Şimdi Ara

İPHONE 4 SUYA DÜŞTÜ, DÜZELDİ. EKRANINDAKİ BUĞULANMA NASIL GİDECEK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
4.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence en teknik çözüm tüm ortamlarda ve elektronik cihazlardan nemi , sıvıyı, rutubeti kurutmak için nem cihazı bulmak ve kapalı bir ortamda cihazı çalıştırıp telefonu da aynı ortamda bırakmak. Tabi nem cihazı nerde buluruz dersen tabi sıkıntı olabilir o zaman klima ile çözüm bulabilirsiniz , kapalı bir ortamda klimayı DRY yanı nem alma veya kurutucu moduna alıp çalıştırmak aynı işe yarar. Sakın olun fön makinesi veya farklı bir ısıtıcı cihaz kullanmayın elektronikte faydadan çok zarar verirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hemen bir tavsiye

Telefonu sarja takin 3g (3g ile hayday oyunu tavsiye) ve wifiden herhangi birisinden uzun bisey download edin ayni anda cok performans isteyen oyun acin bir saat kadar oynayin.

Telefon ates parcasi gibi olacak ekran bile simsicak olucak bu sekilde zamanla buharlasabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 78erhan78 -- 9 Ekim 2012; 0:20:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neo2004

1 hafta icinde duzelmezse son care budur http://dx.com/p/replacement-lcd-display-touch-screen-digitizer-assembly-for-iphone-4-black-118742?item=8

arkadaş çözümü söylemiş ayrıca bu ekranlar 6 7 katmandan oluşuyor içinde birbirine bakan 4 5 tane yansıtmalı ayna filan var ekran kurumaz dostum biraz azalır öyle kalır

• Kart üretimi yapan bir yerde üretim mühendisi olarak çalışıyorum.
    Nem için özel olarak belli sıcaklıkta, nemi alınan dolaplarımız mevcut.
    Üretim sonrası kartları yıkıyoruz, daha sonra kart ve komponentleri bu dolaplarda saklıyoruz.

Elektronik kartlar, malzemeler, üretim ve saklama koşulları hakkındaki tecrübelerimle konuyu biraz açıklayayım istedim öncelikle
    Zaman zaman telefonunu suya düşüren, üstüne su döken arkadaşlar oluyor.
    Tabi ki ilk yaplması gereken kesinlikle cihazınızı kapatmak. Çünkü kısa devre ancak devrede akım varsa zarar verir.

Daha sonra yapılması gereken şey aslında nemini almak değil, dökülen sıvı saf su olmadığından, buharlaşsa bile ardında bırakacağı kalıntıları temizlemektir.
    Aksi halde bu saf olmayan artıklar, oksitlenmeye, kısa vadede kısa devrelere, uzun vadede ise metal iletkenlerin oksitlenerek tamamen kopmasına sebep olaktadır.
    Yani cihaza zarar veren şey sıvı değil, sıvının içeriğindeki iletken iyonlar, ve minerallerdir.
    Bu temizlik işleminde, alkol ve solvent türevleri, yani kalıntı bırakmayan uçucu/çözücü sıvılar kullanılır. Amaç kart üzerindeki istenmeyen tüm pislikleri temizlemektir.
    Daha sonra kututma işlemi yapılmalıdır.
    Pirinç elbette basit bir çözümdür, ancak yukarda belirttiğim sebeplerden ötürü, özellikle fazla mineral içeren sıvılar temas etmişse pirinç sadece günü kurtarır (o da çok az sızma olduysa, eğer içeri kaçan sıvı miktarı fazla ise pirinç etkisiz eleman olacaktır)

Yani özet olarak sıvı temasında
    cihaz düzgün bir temizlik işlemi yapılana kadar kullanılmamalı.
    Sıvı teması olan bölgeler mutlaka doğru kimyasallarla temizlenmeli.
    Ardından kurutma işlemi sonrası tekrar aktif hale getirilmelidir.

Konunun sahibi arkadaşın ekran soırununa cevaben.
    Bir arkadaşın iphone ekranın da benzer şekilde sıvı temasına maruz kalmıştı.
    Telefonu güzelce temizledik.
    Ardından yukarda belirttiğim özel dolaplarda 2 gün boyunca beklettik.
    Ancak ne yazık ki, ekranındaki nokta nokta şekilde diğer bölgelerden parlak duran bu su izlerini gideremedik.
    Bu ekranların yapısı nedeniyle kolay değil bunu gidermek.
    Eğer çok büykse, çok fazlaysa, yani rahatsızlık veriyorsa, ekran değişimini düşünün, aksi halde böyle kullanın.

• quote:

Orijinalden alıntı: suphion

Kart üretimi yapan bir yerde üretim mühendisi olarak çalışıyorum.
    Nem için özel olarak belli sıcaklıkta, nemi alınan dolaplarımız mevcut.
    Üretim sonrası kartları yıkıyoruz, daha sonra kart ve komponentleri bu dolaplarda saklıyoruz.

Elektronik kartlar, malzemeler, üretim ve saklama koşulları hakkındaki tecrübelerimle konuyu biraz açıklayayım istedim öncelikle
    Zaman zaman telefonunu suya düşüren, üstüne su döken arkadaşlar oluyor.
    Tabi ki ilk yaplması gereken kesinlikle cihazınızı kapatmak. Çünkü kısa devre ancak devrede akım varsa zarar verir.

Daha sonra yapılması gereken şey aslında nemini almak değil, dökülen sıvı saf su olmadığından, buharlaşsa bile ardında bırakacağı kalıntıları temizlemektir.
    Aksi halde bu saf olmayan artıklar, oksitlenmeye, kısa vadede kısa devrelere, uzun vadede ise metal iletkenlerin oksitlenerek tamamen kopmasına sebep olaktadır.
    Yani cihaza zarar veren şey sıvı değil, sıvının içeriğindeki iletken iyonlar, ve minerallerdir.
    Bu temizlik işleminde, alkol ve solvent türevleri, yani kalıntı bırakmayan uçucu/çözücü sıvılar kullanılır. Amaç kart üzerindeki istenmeyen tüm pislikleri temizlemektir.
    Daha sonra kututma işlemi yapılmalıdır.
    Pirinç elbette basit bir çözümdür, ancak yukarda belirttiğim sebeplerden ötürü, özellikle fazla mineral içeren sıvılar temas etmişse pirinç sadece günü kurtarır (o da çok az sızma olduysa, eğer içeri kaçan sıvı miktarı fazla ise pirinç etkisiz eleman olacaktır)

Yani özet olarak sıvı temasında
    cihaz düzgün bir temizlik işlemi yapılana kadar kullanılmamalı.
    Sıvı teması olan bölgeler mutlaka doğru kimyasallarla temizlenmeli.
    Ardından kurutma işlemi sonrası tekrar aktif hale getirilmelidir.

Konunun sahibi arkadaşın ekran soırununa cevaben.
    Bir arkadaşın iphone ekranın da benzer şekilde sıvı temasına maruz kalmıştı.
    Telefonu güzelce temizledik.
    Ardından yukarda belirttiğim özel dolaplarda 2 gün boyunca beklettik.
    Ancak ne yazık ki, ekranındaki nokta nokta şekilde diğer bölgelerden parlak duran bu su izlerini gideremedik.
    Bu ekranların yapısı nedeniyle kolay değil bunu gidermek.
    Eğer çok büykse, çok fazlaysa, yani rahatsızlık veriyorsa, ekran değişimini düşünün, aksi halde böyle kullanın.

Oncelikle herkese tavsiyeleri icin cok tesekkur ediyorum. Arkadasin tavsiyelerine yuzde yuz katiliyorum dun telefoni goturdugim kisi cihazi aynen bu sekilde temizledi ve cok sukur ki cihaz suanda calisiyor.

Dun bahsettigim konuya gelir isek ekranda dedigim gibi izler kalmiati ve telefoni tamir eden kisi gunese koymami istemisti ancak suda bulunan tortudan dolayi buyuk ihtimalle azda olsa izler kalacaktir demisti.

Bugun sansimiza gunesli bir hava vardi esim telefonu sabahtan itibaren gunese koydu ve az once aldigim bilgiye gore telefondan nokta dahi iz kalmamis :) eger bu tarz bir olayda karsilasacak birileri olur ise bu yontemi deneyebilirler biz cidden muthis bir sonuc aldik :)

Telefoni koyarken gunesten insallah patlamaz diyede dua etmedik degil :) gerci telefonu tamamen kapatip o sekilde koyduk bu sekilde bir zarari olmiyacaktir diye dusunuyorum.

Neyse sonuc olarak telefonu tamir ettirdigim kisi bu konuda col bilgili biri cikti suan telefon sifit gibi oldu.

Bu tur bir olayla karsilasak kisilere tavsiyem pirincle falan ugrasmayin bence hic bir ise yaramiyor gidin bir telefoncuya goturun ve icini iice temizletin.

Herkese tekrar tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

quote:

1 hafta icinde duzelmezse son care budur http://dx.com/p/replacement-lcd-display-touch-screen-digitizer-assembly-for-iphone-4-black-118742?item=8

arkadaş çözümü söylemiş ayrıca bu ekranlar 6 7 katmandan oluşuyor içinde birbirine bakan 4 5 tane yansıtmalı ayna filan var ekran kurumaz dostum biraz azalır öyle kalır

Dostum az oncede belirttigim gibi ekrani gunese koyarak duzelttik. Ama belkide bu bizim sansimizaydi. Telefoncuda az da olsa iz kalir o izlerde suyun tortularidir demisti ama bizim sansimiza bole birsey olmadi demekki bizim oturdugum yerde sular baya bir temiz :))

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxcrow

quote:

quote:

Dostum az oncede belirttigim gibi ekrani gunese koyarak duzelttik. Ama belkide bu bizim sansimizaydi. Telefoncuda az da olsa iz kalir o izlerde suyun tortularidir demisti ama bizim sansimiza bole birsey olmadi demekki bizim oturdugum yerde sular baya bir temiz :))

adınıza sevindim umarım sorunsuz kullanırsınız

• Ekrana su kaçsa telefonu komple açıp silsek geçmez mi acaba ? hocam en kötü bir daha olursa usb ye takın aleti alet ısındıgında da geçiyor o ıslaklık.bir kere bende küvette düşürdüydüm whatsapptan konusuyorken.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just_Savagery

Ekrana su kaçsa telefonu komple açıp silsek geçmez mi acaba ? hocam en kötü bir daha olursa usb ye takın aleti alet ısındıgında da geçiyor o ıslaklık.bir kere bende küvette düşürdüydüm whatsapptan konusuyorken.

hocam dün açıkçası o dediğini denedik. Telefonu şarja taktık bütün gece şarjda durdu dediğin gibi alet baya bir ısınmıştı ancak ıslaklık geçmedi. Bizimkine biraz fazla su kaçtı sanırım. :)
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Maxcrow

quote:

quote:

adınıza sevindim umarım sorunsuz kullanırsınız

Teşekkür ederim hocam. :)

• SS varmi

• quote:

Orijinalden alıntı: Litheart

SS varmi

hocam akşam evde fotoğraf koyarım.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.