Eşim İphone 4'ü suya düşürdü. Bugün telefonu telefoncuya götürdüm ve tamir edildi ancak telefoncunun dediğine göre ekranınada su kaçmış ve o su hiçbir şekilde çıkartılamazmış. Sadece sıcak ortama koyun dedi ve içinde ki suyun buharlaşmasını bekleyin dedi. Buna benzer bir sorun ile karşılaşan ve çözümünü bulabilen birileri var mı acaba?
Telefonu güneşe koyacağız ama malum Ekim ayındayız güneş artık yok :) Saç kurutma makinası ile yapmayın dedi kalıcı iz kalır dedi. Bu durumda bu işi nasıl çözeceğim. Fikri yada daha önceden başına gelmiş ve çözümünü bulmuş birilerinden yardım rica ediyorum.
Teşekkürler,
Takip
Pirinc
quote:
Orijinalden alıntı: onurnl
Pirinc
hocam pirinç yönetimini denedim de hiçbir işe yaramıyor. Hatta bugün götürdüğüm telefoncuda dedi. O yöntem bana şehir efsanesi gibi geliyor. Açıkçası o şekilde ekrandaki su gitmedi. :( başka önerisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar.
quote:
Orijinalden alıntı: Maxcrow
hocam pirinç yönetimini denedim de hiçbir işe yaramıyor. Hatta bugün götürdüğüm telefoncuda dedi. O yöntem bana şehir efsanesi gibi geliyor. Açıkçası o şekilde ekrandaki su gitmedi. :( başka önerisi olan arkadaşlar varsa lütfen yazsınlar.
1 hafta beklet pirinç icinde . Pek mantıklı olmasada buharlaşmasını sağlayacaktır .
quote:
Orijinalden alıntı: StereoLove
quote:
1 hafta beklet pirinç icinde . Pek mantıklı olmasada buharlaşmasını sağlayacaktır .
hocam bana cidden mantıklı gelmiyor bu olay. Tamam hani hamamda falan telefon kalır o şekilde nemlenir falan belki ama pirincin suyu çekmesi bana biraz hikaye geliyor cidden :) kendimde denemedim bir işe yaramıyor. Hatta şu kadarını söyliyim. Bugün telefon tamir edilirken bana telefonunun içini gösterdi. Eğer 2-3 gün daha geç kalsaymışım telefonun içi korozyon yapacakmış ki yapmayada başlamıştı.
Zamanla
quote:
Orijinalden alıntı: Saydam
Zamanla
zamanla derken? hiçbirşey yapmıyım beklıyım mı?
quote:
quote:
Zamanla
Zamanla bozulurmu Çöp olurmu
quote:
quote:
Zamanla
Alıntıları Göster
Uzaktan dikkatli bir şekilde fön tutsan olur mu acaba
quote:
Orijinalden alıntı: __By_CiN_oO__
hocam bu akşam onu denedik zaten ama pek bir işe yaramadı gibi görünüyor
Fon makinesi telefonu yakmasin
Oda nemini almak icin satilan kucuk kutu icine konulan nem alicilar var koy bi kavanoza birazda princ bi kac gun beklet,kalan nem oyle bi gunde gecmez sabir isi dene bakalim aklima gelen bu yeni olarak ama bir iki gunde mucize bekleme beklet beklete bildigin kadar kavanozdan bakarsin azalma varmi diye.
Su her sicaklikta buharlasir.Zamanla buharlasip kaybolacaktir oradan
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: __By_CiN_oO__
hocam bu akşam onu denedik zaten ama pek bir işe yaramadı gibi görünüyor
Hmm anladım kardeş.Arkadaşların dediği doğru ama pirinç gerçekten nemi alıyor.Tuzluklardan örnek verecek olursak içinde pirinç olduğunda nemlenmiyor tuzlar ve bir arkadaşım pirinç içinde bekletip telefonu kurtardı yani saçma gelmesin
quote:
Orijinalden alıntı: brkcwk
yok hocam uzaktan tutunca bir sıkıntı olmuyor :)) ama fön makınesı oldukça zararlıymış. Sanırım kimsede bir çözüm yok.. Ekranı değiştiricez sanırım
quote:
quote:
yok hocam uzaktan tutunca bir sıkıntı olmuyor :)) ama fön makınesı oldukça zararlıymış. Sanırım kimsede bir çözüm yok.. Ekranı değiştiricez sanırım
Hocam, telefon suya dustugunde yapilmamasi gereken seylerin basinda fon makinesi yaziyordu ayrica pirince koymayin diyorlar oksitlenme yapiyormus ici
quote:
quote:
Alıntıları Göster
Herkesin ortak noktası gene pirinç anlaşılan :) tamam 2-3 gün bir koyup deniyelim tekrar bakalım sonuc uburaya yazarım. Bu arada başka fikri olanlar varsa lütfen paylaşsınlar.
quote:
quote:
quote:
Hocam, telefon suya dustugunde yapilmamasi gereken seylerin basinda fon makinesi yaziyordu ayrica pirince koymayin diyorlar oksitlenme yapiyormus ici
hocam aynısını bende diyorum da yukarda yorum yazan herkes pirinç diyor. Banada şehir efsanesi geliyor bu pirinç işi...
quote:
quote:
quote:
quote:
hocam aynısını bende diyorum da yukarda yorum yazan herkes pirinç diyor. Banada şehir efsanesi geliyor bu pirinç işi...