Şimdi Ara

yardım isteyecek kişiler bile bağırarak emir cümlesi kuruyolar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye'de çok yaşadığım bi saygısızlık. bu akşam markete çıktım, caddede eleman scooter motorla sağa çekmiş telefonuyla oynuyo, benim de elimde telefonum var, herif beni görür görmez bağırır gibi yüksek ses tonuyla: "HAH SANA DENK GELDİM İYİ OLDU ABİCİM TELEFONUNU 1 DAKKA KULLANACAM VER Bİ!" dedi. gören de tanışıyoz, askerlik arkadaşıyız sanacak. ben de acelem var dedim durmadan devam ettim. tekrar seslendi 1 dakka sadece diye, tekrar acelem var dedim. busefer de yine bağırır gibi "ABİCİM SEN HİÇ İYİ BİŞEY YAPMADIN ŞİMDİ" dedi. ben de geri dönüp: "ben sana bişey yapmadım" dedim ve devam ettim.

bu tarz kişiler beni cılız gördükleri için, yani forum deyimiyle ezik gördükleri için, işleri bana düştüğünde yardımı bile bağırarak ve emir kipiyle cümle kurarak istiyolar.

geçenlerde mesela yolda yürüyorum, sağ şerit full araç park etmiş. yoldan geçen bi araç yavaşladı ve sağ koltuktaki kişi camdan avazı geldiğince bağırmaya başladı: "CANIM BENİM ŞURAYA NERDEN GİTCEZ CANIM BENİM Bİ BAK!" diye bağırıyo. bi baktım bana bakıyo. canım benim dediğin ben miyim dedim cevap olarak. herif şöyle bi baktı sonra hızlanıp devam ettiler. herif yardım talep ederken bile karşısındaki kişiyi kendisinden aşağı düzeyde konumlandıran bir zamir kullanıyo "canım benim" diye. ve tüm mahalleyi ayağa kaldırır şekilde avazı geldiğince bağırarak sesleniyo.

çünkü bu saygısızlar sana "dönüp bakmama" şansı sunmuyolar. mesela metroda ben kulaklıkla telefondan video izlerken adam benden yardım isteyecekse direk gelip omzumu kavrayıp beni dürtüyo, başkasına bunu yapamaz tamamen cılız gördüğü için bana yapıyo, dönüp bakmama şansı sunmuyo. ya adama bakacaksın, ya da adama bakacaksın. başka şansın yok.

bu insanlara sorsan medeniyet-saygı falan derler, alayı haydut-maganda benim gözümde.

şöyle bi düşünsem bu tarz en az 10 tane olay yaşamışımdır. yahu bikeresinde odun taşıyan ihtiyar dayı bile sokakta beni görünce 50 metreden bağırmaya başlamıştı GEL YARDIM ET GEEEEELLLLLL" diye. düşünün. rica etmek yok direk sen onun kölesiymişsin gibi bağırıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 31 Ekim 2023; 22:14:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam sıskayım falan demişsin başka bir konuda da gördüm

kaç kilosun?

• Bana hiç denk gelmiyor böyle kişiler nedense

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ulpro kullanıcısına yanıt

Sende göbek var cesaret edemiyolardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    Göbek yok öne doğru eğilmiştim fotoda ondan öyle gözüküyor

• Medeniyetsiz bir yerde mi yaşıyorsun hocam

Ben hic bu tarz bir sey yasamadim yasasam da kaale almadan devam ederim 3 5 kisi haric kimseye iyilik borcum yok

• mrslimshady_reloaded kullanıcısına yanıt
    şimdi tartıldım 60 kiloyum. beslenme durumuna göre 58-62 arası gidip geliyom.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 01001101 kullanıcısına yanıt

Boy 165 değil mi hocam

• Zayıf olunca kızlar seni çekici bulmaz saygı görmezsin, insanlar sana vücut tipin gereği evrimsel sebeplerden dolayı güvenmez.

• Haklisin ama TR cok vahsi bir toplum haline getirildi bu asiri ureme tesvikleriyle. Cok dogal bir sonuc bence bu. Egitim, entelektuel gelisim zaten yok. Sonucta bu toplumdan nezaket bekleyemezsin.

Isin bir de suclularin cezalandirilmasi boyutu var ki ona girmemissin Allah'tan. O saydigin elemanlarin biri bicagi da takabilir. Yani bu ciddi bir toplumsal sorun ama klasik Ortadogulu "bana dokunmayan yilan bin yasasin" zihniyetiyle devam ediyoruz.

Ama en temel sikinti maalesef ureme. 2 de egitim sistemi cokusu.

• Penguen Gunter kullanıcısına yanıt
    aynen

• PunisherLord P kullanıcısına yanıt
    hocam mesela sana şöyle bişey söyliyim; topluluk içinde birinden yardım istemek zordur ya, çekinirsin hani.

bak toplu ortamlarda yardım isteyecek birini arayan kişiler etraflarını süzüyolar, beni 50 metre ilerden görseler hemen "hah adamımı buldum" diye bana kitlenip bana geliyolar benden istiyolar isteyeceklerini.

bunu var ya böyle 10-15 kere yaşamışımdır. nebileyim mesela vapur iskelesine doğru yürüyorum, ilerde bekleyen kalabalıkta biri etrafına bakınıyo sonra beni görür görmez hemen bana kitlenip bana doğru yürümeye başlıyo, kızlar da yapıyo bunu erkekler de, artık bu tarz biri geldiği an ona konuşma fırsatı bile sunmadan: "teşekkürler ben size yardımcı olamam" diyorum. o seviyeye geldim yani.

İzban'da belki 500 tane koltuk var, ve tren bomboş yani tek-tük oturanlar var. adam bindi, etrafa baktı baktı, 50 metre ilerden beni görüp bana geldi, kalkar mısın ben oturayım oraya dedi. dedim tren boş zaten. adam açıklama yaptı işte düz oturması gerekiyomuş. dedim düz koltukların da hepsi boş. busefer de: "diğer düz koltuklara güneş geliyo seninkine gelmiyo" dedi. dedim abi seninki can da bizimki can değil mi, busefer de sen gençsin diyo. abicim trenin %80-90'ı boş bak.

bu insanların bakış açıları şu: "bir yardıma ihtiyacım var ama garipsenmek ya da muhtaç gibi birinden yardım istemiş olmak istemiyorum, hah şurda ufak birini gördüm ona karşı rezil olamam çünkü o ezik biri, hemen gidip o ezikten isteyeyim bu saçma-şımarık isteğimi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Kasım 2023; 20:51:45 >

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Boyun 1.65 kilon 60 sakalında yoksa kolların kıllı esmer değilse 14 yaşındaki çocuk gibi görünürsün büyük ihtimal arabayla durup sana soru soran adamda o yüzden canım benim demiştir anlattıklarından yola çıkarak söylüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulpro -- 6 Kasım 2023; 22:48:11 >
  • Boyun kısa ve zayıfsın diye kolay görüyorlar işte, kas koyarsan biraz değişebilir ama öbür türlü zor.

• Hocam bence vücuttan değil de tipten dolayı. Çok mülayim bir tipin var galiba pmden at değerlendireyim. Saç-sakal durumu vsde önemli

• Ulpro kullanıcısına yanıt

Bana bir kere böyle yüzsüzün biri denk geldi; sirkecide feribottan aşağı atacaktım 4 kişi elimden zor aldı

• aynen tipin etkisi yüksek bence. bende çene ince ve sakallarımı kesiyorum. boyu benden daha kısa arkadaş var yaşı büyük, çenesi köşeli ve sakal bırakıyo, nereye gitse adam muamelesi görüyo direk.

bide omuz-üst vücut da önemli. aynı kiloda-boyda olursun ama omzun daha geniş, üst vücudun daha kalınsa, gördüğün muamele direk değişiyo. üst vücut cılızsa ve tipin mülayimse, o zaman boyun kısa değil orta olsa bile sıkıntı.

• Sakıncası yoksa bu hadiseler hangi semtte yaşandı? Bana oralardaki ortalama insan profili biraz düşük geldi, sorunu sizde görmekten ziyade oradakilerde gördüm. Benden de yardım isteyen oldu ama bu denli yontulmamış ve saygısız bir tavırla değil. Cüssenizle tam alakası olduğunu düşünmüyorum, cüssenizi muhtemelen bu konuda gereksiz kuruntu yapıyorsunuz. Herkes iri yarı, yapılı, boylu poslu olacak diye bir kaide bulunmuyor. Türkiye daha ufak yapılı pek çok insanla dolu, bazısı kişiliğinin gücüyle veya terbiyesiyle ya da başka tarzda erdemleriyle hatırladığım ya da bildiğim kimseler. Siz sanırım görünümünüzü biraz kompleks yapmışsınız. :) Gerek yok buna.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.