Şimdi Ara

Iphone 4S ; 9 ARALIK'TA TURKIYEDE. FIYATI 805 EURO (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
124
Cevap
1
Favori
5.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: senbenibanasor

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LÜTFEN OKUYUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Arkadaşlar bu haberler tamamen gerçek dışı haberlerdir kesinlikle doğruluk yanı yoktur.Bazı kişilerin dikkat çekmek için yaptığı haberlerdir lütfen bunlara aldırış etmeyin.
    Bu cihazın Tr de 2000 TL olması şaka gibi bir olay şu durumda bile iphone 4 ler 2200 TL iken (Turkcell ve Vodofone), Düyada stokları bitmek üzere olan 4S modeli 2000 TL olması imkansızdır. iPhone 4S in net fiyatı Türkiyede en düşük 2400 TL dir(Euro ve Dolar artışı + vergileri sayarsak).

sakin ol sampiyon

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volcano2K

iphone'un fiyatı normalde değişmediğine yani amerikada aynı fiyattan çıktığına göre türkiyeyede normal şartlarda aynı fiyattan gelmeli fakat birkaç nokta var ki fiyatı arttıracaktır.

1-cep telefonlarında ÖTV yüzde 20’den yüzde 25’e çıktı
    2-maktu vergi 40 liradan 100 liraya çıktı.
    3-iphone 4 ü turkcelden çok önce bu kadar firma getirmemişti yani turkcellin alım adedi 4'e oranla daha az olabilir. Alım adedi düşüncede alış fiyatı artar.
    4-Euro arttı
    5-4S ile 4 arasında görünümde fark olmadığından türkiyede sadece en moda tel bende diyen kesim 4S e zaten geçmeyecektir.
    6-4 kullanıcılarının çoğu 4GS veya 6 artık adı ne olacaksa yeni iphone u beklemekte kararlı.

turkcell iPhone 4 32 GB için KDV dahil 950 Euro istiyordu. şimdi kaba bir hesap yapacak olursak

950 euro + %5 ötv zammı diyerekten 950+47=1007 60TL daha koyalım maktu vergi zammı olarak 1007+24 euro(60 TL)=1031 euro eder.

1031 euroda 2524 civarı ediyor.Yuvaryayıp 1050 dersek, bu durumda da şu tablo çıkar;

16GB 4s = 950Euro
    32GB 4s = 1050Euro
    64GB 4s = 1150Euro

ek: tabii bu turkcellin açıkladığı fiyatlar olur satanlar bu fiyatın üzerine 3-5 daha koyar.

hocam gayet mantıklı bir açıklama.. ama benim merak ettiğim başka bir konu.. ben 4s'e para ayıramayacağımı düşünüyorum.. benim için önemli olan nokta, bu durumda iPhone4'lerin fiyatı ne olacak?.. ayrıca en önemlisi, daha ekonomik ürün geliyor diye çıkardıkları iPhone4'ün 8gb'lık versiyonunun (ki büyük ihtimal fiyat açısından bunu düşünürüm galiba) durumu ne olacak? Kimse bu üründen bahsetmiyor?

Yani sorum şu şekilde:

16GB 4s = 950Euro
    32GB 4s = 1050Euro
    64GB 4s = 1150Euro

..diyorsan;

8GB iPhone4 = ?
    16GB iPhone4 = ?
    32GB iPhone4 = ?

...bunların fiyatları ne olur tahminen?

iPhone 4G 8GB'nin durumu nedir? 4s'lerle beraber ülkemizede giriş yapacak değil mi? Çünkü ya 3GS 8GB ya da 4G 8G almayı düşünüyorum..

• nedense bende 2000 tl olacağını sanmıyorum
    geçen sene eylül ayında vodafone'dean almıştım ihone 4 32 gb telefonumu
    24 ay ayda 75 tl ödemeli hala ödüyorum daha 12 ayım var
    bence 2.500 tl'nin altında olmaz gibi geliyor bana
  • arkadaşlar ben ip4 avea'dan 24 ay taahütlü almayı düşünüyordum 30 kasımda bitiyor bu kampanya sizce bekleyeyimmi ? ip4 avea kampanyası gibi ip4s kampanyası ne zaman başlar sizce.
    şimdi ip4 alıp 1 ay sonra 4s'in aynı fiyattan operatörler tarafından taahütle verildiğini görmek pek hoş olmaz hani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.t.y.

quote:

Arkadaşlar bu haberler tamamen gerçek dışı haberlerdir kesinlikle doğruluk yanı yoktur.Bazı kişilerin dikkat çekmek için yaptığı haberlerdir lütfen bunlara aldırış etmeyin.
    Bu cihazın Tr de 2000 TL olması şaka gibi bir olay şu durumda bile iphone 4 ler 2200 TL iken (Turkcell ve Vodofone), Düyada stokları bitmek üzere olan 4S modeli 2000 TL olması imkansızdır. iPhone 4S in net fiyatı Türkiyede en düşük 2400 TL dir(Euro ve Dolar artışı + vergileri sayarsak).

iyide niye heyecan yaptın bu kadar. malları elinde patlamış satıcı gibi.

dediğim gibi ip4s ülkemize çok girdi yurt dışınan. alan aldı zaten. nerede çokluk orada fiyat düşüşü.

alacak olanlar 1 -2 ay beklesin fazla değil.

Kardeşim sadece dikkat çekici haberlerin doğruluk payını göstermeye çalışıyorum. Hepsi bu yoksa banene milleyin kandırılmasından demi

• 805 Euro'ya çok diyen arkadaşlar yapmayın allah aşkına.Euro kur farkından dolayı çok geliyor.Geçen sene iPhone 4 içinde 805 Euro tavsiye edilen satış fiyatıydı.Ama kurdan dolayı 1600 civarında bir paraya geliyordu.Ve o paraya şimdi çok diyen herkes ucuz diyordu.Ve pazar karşılaştırırken Amerikan pazarının fiyatları ile Türk pazarının fiyatlarının karşılaştırmak yanlış.Senin pazarın Avrupa'da sen Avrupa pazarına göre kıyaslayacaksın.Bak mesela 629 Euro Almanya 16 GB modeli için satış fiyatı(Apple Store için). Bunun üzerine Türkiye ile oran vergi farkı(ki son eklenen vergilere göre cihazın hala 805 Euro'da kalması Apple'ın cihazın Türkiye'ye giriş fiyatını alçakta tuttuğunu gösterir. Ama ülkemizde resmi bir Apple Store olmadığı için operatörler ve satıcılar üzerlerine fiyat bindirmesi yapabilirler bu normaldir.Ama cihazın tavsiye edilen satış fiyatı 805 Eurodur. Apple her zaman,yeni çıkardığı cihazları bir önceki neslin fiyatından piyasaya sürmüştür. 805 Euro gayet normaldir pahalı felan değildir.Kur artışından dolayı pahalı gelebilir ama bu normal standart fiyatıdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Republic.

quote:

sakin ol sampiyon

haha sakinim reıs

• Firmalar iphone 4'ün stoğunun eritmesi için fiyatında indirim yapacaktır.4S de gelince şuan 4'un fiyatından satılacaktır.
  • Fiyat güzel yani normal, geçen yılda böyleydi ama bu yıl kur yüksek, düştügünde aynıya gelir.
    Geçen yılki gibi stok rezaleti olursa fiyatlar gene 2500'ü görür.
  • Elimdeki cillop gibi garantili sorunsuz ip4 cihazımı 900 olmazmı? Bizim bakkal 850 den veriyor valla gibi tekliflerin gelecegini bile bile satılığa çıkaracağım, 1200 gibi maksimum bı fiyattan satıp üstüne en az 1000 tl katıp yeni çıkmış, sorunlarla boğuşan, kasası elimdeki telefonla nerdeyse aynı olan cihazı alacağım. Ne icin? Belki hiç hissetmeyeceğim görüntü kalitesi, belki yine hiç hissetmeyeceğim işlemci hızı içinmi? Kalsın istemem. En az bir sene daha ip4 ümle mutlu mesut yaşarım arkadaş.
  • 4'ler çıktığında 3GS'lerin fiyatı hiç değişmemişti sonradan düşüş oldu. 4S dede değişiklik olmaz zaten daha pahalı çıkacağından, 4ler fiyatlarını bir süre korur derim ben.

Birde şu durum var 4 8GB avrupa fiyatları vergisiz 440€ civarı + 100 TL maktu var , gene %25 vergi ekleyelim 110€ vergi eder 40€ yani; toplarsak 440€+40€+120€=600€

yani iPhone 4 8GB 590€ gibi bişi ediyor.Eee 16GB 4s yaklaşık olur hesaplamıştık..ozamanda tablo şöyle çıkıyor...

8GB 4=600€

fakat o zaman diğer modellerinde şuna yakın bir fiyatlandırması olması lazım ;

16GB 4=725€
    32GB 4=850€

ki bence imkansız... Zaten artık üretimi durmuş ve piyasada az bulunacak + gerek pil süresi, gerek görünüm farkının olmaması , gerekse şu sıra için geçerli jailbreak durumu bu fiyat beklentisini sadece teoride tutar. 4'lerin 4Slerden fiyat farkı olmaz.. Bu arada önceki hesabı biraz hızlı yaptım hatalar olmuş son hesap aşağıda zam oldu biraz kusra bakmayın;

iPhone 4 16GB’ın 25.08.2011 tarihli Merkez Bankası döviz satış kuru üzerinden hesaplanan tavsiye edilen satış tutarı 2.058 TL'imiş. O günkü vergi %20 maktu vergide 40TL.€ kuru 2,55 küsur bugüngü kur ise 2,45 küsur.

Yani [ (iPhone 4 net fiyatı + 40TL vergi) x 1.20vergi ] = 805€ ise iPhone 4 net fiyatı =654€ imiş.

şimdi işler değişti net iphone fiyatı değişmediğine göre denklemde yerine koyalım

[ (654€ + 100TLvergi ) x 1.25vergi ] = 867€ ediyor.

ufak yuvarlamalarla turkcell fiyatı bence aynen şöyle olur.

16GB 4-4s = 867€ bugünün kuruyla yaklaşık 2.125TL
    32GB 4-4s = 992€ bugünün kuruyla yaklaşık 2.430TL
    64GB 4s = 1117€ bugünün kuruyla yaklaşık 2.735TL

Not ekliyim :En sevdiğim muhabbette şu verginin de vergisinin alınması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volcano2K -- 20 Kasım 2011; 1:21:19 >

• @volcano2K eğer bu fiyatlar bu şekilde olursa 1650 tlye kadar düşen factory unlocked yurtdışı cihazlarınında fiyatı fırlar.en mantıklısı aralık ortasından önce(turkcell yada vodafone bir sürpriz yapıp satış fiyat ve tarihi açıklayabilir ) factory unlocked alıp keyfini sürmek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi justreal -- 20 Kasım 2011; 1:22:13 >
  • Yahu arkadaşlar iphone 4'ü TR'ye ilk olarak gold bilgisayar getirmedi mi?Fiyatı da 2695 TL değil miydi?

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalHaberDetayV3&Date=02.09.2010&ArticleID=1016801

Şimdi efendim 4S carrefour,darty,hepsiburada vs gibi siteler 2500-3000 tl aralığında satıyorlar.Şuan az getiriliyor + Türkiye'ye henüz gsm operatörlerinin satmadığı bir telefon tabiki pahalı olacaktır.Ülkemizde fırsatçılar çok tabiki.Apple ürünlerini yurtdışında getirtip bu alım satım işlerine girmek lazım,rekabet tr ye gelmeden başlaması gerekli.Teşvik edelim de herkes yurtdışından eli boş gelmesin.

Şunu söyleyeyim bu telefona bu kadar para vermem açıkcası.Gider iphone 4 alırım nasıl olsa her sene yeni bir telefon geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilgins34 -- 20 Kasım 2011; 1:27:40 >

• quote:

adam iphone 4S satıcı beyler :D işini baltalamayın
  • İnş haber doğrudurda 3gs den 4s geçerim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: joven

Bugün 1450 tl İphone 4 genpa 23 ay garantili aldım size tavsiyem uygun fiyatlı
    İphone 4 ilanlarını takip etmeniz

o zaman 2. Eli ölü olmasada can çekişiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: YEY

Turkiyede kicinda don olmayan 700 lira maasli adamin 2000 liraya iphone aldigini varsayarsak fazladan OTV verip devlete katki yapmamizin bir sakincasi olacagini sanmiyorum

MTV yede herkes agliyor fakat luks arac satislari gecen seneye gore %70 artmis.

Eskiden 100 150 liralik hadi bilemedin en pahalisi 500 liralik nokia telefon alirdik bu cari aciga etki etmezdi ama simdi herkesin cebinde 2000 tl lik iphone var.Nakit paralarimiz Turkiye disina akiyor.Bunun onune gecmemiz lazim.En azindan gecemiyorsak vergisini verip memlekete kaybettirdigimizi geri vermemiz lazim..

Not: Teen age bebeler yorum yapmasin

+1 takdir ettim üstad.

ön satışı 2800-3200 arasında olan bir telefonu "DEĞERLİ" operatörler nasıl olacak da 2000 tl ye verecek ??

hiç geçirmeden kontrat üstüne bi de indirim mi yapacaklar

DELİNİN BİRİ BİR KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ , KIRK AKILLI ÇIKARAMAMIŞ.

Gönül ister 1dolar=1avro=1LİRA olsun apple store satış fiyatına alalım ama ahh vergilerimiz ahhh kurumuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izonurg -- 20 Kasım 2011; 15:59:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: izonurg

quote:

Orijinalden alıntı: YEY

Turkiyede kicinda don olmayan 700 lira maasli adamin 2000 liraya iphone aldigini varsayarsak fazladan OTV verip devlete katki yapmamizin bir sakincasi olacagini sanmiyorum

MTV yede herkes agliyor fakat luks arac satislari gecen seneye gore %70 artmis.

Eskiden 100 150 liralik hadi bilemedin en pahalisi 500 liralik nokia telefon alirdik bu cari aciga etki etmezdi ama simdi herkesin cebinde 2000 tl lik iphone var.Nakit paralarimiz Turkiye disina akiyor.Bunun onune gecmemiz lazim.En azindan gecemiyorsak vergisini verip memlekete kaybettirdigimizi geri vermemiz lazim..

Not: Teen age bebeler yorum yapmasin

+1 takdir ettim üstad.

helal.

• Arkadaşlar bilgi kesin mi? 9 Aralık'da kesin geliyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daxteroy -- 20 Kasım 2011; 22:20:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Daxteroy

Arkadaşlar bilgi kesin mi? 9 Kasım'da kesin geliyor mu?

9 Kasim coktan gecti hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.