Şimdi Ara

iPhone 3GS 5.0.1 Unlock edilebilir mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
10.431
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: zi_zuu

arkadaşlar geçen gün 2.el yurtdışı kayıtlı bir 3gs aldım ve bilmeden 5.0.1 e yükselttim.radsn0w ile jailbreak yaptım ve ultrasn0w 1.2.5 ile unlock yapmaya çalıştım ama sanırım biyerde hata yapıyorum.kullandklarımdan anladığım kadarıyla baseband 6.15 ve new bootrom.birisi yardımcı olursa çok sevinirim.jailbreak falan derdinde değilim.telefon çalışsın yeter

cok kolay orjınal 5.0.1 fw yı ındır son snowbreeze ı de ındır ,snowbreeze ac ındırdıgın fw yı goster snowbreeze sonra expert mode dan hackactıve ı sec ılerı ılerı yap sonra aynı menuye gel ordan unlocktan ıpad baseband ı da ısaretle ılerı ılerıden gene menuye gel fw olustur de sonra bu cıkardıgını masaustune snowbreeze dıye fw atacak telefonu ıreble dfu moduna al sonrasında ıtunes e bagla shıfte basılı tut snowbreeze yazan fw yı sec ıslem tamm arkana yaslan bekle sonra ıslem bıtınce telefon acılacak sonra cydıa ya gır bıgboss fılan yuklu zaten aramadan corona yaz hemen cıkar onu yukle bu sayeden telefon acılırken pc ye gerek kalmıcak normal acılacaktır,sonra resprıng yapınca cydıa dan gene arama kısmında ultrasnow yaz cıkanı yukle (settıng ısaretlı) o bıtınce gsm gelecektır,tek sorun yasıcan kısım daha once jaılbreak yapmıssan aynı pcde bazen hata verır verırse orjınal fw yı C :user/ kullanıcı adın/appdata(denetım masasından gızlı dosyaları goster yapınca cıkıyor)/apple /ıtunes update kısmında sanırım oraya yapıstır bı daha dene olay bu kadar bende de 3gs var canavar oldu telefon bence en stabıl 5.0.1 super olmus cok memnunum acıkcası ,bu arada bı wıreless olması da sart tabı bunları yapman ıcın cunku cydıa ınternete baglanmadan bısı ınmezz ,kolay gelsın

• quote:

Orijinalden alıntı: mrcaptain

quote:

arkadaşlar geçen gün 2.el yurtdışı kayıtlı bir 3gs aldım ve bilmeden 5.0.1 e yükselttim.radsn0w ile jailbreak yaptım ve ultrasn0w 1.2.5 ile unlock yapmaya çalıştım ama sanırım biyerde hata yapıyorum.kullandklarımdan anladığım kadarıyla baseband 6.15 ve new bootrom.birisi yardımcı olursa çok sevinirim.jailbreak falan derdinde değilim.telefon çalışsın yeter

cok kolay orjınal 5.0.1 fw yı ındır son snowbreeze ı de ındır ,snowbreeze ac ındırdıgın fw yı goster snowbreeze sonra expert mode dan hackactıve ı sec ılerı ılerı yap sonra aynı menuye gel ordan unlocktan ıpad baseband ı da ısaretle ılerı ılerıden gene menuye gel fw olustur de sonra bu cıkardıgını masaustune snowbreeze dıye fw atacak telefonu ıreble dfu moduna al sonrasında ıtunes e bagla shıfte basılı tut snowbreeze yazan fw yı sec ıslem tamm arkana yaslan bekle sonra ıslem bıtınce telefon acılacak sonra cydıa ya gır bıgboss fılan yuklu zaten aramadan corona yaz hemen cıkar onu yukle bu sayeden telefon acılırken pc ye gerek kalmıcak normal acılacaktır,sonra resprıng yapınca cydıa dan gene arama kısmında ultrasnow yaz cıkanı yukle (settıng ısaretlı) o bıtınce gsm gelecektır,tek sorun yasıcan kısım daha once jaılbreak yapmıssan aynı pcde bazen hata verır verırse orjınal fw yı C :user/ kullanıcı adın/appdata(denetım masasından gızlı dosyaları goster yapınca cıkıyor)/apple /ıtunes update kısmında sanırım oraya yapıstır bı daha dene olay bu kadar bende de 3gs var canavar oldu telefon bence en stabıl 5.0.1 super olmus cok memnunum acıkcası ,bu arada bı wıreless olması da sart tabı bunları yapman ıcın cunku cydıa ınternete baglanmadan bısı ınmezz ,kolay gelsın

Dediklerinin aynısını yapıyorum maalesef problem çıkıyor.. İphone Snowbreez logosu yüklemesini bitiriyor, elma çıkınca kitleniyor nedense.. 4.3.3 yüklemeye çalıştım onda da 3 bin küsürlü bir hata döndürüyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: bilmescomp

quote:

quote:

Dediklerinin aynısını yapıyorum maalesef problem çıkıyor.. İphone Snowbreez logosu yüklemesini bitiriyor, elma çıkınca kitleniyor nedense.. 4.3.3 yüklemeye çalıştım onda da 3 bin küsürlü bir hata döndürüyor...

kardes elmada takılıyorsa sanırım redsnow vardı yoksa son surumunu ındır extrayı tıkla orda select ıpsw var orayı tıkla orjınal fw nı sec 700 mb lık sanırım ok yı tıkla sonra menuden just boot jap ılerı de sonra sana sunlara sunlara bas fılan dıcek olayın aslı once 4 sn kadar kapatma tusuna sonra home tusuna basıyorsun 15 sanıye sanırım sonra kapattan elını cek senın telefon acılmadıysa boyle kesın acılır dfu dan cıkarmıs olursun kurulum ekranı gelır kolay gelsın

• mrcaptain Tşk ederim, dediğin gibi yaptım.. 5.0.1 yüklendi, cihaz normal açılıyor.. ultrasnow da yüklendi.. herşey güzel çalışıyor ama sadece hat gelmedi bi türlü, aranıyor ya da servis yok modunda hala.
    Çözümünü bi türlü bulamadım, neyi yanlış yapıyoruz?
  • Elden yeni aldığım iphone 3GS ye ios 5.0.1 i yükledim. Ardından jailbreak i yaptım ve hat çalışmamıştı.
    Ultrasn0w 1.2.5 in unlock yapabildiği baseband modem firmware denilen zımbırtıya uyumlu değilmiş.
    Jailbreak yaparken bu baseband ı İpad baseband seçeneği ile ayarlamak gerekiyormuş.
    Bi hayli araştırıp bu sonuca ulaştım. Tekrar ipad basbandlı jailbreak yaparak vodafone hattımı çalıştırdım.
    Şarj süresi konusunda çok faydası oldu.
    Unlock mümkün kısacası. (Telefonum AT&T firması kaynaklı ABDden gelmeymiş :) )
  • quote:

Orijinalden alıntı: designmHD

Elden yeni aldığım iphone 3GS ye ios 5.0.1 i yükledim. Ardından jailbreak i yaptım ve hat çalışmamıştı.
    Ultrasn0w 1.2.5 in unlock yapabildiği baseband modem firmware denilen zımbırtıya uyumlu değilmiş.
    Jailbreak yaparken bu baseband ı İpad baseband seçeneği ile ayarlamak gerekiyormuş.
    Bi hayli araştırıp bu sonuca ulaştım. Tekrar ipad basbandlı jailbreak yaparak vodafone hattımı çalıştırdım.
    Şarj süresi konusunda çok faydası oldu.
    Unlock mümkün kısacası. (Telefonum AT&T firması kaynaklı ABDden gelmeymiş :) )

Sagolun size de.. ipad baseband seçeneğini seçtim.. şimdi çekiyor.. aslında baseband 06.15 ti, o yuzden onu ellemiyordum, tekrar aynı basebanda güncelledim designmHD arkadaşımızın dediği gibi sorun çözüldü.. Tşkler yardım eden arkadaşlar..

• Selam . Aynı dertten bende müzdaripim , yurtdışı iphone 3gs imi 5.01 e yükselttim ve 1 aydur uğraşmama rağmen birtürlü unlock işlemini başaramadım . Snowbreeze ile custom firmware oluşturmama rağmen snowbreeze logosundan sonra apple ( altında boş kutucuk ) logosunda kalıyor ve kesinlikle hareket etmiyor. Redsnow kullanmayı denediğimde ise bilgisayar redsnow programında bir hata oluştu deyip programı kapatıyor. Fakat redsnowun son sürümünü , hiç bir linki çalışmadığı içinde indiremiyorum , bu işlemleri sondan 2 yada 3 önceki redsnow sürümü ile yapmaya uğraşıyorum . Yardımcı olunursa çok sevinicem çünkü iphone u satıcam , unlock yapamadığım için birtürlü satamıyorum . Şimdiden teşekkürler ..
  • @ahmetfb
    hocamhttp://forum.donanimhaber.com/m_43655037/tm.htm konusu altındaki redsnow sürümünü kullandım (0.9.10b1) sadece o çalıştı.
    Oradaki işlemleri uygulayıp baseband ı ipad yapınca çalışır. 1 ay beklemiş olmanıza üzüldüm.
    Tüm araştırmaları yaparak sürüm yükselttim. Benden önceki sahibi de büyük ihtimalle cesaret edemedi.
    Ecnebi videolardan da bir şeyler izledim. Neler baktığımı sorsanız hatırlayamam bile
  • merhaba ben 1 ay kadar once iphone 3gs almıştım.teknik sorunlar sebebiyle geri götürdüm.yenisiyle değiştirdiler.fakat gelen telefonda eski sürüm yuklu.4.3.3. ben 5.0.1 sürümünü kullanıyordum.iphone hakkındada pek bilgim yok.sürüm yukseltılebiliyor diye duydum.fakat genpa servislerinin bana 3gs yerine 3g vermiş olabileceklerini de düşünüyorum.onu nasıl öğrenebilirim ?? eğer suanda verdikleri telefon 3gs ise ve 433 yuklu telefona 5.01 i yuklediğimde butun özelliklerine sahip olabileceksem eyvallah.yoksa enaji gibi para vermiş olmayayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stierandtaurus

merhaba ben 1 ay kadar once iphone 3gs almıştım.teknik sorunlar sebebiyle geri götürdüm.yenisiyle değiştirdiler.fakat gelen telefonda eski sürüm yuklu.4.3.3. ben 5.0.1 sürümünü kullanıyordum.iphone hakkındada pek bilgim yok.sürüm yukseltılebiliyor diye duydum.fakat genpa servislerinin bana 3gs yerine 3g vermiş olabileceklerini de düşünüyorum.onu nasıl öğrenebilirim ?? eğer suanda verdikleri telefon 3gs ise ve 433 yuklu telefona 5.01 i yuklediğimde butun özelliklerine sahip olabileceksem eyvallah.yoksa enaji gibi para vermiş olmayayım.

merak etme cihazın 3GS.
    4.3.3 versiyon yüklenemiyor 3G cihazlara. en son 4.2.1 yükelenebiliyor olması lazım 3G cihazlara.
    Senin telefonun türkiye cihazı olduğu için istediğin versiyona geçip kullanabilirsin. Jailbreak yapabileceğini pek sanmıyorum ama yine de ufak bir katkım daha olsun sana

http://forum.donanimhaber.com/m_43655037/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: virusyildo

quote:

Orijinalden alıntı: stierandtaurus

merhaba ben 1 ay kadar once iphone 3gs almıştım.teknik sorunlar sebebiyle geri götürdüm.yenisiyle değiştirdiler.fakat gelen telefonda eski sürüm yuklu.4.3.3. ben 5.0.1 sürümünü kullanıyordum.iphone hakkındada pek bilgim yok.sürüm yukseltılebiliyor diye duydum.fakat genpa servislerinin bana 3gs yerine 3g vermiş olabileceklerini de düşünüyorum.onu nasıl öğrenebilirim ?? eğer suanda verdikleri telefon 3gs ise ve 433 yuklu telefona 5.01 i yuklediğimde butun özelliklerine sahip olabileceksem eyvallah.yoksa enaji gibi para vermiş olmayayım.

merak etme cihazın 3GS.
    4.3.3 versiyon yüklenemiyor 3G cihazlara. en son 4.2.1 yükelenebiliyor olması lazım 3G cihazlara.
    Senin telefonun türkiye cihazı olduğu için istediğin versiyona geçip kullanabilirsin. Jailbreak yapabileceğini pek sanmıyorum ama yine de ufak bir katkım daha olsun sana

http://forum.donanimhaber.com/m_43655037/tm.htm

• iyi akşamlar iphone 3gs ios 5.0.1 baseband 05.16.05 olmuş ve ne jb nede unlock yapabiliyorum
    bi çözümü var mıdır? yurtdışından gelme
    enazından tlfnm açılsın istiyorum 2gündr kullanamıyorum başka surumlere geçsemde olur
    yardım lutfen
  • önce 4.1 e düş. Sonra redsnow ile ipad basebandi yap. Sonra snowbreez ile 5.0.1 e geri dön. redsnow ile jb yap. ultrasnow yükle. bitti.
    aslında denemek lazım direk 5.0.1 deyken ipad basebandı yapılırsa bu iş kestirmeden olur.
    Not: ipad basebandi gps i kapatır.
  • ben herşeyi denedim ama birtürlü beceremedim 5.1.1 den 4.3 e düşürdüm ama telefon recovery mode ta kaldı şuan 4.1 e düştüm yine recovery modta..adım adım anlatabilirseniz sevinirim backup ı almama rağmen itunes da oda yok artık...
  • quote:

quote:

Söylediklerini harfi harfine yapıyorum fakat gene servis gelmiyo gene servis gelmiyo saatlerdir ugrasıyorum acaba nerede hata yapıyo olabilirim :S Snowbreeze dışında cfs hazırlayabileceğim bir proğram varmıdır acaba :S

• quote:

Orijinalden alıntı: blackjashua

quote:

quote:

Söylediklerini harfi harfine yapıyorum fakat gene servis gelmiyo gene servis gelmiyo saatlerdir ugrasıyorum acaba nerede hata yapıyo olabilirim :S Snowbreeze dışında cfs hazırlayabileceğim bir proğram varmıdır acaba :S

cydıa da ultrasnow u yukleyınce gelıyor mu gelıyorsa sonrasında sam ı ındırıp oyle yapman lazım once gor geldıgını ben att den unlock ettım ultrasnow la kullanıyordum sonra snowbreezl yenıden fw yukledım dedıgım ıslemlerı takıp ettım su an 5.01 herhangı bı sorun yok canavar gıbı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackjashua

quote:

quote:

cydıa da ultrasnow u yukleyınce gelıyor mu gelıyorsa sonrasında sam ı ındırıp oyle yapman lazım once gor geldıgını ben att den unlock ettım ultrasnow la kullanıyordum sonra snowbreezl yenıden fw yukledım dedıgım ıslemlerı takıp ettım su an 5.01 herhangı bı sorun yok canavar gıbı

dediğin gibi cydiadan önce corona sonra ultrasnowu yüklüyorum ondan sonra servis yokta kalıyor. bende at&t unlock yaptırdım şu an telefon servis yokta tam olarak yapmam gereken nedir :S bide geliyormu derken ne demek istediğini anlamadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackjashua -- 17 Mayıs 2012; 14:27:10 >

• Sayın arkadaşlar sevgili büyükler
    http://forum.donanimhaber.com/m_43655037/tm.htm adresindeki işlemler ile oluyor.
    Corona vb zımbırtılara gerek bile yok.

Telefonun yedeğini itunes ile alın (tedbir)
    jailbreak işlemini yapın ve ipad baseband yüklemeyi unutmayın ( install ipad baseband seçeneğini tik yapmak gerekiyor)
    ipad basebandı yüklemeli jailbreak diğerinden biraz daha uzun sürer.
    Jailbreak ten sonra telefonu açıyoruz. Tabii ki bizim şebekeler çalışmıyor
    Cydia amcamızı açıyoruz. Doğru olan ultrasnow programını yüklüyoruz. Springboard yeniden başlıyor. Sonra şebeke geliyor.
    Olmazsa 2-3 defa uçak moduna girip çıkın, telefonu ıkındırın

Ben de elimdeki 3GSyi ikinci el aldım. Makine AT&T çıktı. Unlock işlemine mahkum kişiyim. Ama şu anda 5.0.1 ile mis gibi kullanıyorum.
    İşlemleri yaparken ecnebi kişilerin dediği gibi "please be patience"

• quote:

Orijinalden alıntı: designmHD

Sayın arkadaşlar sevgili büyükler
    http://forum.donanimhaber.com/m_43655037/tm.htm adresindeki işlemler ile oluyor.
    Corona vb zımbırtılara gerek bile yok.

Telefonun yedeğini itunes ile alın (tedbir)
    jailbreak işlemini yapın ve ipad baseband yüklemeyi unutmayın ( install ipad baseband seçeneğini tik yapmak gerekiyor)
    ipad basebandı yüklemeli jailbreak diğerinden biraz daha uzun sürer.
    Jailbreak ten sonra telefonu açıyoruz. Tabii ki bizim şebekeler çalışmıyor
    Cydia amcamızı açıyoruz. Doğru olan ultrasnow programını yüklüyoruz. Springboard yeniden başlıyor. Sonra şebeke geliyor.
    Olmazsa 2-3 defa uçak moduna girip çıkın, telefonu ıkındırın

Ben de elimdeki 3GSyi ikinci el aldım. Makine AT&T çıktı. Unlock işlemine mahkum kişiyim. Ama şu anda 5.0.1 ile mis gibi kullanıyorum.
    İşlemleri yaparken ecnebi kişilerin dediği gibi "please be patience"

kardesim birsey sorucam ben cok anlamiyorum bu islerden ama, telefonumu londradan gelirken almistim. 3gs 05.13.04 baseband olarak kullaniyorum , snowbreeze den sorgulattim newbootroom diyor.

simdi ben snowbreeze ile 5.0.1 yukleyip untethered jailbreak yapabilir miyim? ardindan ultrasnow ile unlock acicam.

yada suan 3gs icin untethered jailbreak yapabilecegim en son surum ne olabilir_? tavsiyeleriniz nelerdir.

3gs 05.13.04 baseband icin en uygun untethered jailbreak ve unlock hangi surumler?

• quote:

Orijinalden alıntı: burc_oker

kardesim birsey sorucam ben cok anlamiyorum bu islerden ama, telefonumu londradan gelirken almistim. 3gs 05.13.04 baseband olarak kullaniyorum , snowbreeze den sorgulattim newbootroom diyor.

simdi ben snowbreeze ile 5.0.1 yukleyip untethered jailbreak yapabilir miyim? ardindan ultrasnow ile unlock acicam.

yada suan 3gs icin untethered jailbreak yapabilecegim en son surum ne olabilir_? tavsiyeleriniz nelerdir.

3gs 05.13.04 baseband icin en uygun untethered jailbreak ve unlock hangi surumler?

Estağfurullah ben de bir kaç ay önce 3gs sahibi oldum. Ondan önce iphone u sadece mağazalarda görürdüm.
    Şu anda unlock isteyen cihazlar için en garanti ios sürümü 5.0.1
    5.1.1 de unlock işlemi gerçekleşiyor mu bilmiyorum. Araştırıyorum.
    5.0.1 untethered jailbreak yapılabiliyor. Bu jailbreak i yaparken baseband ı ipad baseband olarak ayarlatmak gerekiyor
    Resimde kendi telefonumdan ekran alıntısı var.

Dediğiniz 05.13.04 baseband ı ios un hangi sürümüne ait bilemiyorum.
    Tek bildiğim; telefonu kişiden satın aldım. Amerikadan gelmiş. AT&T telefonu olduğunu seri numarasından öğrendim. Unlock istiyor.
    İyice araştırıp, sil baştan jailbreak öğrendim. İos 5.0.1 e yükseltince, baştan baseband ı 06.15.14 gibi bir şey yaptı. Şebeke gelmedi.
    Meğersem Ultrasn0w unlock 06.15.00 ipad şeysini destekliyormuş. Halen şu baseband mantığını anlayamadım, ne işe yarıyorsa.
    Onu yapınca vodafone geldi, içime su serpildi Hangi hattı takarsam takayım çalışıyor.

Ayrıca newbootrom olayı hakkında bilgim yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.