Şimdi Ara

İphone 3g mi İphone 2g mi?? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
65
Cevap
0
Favori
40.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • meraba ben ıphone 2g almak isttiyorum 2. elden ancak bu app store hakkında fazla bilgim yok kendime yeni hesap yaratcaktım ıtunes üzerinden fakat olmadı ne yapabilirim yardım ederseniz bide what sapp var dimi önerilerinizi ve tavsiyelerinizi beklerim internet bakımından ıphone 2g kullananlarda yardım ederse mutlu olurum teşekkürleeer

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitkacar

Arkadaşlar bende iphone 2G varken daha onu satmadan bir de 3G aldım. Ve ikisini kıyaslama imkanım oldu. İlk göze çarpan ve beni çok üzen ekranlar arasındaki fark oldu. Arasında o kadar bariz fark var ki belki de Turkcell'in şu 3GB internet hediyesi ve GPS olmasa 3G'ye geçmezdim diyecek kadar çok. 3G'nin ekranı çok ama çok sarımsı. Özellikle her ikisini yan yana koyunca çok daha belli oluyor. 2G'yi bir müddet görmezsem gözüm alışır gibi oluyor ama sonra 2G'yi bir çıkarıyorum. Vay be ne süper ve canlı renkler demekten kendimi alıkoyamıyorum. Ekran deyip geçmeyin arkadaşlar. iphonu iphone yapan o büyük çoklu dokunmatik ekranıdır bence. Neyse ekranı geçtim.

iPhonu alalı 2 hafta olmasına rağmen hala bilgisayarla arasında dosya transferi yapamadım. Piyasada ücretsiz program yok. Başta Air Sharing diye bir program ücretsizmiş ama biz yetişemedik. Şimdi 6.99$'dan app storeden satılıyor. Ben de belki ücretsizi çıkar diye bekliyorum. Sadece Air Sharing mi? 2G’de parayla kurduğum bir uygulama yoktu. Şimdi ise neye el atsam karşımda dolar işareti. Ne bileyim mesela 2g’de oynadığım (aynı zamanda windows’ta da çok oynadığım) solitaire’yi bulamadım. Sonra yine 2G’de çok sevdiğim Locations diye bir uygulama vardı. Bir çeşit webcam. Şimdi 3G için benzer Webcam free adında bir uygulama buldum ama kesinlikle diğeri gibi kullanışlı değil. Mesela en basitinden Locations’da tıpkı resimlerinize bakıyor gibi sağa sola kaydırarak Kamera resminizi değiştirebiliyordunuz. Ama webcam free’de her resimden geri bir önceki menüye dönmeniz ve diğer resmin üzerine tıklamanız gerekiyor.

İki iphonumu da (2G 8GB- 3G 8GB)yanyana koyuyorum. Aynı anda aynı uygulamaları çalıştırıyorum. Mesela kamera, safari... Kesinlikle 2G olan daha hızlı açılıyor. Bu kimi zaman bir saniyenin altında bile olsa böyle. Hadi bunu da geçtim. bir saniye geç açılması çok önemli değil. Bir de ana menü tuşları birbirinden farklı. 2G’de çıt diye tıklanıyor. Biraz daha sert ancak tıklayamamak diye bir şey söz konusu değil. Ancak 3G’de bazen tıkladığım halde tıklanmayabiliyor. Hatta bazen tıklayıp tıklayamadığımı bile anlayamıyorum.

iphone 2G'de şöyle bir sıkıntım vardı. Adres defterine birini kaydederken veyahut safaride adres çubuğuna ya da google'a birşeyler yazarken beni programdan dışarı atıyor ve ana menüye dönüyordu. Sonra bu sıkıntının sebebini bulmuştum. Meğerse Installer’dan RipDev’in Türkçe klavyesini yüklediğim için oluyormuş. Onu kurmazsam veya Türkçe klavyeyi seçmezsem o sıkıntıyı yaşamıyordum. Ama uzun süre nedenini anlayamamış ve iphonu bu şekilde kullanmıştım. Bu durum beni epey bi canımdan bezdirmişti. 3g’de bu sorunu yaşamayacağım için çok mutluydum. Ama o da ne bu gece milliyet ve internet haber sitelerine girdiğimde bir müddet sonra kendimi safarinin dışında ana menüde buluverdim. Hemde bir çok kez. Müthiş moralim bozuldu. Hiç olmazsa 2G’de Türkçe klavyeyi kaldırdığımda falan bu sıkıntıyı yaşamıyordum. Şimdi ise 3G’de ne yapacağımı bilemiyorum. Bu konuda hiçbir forum ya da blog sitesinde de bir şey bulamıyorum.

2G’de Edge’yi açıp kapayabildiğimiz gibi Edge ile ne kadar veri transferi yaptığımı da görebiliyordum. Ancak 3G’de böyle bir seçenek yok. Ne kadar veri transferi yaptığınız da görünmüyor.

Elbette GPS’i süper. Şu an cebimde 2G yerine 3G taşıyorsam inanın yegane sebebi GPS’tir. Yeni bir teknoloji değil ama Google Earth üzerinde çalışması çok hoş.

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: aysenurk.

meraba ben ıphone 2g almak isttiyorum 2. elden ancak bu app store hakkında fazla bilgim yok kendime yeni hesap yaratcaktım ıtunes üzerinden fakat olmadı ne yapabilirim yardım ederseniz bide what sapp var dimi önerilerinizi ve tavsiyelerinizi beklerim internet bakımından ıphone 2g kullananlarda yardım ederse mutlu olurum teşekkürleeer

itunes hesabı acıp odeme kısmında NONE secin sizden kredi kartı istemez.

Kullanıcı sifrenizi de secerken :
    buyuk harf kücük harf ve sayı olması gerekiyor.

bu sekilde sadece ucretsiz uygulamaları indirebilirsiniz.

kullanıcı adı ve şifrede türkçe karakter kullanmayın
    Buyuk harfiniz İ Ö Ü olmasın. kücük harflerde de i kullanabilirsiniz ı kullanmayın üö kullanmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5D5240269 -- 3 Şubat 2012; 6:11:46 >

• Vay be eski günler aklıma geldi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 275 tl ye 2. el 2g aldıgım gun geldi aklıma , ayrıca su gps cihazı da efsaneymiş :) hort hort hort :D
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.