Şimdi Ara

Yardım... konuşurken karşı taraf kendi sesini duyuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
29.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • az evvel de sormuştum ama sağolsunlar gereksiz görüp silmişler konuyu...
    beyler cihazım 1.1.4 ve ziphone 2.5 ile unlock ettim.
    sim kartım simplus.
    ama karşı taraf konuşurken kendi sesini duyuyor. her zaman olmuyo ama.
    sizce neden? kullandığım bir programdan olabilir mi?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Karşı Taraf Kendi Sesini Duyuyor Sorunu

Telefonla konuşurken karşı taraf kendi sesini duyması, can sıkıcı ve rahatsız edici bir sorun olabilir. Bu sorun, farklı cihazlar ve uygulamalar kullanıldığında ortaya çıkabilir.

Yaygın Nedenler:

• Eko: Ses yankılanarak karşı tarafa geri döner ve bu da kendi seslerini duymalarına neden olur. Bu, hoparlör ve mikrofon arasındaki mesafe çok yakın olduğunda veya ortam gürültülü olduğunda meydana gelebilir.
    • Yüksek Ses Seviyesi: Ses seviyesi çok yüksek olduğunda, mikrofon karşı tarafın sesini algılayabilir ve bu da yankıya neden olabilir.
    • Arızalı Donanım: Hoparlör veya mikrofon arızalıysa, telefonla konuşurken karşı taraf kendi sesini duyabilir.

İlgili Cihazlar ve Uygulamalar:

• Xiaomi: Xiaomi telefonlarda, "Kendi Sesimi İşit" özelliği etkinleştirilmişse karşı taraf kendi sesini duyabilir.
    • WhatsApp: WhatsApp'ta, "Kendi Sesimi İşit" özelliği etkinleştirildiğinde karşı taraf kendi sesini duyabilir.
    • Samsung: Samsung telefonlarda, "HD Çağrı" özelliği etkinleştirilmişse karşı taraf kendi sesini duyabilir.

• Eko Azaltma: Hoparlör ve mikrofon arasındaki mesafeyi artırın ve arka plan gürültüsünü azaltın.
    • Ses Seviyesini Ayarlama: Ses seviyesini makul bir seviyeye ayarlayın.
    • Donanım Kontrolü: Hoparlör veya mikrofonun arızalı olmadığından emin olun.
    • Özellikleri Devre Dışı Bırakma: Xiaomi, WhatsApp ve Samsung cihazlarındaki "Kendi Sesimi İşit" veya "HD Çağrı" özelliklerini devre dışı bırakın.

Bu çözümleri uygulayarak telefonla konuşurken karşı tarafın kendi sesini duyması sorununu giderebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • gereksizlikten silmemişlerdir. hazıra fazla alışmayalım diye. biraz araştırsaydın keşke kardeş http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm yandaki linkte herşey mevcut. ordan bu problemine çözüm bulabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: secospacos

gereksizlikten silmemişlerdir. hazıra fazla alışmayalım diye. biraz araştırsaydın keşke kardeş http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm yandaki linkte herşey mevcut. ordan bu problemine çözüm bulabilirsin
    quote:

Orjinalden alıntı: secospacos

gereksizlikten silmemişlerdir. hazıra fazla alışmayalım diye. biraz araştırsaydın keşke kardeş http://forum.donanimhaber.com/m_22312859/tm.htm yandaki linkte herşey mevcut. ordan bu problemine çözüm bulabilirsin

göz attım o sayfaya.
    ancak problemimde de belirttiğim gibi simkartım t.cell simplus.
    bununla alakalı değil zannımca.
    ayrıca ben duymuyorum kendi sesimi (keşke öle olsa) ama karşı taraf kendi sesini duyuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaleska

quote:

Orjinalden alıntı: secospacos

göz attım o sayfaya.
    ancak problemimde de belirttiğim gibi simkartım t.cell simplus.
    bununla alakalı değil zannımca.
    ayrıca ben duymuyorum kendi sesimi (keşke öle olsa) ama karşı taraf kendi sesini duyuyor.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun malesef bendede var..

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniz

Aynı sorun malesef bendede var..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bilmiyorum acaba her telefon görüşmesindemi bu sorunla karşılaşıyorsunuz yoksa tek bi numarayı arayıncamı benim arkadaşıma iphone 3g satmıştım ertesi gün çocuk sabahın köründe koşa koşa geldi ''abi bu telefon çızırtılı ses veriyor ve karşı taraf kendi sesini duyuyor ben bunu iade edeceğim'' ben tabi dondum kaldım sıfır orjinal cihaz ve ilk defa böyle bir arıza ile karşılaştım bunda hemen sökersin tabi ölçü aletleri osilaskop ve değer voltajları derken cihazı komple elden geçirdim ama değerler yani işlevsellik fabrikasyon ayarları ile aynı ve eş değer. arkadaşıma verdim bu sapa sağlam arkadaşım dedim çocuk yine aradı ve bana dinletti ses gerçekten içler acısı cızırtı hatta gökgürültüsü neyse yine aç içini ölç biç hiç birşey yok tam telefonu kapatıp açtım çocuğa yeni iphone 3g vericeğim o sırada telefonun arama kaydına baktım hep aynı numara kafama dank etti dedimki bu numara kimin ''manitamın abi'' sen hep bu numarayımı aradın ''evet başka numara yok zaten'' hemen aldım telefonu elime aradım benim numarayı verdim çocuğa teli bende açtım başladık dinlemeye tık yok bırak gökgürültüsünü sivrisinek vızıltısı bile yok o derece net ve filitreli sanki ve hemen çocuğa dediğim ilk şey senin ''senin manitan çift hatlı telefon kullanıyor sorun bu yüzden'' oda doğru dedi ha unutmadan kızın telefonu toshibanın bir modeliymiş çift kartlı ya vodafone yada türkcell kampanyayla satıyormuş teknosada da en çok satılan modelmiş aman uzak durun bu tel den. uzun lafın kısası arkadaşlar tek bir numarayı arayıpta yanılmayın ben eziyetini çektim siz dikkatli davranın saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: rigel55

arkadaşlar bilmiyorum acaba her telefon görüşmesindemi bu sorunla karşılaşıyorsunuz yoksa tek bi numarayı arayıncamı benim arkadaşıma iphone 3g satmıştım ertesi gün çocuk sabahın köründe koşa koşa geldi ''abi bu telefon çızırtılı ses veriyor ve karşı taraf kendi sesini duyuyor ben bunu iade edeceğim'' ben tabi dondum kaldım sıfır orjinal cihaz ve ilk defa böyle bir arıza ile karşılaştım bunda hemen sökersin tabi ölçü aletleri osilaskop ve değer voltajları derken cihazı komple elden geçirdim ama değerler yani işlevsellik fabrikasyon ayarları ile aynı ve eş değer. arkadaşıma verdim bu sapa sağlam arkadaşım dedim çocuk yine aradı ve bana dinletti ses gerçekten içler acısı cızırtı hatta gökgürültüsü neyse yine aç içini ölç biç hiç birşey yok tam telefonu kapatıp açtım çocuğa yeni iphone 3g vericeğim o sırada telefonun arama kaydına baktım hep aynı numara kafama dank etti dedimki bu numara kimin ''manitamın abi'' sen hep bu numarayımı aradın ''evet başka numara yok zaten'' hemen aldım telefonu elime aradım benim numarayı verdim çocuğa teli bende açtım başladık dinlemeye tık yok bırak gökgürültüsünü sivrisinek vızıltısı bile yok o derece net ve filitreli sanki ve hemen çocuğa dediğim ilk şey senin ''senin manitan çift hatlı telefon kullanıyor sorun bu yüzden'' oda doğru dedi ha unutmadan kızın telefonu toshibanın bir modeliymiş çift kartlı ya vodafone yada türkcell kampanyayla satıyormuş teknosada da en çok satılan modelmiş aman uzak durun bu tel den. uzun lafın kısası arkadaşlar tek bir numarayı arayıpta yanılmayın ben eziyetini çektim siz dikkatli davranın saygılar.

Alıntıları Göster
    cok faydalı oldu verdıgın bılgı. bu arada senın ıphone 3g sattıgın arkadas cıhazı turbo sım ılemı kullanıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: EHABERDAR

cok faydalı oldu verdıgın bılgı. bu arada senın ıphone 3g sattıgın arkadas cıhazı turbo sım ılemı kullanıyor?

Alıntıları Göster
    hayır bendekiler free olan versiyonlardı arkadaşım. apple özel şirket çalışanlarına promosyon olarak dağıtıyor onlarda bu cihazları kullanmayıp satıyorlar.
  • quote:

hayır bendekiler free olan versiyonlardı arkadaşım. apple özel şirket çalışanlarına promosyon olarak dağıtıyor onlarda bu cihazları kullanmayıp satıyorlar.

Alıntıları Göster
    Arkadas cok sanslıymıs. herkese nasıp olmaz boylesı sanırım.
  • quote:

Arkadas cok sanslıymıs. herkese nasıp olmaz boylesı sanırım.

Alıntıları Göster
    valla bu işlerin göbeğinde olduğum için şöyle diyim ekimde türkiyeye baya bir iphone 3g gelecek ve hepsi free mod olacak kesinlikle gerçektir asparagas haberle işim olmaz ama tabi fiyatı gelince öğreniceksiniz çünkü maliyet üzerinden kimisi 400$ kimisi 500$ kar peşinde dir arkadaşım.
  • quote:

valla bu işlerin göbeğinde olduğum için şöyle diyim ekimde türkiyeye baya bir iphone 3g gelecek ve hepsi free mod olacak kesinlikle gerçektir asparagas haberle işim olmaz ama tabi fiyatı gelince öğreniceksiniz çünkü maliyet üzerinden kimisi 400$ kimisi 500$ kar peşinde dir arkadaşım.

Alıntıları Göster
    arkadasım senın yazılarını genelde takıp etmeye calısıyorum ozellıkle teıknık konularda cok bılgılı oldugunu dusunuyorum. vede sanırım samsunda sınız (benim annemde samsunlu oyuzden hafızamda kalmıs). bence bu forumda saygıyı fazlasıyla hak eden kullanıcılardansınız. vede durust bır satıcısınız(bence)

• quote:

arkadasım senın yazılarını genelde takıp etmeye calısıyorum ozellıkle teıknık konularda cok bılgılı oldugunu dusunuyorum. vede sanırım samsunda sınız (benim annemde samsunlu oyuzden hafızamda kalmıs). bence bu forumda saygıyı fazlasıyla hak eden kullanıcılardansınız. vede durust bır satıcısınız(bence)

Alıntıları Göster
    eyvallah toprağım diyim o zaman elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum bilgilerimle ama genelde donanım yönünde meyilliyim mesleğim icabı ,yazılımı pek beceremiyorum bende burda öğrendim versiyon atmayı vb. özellikleri.

• quote:

eyvallah toprağım diyim o zaman elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum bilgilerimle ama genelde donanım yönünde meyilliyim mesleğim icabı ,yazılımı pek beceremiyorum bende burda öğrendim versiyon atmayı vb. özellikleri.

Alıntıları Göster
    yok beyler alakası.
    benim konuştuğum çoğu kişide (çift hatlı tel. kullanmadığından emin olduum) aynı şikayet mevcut maalesef
    bende ise herhangi bi cızırtı, gürültü ve vızırtı yok.
    bunun nedeni başka bişey... AMA NE??? deli olcam

• quote:

Orijinalden alıntı: kaleska

yok beyler alakası.
    benim konuştuğum çoğu kişide (çift hatlı tel. kullanmadığından emin olduum) aynı şikayet mevcut maalesef
    bende ise herhangi bi cızırtı, gürültü ve vızırtı yok.
    bunun nedeni başka bişey... AMA NE??? deli olcam

Alıntıları Göster
    gecenin bir saati konuyu okuyorum sazan gibide atlamak istemiyorum ama rüya gibi.karşı taraf sesini duyuyorsa bu telefonun mikrofonla kulaklığı(hoparlörü)bir birine yakın olduğu için değil midir?mesela küçük telefonlarda yada kızaklı telefon kızağı açmadan yada sesi sonuna kadar açınca??bunun çift sim kartla alaksını anlayamadım?

• quote:

Orijinalden alıntı: gecenin2

gecenin bir saati konuyu okuyorum sazan gibide atlamak istemiyorum ama rüya gibi.karşı taraf sesini duyuyorsa bu telefonun mikrofonla kulaklığı(hoparlörü)bir birine yakın olduğu için değil midir?mesela küçük telefonlarda yada kızaklı telefon kızağı açmadan yada sesi sonuna kadar açınca??bunun çift sim kartla alaksını anlayamadım?

Alıntıları Göster
    rigel55 toshiba ve çift simkart emin misin yapmaz yaa...bunu samsung yaptı sadece takoz gibi kızaklı olanı var ya hani..samsungun markası yaptı para için yapılmaz. geri kalan çift simliler hep çin üretimi..şu son çıkan minton kızaklı onu bilmiyorum.minton türk malı değil miydi??

• quote:

Orijinalden alıntı: gecenin2

rigel55 toshiba ve çift simkart emin misin yapmaz yaa...bunu samsung yaptı sadece takoz gibi kızaklı olanı var ya hani..samsungun markası yaptı para için yapılmaz. geri kalan çift simliler hep çin üretimi..şu son çıkan minton kızaklı onu bilmiyorum.minton türk malı değil miydi??

Alıntıları Göster
    bu problemin ne karşı tarafın telefonuyla nede sim kartla alakası var aynı problem bendede var bu yüzden iphone'dan nefret etmeye başladım.her seferinde karşı taraf "sesimi duyuyorum" diyince aynı cevabı vermek canını sıkıyo insanın.donanımsal bir problem var muhtemelen.çözüm bulan arkadaşlarımız varmı?

• quote:

Orijinalden alıntı: tarlabaşı

bu problemin ne karşı tarafın telefonuyla nede sim kartla alakası var aynı problem bendede var bu yüzden iphone'dan nefret etmeye başladım.her seferinde karşı taraf "sesimi duyuyorum" diyince aynı cevabı vermek canını sıkıyo insanın.donanımsal bir problem var muhtemelen.çözüm bulan arkadaşlarımız varmı?

2 sene önceki konuyu hortlatmışsın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HackAv

quote:

Orijinalden alıntı: tarlabaşı

2 sene önceki konuyu hortlatmışsın...

Alıntıları Göster
    Gereksiz yere hortlatmamış. Sorunu aynı ve başlık açmak yerine arayıp bulup aynı konuya yazmış arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Gereksiz yere hortlatmamış. Sorunu aynı ve başlık açmak yerine arayıp bulup aynı konuya yazmış arkadaş.

Alıntıları Göster
    yav arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olcam ama,yazıyım dedim.. naptınız çözüm buldunuzmu.. ben de yeni note aldım..

telefonla konuşurken mesela normalde teller birbirinden uzaksa(km lerden bahsediyorum) karşı taraf kendi sesini duyuyor.. ben telefonun kılıfını çıkarınca bi nebze azalaıyor,ama tamamen geçmiyor.. ayrıca telfonlar birbrine yakınken benim telefonumda yankı yapıyor.. kullandığım hat avea,karşıtaraflardan hiçbiri de turkcell değildi.. sadece benle konuşrken böyle bir yankı oluyormuş sorun nedir acaba??

• Bende kendi sesimi duyuyorum. Bulundugum yer itibariyle dinleniyor olabilir die sallamadim. Ama sakin bir sehirde ayni siddetle kendi sesimi duyuyorum. Nerdeyse on aramadan dokuzunda durum boyle
  • Aynı sorunu bende yaşıyordum. Telefonumun kılıfını çıkarttığım sorun düzelmişti. Kılıf hoparlör sesinin tamamını dışarı çıkmasını engellediğinden, bir kısım ses hoparlöre ulaşıyordu. Haliyle kendi seslerini duyuyorlardı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.