Şimdi Ara

iPhone 3GS 5.0.1 Unlock edilebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
10.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Amerikadan aldığım yeni nesil iPhone 3GS telefonumu mecburen 5.0.1 versiyonuna yükselttim.
    Şu anda, telefon kilitli durumda ve herhangi bir şekilde versiyon düşürme işlemi yapamıyorum. Çünkü, telefonun hiç SHSH kaydı bulunmuyor.

Sn0wbreeze ile Custom firmware oluşturup yükleyeme çalıştığımda ise sürekli 3094 hatası ile karşılaştım. Host dosyası değiştirme ve tinyumrella ile de uğraşmama rağmen bir türlü yapamadım.

Redsn0w zaten 5.0.1 firmware için uyumlu değil diyor.

Beklemek dışında mantıklı bir önerisi olan var mı? Ankara'da Sarsan iletişim'e götürsem çözebilirler mi?

• Bazı cevaplar buldum.

3194 hatasını "Eski versiyona dönmeye çalıştığım için alıyor. Eski versiyona dönebilmemin herhangi bir yolu yokmuş." Bu hata için çeşitli sitelerde bahsi geçen "hosts" dosyasını değiştirme çözümü işe yaramıyor, boşuna uğraşmayın.

Jailbreak
    Uzun uğraşlar sonunda jailbreak yapabildim.

Unlock
    iPhone 3GS 5.16 ... ile başlayan sürüm için geçerli bir unlock yöntemi yok ve çıkması da pek muhtemel görünmüyor. Bu nedenle iPad baseband olan 6.15.00 sürümüne güncelleme yaptım. Bu şekilde ultrasn0w ile unlock yapılabileceği söyleniyordu. Ultrasn0w yükleyip yeniden başlattım. Fakat, sim kilidi kırılamadı. Şimdi de bu sorunu çözmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutf

Bazı cevaplar buldum.

3194 hatasını "Eski versiyona dönmeye çalıştığım için alıyor. Eski versiyona dönebilmemin herhangi bir yolu yokmuş." Bu hata için çeşitli sitelerde bahsi geçen "hosts" dosyasını değiştirme çözümü işe yaramıyor, boşuna uğraşmayın.

Jailbreak

Unlock
    iPhone 3GS 5.16 ... ile başlayan sürüm için geçerli bir unlock yöntemi yok ve çıkması da pek muhtemel görünmüyor. Bu nedenle iPad baseband olan 6.15.00 sürümüne güncelleme yaptım. Bu şekilde ultrasn0w ile unlock yapılabileceği söyleniyordu. Ultrasn0w yükleyip yeniden başlattım. Fakat, sim kilidi kırılamadı. Şimdi de bu sorunu çözmeye çalışıyorum.
    aynı sorunlu aynı modeli tel bende de var telefon sim kilitli maalesef elimden de birşey gelmedi jb istemiyorum sadece sim kilidi açılsın alo diyebileyim. takipteyim ve araştırmaktayım

• quote:

Orijinalden alıntı: basket7

aynı sorunlu aynı modeli tel bende de var telefon sim kilitli maalesef elimden de birşey gelmedi jb istemiyorum sadece sim kilidi açılsın alo diyebileyim. takipteyim ve araştırmaktayım

Alıntıları Göster
    Unlock Yok Arkadaşlar Bekliceksiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengiz Elektronik

Unlock Yok Arkadaşlar Bekliceksiniz.

Alıntıları Göster
    ne zaman çıkar tahmini çok bekler miyiz ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: basket7

ne zaman çıkar tahmini çok bekler miyiz ki?

Alıntıları Göster
    daha 5.0 için tam anlamı ıle jb cıkmadı unlock kım bılır ne zaman cıkar.
  • quote:

Bazı cevaplar buldum.

Jailbreak

Unlock

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Baseband yükseltmeyi düşünüyordum. Sorunu çözebilirsen paylaşmanı rica edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: echalon

quote:

Bazı cevaplar buldum.

Jailbreak

Unlock

Aynı sorunu bende yaşıyorum. Baseband yükseltmeyi düşünüyordum. Sorunu çözebilirsen paylaşmanı rica edeceğim.

Henüz çözemedim. Fırsat bulursam 5.0'a dönmeye ve bu şekilde unlock yapmaya çalışacağım.
    Çözebilirsem burada paylaşırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: echalon

quote:

Bazı cevaplar buldum.

Jailbreak

Unlock

Alıntıları Göster
    Apple halen iPhone 3GS için iOS 4.1 sürümünü imzaladığı için 4.1 sürümüne geri dönüş yapabildim ve unlock da yaptım.
    Böylece bu sıkıntılı süreci atlatmış oldum.

• kalici jb cikarsa yeni ultrasnow cikar diye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kain061

kalici jb cikarsa yeni ultrasnow cikar diye dusunuyorum
    www.applealem.com beyler kendi kişisel blogum goz atin bi
  • quote:

Apple halen iPhone 3GS için iOS 4.1 sürümünü imzaladığı için 4.1 sürümüne geri dönüş yapabildim ve unlock da yaptım.

bu doğru mu? eğer doğruysa 4.1 için stabil bir untethered jailbreak var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEGHRİ

quote:

bu doğru mu? eğer doğruysa 4.1 için stabil bir untethered jailbreak var mı?

Alıntıları Göster
    Doğrudur. 4.1 için hem untethered jailbreak hem de unlock var.
    Tabi sadece iPhone 3GS için geçerlidir.

• quote:

Doğrudur. 4.1 için hem untethered jailbreak hem de unlock var.
    Tabi sadece iPhone 3GS için geçerlidir.

Alıntıları Göster
    Mesut bize bu durumu biraz açabilir misin ? Nasıl döndün 5.01 den 4.1'e ? Sayg.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gLam

Mesut bize bu durumu biraz açabilir misin ? Nasıl döndün 5.01 den 4.1'e ? Sayg.

Alıntıları Göster
    Açıklamaya çalışayım.
    Normalde Apple sadece en son yazılım sürümünü imzaladığı için iPhone'a yalnızca en son sürüm yüklenebiliyor. Ve daha önce SHSH kaydı alınmamış bir telefon ise versiyon düşürmenin başka bir yöntemi kalmıyor.
    Fakat, iphone 3GS'ler için Apple halen 4.1 yazılım versiyonunu imzalıyor. Ben de bu durumdan faydalanarak 5.0.1'den 4.1'e versiyon düşürüp jailbreak&unlock yapabildim.

Öncelikle, ya bir custom iOS 4.1 indirmeli ya da orjinal iOS 4.1 sürümünü indirip sn0wbreeze ile custom firmware hazırlamalısınız.

Custom firmware hazırlama ve telefona yükleme adımlarını aşağıdaki link üzerinden inceleyebilirsiniz.

http://www.mmcn.org/jailbreak/sn0wbreeze-iphone-ipad-ipod-touch-jailbreak.html

• quote:

Açıklamaya çalışayım.
    Normalde Apple sadece en son yazılım sürümünü imzaladığı için iPhone'a yalnızca en son sürüm yüklenebiliyor. Ve daha önce SHSH kaydı alınmamış bir telefon ise versiyon düşürmenin başka bir yöntemi kalmıyor.
    Fakat, iphone 3GS'ler için Apple halen 4.1 yazılım versiyonunu imzalıyor. Ben de bu durumdan faydalanarak 5.0.1'den 4.1'e versiyon düşürüp jailbreak&unlock yapabildim.

Öncelikle, ya bir custom iOS 4.1 indirmeli ya da orjinal iOS 4.1 sürümünü indirip sn0wbreeze ile custom firmware hazırlamalısınız.

Custom firmware hazırlama ve telefona yükleme adımlarını aşağıdaki link üzerinden inceleyebilirsiniz.

http://www.mmcn.org/jailbreak/sn0wbreeze-iphone-ipad-ipod-touch-jailbreak.html

Alıntıları Göster
    5.0.1 için uyumlu ultrasn0w yok.fakat fix ultrasn0w ile unlock yapılabiliyor.yapmanız gereken önce ultrasn0w yüklemek daha sonra da linkteki deb dosyasını ifunbox ile yada ifile ile kurmak ve telefonu yeniden başlatmak.bugün uzun uğraşlar sonunda bu deb i buldum.sourceler ekleyip uğraşmayın boşa onlar hata veriyor genelde.

http://www.sendspace.com/file/asjw84

henüz 5.0.1 e geçmeyenler için uyarı: old bootlu 3gs ler untethered jailbreak yapılabiliyor.sn0wbreeze ile custom firmware oluşturup 5.0.1 e baseband yükseltmeden geçebilirler. new bootlar hiç uğraşmasın.6.15 basebandlilerde custom firmware ile geçebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkker -- 19 Aralık 2011; 22:44:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

5.0.1 için uyumlu ultrasn0w yok.fakat fix ultrasn0w ile unlock yapılabiliyor.yapmanız gereken önce ultrasn0w yüklemek daha sonra da linkteki deb dosyasını ifunbox ile yada ifile ile kurmak ve telefonu yeniden başlatmak.bugün uzun uğraşlar sonunda bu deb i buldum.sourceler ekleyip uğraşmayın boşa onlar hata veriyor genelde.

henüz 5.0.1 e geçmeyenler için uyarı: old bootlu 3gs ler untethered jailbreak yapılabiliyor.sn0wbreeze ile custom firmware oluşturup 5.0.1 e baseband yükseltmeden geçebilirler. new bootlar hiç uğraşmasın.6.15 basebandlilerde custom firmware ile geçebilirler.

adamlar tutuyor dukkan sizin yaptiginizin 10da birini yapip 50 aliyorlar. o da pazarlikla.

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkker

Benim şöyle bi sorun oldu yeni aldım teli gittim bilmezlikden cahillikden gitttim itunes den güncelledim teli sonra tel aktive olmadı unlock yapmak gerekdi sanırım deli etti beni sonra ne yapdıysam çözemedim
    bugün pazarlıkla 30 kagıda yaptırdım geri 4.1 versiyona düşdü tel açıldı basa si 6.15 li bişey olmş sim kart felan takdı açdı sanırım ben şimdi bu korkuyla 5.01 e de geçemiyorum yapamam diye
    ne olcak bilmiyorum bi süre böyle kullancam sanırım öğreneyim iyice teelefonu

• benim dun 5.01 e yukselttigim telefon 6.15 liydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RevO_

arkadaşlar bügün ipad2 aldım, 5.0.1 olarak çıktı kutudan, sim kartı değiştirmeyi düşünmüyorum sadece cydia lazım bana, acaba bir yöntem mevcutmu ? (bayadır ilgilenmiyordum bu işlerle uzak kaldım biraz)

A5 chipli iPad2 ve iPhone 4S için henüz jailbreak çıkmadı. Beklemen gerekiyor.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.