Şimdi Ara

iPhone 3GS/3G iOS 4.1 UNLOCK ÇIKTI!!! iPhone 4 sahipleri biraz daha bekleyecek! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.952
Cevap
2
Favori
264.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.iphonedownloadblog.com/2010/10/11/limesn0w-unlock/

Limera1n'den unlock mu geliyor acaba??? Umarim....
  • Twitter dan musclenerd biseyler yazmis ve devteam blogdaki yaziya update gelmis

1) Twitter'dan alinti yapiyorum bire bir:

" MuscleNerd MuscleNerd
    Even though limera1n is bootrom-level, you should still backup your 4.1 hashes! ( See update #1 athttp://is.gd/fUcUX ) "

2) Linkteki siteye giderseniz (yani devteam blog), Limera1n surprise yazili basliga gelen update su sekilde gorebilirsiniz:

"Update #1: Because the “untethered” part of this jailbreak comes from a userland hack from @comex, you should still backup your SHSH hashes for 4.1. Do this by either letting Cydia keep them (“make my life easier”), or using Tiny Umbrella. This way you can always come back to an untethered, jailbreakable 4.1 on your devices after Apple has closed their 4.1 signing window (they’ll close the 4.1 window once they push out their next firmware version). If you fail to do this and ever need to restore to 4.1 again, you can still jailbreak but it will be a tethered JB (you’ll need to connect to your computer to finish the booting process, each and every time).

And remember: you can backup your 4.1 SHSH hashes without even being at 4.1 or even being jailbroken, by using Tiny Umbrella."

1) MuscleNerd diyo ki; "limera1n her ne kadar bootrom-level olsa da, siz yine de 4.1 hashes'larinizin yedegini alin" .

Yani 4.1 SHSH hashes yedegini almak lazim diyor [antiparantez; ben bugune kadar hic shsh yedegi almadim (yurtici 3g kullandigim icin), hashes in da ne demek oldugunu bilmiyorum]

2) Devteam yazisina gelen update'de ise ayni seyden bahsediliyor. Apple bir sonraki versiyonu cikardiginda 4.1 icin olan pencereyi kapatir diyor, cydia veya tiny umbrella ile 4.1 icin shsh hashes yedegini alin ki bu sayede untethered jb yapabilesiniz falan diyor.

Yani bu yazilari baskalari da okusun (mumkunse shsh bilen, alan, ne ise yaradigini cozen birileri :)
    Daha sonra suanda 4.1 ve 02.10.04 baseband olan bizler icin SHSH kaydi almamizin gerekli olup olmadigini, alirsak ne olacagini, almazsak neler kaybedebilecegimizi bir yazarsa mukemmel olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Onur__

Twitter dan musclenerd biseyler yazmis ve devteam blogdaki yaziya update gelmis

" MuscleNerd MuscleNerd
    Even though limera1n is bootrom-level, you should still backup your 4.1 hashes! ( See update #1 athttp://is.gd/fUcUX ) "

2) Linkteki siteye giderseniz (yani devteam blog), Limera1n surprise yazili basliga gelen update su sekilde gorebilirsiniz:

"Update #1: Because the “untethered” part of this jailbreak comes from a userland hack from @comex, you should still backup your SHSH hashes for 4.1. Do this by either letting Cydia keep them (“make my life easier”), or using Tiny Umbrella. This way you can always come back to an untethered, jailbreakable 4.1 on your devices after Apple has closed their 4.1 signing window (they’ll close the 4.1 window once they push out their next firmware version). If you fail to do this and ever need to restore to 4.1 again, you can still jailbreak but it will be a tethered JB (you’ll need to connect to your computer to finish the booting process, each and every time).

And remember: you can backup your 4.1 SHSH hashes without even being at 4.1 or even being jailbroken, by using Tiny Umbrella."

1) MuscleNerd diyo ki; "limera1n her ne kadar bootrom-level olsa da, siz yine de 4.1 hashes'larinizin yedegini alin" .

Yani 4.1 SHSH hashes yedegini almak lazim diyor [antiparantez; ben bugune kadar hic shsh yedegi almadim (yurtici 3g kullandigim icin), hashes in da ne demek oldugunu bilmiyorum]

2) Devteam yazisina gelen update'de ise ayni seyden bahsediliyor. Apple bir sonraki versiyonu cikardiginda 4.1 icin olan pencereyi kapatir diyor, cydia veya tiny umbrella ile 4.1 icin shsh hashes yedegini alin ki bu sayede untethered jb yapabilesiniz falan diyor.

Yani bu yazilari baskalari da okusun (mumkunse shsh bilen, alan, ne ise yaradigini cozen birileri :)
    Daha sonra suanda 4.1 ve 02.10.04 baseband olan bizler icin SHSH kaydi almamizin gerekli olup olmadigini, alirsak ne olacagini, almazsak neler kaybedebilecegimizi bir yazarsa mukemmel olur.

ssh kaydı eskı baseband ve surumlerı gerı donusu saglar.
    bu sekılde 4.0.1 e gerı donersınız tabı elınızde ssh kaydı varsa.
    cyıdıa da ıse bu kayıtlar su anda saklanıyor bu sekılde ısımız kolaylasıyor.
    bunu yapmak ııcn tınyumbrella programını da ındırebılırısnız.
    kullanımı kolay.
    tss serverı baslatın ssh kaydnı alın
    standart kullanımda cydıaya kayıt yapar zaten.
    buyrun lınk
    http://cache.firmwareumbrella.com/downloads/umbrella-4.1.6.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: caytem

başlarım böyle işe yav.satıyorum telefonu.
    4.2 yi beklemekteki amaç nedir anlamıyorum,zaten exploit bulunmuş.zaten insanlar aylardır bekliyor.

amaç bu surumde baseband acıgını harcammamk.
    cunku cok soylendı 4.1 e guncelleme yapmayın dıye
    ama
    http://forum.donanimhaber.com/m_43689431/tm.htm

• arkadaşlar telefonu 4.1 olan herkes shsh kaydını alsın. bu çok önemli bir şeydir. bir üst versiyona yanlışlıkla geçsek dahi shsh kaydını aldığımız versiyona dönebilmemiz için gerekli olan bir şeydir. google da ufak bir araştırma ile nasıl alınacağını öğrenebilirsiniz. ben aldım tinyumbrella ile. çooook basit. herkes yapsın derim.
    quote:

Twitter dan musclenerd biseyler yazmis ve devteam blogdaki yaziya update gelmis

" MuscleNerd MuscleNerd

• Shsh kaydini pc de mi tutuyor tinyumbrella yoksa serverda mi?
  • ikisi de
  • surikinkin serverinda,

simdi comexin buldugu exploit,(acik) sayesinde jailbreak islemi boot a yerlesiyor, ve her acilista tekrar ediyordu. Telefonu actiginizda garip cizgiye dikkat etmissinizdir, Bu acikta dunya saatlerinin ileri ve geri alinmasinda kullanilan bir satir degistirilerek yapilmis.

Apple bunu yeni mi farketti bilmiyorum ama, bu acikta kapanacak. tipki 4.01 deki pdf yamasini 402 de kapattigi gibi.

Basebandi cok kucuk bi degisikle yeniden 4.2 tekrar degistirebilir. Bu yuzden 4.1 baseband icin yapilan calisma sadece 4.1 ile sinirli kalabilir. ayri yeten, jailbreak ciksa dahi 4.2 sonrasi hep tethered olacak.

kimiside, applein satis stratejisi diyor. ilk olarak apple yeni cikan urunu herkese satiyor 6 7 aydan sonra, surum yukseltelerek unlocklulara zulme basliyor. 3gs ve 3.1.3 icin bekleyenler bunu iyi bilirler.

bence 4.1 bizler icin son unlock edilebilir ve untethered jailbreak yapilabilir surum olacak... 4.2 nin kirilmasi 3.1.3 gibi 7 8 ay surebilir.

• limesn0w falan diye heveslenmiyelim arkadaşlar bunu yapan zaten şerif ağa geohot ile birlikte çalışıyorlar

şerif ağa 4.2 cıkmadan cıkmıycak diyor sabahta dediğim gibi bi 30 günümüz daha var kısacası en kötü ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: cturna

limesn0w falan diye heveslenmiyelim arkadaşlar bunu yapan zaten şerif ağa geohot ile birlikte çalışıyorlar

şerif ağa 4.2 cıkmadan cıkmıycak diyor sabahta dediğim gibi bi 30 günümüz daha var kısacası en kötü ihtimalle

4.2 ile farklı bir baseband geleceği söylentileri var..
  • Yani ben yazdigim yazidan su sonucu cikarmak istiyodum, dogru mudur diye sizlere de sormak istemistim;

Her ne olursa olsun, gelecekte sikinti cikma ihtimaline binaen bizlerin (yani 4.1 kullanicilarinin) shsh kaydi almasi gerektigidir degil mi?

Ben JB yapmadigim (ve yapmayi dusunmedigim) icin Tiny Umbrella ile SHSH kaydi alacagim sanirim?
  • quote:

Yani ben yazdigim yazidan su sonucu cikarmak istiyodum, dogru mudur diye sizlere de sormak istemistim;

Her ne olursa olsun, gelecekte sikinti cikma ihtimaline binaen bizlerin (yani 4.1 kullanicilarinin) shsh kaydi almasi gerektigidir degil mi?

Ben JB yapmadigim (ve yapmayi dusunmedigim) icin Tiny Umbrella ile SHSH kaydi alacagim sanirim?

Aynen, kesinlikle SHSH kaydınız bulunsun bir kenarda. Neyin ne olacağı belli olmayan fani dünya..

SHSH kaydı için link verelim bulamayanlar için:http://thefirmwareumbrella.blogspot.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kby -- 11 Ekim 2010; 23:55:04 >

• evet shsh kaydı alın arkadaşlar cok zor birşey değil :) 1dk nızı ayırıp yapın her ihtimale karşı ne olur ne olmaz
  • İlk SHSH kaydı alacaklar programda Apple mı seçecek yoksa Cydia mı? Ben her ikisini de aldım gerçi..
  • Yani ben de birkac sey sormak istiyorum SHSH ile ilgili, ilk defa alacagim cunku ama cekiniyorum insanlar git arastir falan der diye (arastiriyorum ama guven meselesi iste)

Mesela telefonun JB'li olmasi mi gerekiyor SHSH kaydi icin? Boyle bir sey var mi? Yoksa TinyUmbrella ile JB olmadan da SHSH kaydi alinabiliyor mu?
    Kayit alinirken karsilasilabilecek herhangi bir sorun cikabilir mi? Cikarsa nasil bir yol izleniyor?

02.10.04 kullanicilari dernegi oldugumuza gore ben birinden soyle temiz bir "SHSH kaydi alma" yonergesi bekliyorum :)

Yardimci olursaniz, adim adim neler yapilmasi gerektigini yazabilirseniz, ayni durumda olan herkes yararlanir diye dusunuyorum.
  • Bende 2 tane dosya var

1) 2622850993549-iphone4-4.1.shsh (59,5 KB)

2) 2622850993549-iphone4-4.1.shsh.0.bak (59,5 KB)

Sanirim olay budur degil mi? Baska birseye gerek yok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xbreakx

Bende 2 tane dosya var

1) 2622850993549-iphone4-4.1.shsh (59,5 KB)

2) 2622850993549-iphone4-4.1.shsh.0.bak (59,5 KB)

Sanirim olay budur degil mi? Baska birseye gerek yok?

Aynen ben de iki tane aldım. biri bak diğeri shsh dosyası.
  • Arkadaşlar,

50$ donate edecek kadar gözünüz karardıysa şöyle bir yöntemle telefonu ömür boyu unlock edebiliyoruz galiba.
    http://www.gsmliberty.net/shop/apple-iphone-unlocking-pm-873.html
    Yöntem çok mantıklı geldi bana hatta bunu türkiyeden yapan birini de buldum, mail gönderdim ancak cevap gelmedi henüz.
    http://www.ctrlpda.com/showthread.php?tid=16496&page=1

Konu hakkında bilgisi olan daha önce yapan var mı ?

• Ingiltereden kilitli alip O2 yi arayarak kilitsiz hale getiren cok insan var. Para ODEMEDEN.

Bu islemi yapiyorum diyen kisiler de isi cakalliga dokmusler :)

Farkindaysaniz AT&T veya Amerika falan yazmiyor. Cunku AT&T bu isleme yanasmiyor.

Bizlerin ise cogu Amerikan iPhone kullaniyor (suanda iPod olarak kullaniyor olsak da nitekim kendisi bir iPhone)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.