Şimdi Ara

İPHONE 2G KOMLİKE Bİ SORUN:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Baslık biraz rezil ama söyle bi sorunum var iphone 2g lanet bi telefon sahibiyim.. lanet diorm cunku bitmior donanım agrızaları.. öncelikle sorunum cok komplike gibi sanırım ama donanımsal mı yazılımsal bi sorunmu cözmüş değilim.

Olay su sekilde: Öncelikle bi yere düşme esnasında kulaklıgımdan ve mikrofondan ses alıp vermede sorun cektim. hatta sırf bu yuzden aylardır bluetooth kulaklık kullanıyorum. en son anakart ve arka kapak arasındaki data film'ini değiştirdim. kulaklıkda buna baglı calısır diye dusundum ama simdi daha ilginc bi problem var. versiyonu 1.1.4 den 2.0.1 olması lazım yukseltme yaptırdım. daha sonra dedim bari bluetooth kulaklıkla idare edeyim fakat müzik dinleyebilecem sonunda diye sevinirken kulaklıgı taktıgımda bu sefer muzik kulaklıkdan değil altdaki hoparlorden calmaya basladı. bu da yetmezmiş gibi kulaklık takılıyken normal telefon vazifesi görmeye basladı yani kulaklıkdan konusamıyorum fakat iphonenin kendi hoparlorunden ve mikrofonundan ses alıp vermeye basladı cihaz.. simdi sorun donanımsal olma ihtimali cok cok yuksek hatta donanımsal... yani hangi parcayı değiştirmeliyimki su telefon denen illet normal calısabilsin? bilgisi olan varsa lutfen paylassın..

cok karısık oldu sanırım kısaca özetleyim. telefonun normal hicbişey takılı değilken sadece siyah kapagın oradaki hoparlorunden konusma yapabiliyorum yada bluetooth kulaklık ile konusma yapabiliyorum. Muzik dinlemek icin kablolu kulaklık taktıgımda telefon hoparlorden ses veriyor ve telefon özelliğine normalmiş gibi devam ediyor yani iphonenin kendi kulaklıgından ve mikrofonu sorunsuz calısıyor.

simdilik uyguladıgım cözüm bi kulaklıgı heba edip sadece jack girişini kullanıp normal telefonmuscasına görüşme yapıyorum..

şimdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi t_maister -- 24 Ekim 2009; 14:38:19 >

• yokmu arkadaslar bu sorunun cevabıını bilen kimse?
  • He var.
    Allah Allah ya.

Senin Türkçe'n kaçtı okulda?
  • Gerçekten çok karışık yazmışsın anladığım şu ;

Normalde iphone'un kendi kulaklığı ile konuşma yapabiliyosun ama başka bir kulaklık taktığında sesi hoparlörden veriyor.Doğru anlamışmıyım Eğer doğruysa iphone jack girişi biraz derin her kulalık çalışmıyo kulaklığı takarken biraz daha bastır zorla belki gerekli derinliğe ulaşırsa çalışır.Kulaklığın 3,5 mmlik ucu kalınsa boşuna zorlama girişi yamultursun şöyle önce bir bak giricek gibiyse göz kararı bir zorlamayı dene belki çalışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wondercrafter

He var.
    Allah Allah ya.

Senin Türkçe'n kaçtı okulda?

Wondercrafter sorun olan benim türkçem değil, anlatamıyorum cunku olay citti karısık hea anlayamamıssın benim yapabilecek bişeyim yok.. bakalım bu sefer anlayabilecekmisin tekrar soyluyorum sorunu: telefonun normal konusma modundaki speaker ve mikrofon çalışmıyor sadece bluetooth kulaklıkla calısıyor. fakat kablolu kulaklıgı taktıgımda telefon normal özlelliklerine kavusuyor. yani kendi speakeri ve mikrofonundan konusma yapabiliyorsun ama kablolu kulaklık takılı olmak zorunda ve o esnada kablolu kulaklıkdan ses gelmiyor. yani kablolu kulaklıkla müzik dinlemeye calıştıgımda siyah kapagın bulundugu yerdeki hoparlorden ses veriyor.. yine kafan karısırsa söyle tekrar anlatırım

NEJ@AT bende donanımcıyım paşam ama yok citten jack girişiyle alakalı değil yani standart malzemeler hepsi. istesende fazla bastıramıorsun yada geri cektiğinde ses gidior vs cok ilgilnc bi durum.. karısık yazmıs olabilirim ama citten olayın kendisi karısık:)

• t_maister olay hakikaten karışık doğru ama sen de "kulaklıkdan", "citti - citten" gibi bir Türkçe ile yazınca iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor...
    :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: eserunsalan

t_maister olay hakikaten karışık doğru ama sen de "kulaklıkdan", "citti - citten" gibi bir Türkçe ile yazınca iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor...

demek ki sadece telefonda değil gerçekte de konuşamıyor ama wondercrafter yardı beni ya cidden ha pardon citten :P

şaka bi yana o anakarttan taktırdığın şey film değil kablo ve muhtemelen o çakmasıdır orjinalini bulmaya çalış herşey onu değiştirdikten sonra başladığına göre kesin öyledir yani

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3G ve 3Gs iPhone ANA KONU
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

t_maister olay hakikaten karışık doğru ama sen de "kulaklıkdan", "citti - citten" gibi bir Türkçe ile yazınca iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor...

demek ki sadece telefonda değil gerçekte de konuşamıyor ama wondercrafter yardı beni ya cidden ha pardon citten :P

şaka bi yana o anakarttan taktırdığın şey film değil kablo ve muhtemelen o çakmasıdır orjinalini bulmaya çalış herşey onu değiştirdikten sonra başladığına göre kesin öyledir yani

Bildiğim kadarıyla donanım haber insanların teknik konularda yardımlaşdığı bir site ama türkçe dersi verildiğini bilmiyordum, b.kunu cıkarmakda da ustumuze yok sanırım. Dracos en baştaki yazımı okursan olayın kablo değişmeden öncede oldugunu anlarsın paşam "şaka bi yana" benim o film dediğim şeyin anlamı kablo değil filmdir daha dogrusunu teknik serviselerden de öğrenme imkanımız var sanırım. ha bi de ben buraya sidik yarıştırmaya gelmedim bi problemim var ve onun için yardım istedim.. ANLAYANA... yinede bilgilerinizi paylaştıgınız için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: t_maister

quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

quote:

Bildiğim kadarıyla donanım haber insanların teknik konularda yardımlaşdığı bir site ama türkçe dersi verildiğini bilmiyordum, b.kunu cıkarmakda da ustumuze yok sanırım. Dracos en baştaki yazımı okursan olayın kablo değişmeden öncede oldugunu anlarsın paşam "şaka bi yana" benim o film dediğim şeyin anlamı kablo değil filmdir daha dogrusunu teknik serviselerden de öğrenme imkanımız var sanırım. ha bi de ben buraya sidik yarıştırmaya gelmedim bi problemim var ve onun için yardım istedim.. ANLAYANA... yinede bilgilerinizi paylaştıgınız için teşekkürler...

film dediğin şeyin içinde de iletken tel barındırması sırf ince olduğu için 3-5 tane dandik telefoncunun ona film demesi onun kablo olduğu gerçeğini değiştirmez yani kablodur ha sidik yarıştırmakta üstüme yoktur yani ayrıca türkçeyi adam konuşmak sana bir özellik kazandırır neden bu kadar düşmanca yaklaştığını merak ettim yoksa günümüzün yeni modası olan türk düşmanlığına mı kaptırdın sen de kendini anlamadım yani

neyse demişsin ki "kulaklıgımdan ve mikrofondan ses alıp vermede sorun cektim" sonra da kablo değişiminden sonra demişsin ki "kulaklıgı taktıgımda bu sefer muzik kulaklıkdan değil altdaki hoparlorden calmaya basladı" buna ne sebep olur olabilecek tek sebep o kablo eğer sonradan olduysa ha eğer ilk başta da böyleyse de sen farketmemişsen o zaman başka bi arıza vardır boşu boşuna değiştirmişsindir kabloyu anlatamadığın şey senin bu değişim olmadan önce hoparlörün normal çalışıp çalışmadığı

• fazla basıtce gelebılır ama telefonda kulaklık takılıyken sesı kulaklıga vermıyorsa bu donanımsal bır sorundur..

senden sunu denemenı ıstıyorum.. kulaklıgı takmadan bır arama yap ( ucretsız bır yerı kontor sorma vs. ) sonra telefonun ahızesıne dogru elını gotur eger elını yaklastırdıgında kapanıyorsa ısık bıl kı sorun yoktur ama hala ses gelmıyorsa ahıze degısecek..2. ıhtımal eger kı ısık kapanmıyorsa telefon algısal olarak kulaklık takılı oldugunu varsayıyordur..bu da basıt olarak kulaklıgı bır kac sefer takıp cıkardıgında duzelır..olmazsa yıne ahızeyı degıstırmen gerekıyor gıbı..
  • janahlateem teşekkur ederim gercenden mantıklı bi cevap bulabildim denediğimde senin dediiğin gibi oldu, tek sıkıntım ahizeyi bi kaç defa takıp cıkarmak. fakat çok içerde ahize, sim kart yuvasına bağlı entegreyi kaldırdıgımda işletim sistemi çöküyor.. yani ahizeye ulaşmam zor olacak..neyse bu sefer teknikservise görtürmem gerekli sanırım teşekkürler..

En azından laf yarıstırmaya kalkmadan sadece konu hakında cevap verebilen biri çıktı... WONDERCRAFTER, DRAGOS bu konuda sizinle artık yoruma girmiyorum. demek ki algılamada secilik var.. yinede bilgi paylaşımı için teşekkürler:):)
  • olay cozuldumu bilemiyorum ama yeni gordum ayni sorun bendede vardi logic bordu degistirdm cihazin suanda sorunsuz olarak kullaniyorum sivi temasi olusundan kaynaklaniyormus genelde..
  • quote:

film dediğin şeyin içinde de iletken tel barındırması sırf ince olduğu için 3-5 tane dandik telefoncunun ona film demesi onun kablo olduğu gerçeğini değiştirmez yani kablodur ha sidik yarıştırmakta üstüme yoktur yani ayrıca türkçeyi adam konuşmak sana bir özellik kazandırır neden bu kadar düşmanca yaklaştığını merak ettim yoksa günümüzün yeni modası olan türk düşmanlığına mı kaptırdın sen de kendini anlamadım yani

neyse demişsin ki "kulaklıgımdan ve mikrofondan ses alıp vermede sorun cektim" sonra da kablo değişiminden sonra demişsin ki "kulaklıgı taktıgımda bu sefer muzik kulaklıkdan değil altdaki hoparlorden calmaya basladı" buna ne sebep olur olabilecek tek sebep o kablo eğer sonradan olduysa ha eğer ilk başta da böyleyse de sen farketmemişsen o zaman başka bi arıza vardır boşu boşuna değiştirmişsindir kabloyu anlatamadığın şey senin bu değişim olmadan önce hoparlörün normal çalışıp çalışmadığı

Arkadaşın sorma tarzına, anlatma biçimine bahane veriyorsunuz. Gelin görün sizde ne bir nokta var, ne bir virgül ne de büyük küçük harf...

• Arkadaşın sorunu kulaklık takılı olmadığı halde telefonun kulaklık takılı gibi algılaması takılı olduğundada tam tersi durumun olması. Eğer böyleyse telefon cebinizde terleme sonucu nemlendiyse kulaklığın bağlı olduğu çipin ıslanlaması su teması sonucunda böyle sorunlar oluşuyor.Bazen kendiliğinden düzeliyor böyle sorunlar.Benim size tavsiyem önce bir gün boyunca bir pirinç kavonozuna koymanız,eğer hala düzelmiyorsa tamire vermeniz.Bu arada o Türkçeden bahseden arkadaş gün içinde nekadar Türkçenin kurallarına uyuyor onu çok merak ediyorum?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.