Yaşadığım garip bir problemi sizlerle paylaşıp, görüşlerinizi ve önerilerinizi öğremek istiyorum.
Öncelikle belirtmek isterim ki, cihazım iPhone3G - 8GB'dır, Turcell'den alınmadır, 8 aylıktır ve de jailbreak yapılmıştır. Problemim şu; 15 gün önce araba kullanırken, telefon eşofmanımın sol cebinden koltuğun altına düştü, çok yüksek ve sert bir zemin olmadığı için telefona çok birşey olmayacağını düşündüm ve üzerinde durmadım. Eve geldiğimde fonksiyonlarda bir eksiklik olup olmadığını kontrol ederken farkettim ki, ekranda Settings ve Photos tuşlarına basılmıyor yani dokunmatik o tuşlar için işlemiyordu. Fakat ne gariptir ki diğer tüm buttonlar çalışır vaziyetteydi ve diğer ekranlara da geçiş yapabiliyordum. İlk aklıma gelen telefonu kapatıp açmak oldu ve o çalışmayan tuşlar kapatıp-açtıktan sonra hiçbir aksama veya gecikme olmadan çalışmaya başladı. Problemin çözüldüğünü görünce derin bir oh çektim ve bir daha olmaması için dua ettim. Ne yazık ki bugün aynı problem durduk yere tekrar etti, alelade bir zamanda telefonu elime aldım ve yine Settings ve Photos tuşlarının (ve diğer sayfalarda aynı konuma denk gelen tuşların) çalışmadığını gördüm. Cihazı tekrar kapatıp açtım ve problem yine çözüldü.
Sorularım şunlar;
1) Böyle bir problemi daha önce yaşadınız mı veya yaşanan böyle bir olayı biliyor musunuz?
2) Bu problem nereden kaynaklanıyor olabilir? Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı?
3) GENPA'ya götürüp problemimi anlatsam; tabii düşürdüm demeden sadece ekranın bazı bölgelerinde zaman zaman çalışmama olduğunu söylesem ne gibi bir cevap alırım? Ücret karşılığı değiştirme gibi bir öneri sunarlar mı, çünkü 1.100TL'yi tekrar vermek gibi bir lüksüm yok :(
Cevaplarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
valla bu konuyla ilgili pek bir bilgim yok bence Genpaya götür..
ikonların oldugu yerdemi sorun var. Ekranın tam ortasına denk gelmiş sanırım darbe almış oraya. Sorun umarım ilerlemez.
evet, tam olarak dediğin gibi, ekranın tam ortasındaki iki ikon (settings & photos) çalışmıyordu. Ama böyle bir problemin telefonu kapatıp açmayla geçiyor olması da çok ilginç değil mi?
quote:
Orijinalden alıntı: oknus
evet, tam olarak dediğin gibi, ekranın tam ortasındaki iki ikon (settings & photos) çalışmıyordu. Ama böyle bir problemin telefonu kapatıp açmayla geçiyor olması da çok ilginç değil mi?
valla çok ilginç sen direk ver genpaya ya ya düzeltirler yada değiştirirler ama kanımca değiştirirler
duyduğuma göre bazı telefonların değişimi için 550TL veya 1.100Tl gibi paralar istiyorlarmış. Benden de isteme ihtimalleri nedir sizce?
quote:
Orijinalden alıntı: oknus
duyduğuma göre bazı telefonların değişimi için 550TL veya 1.100Tl gibi paralar istiyorlarmış. Benden de isteme ihtimalleri nedir sizce?
tam bilmiyorum ama istiyemezler galiba turkcell den aldıysan garantiside vardır
bakalım,, tam olarak karar veremiyorum. neden derseniz; telefonda, yukarıda bahsettiğimin dışında hiçbir problem yok, gayet stabil, ne wifi'de problem var, ne GPS'te. bütün fonksiyonlarını istediğim gibi sorunsuz kullanıyorum. Açıkçası biraz da çekiniyorum, acaba servise verdikten sonra telefonda bir problem olur mu diye? Ne yapacakları belli olmuyor çünkü. Ayrıca, şu an 3.0 versiyonunu kullanıyorum, servise verebilmem için jailbreaki kaldırıp 3.1.2'ye güncellemem gerekiyor. Eğer serviste "bir problemi yoktur" deyip geri gönderirlerse de boşu boşuna jailbreak'i, uygulamalarımı, vs. kaybetmiş olucam.
Servise Restore etmeden götürün, bizzat gösterin ve yeniden başlatınca düzeliyor deyin, hatta restore ettim sorun devam ediyor deyin, tabi bunları kasadaki bayana değil teknik ekibe belirtin ve değişim için dilekçe yazın...Büyük ihtimal değişim yaparlar
servise gittiğimde sorunu gösterebilmem için, tekrarlamasını beklemek zorundayım, aksi taktirde böyle bir problemin varlığını ispatlayamayabilirim.
Ayrıca, jailbreakli telefonu, bu haliyle servise göstermek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Adamlar dönüp de jailbreak yapmışsın, bu problem de yazılımsal bir problemdir, yoksa açıp kapamayla geçer mi derlerse cevap veremem :(
Benzer bir sorunu bende yaşadım geçtiğimiz günlerde, bende ekranın alt kısmı hatta neredeyse ekranın yarısı çalışmaz oldu, üstlerde sorun yoktu, ben sizin gibi düşürmediğim için direk yazılımsal bir sorun gibi düşündüm ilk başta, restart edince aynen düzeliyordu, düzeltmek için son zamanlarda cydia'dan kurduğum programları kaldırmak aklıma geldi, yaptıktan sonra telefonu restart ettim birde ne göreyim bu sefer bütün ekran çalışmıyor :) Restartta fayda etmez oldu, ekranın hiçbir yerinde dokunmatik çalışmıyordu. Bende mecburen restore yaptım cihazı. Restore işleminden sonra düzeldi. Bunun üzerinden de nereden baksak 1 ay kadar bir süre geçti ve aynı sorunu yaşamadım bir daha. Bence restore yapın cihazı, genpa ile uğraşmayın boşuna derim.
peki restore öncesinde ne sıklıkla tekrarlanıyordu problem; restore sonrasında 3.1.2'yi jailbreak yaptınız mı tekrar?
Ben de cihazı restore edeyim, sonra da servise bir götüreyim, değiştirirlerse değiştirirler; yok değiştirmezlerse de cihaz güncellenmiş olur :)
Servise götürmenize gerek yok kendiniz restore edip, güncelleyebilirsiniz.
Restore öncesi 4-5 gün içerisinde tekrarlanınca sorun, fazla beklemeden restore yapmanın gerek olduğunu düşündüm. Fazla sorunlu bir şekilde kullanmadım yani. Restore yapmadan önce zaten 3.1.2'ye geçmiştim, o yüzden yeni bir güncelleme olmadı. Restore işleminden sonra jailbreak yaptım arkasından itunes ile eski backup'ı kurdum, cihazım tamamen eski haline geldi.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme