milletin aklı işte...
Avrupa'da şaşırırsınız ama samsung çok populer. Özellikle Almanya gibi tasarrufun kültür olduğu yerlerde insnalar zırt pırt telefon almıyor.
Ben bir amfi almak istiyorum 1700 euro. Kıyamıyorum paraya. Aksam ömür boyu bana yetecek bir model. Telefona bundan fazlası veriliyor... Saçmalık
-
120 hzlik cihaz kullaniyorsun,60 hz normal bi durum gibi geçiştiriyorsun şaka gibisin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X