evet yaa :) sırf onun için elimdeki 2g yi satıp 3 g almayı düşündüm ama yabancı sitelerdeki bazı yazılar beni vaz geçirdi.kesinlikle 2 g
quote:
Orjinalden alıntı: Teknik.Servis
uzar gider bu konuuuuuu 3G sadece arkasındakı o muhtesem kapak benı etkıledı o kadar baska bısıyı yok yanı bide hafif :D
Kesinlikle iPhone 2g milyarları hakeden bir telefon asla deil!
quote:
Orjinalden alıntı: dynner
+1000
quote:
Orjinalden alıntı: dynner
iphone 2g zaten şu anda milyarlar da etmiyo
quote:
Orjinalden alıntı: serkanaspirin
ARKADAŞLAR HALA 3G YE GÖRÜNTÜLÜ KONUŞMA DİYOSUNUZ VE SONRADA 2 CİHAZ ARASINDA FARKLILIK YORUMU YAPIYORSUNUZ. ŞUNU BELİRTMEK İSTERİM EGER TÜRKİYEDE EDGE İÇİN KONTÖR MUHABBETİ YAPIYORSAN KESİNLİKLE 3G Yİ ALMA ÇÜNKÜ SENİN Bİ İŞİNE YARAMAZ.. EDGE DEN DAHA PAHALI OLACAGI KESİN, GPS OLAYINA GELİNCE TÜRKİYEDE İPHONE İÇİN GPS DESTEGİ VEREN Bİ YAZILIM YOK VE GELİŞTİRİLDİGİNİ BELİRTEN Bİ DÖKÜMAN BİLE YOK. ANLAYACAĞIN İNTERNET, MÜZİK, FİLM, OYUN, DİYOSAN FARK ETMEZ 2G-3G HANGİSİ UYGUNSA FİYATDA SEN ONU AL ÇÜNKÜ ŞU DURUMDA (SERVİS SAGLAYICI BAKIMINDAN) KARŞILAŞTIRILACAK Bİ ÖZELLİK YOK.
+ 1905 :)
kesinlikle g-edge-3g artik gelecekte baska sistem herneyse hicbiri kontorlu telefonlar cin avantajli bi cozum degil hele ucu ucuna kontor yetistirenler (ornek bizim cayci iphone 3 g yi benden once aldi) icin
Arkadaşlar Iphone mutlaka en az ayda 300 - 400 mb ineternet kotası gerektiren bir telefondur. (Eğer hakkını vereceksseniz) Hakkını vermek = İnterneti bir yaşam tarzı haline getirmek , video izlemek, müzik dinlemek , merak ettiğiniz yere google mapsden bakmak, laptopunuzla bir yerde internetsiz kaldığınızda hemen pdaneti çalıştırıp interneti olduğunuz yere taşımak, haberleri okumak, gerektiğinde jaadu ile evdeki bilgisayarınıza bağlanıp, word dökümanı hazırlayıp almak, yada unuttuğunuz bir dökümanı almak, yanınızda heran 8 gb lık bir taşınabilir hd olduğunu bilmek. Bunlar süper şeyler... Gelelim 3g mi 2g mi.
Şimdi 2g alırsak, temiz bir ikinici ele vereceğimiz para minimum 600 ytl dir. Ayda 39 ytl en güzel 1 gb lık paket. (100mb 100 mb almak hem daha pahalıya gelir hemde sürekli kontrol etmek zorunda kalırsınız) Tabi iphone aynı zamanda konuşmanızı gerektirecek bir telefon. Mesela ben sadece tcell değil değişik hatlardan arkadaşlarımı aramak zorunda kalıyorum. Bu yüzden 1 dk/1 kontorden en az 200 dk gibi bir süreye ihtiyacım var. Ayrıca yine 20-30 msj da kesinlikle 1 ayda benden gider... Bu durumda kontrölü hattıma 250 kontor eğer dikkatli olursam bana yetecek tir = 39 YTL Yani toplamda vereceğim para 78 ytl oldu + 600 ytl iphone yatırım parası
Şimdi gelelim Turkcell kampanyasına (ki bu benim aldığım) 3 gb internet ( bana 1 yetiyordu, 3 gb olduğu için artık PDA net ile downloadlarımı bile buradan yapıyorum 150 dk (şuan için yetiyor çünkü haftasonları bedava) + 150 sms (fazlası ile yetiyor) = 90 ytl / ay + 279 ytl iphone 3g yatırım parası
Bugüne kadar elimden 2 iphone 2g bir adet mevcut kullandığım iphone 3gye sahip oldum. Sıfır Iphone 2gm de 1 , ikinci el ıhpne 2gm de 3 adet ölü pixel vardır. Arkadaşımla aldığım Iphone 3gm de ise nazar deymesin ama şuan için yok. Ama arkadaşımın kidne çıktı, p.tesi genpaya gönderdik ve bugun (yada yarın) elimize sıfır yenisi gelecek. İnanın 2g lerimden ölüz pixeller yüzünden soğumuştum ve tr de yapabileceğim hiç bişi yoktu. Garanti olmadığı için değiştirmiyolar. Ama turkcellden alınanlarda hık deseniz telefon değişiyor, anladığım kadarı ile software hariç tamiri mümkün değil Tr de galiba.
Garanti çok çok çooook önemli bence ve o yüzden ben 3G alıp , bu patayı ödemeye razı oldum.
Bir ikincisi hiçbişi kutusundan iphoneunuzu gıcır gıcır çıkarmanın yerini almıyor. 2G lerde ikinci el alabildiğiniz için (yurtdışına çıkamadıüını varsayıyorum) böyle bir zevk yok. O kadar gıcır gıcır ki tek bir çizik bile olmasın diye invisible shield kapladım. (2g lerime böyle bişi yapmak içimden gelmemişti)
En ufak bir probleminizde Turkcell in GOLD müşteri hizmetleri yetkili ise görüşmkde ayrı bir zevk. Sıra beklemeden hemde.
Sonuç olarak şunu söyeleyebilirim, Eğer gidip Turkcellden kampanya haricinde 1300 küsür YTL ödeyerek Iphone 3g alacaksanız değmez almayın. 2g alın geçin.
Ancak telefonu hakkıyla kullanmak istiyorsanız, kesinlikle Turkcellede kampanyalı alın (Vodaphone o akıl dışı kampanyalarla bir adet satabilmiş midir merak ediyorum.) Şunu da belirteyim bu kampanyaya kadar Turkcellden nefret eden biriydim. Ancak bu kampanyada gerçekten sınırlarını zorlamışlar sanırım...
Eğer alabiliyorsanız sıfır 2G tavsiye ederim, şuan 3G için halihazırda söylenecek birşey yok. İhaleler yapılacak Türkiye' de için yeni bir teknoloji olacak ve fiyat tarifesi belirsilik içinde çok eski bir teknoloji olan Edge' i bile halihazırda olan üç gsm operatörü ile kullanmak cep yakıyorken ben 3G'i düşünemiyorum. Wi-Fi noktasına dikkat çekmek isterim Wi-Fi artık olmazsa olmaz her yerde var. Ben bir 2G kullanıcısıyım ve Wi-Fi ile hemen hemen her yerde işlerimi halledebiliyorum. Takdir gene sizlerin.
@arkaplanda arkadaşın yazdığı şeyler çok doğru.bu telefon internetsiz bir işe yaramaz,ayrıca garantili olması da çok iyi,hassas alet çünkü bir sorun olduğunda garanti olmazsa elde kalır.3g şimdilik çok önemli değil zaten ama gps i türkiye için bir an önce uyarlasalar harika olacak.madem internete ve telefon görüşmesine,sms e vs para veriyoruz eğer kontrat yapacak bir hattınız da varsa 3g derim.
quote:
Orjinalden alıntı: dasdaradag
Bir kere Türkiyede 3G hizmeti yok, ayrıcı bir çok dez avantajı var bu telefonun.Servisleri bile yetersiz olacak. Bence 2 kere düşünün öyle karar verin iphone için. Ayrıca kullanamayacağınız teknolojiye neden boşuna dünya kadar para verelim?!
turkiyede 3g hizmeti yok demek olmiyacak anlamina gelmiyo yakinda oda cikar
3G gelecek diye şimdiden iPhone 3G'ye tonlarca para mı vermek lazım? ben 2G mi amerikadan 299 dolara almıştım şimdi 3G'ye bundan daha fazla para istediklerinde bana sinir geliyor. hem bence 2G daha güzel ve 2G kullananlar her zaman ayrıcalıklı kalacaklar...
quote:
Orjinalden alıntı: datdiri
3G gelecek diye şimdiden iPhone 3G'ye tonlarca para mı vermek lazım? ben 2G mi amerikadan 299 dolara almıştım şimdi 3G'ye bundan daha fazla para istediklerinde bana sinir geliyor. hem bence 2G daha güzel ve 2G kullananlar her zaman ayrıcalıklı kalacaklar...
2g kullananlar neden ayricalikli kalacaklar onu anlamadim eski model die ise motorolanin ilk telefonlarindan oneririm daha ayricalikli durur
arkadaslar benimde sormak istediğim bir kaç sorun var bende iphone 2g kullanıcısıydm telefonumu şimdi satıyorum ve yerine 3g alacam gerçekten aletin dış görünüşü özellikle arkası çok güzel olmuş beni bu özellik büyüledi birde 3g hakkında merak ediyorm 3g nin sesi nasıl çıkıyor 2g ye göre yüksekmi ve iyimi birde plastik çatlıyor filan diyorlar ne kadar doğru vidyo çekiyormu müzkleri zil sesi yapabiliyormusunuz ? birde suan u tarihten itibaren kaçıncı parti iphone 3g ler satılıyordur çünkü ilk partilerdeki plastik çatlamaları ve ışık sızdırma problemleri yeni partilerde düzeltildi dediler dogrumu dogruysa bu tarihten itibaren kaçıncı partiler satışta fikri olan varsa cvplarınızı bekliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: sphinxstn
quote:
Orjinalden alıntı: datdiri
2g kullananlar neden ayricalikli kalacaklar onu anlamadim eski model die ise motorolanin ilk telefonlarindan oneririm daha ayricalikli durur
Çok saçma olmuş gerçektende 2g alanlar ayrıcalıklı lafı
yasasin 2G ciler kaHROLSUN 3G... (kavga cikmasin.. saka ypiorm)ahha
Arkadaşlar 3g kıbrısta turkcell tarafından hizmete sokuldu ve fiyatıda abarttığınız kadar yüksek değil. Sınırlı paketi 60 lira sınırsız paketi 70 lira. Şu anda zaten edge bile 49 lira. 3-4 ay içinde bu teknolojiden yararlanmaya başlıycaz. İphone zaten bir internet telefonu 3g hizmete girince esas kişiliğini bulacaktır bence.
quote:
Orjinalden alıntı: vires
Arkadaşlar 3g kıbrısta turkcell tarafından hizmete sokuldu ve fiyatıda abarttığınız kadar yüksek değil. Sınırlı paketi 60 lira sınırsız paketi 70 lira. Şu anda zaten edge bile 49 lira. 3-4 ay içinde bu teknolojiden yararlanmaya başlıycaz. İphone zaten bir internet telefonu 3g hizmete girince esas kişiliğini bulacaktır bence.
urda o fiyattan satmaz turkcell
2g hoşuma gidiyoo hem daha ucuz ama bi yanda 3g var kafam karıştı bi aydınllık getirelim şu konuya
bende 2G almanı öneririm ancak iphonların genel özelliği yaklaşık 1 yılda bataryanın zayıflaması batarya sorunun da düşünerek makul bir fiyata 2G al ve yeni orjinal batarya taktır 3G için 2-3 kat para verme şimdilik biraz uczlasın öyle...