Merhaba arkadaşlar bir sorum olucak yurtdışından 16 GB Iphone 3G S getirticegim 1 ay içerisinde.A&TT anlaşması olmadan gümrük vergisi herşey dahil 750$ a geliyor.Sorum şu olucak acaba getirdiktn sonra avea hattımı takıp direk çalıştırabilecekmiyim jailbreak ultrasn0w fln uğraşmama gerek varmı?Ne yapmam gerekiyor pasaporta kayıt ettikten sonra.Birde bu Pasaporta kayıt olayı nedir açıklayabilen birisi olursa çok sevinirim.
Not: Arkadaşım getirtti fakat çekmedi telefonu oda jailbreak fln yaptı öyle kullanıyor.Neden Orjinalini kullanamıyorum.İlla operatörlerden mi satın almam gerek.Yasal olmayan hiç birşey yok.
Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkürler
Bu konulardan 10'larca var.Ultrasnow jailbreak vs neden var tabiki simkilitli aldıgından onlarla ugrasman gerekicek.Ama tüm bunları yapmadan konu vs açmadan forumu kurcala sorunun yanıtını zaten kendin bulabilirsn
kuzenim getirtti kadikoydede 50 liraya unlock yaptirdi kayidi gümrüğü unlock fiyati dahil herşeyiyle 900 ytl ye geldi ve sorunsuz bütün hatlarla çalişiyor
Beyler getirtme derken neyi kastediyorsunuz?
Yurtdışından gelen biriyle mi getiriliyor, yoksa direk kargo ile mi getirttiniz?
Eğer kargoyla oluyorsa bende almayı düşünüyorum, bilgilendirirseniz sevinirim.
kargo çok problemli eminim birileri vasıtasıyla geliyordur...
evet hocam birisi aracılığı ile getirttiyorum.kargo çok masraflı. bu arada arkadaş demiş kendin bulabilirdin diye ben forumda evet çok rast geldim jailbreak ultrasnow yellowsn0w fln hatta arkadaşımınkini ben kırdım.fakat neden kırıyoruz onu anlamamıştım parasını verdik garantisiyle geldi işte ne gerek var diyordumki sağolsun bi arkdş mesajla bildirdi.telefonlar ülkeler bazında üretiliyor yani anlaşmalı firma dışında kullanamazmışız.
eğer sim lockunu kırdırırsan garantisi iptal oluyor telefonun.
at&t kilitli ise muhtemelen amerikadan getiriyorsun. nedek kilitli dersen, çünkü at&t apple ile anlaşarak amerikada sadece kendi hatlarıyla iphoneları satıyor, kısaca 2 şirket arasında bir sözleşme var. bu nedenle de at&t telefonların başka hatlarla kullanılmaması için simlocklu olarak satıyor.
Yurtdışından kargo veya posta ile telefon getirtme uygulaması yok. Böyle bir şey yaptığınızda paket gümrükten geçmez. Vergisini verip layım deseniz bile vermezler. Çünkü yeni çıkan yönetmelikte yurtdışından kargo veya posta ile telefon getirtmek yasak. Ancak yolcu beraberinde telefon getirilebiliyor. Yolcu beraberinde getirdiğiniz telefonla ilgili olarak gümrükte hiç bir işlem yaptırmıyorsunuz. GSM operatörlerinden birisinin abone merkezine pasaportunuzla başvurup kayıt ettiriyorsunuz telefonu. Kayıt işlemini yurda girdikten sonra en geç bir ay içinde yaptırmanız gerekir.
Benim bildiğim bir konu var eğer yanılmıyorsam; telefonu Fransa'dan getirme ihtimaliniz varsa, jailbreak yapmadan da çalışacaktır. Çünkü Fransa'da böyle firmaların işbirliği yapmaları ticaret ahlağına aykırı olarak görülüyor. Bu yüzden de sanırım 800 euro gibi bir fiyata sim kilitsiz alabilirsiniz. Bu da zaten Türkiye'den almakla aynı fiyata gelicek... AT&T gerçekten anlaşmasız iPhoneları bile sadece kendi hattıyla çalışacak şekilde satıyorsa o zaman bu tamamen bir ahlaksızlıkdır. Neyse ki Türkiye'de böyle birşey yok...
quote:
Orijinalden alıntı: JustBeCooL
Benim bildiğim bir konu var eğer yanılmıyorsam; telefonu Fransa'dan getirme ihtimaliniz varsa, jailbreak yapmadan da çalışacaktır. Çünkü Fransa'da böyle firmaların işbirliği yapmaları ticaret ahlağına aykırı olarak görülüyor. Bu yüzden de sanırım 800 euro gibi bir fiyata sim kilitsiz alabilirsiniz. Bu da zaten Türkiye'den almakla aynı fiyata gelicek... AT&T gerçekten anlaşmasız iPhoneları bile sadece kendi hattıyla çalışacak şekilde satıyorsa o zaman bu tamamen bir ahlaksızlıkdır. Neyse ki Türkiye'de böyle birşey yok...
Aynı şeyden bahsediyorsak o avrupa ülkesi İtalya Yanlış hatırlamıyorsam 750€ gibi bir fiyata satılıyordu 32 GB.Kayıt ettir kullan Unlock derdi yok.
arkadaşlar kuzenim amerikadan bi iphone 3gs 32gb getiricek bana fakat forumlar kafamı karıştırdı şimdi kuzenim ordan alıcak iphonu 1 ay sora dicek ki kardeşim ben türkiyeye gidiyorum benim at&t yi iptal edin bunun karşılığında X lira ödicek sora buraya geldiğinde telefon at&t ye göre üretildiğinden kilitli olucak. bu kilidin açılması için kırdırcakmıyız kırdırmak ne demek? diyolar ki yükseltme gibi durumlarda gene kilitlenirmiş. diyelim ben aveayla kullanıcam gidip türkcell iletişim merkezinde kayıt mı ettircez napcaz bi ayrıntılı açıklayabilir misiniz. acil kuzenimin gelmesine az kaldı. bi de X lira kaç lira oluyo? bana toplam kaça patlar? var mı bu işin bi anlayanı. burda kırdırmak falan yasal şeyler mi? teşekkürler şimdiden
quote:
Orijinalden alıntı: msecilmis
arkadaşlar kuzenim amerikadan bi iphone 3gs 32gb getiricek bana fakat forumlar kafamı karıştırdı şimdi kuzenim ordan alıcak iphonu 1 ay sora dicek ki kardeşim ben türkiyeye gidiyorum benim at&t yi iptal edin bunun karşılığında X lira ödicek sora buraya geldiğinde telefon at&t ye göre üretildiğinden kilitli olucak. bu kilidin açılması için kırdırcakmıyız kırdırmak ne demek? diyolar ki yükseltme gibi durumlarda gene kilitlenirmiş. diyelim ben aveayla kullanıcam gidip türkcell iletişim merkezinde kayıt mı ettircez napcaz bi ayrıntılı açıklayabilir misiniz. acil kuzenimin gelmesine az kaldı. bi de X lira kaç lira oluyo? bana toplam kaça patlar? var mı bu işin bi anlayanı. burda kırdırmak falan yasal şeyler mi? teşekkürler şimdiden
eğer aerikdan sim kilitsiz getirtebilirseniz sorun yok burada pasaport kaydınıyatırdıtn sonrakulnabilrsniz aa eğer simlocklu gelirse üzerindeki fw nin ne olduğu önemli, eğer fw 3.1.3 ise 3.1.3 jb v unlock çıkana kadar sadece ipod olarak kullanabilirsiniz, eğer fw 3.1.2 ise jb ve unlock yapıp istediğiniz hatla kullanabilirsiniz ama iphonu herhangibir sebebden dolayı kapatıp açmak zorunda kaılrsanız büyük ihtimalle tekrar jb ve unlock yapmanız gerekir, bununla ilgili aşşağıdaki linkteki ilk mesajları okusanız ne dediğimi daha iyi anlarsınız
Üzerinde "Hediye" ya da "Numune" şeklinde yazı yazan kutuların gümrükten geçmesinde sorun olmuyormuş. Diyelim ki bu yolla bir iPhone gönderttik kendimize. JB, Unlock vs. işlemlerini yaptık... Peki Imei numarasında sorun çıkıyor mu? Bu kırma işlemleri Imei olayını da çözüyor mu?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme