Şimdi Ara

iphone 4 aldım ve sorunlarım başladı ... :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba elimde iphone4 16 gb cihazım var.sahibindenden aldım ... :( mc 603b imei bilgilerinde ithalat yoluyla gelmiş cihaz yazıyor. sıkıntı şu vodafone 128 kb yaklaşık 2 sene önceki sattığım iphoneda kullandığım sim kart var ve şebeke kısmında aranıyor yazıyor ve haliyle bulamıyor servis yok uyarısı geliyor sürüm 5.1 (9B176) baseband 04.12.01 bu cihaz kullanılabilir mi ?? sıkıntı ne olabilir? yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler şimdiden ...

• O baseband için unlock yok diye biliyorum. Yani cihaz sanırım sim kilitli ve baseband yükselmiş oldugu için (04.12.01) unlock yok. Bu durumda unlock çıkana kadar telefonla hat kullanamazsınız. Yine yanlış yönlendirmek istemem birkaç kişi beni onaylarsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sodomizer43

O baseband için unlock yok diye biliyorum. Yani cihaz sanırım sim kilitli ve baseband yükselmiş oldugu için (04.12.01) unlock yok. Bu durumda unlock çıkana kadar telefonla hat kullanamazsınız. Yine yanlış yönlendirmek istemem birkaç kişi beni onaylarsa iyi olur.

baseband lock olması için cihazın yurtdışı olması lazım değil mi ? mc603b ingiltere görünüyor tamam ama imei sorgulamada ithalat cihazı diyor ve şebekeden simkilitliyse bile operatör kısmında vodafone tr 12.0 yazıyor herşey olası ama olmyuyor anlam veremedim
  • quote:

Orijinalden alıntı: tery588

quote:

O baseband için unlock yok diye biliyorum. Yani cihaz sanırım sim kilitli ve baseband yükselmiş oldugu için (04.12.01) unlock yok. Bu durumda unlock çıkana kadar telefonla hat kullanamazsınız. Yine yanlış yönlendirmek istemem birkaç kişi beni onaylarsa iyi olur.

baseband lock olması için cihazın yurtdışı olması lazım değil mi ? mc603b ingiltere görünüyor tamam ama imei sorgulamada ithalat cihazı diyor ve şebekeden simkilitliyse bile operatör kısmında vodafone tr 12.0 yazıyor herşey olası ama olmyuyor anlam veremedim

IMEI bilgilerinde yazan şey durumu tuhaflaştırıyor. Kilitli olsaydı "Yolcu beraberinde gelen cihaz" yazması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu yurtdışı sim free olabilir. Paralel İthalat falan olabilir diyeceğim ama böyle yapması tuhaf. Sanki cihazı aktive edemiyormuş gibi. Bence başka hatlarla çalıştırmayı da bir deneyin. Turkcell Avea falan. Olmuyorsa bence cihazı iade etmeye çalışın. Kendi beceremediği bir sorunu vardır ki satmıştır gibilerden düşünmekten kendimi alamıyorum malesef...

• Yüksek ihtimal simkartınızda sorun var. Eğer kesme bir simkart kullanıyorsanız orjinal microsim almanız gerekecek. İthalat yoluyla gelen bir cihazın simkilitli olma ihtimali çok düşük. Yukarı arkadaşın da bahsettiği gibi başka bir sim ile denerseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum.
  • quote:

quote:

quote:

IMEI bilgilerinde yazan şey durumu tuhaflaştırıyor. Kilitli olsaydı "Yolcu beraberinde gelen cihaz" yazması gerekirdi diye düşünüyorum. Bu yurtdışı sim free olabilir. Paralel İthalat falan olabilir diyeceğim ama böyle yapması tuhaf. Sanki cihazı aktive edemiyormuş gibi. Bence başka hatlarla çalıştırmayı da bir deneyin. Turkcell Avea falan. Olmuyorsa bence cihazı iade etmeye çalışın. Kendi beceremediği bir sorunu vardır ki satmıştır gibilerden düşünmekten kendimi alamıyorum malesef...

yaklaşık 2 sene öce vodafonedan mikro sim 128 kb aldım o karta ek aparat takarak diğer cihazlarda sorunsuz kullanım sağlıyorum (bb nokia samsung vs.) ek aparattan kastım siyah normal simkart boyutuna getiren basit plastik başka hatlarlada deneyeyim sonucu yazıcvam yine burdan...

• simfree cihazların basebandı 04.12.01 zaten. telefona temiz bir restore atıp tekrar denemelisiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

simfree cihazların basebandı 04.12.01 zaten. telefona temiz bir restore atıp tekrar denemelisiniz

3 yada 4 oldu restore atıyorum ama sonuç hiç değişmedi hocam yaa
  • Başka bir sim ile deneme fırsatınız varsa deneyin simden olabilir sorun
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

Başka bir sim ile deneme fırsatınız varsa deneyin simden olabilir sorun

hocam şöyleki simkartı takınca cihaza 112 yi aramıyor başarısız yazıyor simkart yokken arama yapıyor ama ses seda yok bu bilginin de belki yararı olabilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 0tyldrm0

simfree cihazların basebandı 04.12.01 zaten. telefona temiz bir restore atıp tekrar denemelisiniz

3 yada 4 oldu restore atıyorum ama sonuç hiç değişmedi hocam yaa

Ben şu anda Iphone 4 ile 64 KB Vodafone micro sim kullanıyorum. 10 gün önce çıkarttım bu simi. 5.1 ile gayet sorunsuz çalışıyor... İmkanınız varsa, çevrenizden temin edebiliyorsanız deneyin yada 7-8 liraya Vodafone'dan çıkartabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sodomizer43 -- 22 Mart 2012; 17:01:47 >
  • arkadaşa bizde bi iphone 4 aldık sahibinden den telefon ithalat yoluyla gleen cihaz yazıyodu ama sim kart aranıyor deyip sonra sim yok diyodu 1 hafta filan biraz araştırdık bu arada arkadaş parasını filanda toparladı telefonu doğubankda 50 ytl vererek düzeltirdi şimdi 5.1 de yaptı sorunsuz kullanıyo bilmiyorum ne gibi bi sorunu vardı ama 1 saatte halloldu telefon
  • quote:

Orijinalden alıntı: alendarr

arkadaşa bizde bi iphone 4 aldık sahibinden den telefon ithalat yoluyla gleen cihaz yazıyodu ama sim kart aranıyor deyip sonra sim yok diyodu 1 hafta filan biraz araştırdık bu arada arkadaş parasını filanda toparladı telefonu doğubankda 50 ytl vererek düzeltirdi şimdi 5.1 de yaptı sorunsuz kullanıyo bilmiyorum ne gibi bi sorunu vardı ama 1 saatte halloldu telefon

çok iyiymiş kardeşim ama doğubanka gitme durumum yok
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alendarr

arkadaşa bizde bi iphone 4 aldık sahibinden den telefon ithalat yoluyla gleen cihaz yazıyodu ama sim kart aranıyor deyip sonra sim yok diyodu 1 hafta filan biraz araştırdık bu arada arkadaş parasını filanda toparladı telefonu doğubankda 50 ytl vererek düzeltirdi şimdi 5.1 de yaptı sorunsuz kullanıyo bilmiyorum ne gibi bi sorunu vardı ama 1 saatte halloldu telefon

çok iyiymiş kardeşim ama doğubanka gitme durumum yok

Bence ilk önce başka bi hatla dene türkcelle vodofone ye filan git onların hattıyla dene olmadı bi güvenilir mahale arasında değilde marka olan bi teknik servise git elbetbi çözümü vardır :D

• çevremde tanıdık eşrafında iphone cihaz bulamadım
    bi babacan abinin elinde gördüm ama adamı tanımadığım için ses etmedim
    vodafone sim değiştirmek için gittim sistemde sorun var dediler :( bedevi ayı ilişkisi

iphonun başında çaresiz bekliyorum
    bekliyorum ama çalmayacak biliyorum
  • quote:

çevremde tanıdık eşrafında iphone cihaz bulamadım
    bi babacan abinin elinde gördüm ama adamı tanımadığım için ses etmedim
    vodafone sim değiştirmek için gittim sistemde sorun var dediler :( bedevi ayı ilişkisi

iphonun başında çaresiz bekliyorum
    bekliyorum ama çalmayacak biliyorum

Ne sistemiş arkadaş hepmi sorun olur işin düşünce zaten heryerde sorun oluyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.