Sonunda bende paraya kıyıp yurt dışından gelme, sim kilitsiz, kayıtsız, sıfır bir iPhone 4 aldım. Cihaza Vodafone hattımı taktım güzel güzel kullanıyordum. İtunes tan son versiyon güncellemelerini yaptım fln. Bu aradada pasaport kaydını yaptırmak için pasaportu olan bir tanıdığımı bekliyordum. 10 gün kadar cihazı sorunsuz bir şekilde kullandıktan sonra, cihaz birden bire VODAFONETR yazısının olduğu şebeke çekim seviyesini gösterdiği kısımda "Servis Yok" yazmaya başladı. Bu durum bir saat kadar sürdü sonra tekrar şebeke geri geldi. Cihaz acaba arızalımı diye düşünürken bir gün sonra tekrar "Servis Yok" yazısı çıktı ve günlerdir bu şekilde. Şebeke artık geri gelmiyor. Cihazım kayıtsız olduğu için problemin bundan kaynaklandığını düşünüyorum. En kısa sürede kaydını yaptıracağım.
Fakat beni korkutan internette biraz araştırınca bazı kayıtlı telefon sahiplerininde bu problemi yaşadığını görmem oldu. Baseband versiyonu yüzünden apple tarafından yazılımsal olarak kilitleniyor vs gibi açıklamalar var. Birde kafamı karıştıran şebeke birden bire kesilmedi, arada bir "Servis Yok" yazdı sonra tekrar geri geldi. Şimdi tamamen kesilmiş durumda ve günlerdir "Servis Yok" yazıyor. Google da biraz araştırınca aynı sorunu yaşayan birçok iPhone 4 kullanıcısı var. Ama kimse tam olarak açıklayıcı bir sonuç yazmamış. Merak ediyorum, şimdi telefonum kaydını yaptırınca düzelecekmi yoksa başka bişeyler de yapmam gerekiyormu?
Bu arada cihazın üretim haftası: 2011 16. Hafta Üretildiği Ülke Kodu: ZP (Hong Kong)
Lütfen cevaplarınızı bekliyorum...
O gidip gelme hattınızı kontrol etmeleri sırasında oluşuyor. sonrasında kesiyorlar. Pasaport kaydı yapınca açılacak. Eskisi gibi 1 ay değil, 7-10 gün arasında kayıt yoksa kapatıyorlar.
Selamlar,
Pasaport kaydını yaptırdım ve ertesi gün telefonum açıldı.. Sorunsuz bi şekilde kullanıyorum, bütün problem kayıtsız olmasından kaynaklanıyormuş. Ne mesaj geldi nede birden bire kesildi ama demekki artık kayıt sistemi değişmiş. Boşuna panik yapmışım. :) Bu arada myfranco cevabın için çok teşekkürler kaydı yaptırana kadar o kadar forum sitesini gezdim ama içimi rahatlatan ve mantıklı gelen tek cevap buydu. saolasın..